Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Látni & látszani!

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
8736 hozzászólás a témában

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

A Lupine rossz példa mert üzleti politikából túlárazott, ha autómárkával kéne hasonlítani akkor kb. a Bugatti-nak felelne meg. Mindenből a legjobb, de direkt exkluzív áron is. Senki sem kap sírógörcsöt attól hogy a Veyron milyen drága a 911-eshez képest.

Jogilag 2 év a kötelező teljes garancia, ami 2 évvel hosszabb a semminél. Ahol a fogyasztóvédelemnek van háttere, ott több; pl. háztartási gépekre akár 7 év is. Ezt politikai és társadalmi nyomással gyakorolják is, ami az egynapos honlap script-et nem érdekel, de márkát ápoló üzletet/gyártót igen. Pont ezért fizetsz többet (többek között).

Olyan társadalomban élsz amit elfogadsz, amit hagysz.

Egy Lupine élethossz garanciát ad, úgy tervezik hogy az összes modell kompatibilis legyen egymás akksijával stb., az akksi nem megy olyan hamar tönkre mert kifinomult töltővezérlést használnak. Évekkel később még kapsz ingyen fejlesztéseket (jobban fényátengedő lencse, új LED technológia amit bele lehet az előző lámpatestbe pattintani stb.). Jobb üzletben meg visszaveszik vagy beszámítják garancián kívül is, mert ha rendesen fizetsz érte akkor nekik többet ér megtartani egy vevőt aki a jövőben a jó bánásmód miatt nem csak visszajön hozzád hanem másoknak is ajánl.

Pont nem értetted a mondanivalómat, NEM olcsóbb. Ha nekik az akksi jóval olcsóbb mert nincs szabályozás hogy melyik csatornába dömpingölik a gyártás alatt elhasznált kémiát vagy mert szénnel fűtik az erőműveket amik miatt a több száz millió ivóvízhiány elől, tengerpartokon lakók cunamik elől, tengerszíntemelkedés elől, szárazság miatt éhínség elől menekülő majd ellepi a kontinensedet, azt is te fizeted, adópénzből, környezeti károk megoldásából, kerítések emelésével, természetes források aránytalan csökkenése miatt növekvő árakkal, háborúkkal stb. A Fukushima-i környezeti károk eltakarításának a költségvetése jelenleg 200 milliárd Dollárnál tart. Azt ki fizeti? De hát egy csomó embernek olcsó árama volt! Egy ideig.

A fatalizmus nem megoldás. Akkor változnak a dolgok ha nem törödsz bele.

Pedig neked kell. Velem, vele, velük.

Viszont ez így már nem a lámpáról szól és annak a fényéről, a használati tulajdonságairól, hanem

a gazdaságról és a kereskedelemről, ami sok esetben a kedvező ár érték arány ellen dolgozik !

Balu1 módosította - 2016. november 30. - 23:29

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás

Akkor elnézhettem, bocsánat.

Jobban megnéztem a cikket, és ott nézték el. Minden lámpás képükön ott van, hogy a Premium-ot nézik, de maga a cikk nem említi. Pedig a különbség nem lényegtelen.

• Balu1 kedveli ezt

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Az egészben az a bibi, hogy a kínai lámpák (cuccok) már egyáltalán nem rossz minőségűek.

Azzal semmi gond (általában, talán), inkább az externalitásokkal van baj. Bérpolitika, környezetvédelmi és geopolitikai következmények. Mindez kihat ránk is.

Senki sem a saját pénztárcájának az ellensége.

De senki se gondolkozik tovább annál hogy a "negyedmillió az tízszer annyi mint a 25000". Tíz kavics tízszer olyan nehéz mint egy kavics. Kivéve ha az az egy ólomból van.

Tekergek ! Amúgy tökre értelek, sokban igazad van. De egyenlőre szélmalomharcnak tűnik.

Csak az a kérdés hogy mindenkinek mennyit enged meg a lelkiismerete, ill. mennyire van egyáltalán tudatában hogy a kényelmének és rövidtávú jólétének van ellensúlya a mérlegen. Jaja, mert nincs pénz ilyen magasröptű eszmékre. Nem minden kerül pénzbe illetve van ami kevesebbe kerül ha többet adsz ki rá. Több mint tíz éve hordok egy minőségi cipőt, kényelmes, jól néz ki, nagyon bírja a strapát. Drága volt de megérte, már évek óta spórolok vele.

Főleg az én kispolgári szemszögömböl. Tramp is pont ezzel kampányol most, haza szeretné vinni a gyártást és vámolni a kínai cuccot. Hát, nagy csata lesz.....

