Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Látni & látszani!

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
8729 replies to this topic

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

Mindegy, legközelebb megpróbálok fotóapparáttal dolgozni, csak egyedül mindig attól fosok, hogy valakinek megtetszik :D

Szerintem vigyél magaddal a bogyiszlói erősből egy palackkal és ha valaki el akarja vinni a holmidat, akkor megnézed, hogy csípős paprikával a szemében is akarja-e még. :)

Egyébként jó ha van rajtad valami fejlámpa, mert pl. régebben fent a normafánál már majdnem jártam én is hasonlón, csak amikor láttam, hogy gyorsan oson arrafelé két alak (mindig figyelem a környezetet), akkor a fénnyel rájuk néztem (nem a szemükbe, csak éreztettem, hogy észrevettem és felkészülten "várom" őket ha jönnek), aztán leleplezve érezték magukat. Látszott, hogy inkább én okoztam meglepetést nekik, hogy fel vagyok készülve ha jönnek, és másfelé elsomfordáltak.

Csak határozottan és felkészülve..! Akkor nem lehet baj. :)

A képeket a szerkesztőben is kicsit szemléletessé lehet tenni.

Mondjuk Photoshopban rátolsz még 25% fényerőt és 50% kontrasztot, máris értékelhetőbbnek látszik az eredmény. A kamera úgyse vesz fel többet, mint amit egyáltalán szemmel látnál. A képen a feketék feketének maradnak és a világosak világosodnak, de nem lesz irreálisan erős kinézetű az így módosított kép, csak kicsit látványosabban bemutatja azt amit ott kint láthattál.

Edited by Balu1, 2017. November 14. - 04:42.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 posts

Ezek az akció kamerák éjszaka sajnos nagyon gyengén érzékelik a fényt.

Még mindig jobb, mint az M10-em, ami olyan, mintha hangyaháborút montírozna a képre. Az SJ7 cserébe több képet montíroz össze, ez jól látható a kevésbé kontrasztos helyeken :D

Mindegy, legközelebb megpróbálok fotóapparáttal dolgozni, csak egyedül mindig attól fosok, hogy valakinek megtetszik :D

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

Ezek az akció kamerák éjszaka sajnos nagyon gyengén érzékelik a fényt. Nem is tudom, van-e fényérzékenyebb egyáltalán. Az enyém Garmin Virb Elite, de a sok mindenféle szenzoron kívül nincs más extra benne. Gyenge fény viszonyok között kb. ugyanilyen képet készít az is. 

Ezért használom a mobilt, mert annak viszont hihetetlenül érzékeny a kamerája a megfelelő beállítás mellett.  Ez egy régebbi Samsung S4-es ami nekem van, viszont kevés fény mellett is jobb képet lehet vele készíteni, mint ahogy szemmel látunk. Igaz akkor kezd zajosodni. Azért ajánlottam a mobilt hozzá. Hitelesebb eredményt adna.

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 posts

Azok a képeid milyen kamerával készültek? Vagy a beállítása nem volt jó, vagy nem elég fényérzékeny. 

SJCAM SJ7 Star, FullHD 30FPS videó ...

Legközelebb viszek fotómasinát, mert én sem vagyok lenyűgözve az eredménytől. A fényeket legalább egymással össze lehet hasonlítani. Már amelyik látszik :D

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

RelakS, szerintem ha van a mobilodon olyan fotó funkció, hogy "HDR" vagy "árnylatgazdag", esetleg éjszakai.

Azzal még a holdfényt is le lehet fotózni a földre vetülve. Próbáld inkább valami ilyen megoldással fotózni, hogy látsszon is valami belőle a végén. Különben képszerkesztővel lehet csak kicsalni a valósághoz legalább közeli eredményt. 

Azok a képeid milyen kamerával készültek? Vagy a beállítása nem volt jó, vagy nem elég fényérzékeny. 

ss8.png

Edited by Balu1, 2017. November 12. - 04:14.

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 posts

Csináltam pár lámpa tesztképet. Mondjuk akció kamerával, és videózva, szóval olyan is lett :D

Erre tessék, ha magyarázat kell, írok valamit.
A képek nevében van, hogy melyik lámpa a tettes, azt meg az "i"nformáció ikonra kattintva lehet előhozni.

Mindenesetre a tapasztalatom az, hogy inkább a B+M nagy területre szétszórt fényét használom, mint a 3 lámpás kínai csodáét. Azt ha normálisan beállítom, elvakítja a szemből jövőt, ha meg úgy állítom be, hogy ne vakítson annyira, az én orrom előtt van egy nagy fényes paca. Valamennyit segítene a helyzeten, ha a kínaiak függőleges bordával legalább széltében széthúznák a fényt.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

nah igy teriti a fenyt, ez a harmadik fokozat, ez valt be.

CIaLwSa.jpg

vXBEDiw.jpg

Edited by arn, 2017. November 10. - 21:18.

trek8k

trek8k

vendég

• fórumtag
  • 145 posts

Az B+M Ixon Premiummal nekem nincs gondom, pedig már két éve megvan. A sima Ixonhoz képest nem tudom, jobb-e vagy rosszabb a minősége.

+1 a B+M ixon premiumnak. Nálam is teljesen jól muzsikál.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

referencianak a 700asat hasznaljak, az egyetlen dolog, amiert a dragabbat valasztottam, hogy hasonlo fenyeronel tovabb birja.

