Óó, ötleteim nekem is vannak ám,Mr. DöG elég hamar leveszi a dolgokat, jó a kombinációs készsége és
eléggé szabadon tud szárnyalni a képzelete, legtöbbször a realitásokon belül.

Az jutott eszembe, hogy megcsinálhatnám úgy az aksit, hogy szépen a vázba építeném!
Sajnos a váz nagy része elérhetetlen mert le van hegesztve a végük, azonban
a kormány és a nyeregcsõ alkalmas!
Mivel 18mm szélesek ezek a cellák, arra gondoltam, hogy a kormányba
meg a nyeregcsõbe bedughatok párat, a kormányba beleférne kb 10 db cella,
nyeregcsõbe is 3-4.
A kormányom külsõ átmérõje 22mm, a belsõt még sajna nem sikerült lemérnem,
mert sehogy se sikerült eddig lecibálnom a markolatot róla, de remélhetõleg
a fal nem vastagabb 2mm-nél, és akkor a 18-as cella éppen elfér benne.
A nyeregcsövem viszont 26mm belsõ átmérõjû, abban kényelmesen elférnek a cellák.
Aztán csak a kábeleket kell szépen kivezetni.
Mit gondolsz errõl?
De akkor egy egész sornyi LED esetében hogyhogy nem kap nagy áramot?Túl nagy áramot kapnának a ledek, felforrósodna a kristálya és tönkremenne,
kivéve (abban a csoportban) az egyetlen zöldet, mert annak magasabb a nyitófeszültsége.
Mi a különbség egy sor és 6 LED között? Hiszen mindegyik párhuzamosan van kötve! (ennélfogva
ugyanakkora feszültség jut mindegyiknek, és ennélfogva ugyanakkora áramot is vesznek fel)
Megadnád nekem pls, hogy hol / milyen formában lehet õt elérni?Azt nekem sem sikerült megtudnom. Szûcs Pétertõl vettem.
Hát én nem tudom, lehet, hogy én vagyok a béna, de egyszerûen sehol sem találok nemhogyAnnyit tudok róluk, 24° széttartás mellett 50 candela a fényerõ.
Ez nagyon fontos, gyengébb v kisebb széttartásu ledekkel nem érdemes kezdeni.
nagyobb, de még közel ekkora fényerejû LED-et sem!
Rengeteg terméklistát megnéztem most neten, de csak nagyon elvétve látni 1 vagy 2
ekkora LED-et, és az is valami überspéci cucc, többnyire valami házba építve, és
több ezer forint darabja!
Nézd csak meg:
LAP1
LAP2
LAP3
Nagyjából 24 candela a felsõ határ még a CREE (5mm-es) POWERLEDjeinél is(!),
annál nagyobb fényerejû LED nem-nagyon van.
Biztos vagy benne, hogy az tényleg 50 candela fényerejû darabonként?
Ja meg hány mm-esek a Te LED-jeid? Meg Te mennyiért szerezted azokat a Sz. Pétertõl?
Ja és amúgy mennyire vízálló az egész lámpád?
A másik ami amúgy nagyon összezavaró, hogy egyik helyen candelaban adják meg az értékeket,
a másik helyen flux-ban, a harmadik helyen lumen-ben, és így total összehasonlíthatatlanok
az értékek. Néztem hogy kéne ezeket átváltani, pld "1 lumen az a fényáram,
amelyet az 1 cd (kandela) fényerõsségû, minden irányban egyenletesen sugárzó, pontszerû fényforrás 1 sr térszögbe sugároz."
de ebbõl nekem nagyon nem világos, hogy akkor most hogy is kell átváltani a lumen-t cd-ra.
Mitõl egyszerûbb?Akár a mostani powerledekkel is építheted, azoknak már nagyonis jó fénye van és az egyszerûbb.
Hát pedig én már olyannal is bõven beérném - ha találnék - amilyen neked van.Az enyém több mint két éves, közel három évvel ezelõtti ledekkel épült.
Uhh, micsoda mázlista.Az akkupakk..
Egyszer a Mmarktban volt régi akku kiárusítás.
Akkor vettem a 47.000,-Ftos akku packot 2.000,-Ftért.
Dehát egyszer volt Budán kutyavásár! Az ilyent ki kell fogni.
Egymáson volt több árcédula folyamatosan csökkenõ árakkal.
A végén a pénztárnál még a legfelsõnél is olcsóbban adták..

7800-ért 6600mAh, láttam. (ennél egy cella 2200mAh)Most a www.gp.hu -nál lehet hasonlót kapni relatív olcsón.
Hat darab, de ennél nagyobb cella van benne kb. 8000,-.. körül.
Viszont láttam ennél egy picit jobbat is: ITT
Ezek 6900mAh-sak, azaz egy cella 2300mAh, ugyanannyiért, ez picikét jobban megéri.
Jaja, ez jó ötlet.Ha most kötném, a cellákat 1 Amperes multifuse biztosítékokon közösíteném,
ha egyik bezárlatosodik akkor ne égjen le minden.
Mondjuk EZ jó lenne? Pont 1A -eset nem találtam, csak 0.9 meg 1.1 van.
Okker, köszi!Majd késõbb lefotózom, türelem.