Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Látni & látszani!

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
8729 hozzászólás a témában

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

mert rájönnek, hogy a minőségit lehet eladni hosszabb távon.

Vagy azért mert rászorulnak, a környezetszennyezés olyan formákat öltött hogy zavargások vannak és meg kell oldani mert különben felkel a nép és az ottani elit elveszti a hatalmát. Viszont ez még eltart egy ideig.

Az externáliákkal  az országok sem nagyon foglalkoznak.
Hogyan is foglalkozzunk mi vele, amikor a legtöbbünk kerete még sokkal inkább be van határolva

A változásért folyó harc és a személyes döntéseid a saját kezedben vannak, kerettől függetlenül. Ha etikailag helyesen akarsz eljárni elkerülhetetlen dolgokról lemondani. Ez hosszú távon még pénzügyileg is megtérül, vagyis nem olcsóbb az olcsó lámpa, ha nem csak öt percre tervezel. Ha Japánban egy pár évtizeddel ezelőtt környezetvédelmi szempontból nagyobb nyomást gyakorolt volna a lakosság a kormányra a cégszabályozás úgy alakulhatott volna hogy a Tepco-nak nem érte volna meg egy pár milliót spórolni amiből most többszázmilliárdos kár van - amit nem ők fizetnek ki hanem a károsultak. Ha persze nem úgy gondolkodsz hogy "nem én/most fizetem ki a jövőbeli károkat, addig is van olcsó áramom!".

És ha most elég nyomást gyakorolnának a kormányra akkor nem engednék hatalmas kölcsönöket adni a cégnek ahelyett hogy hagynák csődbe menni és ahogy mondod emberközponti alapokon racionalizálhatnák az energiaellátást, nem a nyereségesség jegyében folytatni ami csak egy nagyon kicsi elitnek kedvez - és az is csak rövid távon. És nehogy félreérts, nem kommunizmus kéne "a kapitalizmus helyett" mert az pont ugyanazt eredményezi.

Ezzel elegen foglalkoznak: a Kyoto, Párizs féle megállapodások erről szólnak. Mindenkinek a saját politikájánál kell elérnie hogy ezeket tiszteljék is, ne csak üres szavak legyenek, elsősorban a fogyasztással kapcsolatos dönteseiden keresztül. Egy jó példa az ózonlyuk visszaszoritása a hűtő- és hajtógázok szabályozásával. Többek között a fogyasztó szervezetek érték el hogy kötelező legyen feltüntetni mi van a termékben, és ez alapján végülis a fogyasztó dönti el hogy mit vesz le a polcról, vagyis te meg én.

Ugyanezt el tudjuk érni bérezés szempontjából is (a kelet-német felkarolás jó példa hogy ha akarjuk lehet), elsősorban azzal hogy választásnál azokra nem szavazunk akik a privatizáció és kiárúsítás mellett állnak és azzal hogy nyomást gyakorlunk a mindenkori kormányra hogy ne engedje Brüsszelt Magyarországot továbbra is szolgáltató- és fogyasztó-gyarmatként használni. Még Kína is védi a saját ipart szabályozással: törvénybe foglalták hogy aki ott akar gyártani köteles helyi cégrészesedést elfogadni, illetve technológiákat megosztani. De pragmatikus kivételeket is tesznek, pl. a Tesla eddig nem volt hajlandó ebbe belemenni, ezért nemrég mégis megengedték nekik hogy ott gyártsanak mert egyszerűen szükség van a helyi légszennyezés sürgős megoldására.

Nem máról holnapra fog megváltozni a világ, de ha húsz évig tart, akkor húsz évig tart, attól még helytelen feladni.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Kínának jelentős tőkéje, saját piacra irányuló iparja, tudatos kutatási programjai, egyre gyorsabban növekvő szabadalmi halmaza van. Az önmagában nem meglepő hogy meg van nekik hozzá a technológiájuk. Az hogy az milyen szinten van hosszabb történelmi, cégkultúrális háttérrel rendelkező játékosokkal szemben, milyen a szórás, a minőségi kontroll, hogy bánnak az alkalmazottakkal, a környezettel megint más.

