A Lupine egy véglet. [..] Olyasmi, mint a Ferrari a kocsik közt.
Szerintem egyetértünk, én a Bugattihoz hasonlítottam.
Arra még mindig nem kaptunk választ, hogyan tudnánk változtatni a világon ? A kiskínai lámpámnál pl remélem nem úgy, hogy Lupine-t kell vennünk.
Ha nagyon leegyszerűsítjük a dolgot: ha nem muszály ne fogyassz, ha kell mondjál le róla. Ami azt jelenti hogy ne vegyél "ocsó" lámpát. Lupine-t se, csak valamit ami mögött olyan cég áll aki emberként bánik az emberekkel. Ez azt jelenti hogy rendesen fizet a dolgozóknak, gondol a környezetre és az emberiség jövőjére is. Ez pl. kizárja a Hon Hai Precision Industry Co.-t, más néven Foxconn-t, akinél többek között az Apple gyártat. Tehát nem veszel iPhone-t mert a Foxconn-nál olyan embertelenek a körülmények hogy hálókat húztak fel az épületeikre mert annyi az öngyilkos dolgozó. Ha itt is egyszerűsítünk akkor ez azt jelenti hogy helyi vagy legalábbis Európai érdekeltségű, lekövethető, valamilyen szinten Európai normáknak megfelelő szociális és környezetvédelmi szabályozás alá eső cégeknél, üzleteknél, üzletláncoknál kéne vásárolni. Nem a Kínai piacon, DX-en, eBay-en, aliexpresszen stb.
Ha ez nem hagy teljesen hidegen saját magadnak kell időt fektetned az informálódásba minden kiadás előtt. Ez nem önfeláldozás, hülyeség, naivitás, hanem józan ész, és egyáltalán nem bonyolult. Például amikor élelmiszert veszel, megnézed a címkét hogy honnan jön, milyen anyagok, szinezékek, tartósítók vannak benne és ha nem tetszik vagy nincs rendesen feltüntetve más alternatívát választasz, vagy kihagyod úgy ahogy van. Ha valami van benne amit nem ismersz, rákeresel. Ha lámpát veszel, kideríted ki gyártja, miket írnak róluk, ha nem lehet akkor kihagyod mert a transzparancia hiánya is ok a mellőzésre amivel te gazdasági nyomást tudsz gyakorolni annak orvoslására.
Ha erre nincs időd, kedved, pénzed, akkor ne siránkozz hogy milyen könyörtelen, igazságtalan a világ, mert te tehetsz róla hogy olyan marad vagy tovább romlik.
A 9900 mAH-s akksiról még annyit hogy érdekes részlet a videóból: állítólag az MH370-es 2 tonna LiIon akksit fuvarozott, de sose derült ki hogy van e köze a szerencsétlenséghez. Annyi már kiderült (saját kutatásaikból) hogy az adott Apple és Samsung mobilok akksijai azért gyulladtak ki/robbantak fel mert túl szorosra tervezték a toleranciákat a maximális kapacitás és helykihasználás jegyében, ami tipikus egy olyan cégkultúránál ahol a nyereség felülírja a biztonságot. Nem lehet mindent bojkottálni, de tökéletesen meg lehet élni a Facebook nélkül is 
Egyenesen kínából rendelek de csak azért olcsóbb, mert kihagytam 2 nagykereskedőt és egy kiskereskedőt akitől ugyan úgy egy kínai terméket kapok, amit elvileg akár ugyanabban a gyárban készítenek mint az enyém, csak nincs ráírva hogy SIGMA és 9ezer helyett 28ezeret fizettem érte.
Cserébe a te szükségleted egy lánc szabályozáson ment keresztül ami biztosít egy csomó mindent az itt élő embereknek, többek között neked is. Megélhetést, szociális beruházásokat stb. (ez alá esik minden ami nem feltétlen azonnal "nyereséges", pl. egészségügy, oktatás, infrastruktúra stb.), de azt is hogy egy adott beszerző, viszonteladó is nyomást gyakorol a talán egyébként teljesen érdektelen gyártón, mert a helyi szabályozások, emberek elvárásainak legalább neki érdekében van megfelelni.
Mondj már néhány példát lécci ! Mondjuk egy mobiltelefonnál hogy tudnék tudatosabban választani ? Vagy egy teleszkópnál ?
Úgy hogy tájékozódsz, lásd fenn. Neked kell, ha most ráguglizok hogy egy adott teleszkóp ügyében mit érdemes tudni akkor lehet hogy adok neked egy példát. De a sok sok más kiadásodnál nem én fogok utánajárni és ha az még menne is a százezer más embernek se mert fizikai lehetetlenség. Annyinak elég kell lennie hogy elültetem a csírát, gondolkozz, tájékozódj, ne hagyd magad rábeszélni hogy nincs választásod, hogy meg kell hódolni mert máshogy nem lehet.
Mobilban a Sony-t kihagyom több cégkultúrás ok miatt (csak egy példa: rootkit a zene CD-n, hazudtak róla, botrány után be kellett ismerniük, kénytelenek voltak tisztítóprogramot csinálni, de csak akkor kaptad meg ha megadtad a személyes adataidat, aztán kiderült hogy még lopott GPL kód is volt benne, a Playstation Linux/Hotz per fiaszkó, a Sony Pictures hack után kitudódott szemétségek stb.). A Microsoft-ot is tömkeleg okból úgy ahogy van, de azt nem nehéz mert a Windows Mobile már meghalt, egy százalék töredéke alatt van a piaci részesedésük. Teleszkópban nincs különösebb plusz vagy minuszról tudomásom, de feltehetőleg egy DT Swiss magasabb szinten működik mint egy Suntour például.