Félreértés ne essék, nincs rá lehetõségem hogy Betty-t vegyek, sõt, még vágyam sincs nagyon rá.
..bár jutna rávaló bármelyikünknek is könnyedén.
Igaz, magamnak akkor is építenék, mert az olyan jó show meg poén.
Úgy alakítom egyedien ahogy szeretném, nincs megkötve a kezem.
Bele vihetem az egyéni elképzeléseimet, ötleteimet.
Nyilván mindenki másban leli az örömét.
..egy cateye hl-520-am van, ez számomra elég arra hogy lássam, merre kell rántani a kormányt. Egyedüli gondom akkor van ha kanyarodok oldalra..
Sz'tem csak kellene neked valami jobb fejlámpa amivel oda nézel és világítasz ahova szükséges.
Ez házi készítésben azért elérhetõ áru.
Most egyelõre én nem ígérhetek semmit de talán Hozé..
Esetleg nagyobb kapacitásu Lítium akkuval v. tartalékot is viszel, akkor már elég lehet idõben is.
Azért
(bocsi Hozénak hogy a lámpát kritizálom), de ott lehet gond ha zúzol le
a saját stílusodban egy erdei úttalanon és a leginkább nagyköves kerülgetõsön adja meg magát a lámpa
mert lekapcsol az akku védõáramköre.
Szóval ezért azzal legalább mégegy akármilyen lámpa kell, hogy együtt menjen egyidõben,
különben a legkritikusabb részen, akár száguldás közben töksötétben maradhatsz és jön az elkerülhetetlen.
Az akku üzemidejét nem lehet kiszámítani, (ellenkezõ híresztelésekkel ellentétben) de
még megsaccolni sem pontosan mert különbözõ fényerõvel használod,
attól is függhet az üzemidõ.
Akkora különbségek lehetnek ami nem számolható, legfeljebb ha elképzelhetõ minimumra kalkulálsz.
Az alacsony hõmérséklet erõsen lecsökkentheti az akku mûködés idejét.
Az akku elhasználtsági szintje is beleszól.
Ezek olyan dolgok ami sajnos nem kiszámolható mégis számítani kell rá,
mert ha strucc módjára nem veszünk róla tudomást akkor jön a meglepi és nem jó értelemben.
(Persze nagyon hirtelen csak a védõáramkörös a Li-ion akkunál.)
Egyedüli gondom akkor van ha kanyarodok oldalra
..persze nem azért, mert 180 fokos látószögem van, mint itt egyeseknek, de sajna a "macskaszem" nem világít oldalra.
A látószög (ha a két szemet vesszük), mindenkinél közel 180fokos (lehet az 170-160 körüli). Ezt tesztelheted is.
Elõre nézel egy pontra. A bal és jobb kezed kétoldalról szemmagaságban (az ujjakat mozgatva (mint az úszó ember lába)) lassan
vidd elõre a szemed külsõ sarkai felé, amíg meg nem látod egyik, majd a másik oldalon az ujjak mozgást.
Ez az a szélesség ahol még érzékeled a periférikus mozgást.
Az éjszakai világítás nálam hasonló szélességû (igaz, nem teljesen egyenletes eloszlásban),
de a gyári lámpa általában ennél jóval kisebb területet fed le.
Az legfeljebb 6-10-15-18-22-25-30 fokos, de lehet annál több is valamivel a szóródás miatt.
Amúgy nincs gondom a koncepcióddal, a lámpáddal Balu, csak rá akartam világítani, hogy közel sem alkalmas minden felhasználási területre.
Ez csak azon múlik, hogy milyen célra tervezem.
Ha tudom, hogy a szokásosnál extrémebb mechanikai igénybevételt kell elviselni akkor
annak a célnak megfelelõen is el lehet készíteni a szerkezetét.
Nyilván oda kisebb tömeg kell megfelelõen nagy hõleadó felülettel.
Attól is függ, hogy kormányra vagy bukóra kerül fel.
A részletek azután forrnak ki amikor kirajzolódik az igény rá.
Mondjuk az is igaz, magamnak olyant készítettem ami az én stílusomhoz megfelelt.
Ha én is ilyen sportos, mûvészi szinten járnám a hegyeket
akkor lehet, hogy tovább alakítanám annak megfelelõen.
Tervek vannak a fejemben számolatlanul.
Pontosabban minden a feadathoz alakul.
Egyelõre idõm nincs semmire.
Ha valami elkészül, ezek nem végleges és begyepesedett dolgok.
A cél, a szükség határozza meg a végeredményt.
Pl sisaklámpának célszerü lapos nem kiálló burkolatot használni.
Korábban volt egy a sisak szintjébõl kiálló lámpám és learattam vele az erdõt.
Bármit össze lehet hozni ha a célszerüségeket is figyelembe vesszük és idõ van rá.
Ennyit a mechanikai részérõl, a célszerüségrõl, és talán az ergonómiát még kihagytam,
ami legalább oilyan fontos ha komolyan vesszük amit csinálunk...
A fényerõ növelésen is dolgozom.
Ez egyelõre csak kapcsolatfelvéltelt jelent egy bizonyos eljárást végzõ céggel.
Errõl már korábban is beszéltem, a ledbõl az optika, majd a
megvilágítandó terület irányába haladó fény visszaverõdésének csökkentésérõl van szó.
Off..
Úgy néz ki, talán nyárig eladják az objektumot ahol eddig vagyonõr feladatokat láttam el, még az sem elképzelhetetlen, hogy azután valami lámpa dologgalpróbálkozom komolyabban ha végtelen lesz a szabadidõm.Viszont ha találok a mostanihoz hasonló nyugis helyet akkor inkább ezt folytatnám szívesebben amit most csinálok. A vállalkozásnak persze utána kell járni, hogy mennyire volna ráfizetéses. Mindenki azt mondja, hogy eleve csõdre van ítélve az ilyesmi, hacsak nem bejáratott a dolog.Ahhoz nagyon termelékenynek kell lenni, hogy abból megéljen valaki, én meg.. termelékeny... khmm az sosem voltam.Úgy értem ha ezzel keresném a kenyerem az lehet, hogy nem érné meg. Sõt valószinû.