Az hogy a LatticeBright miért használ etikailag kérdéses tipusneveket vagy hogy a chip kinézete rájátszás, koppintás miatt ilyen vagy a megoldásból természetesen adódik az megint más téma. A hűtőlap kinézete, szövege a másodlagos hamisítók sara és azoké akik behunyják a szemüket miközben tudnak róla (Gearbest, DX, eBay stb).

Egyre jobban felfejlődik kínában az ipari termelés, egyre használhatóbb és árban is reálisabban elérhető szegmensét jelenti a világ termelésének, viszonylag kisebb kompromisszumokkal ami még mindig kedvezőbb mint a nyugati cégek horribilis árain megvenni egy néhány százalékkal talán jobbat. 

Igaz, régebben sokkal inkább voltak gyenge kínai utánzatok, de ezek lassan kihullanak,

mert rájönnek, hogy a minőségit lehet eladni hosszabb távon.

.

Az externalitások fogalmát nem ecsetelem tovább. Úgy néz ki nincs értelme, pedig ennek megértése a legfontosabb az egész vitában. Ha valami húsz évig tart mire téged személyesen érint akkor is érinteni fog, és a húsz évvel ezelötti most érint, a negyven évvel ezelőtti meg már húsz éve érint, és húsz év múlva a gyerekeidet/unokáidat fogja érinteni mindegyik, egyszerre.

Mellékesen el kéne gondolkodni hogy talán nem a minőségi termék a drága, hanem a keret aránytalanul alacsony 

Az externáliákkal  az országok sem nagyon foglalkoznak.

"Externália = (külsőség)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédia

A légszennyezés származó gépjárművek egy példa egy negatív externália. A költségek a légszennyezés, a többi a társadalom nem egyenlíti sem a gyártók, illetve a felhasználók a motorizált közlekedés.
Ebben a gazdaság , az externáliák az a költség, vagy előny, amely érinti a fél, aki nem dönt, hogy merülnek, hogy a költség vagy haszon. [1] A közgazdászok gyakran ösztönözze a kormányokat, hogy olyan politikát, amely "internalizálják" externália, hogy a költségek és a hasznok érinti elsősorban a feleknek, akik úgy döntenek, hogy merülnek fel őket. [2]

Például a gyártási tevékenységek okozó légszennyezettség szabhat egészségügyi és tisztítási költségek az egész társadalom"

Hogyan is foglalkozzunk mi vele, amikor a legtöbbünk kerete még sokkal inkább be van határolva és minimál költségvetésből

vagyunk kénytelenek kalkulálni és még azt is meggondoljuk legtöbben, hogy kiadhatjuk e érte. 

Az a másik, hogy a keret, amit költhetünk már legalább 60 éve így alakul és azóta maradt meg ezen a szinten. Igaz, 2004-2006-tól zuhanásnak indult de már kb 2010-től kezdődően nagyon lassan ismét növekednek a lehetőségeink, de az is csak néhány százalékot jelent még összességében ezen a távon, még ha folyamatosan növekszik is évről évre. Ahhoz még sokkal tovább kell ezt az ember központú ország irányítást így megtartanunk, hogy majd valamikor, jó néhány évtized múlva megközelíthessük a nyugatot legalább valamennyire a lehetőségek szempontjából, mert abba az irányba haladunk, ezt mutatja az emberek többségének a megfelelő helyen való pártállása is.  Mindenki (a legtöbb) az ember központú vezetést támogatja. Ezért van a helyén az ország ilyen szempontból mert látjuk legtöbben, hogy most legalább jó irányba haladunk, még ha lassan is. 

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 432 hozzászólás

. Ehhez hozzájön hogy egy márkás gyártó kevesebbet spórol a minőségi kontrollokon, a garancián, elérhetőségen, ügyfélszolgálaton.

Ennek sok ellenpéldáját látni kis hazánkban sajnos.

Plusz az általad leírtakkal együtt (forráshiány) teljesen érthető, miért vesz valaki gagyi utánzatot, megkockáztatva, hogy akár még egyszer ki kell adnia azt az összeget, mert elsőre nem jön be. Az érvelésed többi részével egyetértek.

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Ez tényleg érdekes. Elég összetett dolog egy az eredetihez hasonló és működő LED chipet és vele a komplett LED-et utángyártani. Ehhez komoly gyártási körülmények kellenek. Ez nem menne "sufni" körülmények között. Komoly és drága gyártó sort és spéci labor körülményeket igényel.