Ha okos azzal kezdi hogy hazavonzza az Apple külföldön leparkolt $200+ milliárdját valami adókedvezmény és gyárépítés árán, win-win.

Tekergek módosította - 2016. november 29. - 20:37

• Kisherceg kedveli ezt

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Most ez annyit jelent, hogy jobban megéri megvenni a negyed milliós árú Lupine Bettít,
mint a tizen vagy huszonezres holmit, aminek van használati értéke, de nincs hozzá szerviz háttér?

A Lupine rossz példa mert üzleti politikából túlárazott, ha autómárkával kéne hasonlítani akkor kb. a Bugatti-nak felelne meg. Mindenből a legjobb, de direkt exkluzív áron is. Senki sem kap sírógörcsöt attól hogy a Veyron milyen drága a 911-eshez képest.

Egyáltalán van valamihez szerviz támogatás? Van a drágábbra egy-két év csere garancia és annyi.

Jogilag 2 év a kötelező teljes garancia, ami 2 évvel hosszabb a semminél. Ahol a fogyasztóvédelemnek van háttere, ott több; pl. háztartási gépekre akár 7 év is. Ezt politikai és társadalmi nyomással gyakorolják is, ami az egynapos honlap script-et nem érdekel, de márkát ápoló üzletet/gyártót igen. Pont ezért fizetsz többet (többek között).

Fogyasztói társadalomban élünk.

Olyan társadalomban élsz amit elfogadsz, amit hagysz.

Elromlik, akkor a drágát is el kell dobni utána és az olcsót sem javítják hivatalosan sehol.

Egy Lupine élethossz garanciát ad, úgy tervezik hogy az összes modell kompatibilis legyen egymás akksijával stb., az akksi nem megy olyan hamar tönkre mert kifinomult töltővezérlést használnak. Évekkel később még kapsz ingyen fejlesztéseket (jobban fényátengedő lencse, új LED technológia amit bele lehet az előző lámpatestbe pattintani stb.). Jobb üzletben meg visszaveszik vagy beszámítják garancián kívül is, mert ha rendesen fizetsz érte akkor nekik többet ér megtartani egy vevőt aki a jövőben a jó bánásmód miatt nem csak visszajön hozzád hanem másoknak is ajánl.

Viszont az olcsóbb árában benne van akár 5-10 hibázási lehetőség is és még mindig a pénzednél vagy, mert olcsóbban vetted.

Pont nem értetted a mondanivalómat, NEM olcsóbb. Ha nekik az akksi jóval olcsóbb mert nincs szabályozás hogy melyik csatornába dömpingölik a gyártás alatt elhasznált kémiát vagy mert szénnel fűtik az erőműveket amik miatt a több száz millió ivóvízhiány elől, tengerpartokon lakók cunamik elől, tengerszíntemelkedés elől, szárazság miatt éhínség elől menekülő majd ellepi a kontinensedet, azt is te fizeted, adópénzből, környezeti károk megoldásából, kerítések emelésével, természetes források aránytalan csökkenése miatt növekvő árakkal, háborúkkal stb. A Fukushima-i környezeti károk eltakarításának a költségvetése jelenleg 200 milliárd Dollárnál tart. Azt ki fizeti? De hát egy csomó embernek olcsó árama volt! Egy ideig.

Így van ez.

A fatalizmus nem megoldás. Akkor változnak a dolgok ha nem törödsz bele.

A kontinenst a gazdasági problémájából meg ne már "én" akarjam kivásárolni azzal, hogy a drágábbat veszem (veszed, veszi..).

Pedig neked kell. Velem, vele, velük.

• Kisherceg kedveli ezt

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Akkor elnézhettem, bocsánat.

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás

Ahogy elnézem a tükrét, egészen jól vetít és nem vakítja a szembe jövőket és rendesen lehet látni mellette, szóval jó az a lámpa.

BM_ixonIQ.jpg

A cikk címe, ami erről szól: http://bikemag.hu/ke...-iq-elso-lampa 

Amit mutatsz, az az IXON IQ Premium. A cikkben látszik is a lámpán a felirat.
A sima IXON IQ-nak keskenyebb a fénye.

Itt össze lehet hasonlítani a 40 luxos sima, és a 80 luxos prémium vetítési képét

Amúgy én elégedett vagyok a Premiummal, de az is tény, hogy inkább aszfaltra való, erdőben rá kell segíteni minimum egy fejlámpával.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Na megvettem a B&M IXON-IQ. 

Ahogy elnézem a tükrét, egészen jól vetít és nem vakítja a szembe jövőket és rendesen lehet látni mellette, szóval jó az a lámpa.

BM_ixonIQ.jpg

A cikk címe, ami erről szól: http://bikemag.hu/ke...-iq-elso-lampa 

QuQa

QuQa

fórumtag

• fórumtag
  • 46 hozzászólás

Na megvettem a B&M IXON-IQ. Köszi szépen a segítséget!

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.688 hozzászólás

Az egészben az a bibi, hogy a kínai lámpák (cuccok) már egyáltalán nem rossz minőségűek. És ennyi. Már ők is réges rég rájöttek, hogy jó minőséggel lehet nagyobb forgalmat generálni, az olcsó de használhatatlan szarok rossz reklám nekik is. Persze most is belefuthatsz szarba de találni kincseket csodás áron.

A kínai nem lutri, nem kényes kompromisszum - negyed, ötöd áron. Senki sem a saját pénztárcájának az ellensége. Egyébként van garancia, küldenek egy újat ha elkezdesz panaszkodni.

Tekergek ! Amúgy tökre értelek, sokban igazad van. De egyenlőre szélmalomharcnak tűnik. Főleg az én kispolgári szemszögömböl. Tramp is pont ezzel kampányol most, haza szeretné vinni a gyártást és vámolni a kínai cuccot. Hát, nagy csata lesz.....

Marci

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Most ez annyit jelent, hogy jobban megéri megvenni a negyed milliós árú Lupine Bettít,

mint a tizen vagy huszonezres holmit, aminek van használati értéke, de nincs hozzá szerviz háttér? 

Egyáltalán van valamihez szerviz támogatás? Van a drágábbra egy-két év csere garancia és annyi.

Fogyasztói társadalomban élünk. Elromlik, akkor a drágát is el kell dobni utána és az olcsót sem javítják hivatalosan sehol.

Viszont az olcsóbb árában benne van akár 5-10 hibázási lehetőség is és még mindig a pénzednél vagy, mert olcsóbban vetted. Így van ez.

A kontinenst a gazdasági problémájából meg ne már "én" akarjam kivásárolni azzal, hogy a drágábbat veszem (veszed, veszi..). Most csak úgy elvileg ha bele gondolunk.

Balu1 módosította - 2016. november 28. - 00:45

• marton kedveli ezt

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Pedig ez nagyon egyszerű: a gazdasági állapotod bevétel minusz kiadások. Ha javítani szeretnéd akkor a bért kell növelni és/vagy a kiadásokat csökkenteni. A kiadásokat jelen esetben olcsó tömegárúval csökkentenéd. Az olcsó tömegárú azért olcsó mert olcsóbb gyártani. A gyártási költségek fő összetevője a bér. Ezt a gyártó egyedenként és összegezve minimalizálja: kihelyezi a termelést és elautomatizálja a munkahelyt.

Ha ennek az összes gazdasági vonatkozását leegyszerűsíted egy csak rólad szóló következményre, azt úgy lehet összefoglalni hogy csökken a helyi gazdasági tevékenység. Ez konkrétan azt jelenti hogy csökkennie kell a bérednek és a rád jutó állami kiadásoknak (infrastruktúra, egészségügy, oktatás, nyugdíjak, adókedvezmének stb.). A Cateye, Lupine stb. helyi tervezéssel, helyi eladólánccal foglalkoztat embereket, a dx-es lámpa nem. A bolt a sarkon kereskedelmi zsargonban Értéket Ad Hozzá támogatás, szervíz, garancia, fogyasztóvédelmi szabályozás, adózási tényezőkkel. Neki nem fizetsz "fölöslegesen" mert neked erre nincs szükséged? Ja, csak az ő nemlétező fizetését cserébe nem rád költi.

TLDR: azt hiszed jól jártál, de ez csak rövid távon igaz, hosszabb távon rosszul jársz. Sajnos ezen nem egyszerű változtatni, mert miért pont te lennél az a hülye aki szélmalomharcot folytatna? Ezt csak együtt lehet, pl. azzal hogy tudatosan vásárolsz, választásoknál gondolkodsz és próbálod megértetni embertársaiddal hogy nem a másikkal szúrnak ki hanem önmagukkal.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.688 hozzászólás

Nem hiszem, hogy veszélyeztetném a hazai bringalámpa gyártó ipar megélhetését a kínai rendelésemmel. Vagy szerinted létezik ilyen ?

Sőt !!! Van Hozé lámpám is !!!

Szerinted a bringaboltban kellett volna vennem Sigma, Magicshine vagy Trelock lámpát 28ezer t-ért (sokkal gyengébb fénye van!!!), ezzel támogatva az országot ? És azt szerinted hol tákolták össze ? Bizony, a Singfire gyártól 2 km-re, balra.

Amúgy nézz már körbe magad körül, lécci ! Mid nem kínai ma már ? A számítógéped amit éppen most használsz, a kezedben lévő egér, a monitor amit nézel éppen, a mobilod, a tv-d, a ruháid, a mikród de a fél bringád, bringaruháid is mind-mind-mind ott készült. Akkor miért vetted meg ?

Mert nem tudsz mást csinálni, nincs alternatíva a mai világban. Ébresztő !!!

Nem nekem kell a világ társadalmi egyenlőtlenségeit kiegyenlítenem. Az egész világ már a 80as évek óta hordja keletre minden gyártását és adókedvezményekkel még ez fokozva van.

És kiábrándítalak, a legnagyobb nevű gyártók is mind ott készítik a termékeiket. A Cateye, a Lupin, ...minden !!!

Ha meg veszem a fáradtságot és megveszem, használom, kimérek valamit és úgy merem ajánlani valakinek kihalászva a sok sok ugyanúgy kinéző szar szemét közül és ezért még hülyének is néznek....hát erre most mit mondjak ????? Itt mi a lutri neked ??

A DX-et meg azért mertem ajánlani, mert sok-sok éve rendelünk onnan és soha nem volt semmi gond velük.

marton módosította - 2016. november 25. - 22:04

Marci

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Megnézted mindkét oldalt? Melyik lopja a másiktól a fényképeket pl.? Vagy a Singfire világmárkától? Lehet hogy jól el van rejtve de sehol nem látok elérhetőséget, honlapot, mail címet, telefonszámot, vagy Angolul értő szövegírót, ha már akkora a cég. Az hogy 33 review van semmit nem mond, az olcsóbbiknál 40. Vagy azt mondod már évek óta létezik pont ez az URL, onnan vetted és még csak 33 review-t szedtek össze? Ezeknek az oldalaknak a nagy része automatikusan létrehozott, ha nem megy felszedi a sátorfáját és létrehoz egy másikat. Merem állítani több kereskedő futtat több hasonlót amivel a találati felületét növeli és önmagával is tud árháborúzni. Arról nem beszélve hogy az árak dinamikusak, geográfiától és még használt böngészőtől függően is eltérnek, akár 23%-al. Ma már lejárt a rábiggyesztett siess mert megéri véletlen-pont-3-óra-maradt-már-csak számláló és €20,69-et mutat.

Lehet hogy nem jutottál el az utolsó paragrafusomig de pont azt mondtam az olcsó húsnak híg a leve, ez esetben mindkettőre vonatkozik. Jól járhatsz, de lutri marad, a társadalmi externalitásokról nem is beszélünk.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.688 hozzászólás

€32,78. És ugyanazon az oldalon alul látom €13,44-ért: http://eud.dx.com/pr...18650-844224526

Akkor most melyik a lutri, csak azért mert az egyik 2,5x annyiba kerül az biztos jobb? Szerintem teljesen lényegtelen hogy most épp melyik lucky golden star dragon fantázianév alatt fut, ugyanarról a rabszolgabéres futószalagról esett le mind a kettő.

A 13€ a lutri, mert még kínában is igaz az "olcsó húsnak híg a leve" mondás. És biztosan nem ugyan az a futószalag.

A haverom is vett ugyan ilyen kinézetű lámpát 20 Dollárért és szarabb a fénye, az aksija meg szerintem kb 1/3-ot bír. Már a túra elején jelzi a merülést, hidegben még szarabb.

Az enyém azért sem lutri, mert 2 éve megvan és még 2 haver is vett ilyet és nagy örömmel használják + én időt-fáradtságot nem kímélve kimértem az akkuidőket. Ezért is merem nagy biztonsággal ajánlani, nem azért mert százalékot kapok a kínai gyártól. A gyárnak amúgy van honlapja, fotók a gyárról, minden féle lámpát gyártanak. A nevenincs nulla gyáraknak pl nincs honlapja, a minőség is elég gyatra.

