Jelentkezz be Regisztrálj

Látni & látszani!
Írta 2009. szeptember 03. - 21:23

Írta 2009. szeptember 03. - 17:17

http://www.cateye.co...duct_detail/432
http://www.cateye.co...duct_detail/325
Írta 2009. szeptember 02. - 01:53

Nekem az egyik nagy álmom lámpák terén, egy Cateye Triple Shot Pro! Azzal már be lehet világítani az egész erdõt!
Amúgy ennél jobb lámpát árusítanak?
lupine, use, hope vagy a niterider par gyarto igy hirtelen ami eszembe jut, de sok komolyabb lampa van mint ezek. nekem a kormanyon Niteflux photon max van, meg egy hoze lampa a sisakra, ezek szoloban is sokkal jobban vilagitanak mint az a cateye.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2009. szeptember 02. - 01:29

Írta 2009. szeptember 01. - 23:50

Sz'tem erre gyere fel a HHH-ra ha jó lámpákat akarsz látni!Nekem is ez volt, amíg meg nem láttam Balu lámpájának fényét.
Ott lehet válogatni milyent is építs.
Az is kiderül ki hogyan rakja össze.
Várunk mindenkit akit érdekel !
[Telehódas Topik Túrák]
http://href.hu/x/9ymt
A korábbi válasz még csúszik egy kicsit.
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Írta 2009. szeptember 01. - 21:42

Esetleg így is tölthetõ, nem csak dinamóval. Még tekerni se kell, egy kormánytáska tetején valószínüleg elfér, annyi szuflát valószínûleg ad, hogy átlagos "látszani" lámpa elmenjen róla, napi használat esetén is.szeretném tudni, hogy az agydinamós megoldás milyen árkategóriában elérhetõ? ...A helyzetjelzõ fényeket jobban örülnék ha nem kéne konnektorról töltenem, így is elég töltenivalóm van - meg ha jól értem, a tényleges világítás céljára csak fejlámpa alkalmas, az meg úgyis elfoglal majd egy konnektort...

Kormánylámpában is lehet olyat építeni, amivel kielégítõen látni, de ugyanolyan teljesítménybõl fejen jobban használható fényt lehet produkálni.
Szerintem csak az járható, hogy a lámpa elejét lefûrészelni (elemtartó, felerõsítés marad); utána powerledet optikával, hûtéssel odabiggyeszteni, + elektronika tuning... Szóval egyszerûbb egy újat venni!Van arra mód, hogy egy Cateye HL-EL220-ból több fényt ki lehessen
hozni led-csere ilyesmi vagy nem érdemes vele foglalkozni. ...

Tescoban állítólag elég jó ledekkel szerelt lámpát kapni! Ha igaz, akkor 1/3 Hozélámpa, vagy 3-4db Cateye HL-EL500-as sorozatú lámpa fénye!

Valahol talán még rúdlámpához való kormánybilincset is lehet talán venni... :roll:
Írta 2009. szeptember 01. - 20:33

Nekem is ez volt, amíg meg nem láttam Balu lámpájának fényét.Nekem az egyik nagy álmom lámpák terén, egy Cateye Triple Shot Pro! Azzal már be lehet világítani az egész erdõt!
Amúgy ennél jobb lámpát árusítanak?

Írta 2009. szeptember 01. - 19:34

yep!
Írta 2009. szeptember 01. - 17:36

Hû. :icon_redfRövidesen küldöm a teljes választ, már jegyzet tömbben kezdtem írni tegnap.
A részleteket majd késõbb..
Írta 2009. szeptember 01. - 17:30

Ez oké, nade nekem nagyteljesítményû "reflektorra" van szükségem.Hát, nem tom, én nem kínlódnék huzallábas ledekkel.
Vennék a chipcad-tõl CREE ledet. ( XREWHT-L1-WG-Q5 STAR )
Ez a STAR kivitel már sokkal szerelhetõbb, mint az EMITTER kivitel, 1170 ft és így néz ki:
http://www.led-tech....397_120_77.html
A németek drágábban veszik meg, 7 euro!
Veszel hozzá optikatartót és optikát az XRE sorozathoz valót (30+170ft) és kész. Nem kell kínlódni a sok kis led forrasztásával.