700 - @400 lumen 3h

1100 - @450 lumen 4h30

varosba szvsz eleg lesz a 15-150 lumenes mod (78h-10h), varoson kivul meglatjuk.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

ha vegignezed azt a listat, nem igazan talalsz ennel homogenebb es laposabb gorbet, plane nem ebben az arkategoriaban. a userek visszajelzesei is sokkal pozitivabbak, mint a ixonnal.

autouton nem igazan fogom hasznalni, becsben dedikalt bringautak vannak varoson kivul is.

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 posts

az ixon premiumrol beszelek - minel tobbet olvastam utana, annal negativabb lett. mindenutt kiemeltek, hogy jo a vetitett kep, de a kivitelezes minosege messze van az artol, sok a problema vele.

milyen apro foltrol irsz? :)

Nem mondom, hogy nem lehetne jobb a rögzítése, eddig a célnak megfelelt.

Apró folt: A korrekt összehasonlítós oldalon én ezt láttam:

201732.jpg

A sugáralak meg elég ratyi, ha nem direkt irányítják jobbra az erős fényt :D

Ha csak a fényt nézzük, akkor lehet, hogy a Magicshine MJ900 jobb lett volna:

201736.jpg

Másik dolog meg, hogy a felső kép alapján, amit linkeltél, ez kb az autók távfényének felel meg, amiért tuti fognak pára morogni, akik szemből jönnek, pont, mintha a szöegegyszerű kínai lámpákat néznénk.

Mindegy, remélem, jó szolgálatot fog tenni! Jó éjszakai tekerést hozzá :D

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Ez egy apró foltot világít az orrod elé... Ráadásul a tesztelt darabnál nem sikerült a tükör közepébe tenni a ledet?

Az B+M Ixon Premiummal nekem nincs gondom, pedig már két éve megvan. A sima Ixonhoz képest nem tudom, jobb-e vagy rosszabb a minősége.

az ixon premiumrol beszelek - minel tobbet olvastam utana, annal negativabb lett. mindenutt kiemeltek, hogy jo a vetitett kep, de a kivitelezes minosege messze van az artol, sok a problema vele.

milyen apro foltrol irsz? :)

lezyne-macro-drive-1100xl-y11-front-ligh

lezyne_mega_drive-800x533.jpg

Edited by arn, 2017. November 07. - 10:24.

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 posts

lezyne 1100xl lett vegul (65 eur), nem mertem az ixont bevallalni, nagyon negativ kritikak voltak a minoseget illetoen.

Ez egy apró foltot világít az orrod elé... Ráadásul a tesztelt darabnál nem sikerült a tükör közepébe tenni a ledet?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

lezyne 1100xl lett vegul (65 eur), nem mertem az ixont bevallalni, nagyon negativ kritikak voltak a minoseget illetoen.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

hu ez korrekt osszehasonlitas (arak, fenyero, milyen a gyakorlatban, etc):

http://road.cc/conte...arison-plus-how

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 posts
A heten ideert a Skilhunt H03 lampam. A gearbestrol rendeltem, 30 dollar volt, par honapja mar kuponozgatjak. Az 50 akarhany dollart sokalltam, pedig gondolkodtam mar rajta tavasszal is. A 4000-5000 kelvin szinhomersekletu, neutral white-ot valasztottam, igy legalabb nincs nagy kulonbseg a Nitefighter BT40S szinehez kepest. Szelesebb szogben vilagit, mint az S2+, kivancsi vagyok, hogy valik be a sisakon. Szerencsere a villogo modokat nem konnyu elerni, gyorsan haromszor kell megnyomni, ez is tetszett.

Egesz jol sikerult sisakra rogziteni, jobban mint a Convoy S2+-t. A kormanyra is felteheto tepozaras szalaggal es egy kis szivaccsal, a kormanyszar ele meg ket tepozarral. Forgatassal konnyen lehet allitani, hogy milyen szogben vilagitson. Ez a rogzites nem annyira egyszeru, mint a tartokonzolos, bar az is csak akkor, ha mindegyik bringan van konzol. Keresek ala vekonyabb habszivacsot, mert kisse magas, meg az elorebb levo szellozo bizbasznal is oda tudtam fogatni:

7619_skilhunt_h03_sisakon_img_20171031_1

18650-os akkut tettem bele, igy kb. 90 gramm, ami erosen rogzitve nem sok, de a fejpantjaval hasznalva futashoz mar nehez lehet. Lehet rovidebb csovel es 18350-es akkuval is hasznalni, akkor csak 60 grammos: budgetlightforum.com/node/51362

Ennyivel lesz kisebb:

kd08p2.jpg

lumenzilla.com/en/reviews/review-skilhunt-h03-tir-optic.html

elemlampablog.hu/skilhunt-h03-fejlampa-minoseg-jo-aron/

Edited by blash, 2017. November 02. - 18:18.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

Igen, tényleg jobb az alsó, a B&M  a kép szerint.

2846_lampateszt.jpg

Edited by Balu1, 2017. November 02. - 17:27.

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 posts

Akkor meg is van a teszt ! :)

Ha nem felejtem el, megnézem az online képeimet otthonról, mert szerintem valahova tesztet is felraktam. Talán Terminálon meg is osztottam.

Hopp, PH-ra töltöttem fel:

Link, mert 800*900-as "naykép"

Edited by RelakS, 2017. November 02. - 17:03.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

Akkor meg is van a teszt ! :)

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 posts

Én mondjuk 2 aldis és 1 lidlis (vagy 2 lidlis és 1 aldis? :D ) lámpát cseréltem le egy B+M-re :D A központi fény kb ugyanaz, viszont nagyobb szórás az aszfalton, és kevesebb helyigény.

A 3 lámpát amúgy 3, egymástól kissé eltérő pontra lőttem be, hogy nagyobb területet világítsanak meg.