Ezt a "10 € spórolok" hozzáállást nem teljesen értem, (nálam 5x jobban kereső haverjaim is pont ilyenek) mikor kb a 95%-unk bringája sok-sok-sok 100ezer Ft, nem vagyunk restek kifizetni egy nagyon hamar elkopó gumiért 7-10ezer Ft-ot kiadni, akkor miért pont egy nyomorult lámpánál akadtok ki a 10-15€ különbségen ??? Számomra ez fölfoghatatlan....

marton módosította - 2016. november 25. - 02:44

Marci

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

A többi kínainál csak lutri. http://eud.dx.com/pr...18650-844230382

€32,78. És ugyanazon az oldalon alul látom €13,44-ért: http://eud.dx.com/pr...18650-844224526

Akkor most melyik a lutri, csak azért mert az egyik 2,5x annyiba kerül az biztos jobb? Szerintem teljesen lényegtelen hogy most épp melyik lucky golden star dragon fantázianév alatt fut, ugyanarról a rabszolgabéres futószalagról esett le mind a kettő.

Nem feltétlen a minőségkülönbségért fizetsz márkáért, hanem mert van mögötte mindenféle infrastruktúra ami részben fogyasztói jogokból, részben emberi jogokból is áll. Arról nem beszélve hogy a saját ipart teszed tönkre az import árháborúval. Az tök jó hogy rövid távon egy tizedébe kerül, de amikor már nincs állásod akkor ezerszer is lehet olcsóbb, akkor se fogod tudni megvenni.

laczie

laczie

fórumtag

• fórumtag
  • 120 hozzászólás
  • LocationBudapest

marton ajánlására több mint egy éve használom ezt : 

http://bringabutik.h...-toltheto-300lm

Nekem tökéletesen bevált. Fényerő és annak szabályozása hibátlan, még vaksötétben is. Éjszaka-erdőben-veszettül-lefele nem próbáltam.

Könnyen, stabilan rögzíthető, igényes darab, hisz Cateye...

Hátra pedig én is Blackburn-t használok egy ideje. 

https://www.blackbur...s-3-0-rear.html

Tartalékban, persze van szilikonos is előre-hátra...

laczie módosította - 2016. november 24. - 21:29

• marton kedveli ezt

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Az már egyedi dolog, hogy kinek mi áll a rendelkezésére.

Akinek nincs semmilyen megoldása, annak használható az is amit leírtam (a "semmi" helyett).

Egyébként elég stabil. Nekem még soha nem engedte el a fejlámpát. 

Nyilván, egy gyári biztosan jobb, habár gyári rögzítésből szakadt ki "QuQa" -nak az egész, szóval ki tudja.

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

Lámparögzítéshez nekem eddig beváltak a Cateye bilincsek. H-28, most jön H-31 és H-34. Ezekhez kell még az ellendarab amit a lámpára lehet csavarozni. Terepen még nem próbáltam, de a guminál biztosan jobb.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Pontosítom...

"Alá, hogy ne csúszkáljon, ilyen papírboltban kapható gyurma szerűen gyúrható cetli ragacsot lehet alá gyúrni" 

Ezt a lámpa alá a sisak és a lámpa közé gondoltam.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

6000 ft-os kinai volt nekem is.  Pilisszántón letörött a tartójáról és azzal a lendülettel kiszakadt belőle a vezeték. Még szerencse, hogy a kereket/villát nem cseszte szét. Vak sötétben jöttem haza a 10-es úton.  

Szerintem azt a kínait rakd össze és tedd fel sisakra és valami, a kínainál jobb tartót kell hozzá kitalálni.

Ha más nem akkor tépőzárral fel lehet kötözni a sisakra. A tépőzár inkább kicsit keskenyebbre legyen a lámpán összetekeredve, hogy a hűtést, az áramló levegőt ne zárja le. Alá, hogy ne csúszkáljon, ilyen papírboltban kapható gyurma szerűen gyúrható cetli ragacsot lehet alá gyúrni, ami megfogja a gyors dinamikus erőhatások ellen. A tépőzár viszont nem engedi leesni. Sok mindenhez használok ilyent én is.

A sisakon azért is jó az ilyen vakítós lámpa, mert forgalomban lejjebb tudod billenteni a fejeddel. Amikor meg nem jönnek akkor előre nyomod a távolba a fényét. 

A másik ami szerintem lényeges, mindig legyen nálad a biciklin legalább egy tartalék szilikon villogó elöl és hátul, épp az ilyen esetekre, amikor valami elromolhat. Pár gramm és csak végső helyzetben kell használni, akkor sokáig jó benne az elem. Persze lehet másik használhatóbb lámpa is, ha nem gond a sok cucc rajta.

• Sandman kedveli ezt