Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Látni & látszani!

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
8741 replies to this topic

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
nem tul olcso az?
igy akartam
lemaradt

nincs bizonytalan netes rendeles
csak bena vasarlo

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts
Aha, így meg ideologizálva már érthetõ. :)

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

Nemozoli

Nemozoli

vendég

• fórumtag
  • 33 posts

Bocsi, asszem eltévesztetted.
A befogadó az akceptor és "aki ami" adja az a donor. ..bocs

Nem, direkt írtam így... ezért is van idézõjelben, ugyanis nálam a befogadó lámpa kisebb jelentõségû, mint a LED-ek, amik belekerülnek... tehát inkább a LED veszi magára a lámpát, mint egy kabátot, emiatt a lámpa lesz a donor :-)

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

..Nem tudom, hogy ledesíttessek-e, ha igen, akkor majd szólok, lehet hogy elég lesz nekem a fény

Sz'tem ezen nem érdemes gondolkodni.
Ezek a ledek már négyszer akkora fényt adnak azonos fogyasztás mellett mint a halogén.
Lehet, keveset mondtam..?

Amúgy a halogénnek nem "jobb" a fénye mint a lednek? Mármint a színre gondolok...

A halogén színe nem a lagalkalmasabb a sötétben való látáshoz.
Feltöltött kép

Egyrészt egy világítástechnikával foglalkozó könyvben is olvastam róla, onnan való a fenti kép.
Másrészt a negyed fényerõ mellett a sötének látszó vöröses fény még sötétebb érzetet keltene.

Szerintem bízhatsz ebben. Hihetetlen a különbség.
Ha meg elég az energia akkor több led is elférhet.
Azzal meg levilágítasz sokmindent, de a lényeg, hogy kiválóan látsz majd vele,
annyira jól, hogy nem is hinnéd. Nem véletlenül nyúzom ezeket én is jóideje.
Szerintem ne fosszad meg magad ekkora élménytõl, aminek
a hasznát folyamatosan kerékpározás közben élvezheted.

.. a befogadó "donor" ..

Bocsi, asszem eltévesztetted.
A befogadó az akceptor és "aki ami" adja az a donor. ..bocs

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Noss.. Igen, már megbeszéltük, örülök, hogy fogok látni :) Nem tudom, hogy ledesíttessek-e, ha igen, akkor majd szólok, lehet hogy elég lesz nekem a fény, az üzemidõ meg szinte biztosan elég. Ha átalakíttatom, az akkor is tavasz felé lesz majd, szóval nem most, az tuti :)
Amúgy a halogénnek nem "jobb" a fénye mint a lednek? Mármint a színre gondolok...
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Nemozoli

Nemozoli

vendég

• fórumtag
  • 33 posts

Hát igen, egy jó fejlámpa :)

Külföldrõl olyat mint a Hozé-féle, 40-60ezer körül néztem, annyit nem szeretnék rá áldozni, max 20-at, de annyiért meg nincs normális, ilyen petzl meg ienek vannak, dehát az... Szóval most várom a tartaléklámpákat vagy az 1.1 projectet :)

Ha mégsincs türelmed kivárni, tudok segíteni! :-)
Holnap, ha minden igaz, veszek Q5-ös Cree-ket... egy zsákkal :-D
Fejlámpát is készítettem már párat, a sajátom is elég konkrét lett, a fasza optika miatt nagyon jó a hatásfoka, alig ker pár mA-en hajtani, emiatt jó sokáig bírja.

nem tul olcso az

Tudsz olcsóbban (nem bizonytalan netes rendelést, 5 héten belül)? Ha igen, ne tartsd vissza az infót! :-)

Nem kell a Sigmám? 10w halogénnel már lehet látni, de rábeszélheted Nemozolit is, hogy ledesítse :-) Nálam már csak porosodik. Van hozzá rendes akksi, meg féltégla is :-) A kapcsolója az nem mûködik, de amúgy ragyogóan világít.

Rémhöri, ez viszont tényleg megfontolandó! Nálam a lámpa árának nem elhanyagolható részét a befogadó "donor" lámpa minõsége határozza meg... ha (has)Pókember tényleg felajánlja neked, én szívesen közremûködöm a LED-esítésben!

