Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Látni & látszani!

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
8741 hozzászólás a témában

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
Balu,

a rövidrezárásos rész nekem is megvolt az ötletek között, csak értetlenül álltam az elõtt, hogy hogy lehet akkor kikapcsolni a lámpát, ha mindhárom állást használom. de mostmár értem, hogy kell még egy kapcsoló...:)

és akkor ezen a kapcsolón a középsõ "láb"-ra kell kötnöm a táp pozitiv ágát, a másik kettõre meg a megfelelõ multifuset, illetve elenállást (úgy néz ki, hogy vagy 4 darab ceruzakksiról, vagy egy 6 vagy 12 voltos zselés akksiról fog menni a cucc)? a test meg mehet egybõl a ledre, az nem jön be a kapcsolóba...

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Pontosan ilyen kinézetü három állásu kapcsolót használok a három fényerõ fokozathoz.
A ki-be kapcsolást a lámpa gyári nyomó kapcsolójára kötöm, ami a rúdlámpa hátsó végén van.

A bekötést még régebben feltettem ide, mindjárt megkeresem.
Ez csak egy skicc amit saját részemre vázoltam, de lusta voltam
szépen átrajzolni, inkább bele írogattam grafikus programmal.
Itt ellenállásokkal oldottam meg az áramkorlátozást.

Feltöltött kép

A kapcsoló középsõ állásában három db ellenállás van sorosan kötve (legkisebb fokozat).
Balra kapcsolva egyet rövidre zár és így kettõ ellenállás marad a körben.
Jobbra kapcsolva kettõ ellenállást zár rövidre és egy marad a körben, ami
a legnagyobb megengedhetõ áramot állítja be.
A három ellenállás nem egyforma, ide jöhet a fokozatnak megfelelõ multifuse.

Multifuse áramkorlátozással is hasonlóan lehet bekötni, visztont 4,5-5V fölött már
néhány Ohmos ellenállásos feszültségejtést kell használni a mulifúzzokkal (az egész fõ áramkörrel) sorosan.
Feltétlen ki kell mérni, ellenálással be kell állítani, gyorsan leszabályozzon
megengedhetõ áramra a multifúz a legnagyobb fokozaton is.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
balu,némó:

egy több állású kapcsolóval ti hogyan kapcsolgattok különbözõ multifuseokat/akármiket be az áramkörbe?

tehát mondjuk egy ilyet:
Feltöltött kép

én hogy kössek be, ha kell egy kikapcsolt állapot (középen), egy gyengébb (300-450 mA) meg egy erõsebb (600-750 mA)? el nem bírom képzelni, bár mondjuk ha nyitva lett volna ma a bó't és vettem volna, akkor már rég kitalálhattam volna (nem szoktam sokat kérdezni, inkább kitapasztalom, hogy hogy is kell)...

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.606 hozzászólás
Sigma
http://www.sigma-bla...com/en/?flash=1

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Potméter nálam is van, ha kell (a mostani kormánylámpámon egy többfokozatú kapcsoló helyettesíti, ami különbözõ ellenállásokat kapcsol az áramkör vezérléséhez)..

Potméterrel csak (számítógép mellõl) látszólag tûnik logikusnak de
több szempontból is nehezebb beállítani a szükséges teljesítményt.

Egyik, amikor fárdtabban jól kihajtva teker az ember, akkor
a precíziós kézmozgások nem olyan egyszerüek mint pihent állapotban.
Ilyenkor még a három állásu kapcsoló pontos helyzetének beállítása is
nagy figyelmet igényel, különben könnyen átnyomjuk elnehezült kézzel a másik szélsõ végállásba.
Ez régi tapasztalat. Jópár éve teszteltem a szituációt élesben is.
Akkor ott kihajtottabban bringán ülve teljesen kizártam a folyamatos szabályzás létjogosultságát.
Örültem ha megtaláltam a fokozatkapcsolót és ott a ..hanyadik kattanást.