Méghozzá olyanra, amelyik nem egy kört világít meg elõttem, hanem 180 fokban mindent beterít, pontosan így:

LINK-NAGYBAN
Tudok pontosan ilyen fényerõt pontosan ilyen terítéssel csinálni ezekkel a LEDekkel?
Nekem nem a kínlódás a lényeg, én kínlódok ha kell, csak legyen az eredmény pontosan ilyen fény.
Isten ments. Mégegyszer nem...4db ceruzaakku,
Írta 2009. szeptember 01. - 17:19

Köszi, de itt sajna alig 4 cd -s a legnagyobb fényerejû LED.
Szerintem kérdezd meg õket. Nincs kint minden, amijük van.
üdv,
mad_a
Írta 2009. szeptember 01. - 17:05

Köszi, de itt sajna alig 4 cd -s a legnagyobb fényerejû LED.Esetleg próbáld meg ezen az oldalon és elérhetõségen: www.ledland.hu
üdv,
mad_a

Írta 2009. szeptember 01. - 12:42

Rövidesen küldöm a teljes választ, már jegyzet tömbben kezdtem írni tegnap.Re.
Balu!
Írtam a Szûcs Péternek, hogy kéne 200 db LED.
Még júliusban azt válaszolta, hogy mostanában nem foglalkozik huzallábas ledekkel, és hogy a szállítás miatt igen drága lenne: 90ft/db...
Hasonlóan a teljesítmény ledet ajánlom neked. Most én is azzal építek, nem véletlenül!
A részleteket majd késõbb..
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Írta 2009. szeptember 01. - 12:02

Vennék a chipcad-tõl CREE ledet. ( XREWHT-L1-WG-Q5 STAR )
Ez a STAR kivitel már sokkal szerelhetõbb, mint az EMITTER kivitel, 1170 ft és így néz ki:
http://www.led-tech....397_120_77.html
A németek drágábban veszik meg, 7 euro!
Veszel hozzá optikatartót és optikát az XRE sorozathoz valót (30+170ft) és kész. Nem kell kínlódni a sok kis led forrasztásával. 4db ceruzaakku, 1ohmos 5W-os ellenállás és full fénnyel (1A) megy. Ha kisebb fény is elég, 10 ohm-ig növeld az ellenállást. Hûtésrõl nem szabad megfeledkezni, 50x50x20mm aluborda elég neki.
Ezen a német honlapon már láttam R2-es CREE ledet, még jobb hatásfokkal, de a chipcad-nél még nincs. Gondolom, ha elfogy a régi, majd lesz.

Írta 2009. szeptember 01. - 10:47

Re.
Balu!
Még júliusban azt válaszolta, hogy mostanában nem foglalkozik huzallábas ledekkel, és hogy a szállítás miatt igen drága lenne: 90ft/db.
Azt mondta nézzek körül vaterán, hátha találok.
Erre válaszoltam neki, hogy ennek ellenére igényt tartanék rá, de erre már nem válaszolt.
Most ilyenkor mit tudok tenni?
Néztem egyébként a vaterát:
A legolcsóbb amit találtam az 99ft/db árú.
LINK
Ez ugyan az a LED ami neked van?
Megvegyem ezt? Vagy honnan vegyek?
Viszont ha ezt meg is veszem, nem találtam hozzávaló ugyanilyen de zöld meg piros LED-eket, amikkel kiegészíthetném ugyanúgy mint ahogy a tiéd van.
Esetleg próbáld meg ezen az oldalon és elérhetõségen: www.ledland.hu
üdv,
mad_a
Írta 2009. augusztus 31. - 19:31

