Jelentkezz be Regisztrálj
Látni & látszani!
Posted 2008. January 11. - 10:51
igy akartam
lemaradt
nincs bizonytalan netes rendeles
csak bena vasarlo
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Posted 2008. January 11. - 10:42
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Posted 2008. January 11. - 10:05
Bocsi, asszem eltévesztetted.
A befogadó az akceptor és "aki ami" adja az a donor. ..bocs
Nem, direkt írtam így... ezért is van idézõjelben, ugyanis nálam a befogadó lámpa kisebb jelentõségû, mint a LED-ek, amik belekerülnek... tehát inkább a LED veszi magára a lámpát, mint egy kabátot, emiatt a lámpa lesz a donor :-)
Posted 2008. January 11. - 01:16
Sz'tem ezen nem érdemes gondolkodni...Nem tudom, hogy ledesíttessek-e, ha igen, akkor majd szólok, lehet hogy elég lesz nekem a fény
Ezek a ledek már négyszer akkora fényt adnak azonos fogyasztás mellett mint a halogén.
Lehet, keveset mondtam..?
A halogén színe nem a lagalkalmasabb a sötétben való látáshoz.Amúgy a halogénnek nem "jobb" a fénye mint a lednek? Mármint a színre gondolok...

Egyrészt egy világítástechnikával foglalkozó könyvben is olvastam róla, onnan való a fenti kép.
Másrészt a negyed fényerõ mellett a sötének látszó vöröses fény még sötétebb érzetet keltene.
Szerintem bízhatsz ebben. Hihetetlen a különbség.
Ha meg elég az energia akkor több led is elférhet.
Azzal meg levilágítasz sokmindent, de a lényeg, hogy kiválóan látsz majd vele,
annyira jól, hogy nem is hinnéd. Nem véletlenül nyúzom ezeket én is jóideje.
Szerintem ne fosszad meg magad ekkora élménytõl, aminek
a hasznát folyamatosan kerékpározás közben élvezheted.
Bocsi, asszem eltévesztetted... a befogadó "donor" ..
A befogadó az akceptor és "aki ami" adja az a donor. ..bocs
Posted 2008. January 11. - 00:32
Amúgy a halogénnek nem "jobb" a fénye mint a lednek? Mármint a színre gondolok...
Posted 2008. January 10. - 23:38
Hát igen, egy jó fejlámpa
Külföldrõl olyat mint a Hozé-féle, 40-60ezer körül néztem, annyit nem szeretnék rá áldozni, max 20-at, de annyiért meg nincs normális, ilyen petzl meg ienek vannak, dehát az... Szóval most várom a tartaléklámpákat vagy az 1.1 projectet
Ha mégsincs türelmed kivárni, tudok segíteni! :-)
Holnap, ha minden igaz, veszek Q5-ös Cree-ket... egy zsákkal :-D
Fejlámpát is készítettem már párat, a sajátom is elég konkrét lett, a fasza optika miatt nagyon jó a hatásfoka, alig ker pár mA-en hajtani, emiatt jó sokáig bírja.
nem tul olcso az
Tudsz olcsóbban (nem bizonytalan netes rendelést, 5 héten belül)? Ha igen, ne tartsd vissza az infót! :-)
Nem kell a Sigmám? 10w halogénnel már lehet látni, de rábeszélheted Nemozolit is, hogy ledesítse :-) Nálam már csak porosodik. Van hozzá rendes akksi, meg féltégla is :-) A kapcsolója az nem mûködik, de amúgy ragyogóan világít.
Rémhöri, ez viszont tényleg megfontolandó! Nálam a lámpa árának nem elhanyagolható részét a befogadó "donor" lámpa minõsége határozza meg... ha (has)Pókember tényleg felajánlja neked, én szívesen közremûködöm a LED-esítésben!
Posted 2008. January 10. - 18:08
Jóreggel!
Petzlben van 5W-os modell, halogénnel, 1 db zsebteleppel hajtva. kb. 6-7 ezer.
ps.: Tudom, ez a "középszar" megoldás, de terepen fejlámpának nagyon jól használható. 2006-os Tortúrán este, ködben, hegyrõl lefelé egy ilyen, meg egy Cateye HL 500-as világított savanyúnak, meg nekem! Elég volt.
meg a 10W halogen a zselésrõl ,-)