A másik, ami a fokozat kapcsoló mellett szól, annál tudjuk hol járunk és ott kb mennyi a fogyasztás.
A folyamatos szabályzásnál viszont egyedi fényérzetre hagyatkozunk ami eltérõ lehet.
Igy nem lehet megsaccolni a hátralévõ üzemidõt, kapcsolóüzemü táp esetén.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

Gesa

Gesa

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Nemo!

Szeretnék egy eredeti Nemo lámpát karácsonyra, lehet rendelni?

Üdv: Gesa /ZeRGe-SOF/

Nemozoli

Nemozoli

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás

Szia Nemo,
Ezen azért nem lesz kapcsoló, mert lesz rajta potméter, aki akarja azzal gyak.nullára tudja levenni a fényerõt.
(A potméter meg azért, hogy lehessen gazdálkodni az akkuval,
meg a barlangász ismerõsöm szerint nekik az jól jön, mert a fény igény egy
barlangban sokkal szélesebb skála, mint az erdõben)

A biztonságos rögzítésed érdekelne, mi eddig az "O" gyûrûs rögzítést találtuk
a leleguniverzálisabbnak.
Ha jobb van, nem állunk ellen.

Potméter nálam is van, ha kell (a mostani kormánylámpámon egy többfokozatú kapcsoló helyettesíti, ami különbözõ ellenállásokat kapcsol az áramkör vezérléséhez), de a "végsõ" ki- és bekapcsolást a Ti lámpátoknál akkor is a csatlakozóval kell végezni, ami hosszabb távon anyagfáradáshoz vezethet, én a csatlakozókkal szívtam mindig a legtöbbet...

A biztonságos rögzítés nálam (ami univerzális sisak/kormányrögzítrés is lehet egyben) a winchester-fejmozgató mágneses kapcsolat. A bringás sisakra egy vékony fémlemezt kell csak rögzíteni (pl. kábelkötegelõvel), a bringa-kormányon egy normál lámpabilincs van, szintén egy kis fémlemzzel, erre tapad a mágnes. A gyors és könnyû fel- és leszerelésen túl ennek megvan az az elõnye is, hogy egy esetleges eséskor a lámpa nem törik szét a sisakkal együtt, mert hirtelen erõs behatásra leválik a lámpa (mint amikor kiold a síkötés a lécen eséskor).

healer999

healer999

vendég

• fórumtag
  • 155 hozzászólás
Hozé mester, azt meg tudod mondani hogy mik a minimum és a maximum idõtartamok az aksikkal?

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás

Szívesen!

Megnéztem a Hozé-lámpa paramétereit, és én is ilyen árban szoktam kihozni kb. a 3 LED-es lámpát, viszont az enyémen van kikapcsolási lehetõség (a csatlakozó ne terhelõdjön feleslegesen a ki-be húzogatással) és megoldom a biztonságos rögzítést is... :-)

3 LED már tökéletesen elég az éjszakai erdõben történõ vágtázásra is.

Némó

Szia Nemo,
Ezen azért nem lesz kapcsoló, mert lesz rajta potméter, aki akarja azzal gyak.nullára tudja levenni a fényerõt.
(A potméter meg azért, hogy lehessen gazdálkodni az akkuval,
meg a barlangász ismerõsöm szerint nekik az jól jön, mert a fény igény egy
barlangban sokkal szélesebb skála, mint az erdõben)

A biztonságos rögzítésed érdekelne, mi eddig az "O" gyûrûs rögzítést találtuk
a leleguniverzálisabbnak.
Ha jobb van, nem állunk ellen.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.703 hozzászólás

Nem akartam a másik topicba beszemetelni:
Jol értettem hogy a kétféle aksi ugyanolyan jo áramot ad le, jo ideig, csak az élettartamban, a sulyban és a kényességben van különbség?

a zselés 560g, és 1.2 AH, a lítiumos gondolom sokkal könnyebb, és 2AH.
tehát majd' kétszer tovább tart azonos fényerõvel, és a zseléssel is több órát bír.

healer999

healer999

vendég

• fórumtag
  • 155 hozzászólás

Szívesen!