Kinának jelentős tőkéje, saját piacra irányuló iparja, tudatos kutatási programjai, egyre gyorsabban növekvő szabadalmi halmaza van. Az önmagában nem meglepő hogy meg van nekik hozzá a technológiájuk. Az hogy az milyen szinten van hosszabb történelmi, cégkultúrális háttérrel rendelkező játékosokkal szemben, milyen a szórás, a minőségi kontroll, hogy bánnak az alkalmazottakkal, a környezettel megint más.

Az hogy a LatticeBright miért használ etikailag kérdéses tipusneveket vagy hogy a chip kinézete rájátszás, koppintás miatt ilyen vagy a megoldásból természetesen adódik az megint más téma. A hűtőlap kinézete, szövege a másodlagos hamisítók sara és azoké akik behunyják a szemüket miközben tudnak róla (Gearbest, DX, eBay stb).

Na de ha a lényeget nézzük, akkor az ár és az élettartam valamint a fényerő összefüggésének arányában még így is jóval kedvezőbb az ára ezeknek a lámpáknak, még utángyártott leddel is. Így is sokkal inkább megéri ilyen, valamivel gyengébb tulajdonságút venni jóval olcsóbb áron, mint a többszörös felárért eredetit mert nem arányos az a többlet, amit ki kell fizetni érte.

Az externalitások fogalmát nem ecsetelem tovább. Úgy néz ki nincs értelme, pedig ennek megértése a legfontosabb az egész vitában. Ha valami húsz évig tart mire téged személyesen érint akkor is érinteni fog, és a húsz évvel ezelötti most érint, a negyven évvel ezelőtti meg már húsz éve érint, és húsz év múlva a gyerekeidet/unokáidat fogja érinteni mindegyik, egyszerre.

Mellékesen el kéne gondolkodni hogy talán nem a minőségi termék a drága, hanem a keret aránytalanul alacsony és hogy ez miért van és mit lehetne vagy kellene ezen változtatni. Neked. Csak egy gondolat: a világ éves GDP-jéből visszaszámolva a jelenlegi árfolyamnál az átlagbevétel havi ~394.000 Forint lenne. Ezt úgy képzeld el hogy jelenleg 2,5 milliárd ember él kevesebb mint havi 20000 Forinton.

Ez szörnyü !
1000 oränkent 4%-al jobban gyengül es csak 20ezer orät fog birni a ledem a lämpämban az eredeti Cree ledhez kepest.
Most mi lesz ?? :D :P :lol:

Alapvető önvédelmi tulajdonság hogy a saját magunkba vetett hitet és az önbizalmat nem sértheti semmi, mert azzal gyengülünk a létért folytatott harcban.

Ha a tények ellenére elvicceled beismered hogy ezt racionális alapokon nem tudtad elérni. A vicc ez esetben a közönség manipulációja: ha nincs igazad megfelel ha úgy tűnik nem lényeges hogy a másiknak igaza van.

Ezzel önmagadnak hazudsz, mások illó tetszésétől függsz ahelyett hogy belső erőből merítenél önbizalmat ami abból fakad hogy tudatában vagy hogy képes vagy változni, elismered hogy tévedsz és tanulsz belőle.

BTW: az élettartam statisztikai átlag (a Cree esetében amíg a LED eléri az eredeti erejének 70%-át), olcsóbb gyártmányoknál a normális eloszlás szélesebb és sokkal több olyan is lesz közte ami jóval rövidebb ideig működik elfogadhatóan. Az hogy nem számít mert ennél az árnál többet tudsz belőle venni érvelési hiba, lásd externalitások fogalmát. Ehhez hozzájön hogy egy márkás gyártó kevesebbet spórol a minőségi kontrollokon, a garancián, elérhetőségen, ügyfélszolgálaton.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Ez tényleg érdekes. Elég összetett dolog egy az eredetihez hasonló és működő LED chipet és vele a komplett LED-et utángyártani. Ehhez komoly gyártási körülmények kellenek. Ez nem menne "sufni" körülmények között. Komoly és drága gyártó sort és spéci labor körülményeket igényel.