Posted 2008. January 10. - 18:04
NE ÍGY! NE ÍGY!
Posted 2008. January 10. - 16:47
:zly: :mybad: :klnie: :hair: :icon_evil
Most újból jártam Chipcadéknál, épp van nekik CREE XR-E... Q5 binû fehér LED (107-114LM), nettó 1100-Ft, akinek kell, most vegyen!
Posted 2008. January 10. - 11:42
Hát igen, egy jó fejlámpa
Külföldrõl olyat mint a Hozé-féle, 40-60ezer körül néztem, annyit nem szeretnék rá áldozni, max 20-at, de annyiért meg nincs normális, ilyen petzl meg ienek vannak, dehát az... Szóval most várom a tartaléklámpákat vagy az 1.1 projectet
Nem kell a Sigmám? 10w halogénnel már lehet látni, de rábeszélheted Nemozolit is, hogy ledesítse :-) Nálam már csak porosodik. Van hozzá rendes akksi, meg féltégla is :-) A kapcsolója az nem mûködik, de amúgy ragyogóan világít.
Posted 2008. January 10. - 09:36
..lor: gigalumende figy!
ha vilagithat eled meg a mokusokra 50gigawatt..
Posted 2008. January 10. - 09:36
nekik te ne akard megmondani, hiszen mar volt par honapja is emlekeztek, aki itt volt es azt mondta hogy mivan.
mert hogy mennyire.
NE ÍGY! NE ÍGY!
Posted 2008. January 10. - 09:35
Az durván másfél-kettõ Watt ledbõl...Petzlben van 5W-os modell, halogénnel, 1 db zsebteleppel hajtva. kb. 6-7 ezer.
Sz'tem ha valaki ilyen komolyan nyomja a bringát akkor legyen valami komoly lámpája is.
Legyen házi építésü, azt meg lehet fizetni és a fénye is több.
Posted 2008. January 10. - 09:22
Posted 2008. January 10. - 09:19
ha vilagithat eled meg a mokusokra 50gigawatt
akkor csak nem kepzeled, hogy az esti varosi betonturan majd ez fog izzani.
ahh ugyan
NE ÍGY! NE ÍGY!
Posted 2008. January 10. - 08:57
Petzlben van 5W-os modell, halogénnel, 1 db zsebteleppel hajtva. kb. 6-7 ezer.
ps.: Tudom, ez a "középszar" megoldás, de terepen fejlámpának nagyon jól használható. 2006-os Tortúrán este, ködben, hegyrõl lefelé egy ilyen, meg egy Cateye HL 500-as világított savanyúnak, meg nekem! Elég volt.
Posted 2008. January 10. - 00:07
Posted 2008. January 09. - 20:44
Igazság szerint általában én is két lámpát használok, ebbõl az egyik fejlámpa.
Nem ez a szentírás, de én a kormányra szerelem az erõsebb lámpát, és a fejlámpám valamivel gyengébb. Így elõttem a terepen kirajzolódik a domborzat képe - van árnyék, így érzékelhetõ a mélység, magasság - viszont látok arra is, amerre nézek. Így könnyebb sötétben, terepen csapatni! Hidd el, nagyon élvezetes!
Mivel Hozé lámpáján nem lesz visszajelzés a telep állapotáról én két aksira áldoztam.
Balu! Te csak az ötleteked add, fejlesszél, és mint minõség ellenõr tevékenykedj. A munka "hatékonyságát" bízd másra, aki megfelel erre a célra! Hidd el, mûködhet ez a dolog!
Posted 2008. January 09. - 20:15
http://gearreview.com/LEDs08_intro.php
Elindult egy hasonlóan átfogó teszt az MTBR-en is, de szerintem ez egy nagyságrenddel jobb minõségû anyag. Így érdemes lámpatesztet csinálni...
Posted 2008. January 09. - 17:03
Azt észre vettem, hogy elég ha kint vagyok a szabadban, a természetes légmozgás is sokat hût a szobához képest, akár nyáron is.A Betty is, a Wilma is rendelkezik hõfokszabályozóval!Nem lehet túlmelegedéssel azonnal kiírtani a ledeket természetesen!Mivel most tél van én gyalogosan, ( ami ugye nem nagy hûtés legalábbis nem a sebességembõl adódó ) próbáltam maxin a lámpát de télen nem lehet elérni azt a hõfokot , hogy autómatán vissza vegyen a fénybõl!

Sign In
Create Account

Back to top