Új bicaj vásárlása elõtt állok, és azt szeretném tudni, hogy az agydinamós megoldás milyen árkategóriában elérhetõ? Jelenleg kész trekking gépen gondolkodom 70-100k közt, és amiket néztem azok közül egyen sem volt elektromos rendszer.
A helyzetjelzõ fényeket jobban örülnék ha nem kéne konnektorról töltenem, így is elég töltenivalóm van - meg ha jól értem, a tényleges világítás céljára csak fejlámpa alkalmas, az meg úgyis elfoglal majd egy konnektort.
Vagy mennyire jelent alternatívát a küllõmágneses megoldás az agydinamó helyett? Láttam ilyen lámpáról hirdetést, csak hát az efféle innovációkkal szemben mindig bizalmatlan kicsit az ember...
Írta 2009. augusztus 31. - 17:04

Balu!
Még júliusban azt válaszolta, hogy mostanában nem foglalkozik huzallábas ledekkel, és hogy a szállítás miatt igen drága lenne: 90ft/db.
Azt mondta nézzek körül vaterán, hátha találok.
Erre válaszoltam neki, hogy ennek ellenére igényt tartanék rá, de erre már nem válaszolt.
Most ilyenkor mit tudok tenni?
Néztem egyébként a vaterát:
A legolcsóbb amit találtam az 99ft/db árú.
LINK
Ez ugyan az a LED ami neked van?
Megvegyem ezt? Vagy honnan vegyek?
Viszont ha ezt meg is veszem, nem találtam hozzávaló ugyanilyen de zöld meg piros LED-eket, amikkel kiegészíthetném ugyanúgy mint ahogy a tiéd van.
Másik:
Ezen az akkun gondolkodtam, hogy veszek belõle kettõt:
LINK
7,4V 7500mAh 13470 ft.
Azaz 26 ezerbõl lesz 12 cellám(1 cella 2500mAh), összesen 30Ah kapacitással.
Viszont ahogy most nézegettem, találtam egy ilyet is:
LINK
7,2V 6600mAh 8125 ft.
Ebbõl viszont 3-at is vehetnék ugyanabból a pénzbõl, sõt 24e-bõl.
És akkor lenne 18 cellám(1 cella 2200mAh) összesen 39,6Ah kapacitással.
Ezutóbbival úgy tûnik jobban járok, Te is inkább az utóbbit választanád?
Gondolom nincs különösebb hátránya a második konstrukciónak...
Mondjuk talán nem 70 dkg lesz, hanem majd 1 kiló, meg több helyet igényel, de ennyi, nem?
Ja meg még1 kérdés: Szerinted egy ilyen cellát maximum hány amperrel lehet terhelni?
Írta 2009. augusztus 31. - 12:44

Tehát huzallábas led - powerled:Árulja el nekem valaki mi a különbség az alábbi fogalmak között:
luxeon led
power led
nichia led
1w-os(3W-os 5w-os stb. led)
Laikusként azt tapasztaltam, hogy a gagyi lámpákba sok sok fókuszált fényû ledet tesznek. A jobbakbat viszont 1-5W-os szórt fényû ledekkel szerelik.
-Elõbbiek kis teljesítményû, optikával egybeöntöttek "normál" 20-30mA-esek, illetve "több (5)chipes" ~100mA-esek.
Míg a powerledek nagyobb teljesítmény leadására képes, hûtõfelülettel ellátottak. Rendszerint ezeken is van egy kis lencse, de ~minden esetben külön optikával együtt használandó.
Luxeon, Nichia, Cree, SSC, Osram, Citizen, Liteon... mind gyártócégek. Mindegyik cégnek különbözõ típusú, és teljesítményû powerledjei vannak pl. 1/4; 1/2; 1; 2,5; 3; 4; 5; 10; 20; 50; 100W(attosak)... Némelyik kinai gyártású lámpának, lednek megtévesztõ nevet adnak pl. 5W holott nem öt wattos led van benne, hanem valami nagyon gyenge...
-A "standard" 1W-os led (fehér, kék, ámbra színûek esetén) =350mA-es megengedhetõ áramot takar!
Írta 2009. augusztus 29. - 22:15