Egyszer még régebben, amikor mentünk fel a teleholdasra a lámpáink fényét összevetni, akkor jött valaki egy Lupine Betty 7-el. Éppen Fenyőgyöngyénél jártunk, ott meg szokott pihenni a társaság. Valaki mondta, hogy hozott magával egy Betty7-est és majd megmutatja a fényét ha felértünk.
Mondtam, hogy kapcsolja be már most, hadd nézzem meg hogy világít a híresség.
Nekem akkor még a közel 200 db huzal kivezetésű ledből álló hosszú led sor volt fent.
Felkapcsoltam a sok huzal lábas leddel.
Aztán mondtam, hogy most világítson ő is oda az út széli erdő részre, miután lekapcsoltam a sajátomat.
A Bettynek volt egy kicsi szúró fény többlete, de oldal irányban és félkörben jóval kevesebbet világított az enyémnél.
A sokledes lámpám elárasztotta az egész erdő részt szinte városi közvilágításhoz hasonló fénnyel és még két oldalra, 160-170 fokban az erdőbe is bevilágított valamennyire (a huzal lábasra jellemező két oldalsó tüske), amíg az övénél csak a közepén volt egy erős nagyon szűk fénycsóva, ami a távolba elvitt. Ez jelentett nála egy kis többletet, de a mellette lévő területek a Betty-nél viszonylag sötétek maradtak.
Amikor fent voltunk, a többi lámpához képest is össze vetettük. Azért elég jól világította Betty-ke, de az akkori enyémnek a szélesen világító felül határolt fényéhez képest... szóval amikor kértem, hogy csináljunk egy összehasonlítást fotón, ahol csak az én fényem és az ő fénye látszik egymás mellett, és elő vettem a kamerát, már nem volt hajlandó hozzá járulni az összehasonlító fényképezéshez, inkább be se kapcsolta többé a Betty-t ! 
Úgy látszik jobbnak találta a 196 db huzal kivezetésű led fényeloszlását ahhoz képest. 
Mondta, hogy ő itt (a Látni&Látszani-n) megpróbál eladni belőle... Gondolom nem kellett neki a negatív reklám, amiben még egy huzal kivezetésű ledekkel szerelt lámpa is túlvilágítja összességében.
Itt látszik az akkori 196db huzal kivezetésű ledekkel szerelt lámpám fénye, még a régi Rekettyés büfénél fotózva.

Itt van ugyanez mozgóban, billentés közben.
Kicsit várni kell mire betöltődnek a mozgási fázisok, aztán érdemes frissíteni, (még egy ENTER a címsorra)
http://keptarhely.eu...9v00k4xoy7.gif
A mostaninak nincs olyan szép világítási képe, mint annak volt.
Balu1 módosította - 2016. december 19. - 13:28