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts

Jóreggel!
Petzlben van 5W-os modell, halogénnel, 1 db zsebteleppel hajtva. kb. 6-7 ezer.
ps.: Tudom, ez a "középszar" megoldás, de terepen fejlámpának nagyon jól használható. 2006-os Tortúrán este, ködben, hegyrõl lefelé egy ilyen, meg egy Cateye HL 500-as világított savanyúnak, meg nekem! Elég volt.

meg a 10W halogen a zselésrõl ,-)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
nem tul olcso az

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

DöG

DöG

vendég

• fórumtag
  • 229 posts
Ünnepek elõtt vettem egy SSC P4 nagy fényerejû ledet, de felforrasztásnál -túl forró páka- sikerült túlmelegítenem. Belül levált a chip a hordozóról, kontakthibás lett: -a rugalmas lencsét megnyomva létrejött némi érintkezés-, de nagyobb áramnál elfogyott, és bekékült a fény (hõkapcsolat hiánya).
:zly: :mybad: :klnie: :hair: :icon_evil

Most újból jártam Chipcadéknál, épp van nekik CREE XR-E... Q5 binû fehér LED (107-114LM), nettó 1100-Ft, akinek kell, most vegyen! :) :outofhere

(has)Pókember

(has)Pókember

törzsvendég

• fórumtag
  • 486 posts

Külföldrõl olyat mint a Hozé-féle, 40-60ezer körül néztem, annyit nem szeretnék rá áldozni, max 20-at, de annyiért meg nincs normális, ilyen petzl meg ienek vannak, dehát az... Szóval most várom a tartaléklámpákat vagy az 1.1 projectet :)

Nem kell a Sigmám? 10w halogénnel már lehet látni, de rábeszélheted Nemozolit is, hogy ledesítse :-) Nálam már csak porosodik. Van hozzá rendes akksi, meg féltégla is :-) A kapcsolója az nem mûködik, de amúgy ragyogóan világít.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

de figy!
ha vilagithat eled meg a mokusokra 50gigawatt..

..lor: gigalumen :D

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
a te kezed csak a nagyfeszultseget vezesse gondoljak ok.
nekik te ne akard megmondani, hiszen mar volt par honapja is emlekeztek, aki itt volt es azt mondta hogy mivan.
mert hogy mennyire.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

..Petzlben van 5W-os modell, halogénnel, 1 db zsebteleppel hajtva. kb. 6-7 ezer.

Az durván másfél-kettõ Watt ledbõl.
Sz'tem ha valaki ilyen komolyan nyomja a bringát akkor legyen valami komoly lámpája is.
Legyen házi építésü, azt meg lehet fizetni és a fénye is több.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Ócsó is legyen, meg hiperszuper...! Csak megpróbáltam.
A jószándék vezette kezem.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
de figy!
ha vilagithat eled meg a mokusokra 50gigawatt
akkor csak nem kepzeled, hogy az esti varosi betonturan majd ez fog izzani.

ahh ugyan

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Jóreggel!
Petzlben van 5W-os modell, halogénnel, 1 db zsebteleppel hajtva. kb. 6-7 ezer.
ps.: Tudom, ez a "középszar" megoldás, de terepen fejlámpának nagyon jól használható. 2006-os Tortúrán este, ködben, hegyrõl lefelé egy ilyen, meg egy Cateye HL 500-as világított savanyúnak, meg nekem! Elég volt.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts

High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Rémhöri, egy jó fejlámpa, valóban aranyat ér!
Igazság szerint általában én is két lámpát használok, ebbõl az egyik fejlámpa.
Nem ez a szentírás, de én a kormányra szerelem az erõsebb lámpát, és a fejlámpám valamivel gyengébb. Így elõttem a terepen kirajzolódik a domborzat képe - van árnyék, így érzékelhetõ a mélység, magasság - viszont látok arra is, amerre nézek. Így könnyebb sötétben, terepen csapatni! Hidd el, nagyon élvezetes!

Mivel Hozé lámpáján nem lesz visszajelzés a telep állapotáról én két aksira áldoztam.
Balu! Te csak az ötleteked add, fejlesszél, és mint minõség ellenõr tevékenykedj. A munka "hatékonyságát" bízd másra, aki megfelel erre a célra! Hidd el, mûködhet ez a dolog! ;)

(has)Pókember

(has)Pókember

törzsvendég

• fórumtag
  • 486 posts
Gondolom sokakat nem érdekel itt, de legalább a Bikkmakk szerkesztõinek figyelmébe ajánlanám sok szeretettel vegyes tisztelettel:
http://gearreview.com/LEDs08_intro.php
Elindult egy hasonlóan átfogó teszt az MTBR-en is, de szerintem ez egy nagyságrenddel jobb minõségû anyag. Így érdemes lámpatesztet csinálni...

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

A Betty is, a Wilma is rendelkezik hõfokszabályozóval!Nem lehet túlmelegedéssel azonnal kiírtani a ledeket természetesen!Mivel most tél van én gyalogosan, ( ami ugye nem nagy hûtés legalábbis nem a sebességembõl adódó ) próbáltam maxin a lámpát de télen nem lehet elérni azt a hõfokot , hogy autómatán vissza vegyen a fénybõl! :)

Azt észre vettem, hogy elég ha kint vagyok a szabadban, a természetes légmozgás is sokat hût a szobához képest, akár nyáron is.