Megnéztem a Hozé-lámpa paramétereit, és én is ilyen árban szoktam kihozni kb. a 3 LED-es lámpát, viszont az enyémen van kikapcsolási lehetõség (a csatlakozó ne terhelõdjön feleslegesen a ki-be húzogatással) és megoldom a biztonságos rögzítést is... :-)

Némó

Tegnap még éjjel 10 körül világitgattam vele a szomszéd ház ablakaiba meg ilyenek. Azt hiszem nincsenek minõségi kifogásaim :D :D
Sajna nincs idõm pár napig elmenni este tekerni :( ugyhogy ilyenekbe élem ki magam...

healer999

healer999

vendég

• fórumtag
  • 155 hozzászólás
Nem akartam a másik topicba beszemetelni:
Jol értettem hogy a kétféle aksi ugyanolyan jo áramot ad le, jo ideig, csak az élettartamban, a sulyban és a kényességben van különbség?

Nemozoli

Nemozoli

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás

Nomost, elmondom hogy nagyon komoly lett... Iszonyat fénye van. Balga modon belenéztem, azota félszemmel nyomom...
Elképzeltem ugyanezt 3 Leddel és nem 160 mA-en hajtva, hanem mondjuk 400-500-on. Huha kemény lesz ez a Hozé-lámpa...
Erõsen várom.

KÖSZI NÉMOZOLI!!!

Szívesen!

Némó

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.703 hozzászólás

Légyszi, ha nem gond, akkor címszavakban leírnátok mit fog tartalmazni a Hozé féle lámpacsomag, és milyen lesz: milyen led_mennyi_;akksi_;és az ár
Köszönöm szépen.
_még meggondolom, hogy beszálljak-e,hátha nem lesz több ilyen alkalom_

lett egy külön topicja pont ma, ott az indító hozzászólásból remekül lejön!

http://www.forum.bik...read.php?t=2936

gabor89

gabor89

vendég

• fórumtag
  • 191 hozzászólás
Légyszi, ha nem gond, akkor címszavakban leírnátok mit fog tartalmazni a Hozé féle lámpacsomag, és milyen lesz: milyen led_mennyi_;akksi_;és az ár
Köszönöm szépen.
_még meggondolom, hogy beszálljak-e,hátha nem lesz több ilyen alkalom_

ÖMM, ASSZEM MEGTALÁLTAM_ MÁSIK TOPIC_ XD XD XD
"If all my friends were to jump off a bridge, I wouldn't jump with them, I'd be at the bottom to catch them."

healer999

healer999

vendég

• fórumtag
  • 155 hozzászólás

Bírd csak még holnapig, közben délután óta teljesen átdolgoztam a lámpát...
...de azért ne ijedj meg, semmi rossz nem történt vele, csak azóta észrevettem, hogy a borító plexi maga is nagyító-hatásúra van csiszolva, így a csupasz tükörrel tökéletes szórást jól elrontotta, gyakorlatilag egy középen lyukas kört vetített, ha rátettem a borítást is. Ezt nem hagyhattam annyiban... úgyhogy szétszedtem az egészet és rátettem helyette a LED-re egy szûk optikát, annak úgyis jobb a fénye, mint a tükörnek, most annak a fényét nagyítja a borító, de azt már nem sikerül középen kilyukasztania :-)

Nomost, elmondom hogy nagyon komoly lett... Iszonyat fénye van. Balga modon belenéztem, azota félszemmel nyomom...
Elképzeltem ugyanezt 3 Leddel és nem 160 mA-en hajtva, hanem mondjuk 400-500-on. Huha kemény lesz ez a Hozé-lámpa...
Erõsen várom.

KÖSZI NÉMOZOLI!!!

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.703 hozzászólás

L. "Lámpa project 1.0"

így kell ezt csinálni! (a reklámot)
amúgy várom, biztos zsír lesz!

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
L. "Lámpa project 1.0"

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
Hozé fater: fejlemény?

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
áhá, tehát ez a sima xr optika, és egészen olcsó is. egy méretet tudna mondani valaki magáról az optikáról meg a tartóról (átmérõ és mélység érdekel, minél pontosaban)..amúgy ez az optika jó akkor spotnak?

meg valami szórós optika is kéne, hogy közelre is lássak...