Na de ha a lényeget nézzük, akkor az ár és az élettartam valamint a fényerő összefüggésének arányában még így is jóval kedvezőbb az ára ezeknek a lámpáknak, még utángyártott leddel is. Így is sokkal inkább megéri ilyen, valamivel gyengébb tulajdonságút venni jóval olcsóbb áron, mint a többszörös felárért eredetit mert nem arányos az a többlet, amit ki kell fizetni érte. 

Vagyis ebből a valamivel gyengébből is sokkal többet vehetünk abból a pénzből, amiből egy eredetit meg tudunk vásárolni. Szóval még így is megéri, ha azt nézzük, hogy hat-tíz-tizenezer Ft körül lehet egy kicsivel gyengébbet megvenni, de abból az árból egymás után már többet is megkapsz belőle, ha az előző netán tönkre menne, de még mindig jobban a pénzednél vagy. 

Itt lehet számolgatni és mérlegelni, hogy mit hoz magával az olcsóbb gyártmány a világban, de szerintem alig van olyan ember aki arra szánja a kis vagyonkáját, hogy az olcsóbban elérhetőhöz képest tízszeres árat megfizetve megváltsa a világot és arra adja a pénzét, hogy szerinte "minden jobb legyen" magasabb szinten is. Akkor nagyon sok mindent nem vehetnénk meg amit így "olcsón" olcsóbban még reálisan el tudunk érni. 

Hidd el, ez akkor is nagyon a realitásoktól elszállt ötlet, amit pártolva körüljártál.

Akinek van annyi, hogy negyed millóért csak egyetlen lámpát vegyen és nem hiányzik neki sehonnan, az vegye meg, sőt vegyen 7dl bort annyiért, ami a Titanicon volt, az már tényleg a saját dolga, ha tud rá annyit költeni, de ezek nem természetes és nem általánosan megengedhető dolgok. 

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Ez szörnyü !

1000 oränkent 4%-al jobban gyengül es csak 20ezer orät fog birni a ledem a lämpämban az eredeti Cree ledhez kepest.

Most mi lesz ?? :D :P :lol:

• Balu1 kedveli ezt
Marci

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Aztán pl. az XM-L led is adott, abból sincs olyan mint hamisítvány vagy eredeti.

Közben ebbe botlottam bele:

4.jpg

Valamikor 2014 vége, 2015 eleje környékén kezdtek (kínai) LatticeBright LED-eket (és Samsung 3535 féléket) pakolni a hűtőlapra amire simán ráírják hogy "Cree" (és úgy tervezik a "csillagot" is hogy hasonlítsón a Cree-re). Ezt szerintem vehetjük hamisításnák. Egyébként a LatticeBright amellett hogy feltűnően a Cree-hez hasonló tipusneveket használ (XM, XE, XL, XG stb.) feltűnően hasonló kinézetűkre is gyártja őket. Ha most rendelsz Kínai oldalakról feltűnően olcsó cuccot jó esély van rá hogy ilyet kapsz és egyre nehezebb megkülönböztetni őket.

Ha csak az egyenesen összehasonlítható adatokat nézzük: 700 mA, Tj=85°C (zárójelben a Cree PDF oldal, források alul):

Cree XM-L U2: 300 Lumen (3.), 2,9V (2. typical forward voltage), vagyis ~148 Lumen/Watt
Cree XM-L2 U3: 320 Lumen, 2,85V - ~160 Lm/W
LatticeBright XM: 300 Lumen, 3,0 V - ~143 Lm/W

Tehát a Kínaiak saját bevallásuk szerint a legjobb esetben is 3,5-12%-al kevésbé hatékonyak, még magasabb feszültségnél is. Emellett a LB maximum 125 °C-t bír (Cree 150-et), tehát kevésbé jobban tűri a hőt, vagyis még gyorsabban hanyatlik a hatékonyság magasabb megterhelésnél ("5000" Lumen).

Eddig az elmélet. Empirikusan 8-16% a különbség egy LB "XML2 T6" és a Cree XM-L2 T6 között ami igazolja a teljesítmény növelésével kapcsolatos feltevésemet. A színösszehasonlítás magáért beszél.

Bár nem adnak forrást, még 2 érdekes adat a fenti képből:
- LatticeBright élettartam: 22.000 óra - Cree: 50.000 óra
- LatticeBright fényerő veszteség: 7% per 1000 óra - Cree: 3% per 1000 óra.

