Jelentkezz be Regisztrálj
Látni & látszani!
Írta 2008. április 25. - 11:35
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2008. április 25. - 11:22
Akkor leteszek errõl a lámpáról...viszont találtam egy másikat (teljesen más kategória, ha jól sejtem):
http://cgi.ebay.com/...1QQcmdZViewItem
Ebben már érdemes gondolkodni szerinted?
Ami még erõs fény volt az Pinyó lámpája.
Az fényben legalább 30-szorosa ha nem több, annak mint amit említettél 7500.-ért.
Készült róla egy videó is menet közben a hegyen: http://www.youtube.com/v/u4_D2I9u0Ac
A kamera nem elég fényérzékeny, ennél jóval több volt a fény élõben.
Ami a videón sötét ott élõben szinte mindent lehetett látni.
Írta 2008. április 25. - 09:40
Ez még a "látszani" kategória. Valami 35 lument írnak rá, mondjuk lehet, hogy az említett 20-as tempóra elég lehet.
Az én lámpám lightos használatra enyhén túlzás (1200 lumen összfényerõ felett van), de nem is azért építettem, hanem mert szélesebb turistaúton 50 km/ó felett is biztonságos.
Írta 2008. április 24. - 23:06
Az fényben legalább 30-szorosa ha nem több, annak mint amit említettél 7500.-ért.
Készült róla egy videó is menet közben a hegyen: http://www.youtube.com/v/u4_D2I9u0Ac
A kamera nem elég fényérzékeny, ennél jóval több volt a fény élõben.
Ami a videón sötét ott élõben szinte mindent lehetett látni.
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Írta 2008. április 24. - 22:38
A fénye ahhoz nagyon-nagyon kevés, hogy ennyit adj érte....olyan 7,5 eFt-ért tudnék hozzájutni.
Fényerõben annyi kellene, hogy mondjuk 20-25 km/h-s sebességnél töksötétben biztonságosan lehessen vele tekerni.
Ehhez azt sejtem, hogy elég lenne ez a fejlámpa, de javíts ki nyugodtan, ha tévednék.
A fejlámpa tényleg jó választás, viszont ez annyiért nagyon drága.Csak, hogy ne legyen egyszerû a szitu, mindenképp fejlámpát szeretnék, mert más éjszakai "programokon" is használnám, mint fényforrást.
Korábban valahova feltettem már de nem találom. itt van mégegyszer.Amiket ti használtok, azok bringalámpák vagy fejlámpák? Betennél esetleg a Tiédrõl egy-két mûködés közben készült képet?
Egy kissé extra a fény és a kivitel is, de ez teljesen saját készítésü.
Ez egy kormánylámpa de fejlámpákat is használunk. A kettõ együtt ad teljes látáskomfortot.
Éppen a múlt hét végén voltunk teliholdason.
Fenyõgyöngyénél a parkolóban megállt kicsit a társaság, miközben nézegettük a fényeket.
Egy-egy erõsebb lámpával bevilágítottunk a tüloldali erdõbe, hogy
mennyire látszik az ösvény egy-egy lámpa fényénél.
Egyik fiú odszólt, hogy világítsam már meg én is az ösvényt.
Egyszer csak felkiáltott valaki, ez bevilágítja az egész erdõt !
Itt egy korábbi fotó animáció arról a fényrõl.

Így néz ki szembõl a lámpa, viszont itt csak 1/3 része világít, ha jól emlékszem.
(még a régi bringán)

A kormányon a váltókarral billentem amitõl fel és le mozog a fény.

