Közben bele olvastam, multifúsét a lomextõl.. http://www.lomex.hu (korábban a régi Cree optikával nem voltam megelégedve és vártam az újat, majd az jobb lesz) Ez a "
XLSL-7090-247 PMMA/N" optika amirõl írtál, ezt itthon még nem lehetett kapni.
Ezzel együtt "csodát" vártam tõle. Külföldrõl behozattak ilyent, rácsaptam mint gyöngytyúk a ...
Amikor kipróbáltam akkor ért a legnagyobb meglepetés.
A régi Cree optikához képest olyan volt a fénye mint a vékony halvány macskapisi a porban.
Na jó, középen néhány fokban talán valamivel erõsebb kicsi foltocskát láttam de körülötte eltûnt az erõs led fénye.
Nem tudom elképzelni hová tûnik el ? Talán szétszóródik? Azt látni kellene hova. Na mindegy.
Aztán jöttek ki optikák, mint pl a hármas és a hetes, de ezek is rosszul vizsgáztak.
Múltkor csináltunk tesztet, ebbõl az egyik fotós teszt volt. Háát mi mondjak.
Meg is vannak a képek a neten, viszont sajnos utólag át lett szerkesztve. rá került kettõ gammaérték,
hogy egyöntetüen mindegyik világosabb legyen.
Azért csak abban az albumban lévõ képeket lehet egymással összehasonlítani.
Elküldve: Csüt. Szept. 27, 2007 9:15 am
Tegnapi telehold megvolt, hazaindulván balu is megérkezett, így még maradtunk tesztelni egyet.
http://pinterweb.freeweb.hu/albums/20070926BaluVsPF/index.html
Elõször a Rekettyés elõtti úton, majd a Pálvölgyi barlanggal szemközti kõfejtõ falánál teszteltünk.
Hogy az irányítás (le/elõre/fel) miatt ne legyen olyan kép, amiket nem tudunk összehasonlítani (balu maga elé VS én elõre-felfelé), több döntési szöggel csináltam képeket.
Balu majd remélem csinál egymás melletti összehasonlításokat az összepárosíthatóakból.
1-5 kép: balu fénye, 5 döntési állásban (? Watt)
---/(megj.Balu1) 7A 4V Li-ion akku csomag = (? Watt) max. 21W/---
6-7 kép: balu fejlámpa
8-13 kép: én lámpám 10W-on
14-15: just for fun
16-18: Balu lencsés zseblámpája a kõfejtõnél (fókusz változik)
19: balu Full kormányfény + minden egyéb világítása
20: balu kormányfény full (3 sor)
21: balu kormányfény 2/3 (2 sor)
22: balu kormányfény 1/3 (1 sor)
23: balu kormányfény 1/3 (1 másik sor, terelõ alatt)
24: Én lámpám 10W
A képekre egységesen 2,0 gamma korrekciót raktam, mert máshogy csak négereket láttam az alagútban, fõleg a kõfejtõs képeknél.
Ami az enyém mint Balué, az két évvel ezelõtt vásárolt huzal kivezetésü ledekkel világított.
A másik csoport 7-es optika volt 6db ssc 100lm/W-os leddel.
Itt nem az SSC led hanem a gyenge hetes optika volt a hunyó!
Persze azt is bele kell kalkulálni, hogy én dupla teljesítménnyel nyomtam..
Persze ezzel nem azt mondom, hogy a régi Cree optika az hú de jó,
inkább csak eddig ez a legjobb a kaphatók közül, azok közül amit gyáriként ismerünk.
A kapható legjobbak közé való, de csak a cree-e ledhez jött be nekem
a leírtak szerinti fenntartással.
Ha még valakinek módjában áll összehasonlítani, kérem, hogy írjon róla véleményt fotóval kiegészítve.
Ennél egy megfelelõ nagyobb átmérõjü és domborulatu gyüjtõlencse sokkal jobban vetít.
Az is igaz, élesebb kontúrral, részben ennek is köszönhetõ a nagy fényerõ.
Több eltérõ széttartásu lencsékkel
(mindegyik mögött egy led) már jó fényerõt lehet elérni és kiegészítik egymás lefedett területét, távol, középtávol és közel.
Amikor kijöttek a jófényü Cree-e ledek akkoriban kezdtem kisérletezni
a hatásos fény kivetítéssel és onnan ismerem ezeket.
Közben kijöttek a jófényü és mégjobb áru 120ezres és negyed millás lámpák.
Azoknál is ehhez hasonló elven alapul a fény vetítés.
Ott még kihasználják az öntött fényvezetõ rendszer egyéb optikai elemeit is.
De errõl már írtam, nem is olyan rég.