Ha megnézzük hogy mit mondanak a magas terhelésnél (3A) elért hatékonyságról akkor a saját adataik alapján a LB ~280%-al, a Cree 330%-al több fényt ad (mint 700 mA-nél), vagyis 18% a különbség. Papíron. A cikk szerint ha Cree U3-as bin-t használtak volna 100 foknál 36% a különbség a két gyártó legjobbjai között (közben viszont már van U4-es is ami ezt tovább növeli).

A Budgetlightforum szerint a Gearbest ráadásul törölte a hamisítással kapcsolatban feltett kommentárt. Olyat is olvastam hogy eleinte Cree LED volt rajta, aztán későbbi sorozatokban lecserélték LB-re. Még egy érdekes megjegyzés hogy a koppintások jobb minőséggel kezdenek de ahogy a különböző klónok közötti harc is nővekszik ez az árnyomás alatt csökken (vagyis az önmagában gyengébb gyártókból is a gyengébb bin-eket rakják rá).

Források:
http://budgetlightforum.com/node/41084
http://www.extremeli...ket-bad-really/
http://www.extremeli...d-chips-or-not/
Cree XM-L PDF: http://www.cree.com/...ng/XLampXML.pdf
Cree XM-L2 PDF: http://www.cree.com/...g/xlampxml2.pdf
LatticeBright: http://www.latticebr...cpzs/cpzs1.html
Latticebright XM: http://www.latticebr.../file/XM(7).jpg

TLDR: igen, hamisítják, azért olcsóbb mert kevesebb fényt ad, magasabb feszültségnél, feleannyi se az élettartama, gyorsabban romlik az ereje, jóval kékebb is.

Tekergek módosította - 2016. december 29. - 12:32

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Csak télen a lámpát a sisakra kell tenni és az akkut a ruha alá testközelbe, hogy

ne hűljön le "0" fok alá. Különben csak kb harmada üzemidőt bírja.

A lámpa fejnek meg kimondottan jót tesz a hideg. :)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás

Nem tízezer, hanem valamivel drágább, 48 dollár: Nitefighter BT40S. Mondjuk csak eu villásdugóátalakítót kaptam hozzá... Naja, mindig ezt ajánlgatom (:

Most kerestem csak rá, s az első találaton 25 dollárért van az a Solarstrom X2.

Olvass bele azért ezekbe: candlepowerforumsmtbr.

köszi, átolvasom a powerforumos linket. újra kedvet kaptam az éjszakai tekeréshez. :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 hozzászólás

ez így ennyiért mennyire zsákbamacsek?

http://apro.bikemag....a-l361216.html#

Nem tízezer, hanem valamivel drágább, 48 dollár: Nitefighter BT40S. Mondjuk csak eu villásdugóátalakítót kaptam hozzá... Naja, mindig ezt ajánlgatom (:

Most kerestem csak rá, s az első találaton 25 dollárért van az a Solarstrom X2.

Olvass bele azért ezekbe: candlepowerforumsmtbr.

blash módosította - 2016. december 24. - 23:56

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás

ez így ennyiért mennyire zsákbamacsek?

http://apro.bikemag....a-l361216.html#

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.333 hozzászólás

Mint most is minden nap bringán ülő és reggel/este folyamatosan villogó arcként hagy ne értsem már meg ha valakit zavar ("útban van") egy nyeregcsövön és a kormányon lévő villogó. Ennél egyszerűbb megoldás kevés van. Miben zavar ?

Azon kívül ugyan élőben még nem láttam de nem tűnik túl erősnek a fénye. Én nem bíznám rá az életem, nyeregcsőre biztosan sokkal feltűnőbb fényforrást találni.

Főleg országútra vennék valami atomvillanást !

amit linkeltem tacx cucc csak arra kéne,h ilyen ködös időben is lássanak. hátul nem zavar semmiben a villogó,de a kormányon lévő lámpa az órámat is meg tudja zavarni. én nem járok éjszaka,vagy sötétben bringázni,így nekem pont elég lenne. 

91_8442.jpg

nekem most így van felszerelve előre egy külső aksis lámpa. az első fék csavarjával van rögzítve egy konzolon. csak ebben a formában nem kavar be a vdo órámnak. ez így elég nehéz cucc. sztem legalább 1 kg a konzol,lámpa,aksi szett. szóval nekem tökre elég lenne a tacx is

Columbus Genius: http://framebuilding.com/Genius.htm

D.S.B.=Differential Shape Butted: http://framebuilding.com/Butt.htm

Bianchi Genius: https://dl-web.dropb...jeyW8DLm0pEa_1A

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Mint most is minden nap bringán ülő és reggel/este folyamatosan villogó arcként hagy ne értsem már meg ha valakit zavar ("útban van") egy nyeregcsövön és a kormányon lévő villogó. Ennél egyszerűbb megoldás kevés van. Miben zavar ?

Azon kívül ugyan élőben még nem láttam de nem tűnik túl erősnek a fénye. Én nem bíznám rá az életem, nyeregcsőre biztosan sokkal feltűnőbb fényforrást találni.

Főleg országútra vennék valami atomvillanást !

marton módosította - 2016. december 22. - 00:22

Marci

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.333 hozzászólás

Na igen, ebben a szürke időben a "Látszani & Látszani" a legfontosabb !   :)

találtam kínai webshopokban hasonlót,de azok csak hátrafelé világítanak. :( ezt a tacx cuccot meg már nem láttam a hivatalos honlapjukon. nem értem,h miért nem terjedt ez el. sehol nincsen útban. 

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

reggelente szoktam látni egy általános iskolás korú gyereket bringázni (gondolom suliba megy) az országúton. minden kivilágítás nélkül. :( legközelebb kap egy szett villogót.

Igazán szép gondolat. 

legalább megtanulja a gyerek, hogy az emberek azért segítenek a kisebbnek és

megtanulja, hogy kell valami fény, hogy legalább meglássák az úton.

Legalább egy fényvisszaverőt feltennének az ilyen emberpalántáknak a szülei, mert nem a gyerek a hibás hanem a szülő!

A kicsi még nem tudhatja az összefüggéseket, mit miért, csak ha valaki elmondja neki.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás

reggelente szoktam látni egy általános iskolás korú gyereket bringázni (gondolom suliba megy) az országúton. minden kivilágítás nélkül. :( legközelebb kap egy szett villogót.

Kisherceg módosította - 2016. december 21. - 13:34

• Balu1 és donciccio kedveli ezt

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Na igen, ebben a szürke időben a "Látszani & Látszani" a legfontosabb !  :)

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.333 hozzászólás

egy ilyen kéne nekem. pont jó lenne az ilyen szottyos időben.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Azt hiszem megtaláltam, ő lehetett az: "kit23tian". Még 2007 decemberében megbeszéltük, hogy majd összehasonlíthatjuk, de végül meglátta a fényét az enyémnek és utána már nem ment bele a tesztbe. :)

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Akkor próbáltam többször is ami előtt feltettem és úgy működött de nem azonnal.

Most is próbálgatom, de már nekem se működik. Ezek a képfeltöltő oldalak sorban megszűnnek vagy megváltoznak, az újak (mint látszik) nem jól működnek.

A picasaweb oldalra is sok képet feltettem de az is megváltozott,

már más néven jön fel ha beírom a régi picasaweb-et és már csak nézhető.

Állítólag megváltozik. A kezelése is más lesz és majd valamikor talán lehet feltölteni rá megint, de ki tudja mikor és hogyan. Még jóval régebben a kep.tar.hu volt nekem tele rakva képekkel de az is megszűnt.

Nincs egy igazán jól használható és megbízható felület ahol tartósan lehet képeket tárolni azonnali linkeléshez a különböző kommunikációs oldalakon. Na mindegy, majd lesz valahogy, eddig is volt mindig...

Itt van a régi www.picasaweb.com oldalon még elérhető képtáram.

Az új neve jött már be "get.google.com". Ezen az oldalon meg lehet találni a korábban a picasaweb-re töltött képet is:

https://get.google.c...h7RP9Cext5JlbDR

Arra azért én is kíváncsi lettem volna, ki vett ilyen "dráága Betty"-két és miért. 

A korábbi csörte váltások szerint azért van akinek a véleménye szerint mindenkinek ilyent kellene vásárolni az olcsó lámpák helyett.

Na jó, nem akarok senkit provokálni. Neki ez az álláspontja. Elfogadjuk mint más nézetét de nem tartjuk a sajátunknak. 

Balu1 módosította - 2016. december 20. - 02:00