Persze ilyent ne keress, ez teljesen egyedi készítésü.
Írta 2008. április 24. - 21:16
Fényerõben annyi kellene, hogy mondjuk 20-25 km/h-s sebességnél töksötétben biztonságosan lehessen vele tekerni. Ehhez azt sejtem, hogy elég lenne ez a fejlámpa, de javíts ki nyugodtan, ha tévednék
Csak, hogy ne legyen egyszerû a szitu, mindenképp fejlámpát szeretnék, mert más éjszakai "programokon" is használnám, mint fényforrást.
Amiket ti használtok, azok bringalámpák vagy fejlámpák? Betennél esetleg a Tiédrõl egy-két mûködés közben készült képet?
Attól is függ, hogy forintban mennyiért mérik. Kb 2-3ezret talán megér, többet nem.
Ha nem ragaszkodsz a nagy fényerõhöz, elég neked ha 7 mérer távot belátsz
akkor nagyon light-os tekerésre jó lehet. Azok a ledek amit pl. Hozé v. akár én használok,
annak 1 ledje kis áramon is kb több mint a dupla fényerõt adja.
Azért mondok nehezen véleményt mert hozzá szoktunk ehhez képest
a 10-40 szeres fényhez az épített lámpáinkkal.
Az árat nem találom sehol..
Írta 2008. április 24. - 15:01
Ha nem ragaszkodsz a nagy fényerõhöz, elég neked ha 7 mérer távot belátsz
akkor nagyon light-os tekerésre jó lehet. Azok a ledek amit pl. Hozé v. akár én használok,
annak 1 ledje kis áramon is kb több mint a dupla fényerõt adja.
Azért mondok nehezen véleményt mert hozzá szoktunk ehhez képest
a 10-40 szeres fényhez az épített lámpáinkkal.
Az árat nem találom sehol..
Írta 2008. április 24. - 14:20
Éjszakai light-os tekerésre mi a véleményetek az alábbi fejlámpáról?
Érdemes venni mellé hagyományos bringa-elsõlámpát is?
Princeton Tec Corona
http://www.princeton...=4&type=0&use=1
Üdv és elõre is köszi a véleményeket,
hercsi
Írta 2008. április 17. - 16:11
Haverommal mi tuti megyunk meg valamerre tekerni utana, jo lenne ha tobben is lennenk egy kis ejszakai "kalandturara"
Írta 2008. április 17. - 14:33
Írta 2008. április 17. - 11:30
Akkor CM utan, 20:00, Battyhany ter
Írta 2008. április 17. - 10:25
Val'színü én még a régi lámpákkal megyek.
Lehet, elindulok korábban felfele mert ti nem tudtok olyan tempóban menni mint én,
..olyan lassan.
Írta 2008. április 17. - 09:34
ps.:Vasárnap megmutatjuk, hogy nem csak tisztábban tudunk közlekedni a városban, de jobban is világítunk, mint az autók!
Írta 2008. április 17. - 00:38
azt mondja a Taskledes George a pdf-ben, hogy "Current Drive Level (350ma, 500 mA, 700 mA, 1000 mA, 1200mA - all intermediate brightness
levels scale to this max level) ", és "maxFlex2 is shipped with the lowest drive level (350 mA) selected". Amire én kb azt hittem, hogy inkább nem is mondom mit hittem
Szóval az új 4 ledes pilácsom a Q5-ös ledekkel 350mA-en gyakorlatilag úgy világít, mint a régi lámpám a 3 db P4-es leddel 700mA-en. Szerényen kijelenthetem, hogy a régi 2x3-as felállásban muzskáló P4 ledes lámpám összfényének simán odaver. Kicsit sok a szám, no de......látni kell
Legyen már vasárnap ááááá
Írta 2008. április 16. - 23:45
A Fenyõgyöngye elõtti szakaszon mindent felkapcsoltam és úgy futottam be a parkolóhoz.
Egy pillanatra megálltam a további "lefelé" elõtt a sarkon, amikor kicsit távolabb
megállt egy elegáns kocsi, a fényeim láttán. Az anyósûlésrõl kiszólt egy idõsödõ úriember,
"..átszereljük a lámpát a kocsimra?"
Írta 2008. március 31. - 16:49
Az a kis bugyula "csak" nyomogomb, de az elektroninakak koszonhetoen be lehet allitani vele mindent. Lasd: http://www.taskled.c...echmaxflex.html
Jobban szeretek nyomni, mint tekerni
Írta 2008. március 31. - 16:22
Tiszta Lupine desing, de ez nem baj! Ügyi vagy ember! :clap:
Az a kapcsoló "csak" nyomógomb, avagy poti is?
A színes elox nagyon bitang!
Írta 2008. március 31. - 15:38
Írta 2008. március 31. - 11:51
A csatlakozot ugy adta a boltban a bacsi, hogy "mini tamiya csatlakozo", szoval en is ugy hivom
A lampatol-csatlakozoig a kabel ~20 cm hosszu, onnantol az akkuig khhm hat lehet rovid lesz, de ha igy is lenne, akkor lecserelem es kesz. Tegnap raprobaltam a bringamra ( 21" Author Sector, eleg nagy nyilasu az elso haromszog) , siman jo hozza szerintem.
Napelemen mar nem gondolkodok (nem is lesz iden nomad turank), mert ilyen kicsi akkuval es 400-450 lumen mellett ~10 ora uzemidovel (800-850-~900 lumen max, uzemido sejtesem szerint ekkor kb 3 ora), szerintem folosleges
Este meg egy kis mutet, es......ujra nagy levego...
Írta 2008. március 31. - 10:37
Milyen hosszú a drótja, és jól látom, hogy valami csatlakozóféle is van közben, ha igen, milyen fajta?

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére