Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Látni & látszani!

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
8729 replies to this topic

pumpikutya

pumpikutya

törzsvendég

• fórumtag
  • 384 posts
Azt lehet tudni,hogy a töltõben vagy a lámpában van a védelem?
Mondjuk ha véletlenül megnyikkan a töltõje és nem lehet megpreparálni,akkor lehet készíteni hozzá szerintetek?
Már annyira rákészültem a dologra,hogy beszereztem egy ezüstös hûtõzsírt a jobb hõátadáshoz (ha véletlenül rendelek). ;)
Amúgy azért nem rendelünk nagyobb mennyiséget,mert alapból ingyenes a posta és nem kell vámot fizetni rá.Egy kis csomag nem is fog feltûnni a vámosoknak.

mad_a

mad_a

vendég

• fórumtag
  • 32 posts

Sajnos nálunk nem kapni, pedig lenne rá kereslet... :(

eredeti hivatkozás:

Akkor miért nem rendelünk közösen egy nagyobb szállítmányt?

üdv,
mad_a

DöG

DöG

vendég

• fórumtag
  • 229 posts

Melyik ez az olcsó kínai lámpa?

Sajnos nálunk nem kapni, pedig lenne rá kereslet... :(

eredeti hivatkozás:

Sziasztok!
Eddig csak olvasgattam ezt a részét a fórumnak,de most szeretném a véleményeteket kikérni errõl a pilácsról:
Nem olyan régen beszéltem Hozéval de sajna nem akar egy 1.2 es projektet elindítani és valami hasonló tudású (ha lehet,nem túl drága ) lámpát szeretnék.

Ez azt hiszem, hogy EZ az a kínai lámpa.

DealExtreme-nél is van ilyen.
http://www.dealextre...ls.dx/sku.25149
Az a vélemény, hogy érdemes szétszedni az alábbiak miatt
(talán az mtbr.com-on olvastam.
Szerk: igen. itt: http://forums.mtbr.c...ad.php?t=527707)
- a hûtés kivezetése a házhoz valami egyszerû ragasztóval van megoldva. Hõvezetõre kell cserélni
- a ledhez vezetõ vezetékezés gyenge, letörhet, lehet, hogy újra kell forrasztani
- tele van alu forgácsokkal
- töltõ hálózati dugasza amerikai jellegû
- ezeket leszámítva verhetetlen ár-érték

Találtam egy másik változatot ,ami még olcsóbb és plusz van hozzá sósisak konzol is
http://www.dealextre...ls.dx/sku.29489
Itt egy jó teszt róla:

Fenyo1

Fenyo1

vendég

• fórumtag
  • 186 posts
Na, - ha esetleg valakit érdekelne - felraktam a Garminos tracklogot is a tegnap estérõl, a Batthyány téri starttól ugyanodáig történõ visszaérkezésemig.
LINK
A log tartalmazza másodperc pontosan az egyes mért pontok idõpontjait, magassági szintet, és a pillanatnyi sebességemet. :)
Bárki könnyen megtekintheti egy MapSource segítségével, amit pld EBBEN talál meg, ez a Topoguide MO térkép, benne a MapSource -szel.
Persze nem árt a track nézéshez alárakni valami térképet is, pld TURISTAUTAK.HU-s térképet(ingyenes), mivel a Topoguide térkép fizetõs, kulcs nélkül alig mutat magából valamit a MapSource-ben. ("okosítással" persze más a helyzet :) )

Tamaska: "Tömöríthetnéd" a hozzászólásaimat, ha gondolod. :) ...köszi

Fenyo1

Fenyo1

vendég

• fórumtag
  • 186 posts
DöG: Hû, asszem megvagy. :)
Képtáradat nézegetve arra jöttem rá, hogy azt hiszem veled tekertem visszafele majdnem a Batthiány térig, ahol Te elfordultál egy lámpánál. :)

Fenyo1

Fenyo1

vendég

• fórumtag
  • 186 posts
Meg kell mondjam, nekem kormánylámpából dhpage 4 MC-E-je (kézben négy kocka) tetszett a legjobban, az adta a legjobban szórt fényt, és távolra is egész jó fényt ad. :)

DöG! Te melyik arc voltál? :)
Akartam kérdezni ottan, csak aztán mindig téma volt, és végül valahogy elmaradt. :(
Volt pld egy sárga pólós srác két lámpával, egy 3MCE-s meg egy 2MCE-sel, olyan fénye volt, mint Balu fejlámpájának.

mad_a

mad_a

vendég

• fórumtag
  • 32 posts

Tegnap, a Teleholdas tekerésen megcsodálhattuk, az elõzõ oldalon szereplõ, olcsó kínai biciklilámpát (P7 leddel; 2×2 LiIonos akksival...). Hát szerintem elég jó fénye van! :) Sokkal spotosabb, mint az enyém.:cry: A spotja jó messzire világít (~kb. majdnem Hozé lámpa), és széles, erõs szórt fénye is van. Mondjuk a spot és a szórt rész között nem egyenletes az átmenet, de nem nagyon zavaró. :chin:
A lámpa kissebb, mint gondoltam (Hozé-féle májkrémes doboz méretnél is kicsit kissebb), a gumigyûrûs megoldás is jól rögzíti. Full fénnyel nem ajánlatos álló helyzetben üzemeltetni, mert nagyon felforrósodik. A széles - több szórt fény miatt szerintem kacskaringós úton használhatóbb, mint a Hozé-féle keskenyebb csóva.
Hasznos, a kissebb fényerejû villogó módja, városban jól látszódik. :)
Állítólag az összeszerelés minõségével néha adódnak gondok, + némelyek töltõje tönkremegy... :(

Hello,

Melyik ez az olcsó kínai lámpa?

üdv,
mad_a

DöG

DöG

vendég

• fórumtag
  • 229 posts
Tegnap, a Teleholdas tekerésen megcsodálhattuk, az elõzõ oldalon szereplõ, olcsó kínai biciklilámpát (P7 leddel; 2×2 LiIonos akksival...). Hát szerintem elég jó fénye van! :) Sokkal spotosabb, mint az enyém.:cry: A spotja jó messzire világít (~kb. majdnem Hozé lámpa), és széles, erõs szórt fénye is van. Mondjuk a spot és a szórt rész között nem egyenletes az átmenet, de nem nagyon zavaró. :chin:
A lámpa kissebb, mint gondoltam (Hozé-féle májkrémes doboz méretnél is kicsit kissebb), a gumigyûrûs megoldás is jól rögzíti. Full fénnyel nem ajánlatos álló helyzetben üzemeltetni, mert nagyon felforrósodik. A széles - több szórt fény miatt szerintem kacskaringós úton használhatóbb, mint a Hozé-féle keskenyebb csóva.
Hasznos, a kissebb fényerejû villogó módja, városban jól látszódik. :)
Állítólag az összeszerelés minõségével néha adódnak gondok, + némelyek töltõje tönkremegy... :(

DonMatteo

DonMatteo

vendég

• fórumtag
  • 162 posts

Felraktam a ma esti Telihódason a kerék-LED-rõl készült képet+videókat:
KÉP1
VIDEÓ1
VIDEÓ2
VIDEÓ3
VIDEÓ4

Láttalak Titeket tegnap este, a Szépvölgyi út körül :)
Épp Óbudáról tekertem hazafelé (sajnos csak egy kis tartalék halogénnel... :( ) és láttam hogy jön szembe egy csapat lumenvadász :) , akkor ugrott be hogy olvastam h vasárnap este lesz banzai.
Jól nézett ki a menet, gratula a lámpákhoz! :)

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts
Az jó volt! ..és csak nyolc dodó.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

Fenyo1

Fenyo1

vendég

• fórumtag
  • 186 posts
Felraktam a ma esti Telihódason a kerék-LED-rõl készült képet+videókat:
KÉP1
VIDEÓ1
VIDEÓ2
VIDEÓ3
VIDEÓ4

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts
Persze, egyébként semmi gond, inkább csak pontosításnak írtam, bocs. :)

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,011 posts

Próbálj egy kicsi zseblámpa izzóra két szál vezetéket kötni és
ha üzem közben a led két kivezetéséhez érinted akkor világítania kell.
Esetleg autós helyzetjelzõ kicsi izzó is jó lehet, az is felizzik halványan.
Ha az sem mûködik akkor nem jut feszültség a ledre.

...
Míg el nem felejtem mondani, a ledet sokan említik úgy (még fél hivatalosan is), hogy led izzó. Ilyen nem létezik. Ha egy led felizzik akkor azonnal tönkre is megy. Helyette a led fényforrás a helyes kifejezés. Viszont mostanábban várható, hogy akik nem tudják mi a fene világít benne, azok könnyen gondolhaták, hogy ott izzik valami.

Mint amikor be vezették az elektromos világítást, akkor azt gondolták sokan, hogy a deróton megy a petró.. mert korábban az szokott világítani.

Elnézést a kifejezésért, nemigen vagyok otthon a témában, tudom hogy nem izzik, de a megszokás hatalma...

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

Látom, ha az elszínezõdés azt jelenti hogy oldalról kissé barnásnak tûnne?
Elméletileg nem kapott, szinte új... érintkezés úgy tûnik rendben...

Próbálj egy kicsi zseblámpa izzóra két szál vezetéket kötni és
ha üzem közben a led két kivezetéséhez érinted akkor világítania kell.
Esetleg autós helyzetjelzõ kicsi izzó is jó lehet, az is felizzik halványan.
Ha az sem mûködik akkor nem jut feszültség a ledre.

...
Míg el nem felejtem mondani, a ledet sokan említik úgy (még fél hivatalosan is), hogy led izzó. Ilyen nem létezik. Ha egy led felizzik attól azonnal tönkre is menne. Helyette a led fényforrás a helyes kifejezés. Viszont mostanában várható, hogy akik nem tudják mi a fene világít benne, azok könnyen gondolhatnák, hogy ott valami izzik, ahogy korábban meg szokták.

Mint amikor be vezették az elektromos világítást, akkor azt gondolhatták sokan, hogy a deróton megy a petró.. mert korábban az szokott világítani.

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,011 posts

Szia!

Erre végtelenül kicsi az esély, inkább az elektronikája lehet kakukk, vagy érintkezési hiba.
Kapott valami csúfságot a lámpa? Pl. túl nagy feszt, házi tunningot...?
Nem ismerem ezt a típust, de ha olyan az optikája hogy látod benne tisztán a LED-et, akkor esetleg felfedezhetsz rajta elszinezõdést.

Üdv

Látom, ha az elszínezõdés azt jelenti hogy oldalról kissé barnásnak tûnne?
Elméletileg nem kapott, szinte új... érintkezés úgy tûnik rendben...

DonMatteo

DonMatteo

vendég

• fórumtag
  • 162 posts

egy nagy teljesítményû led izzó kiéghet?(sigma karma lámpa esetén?)
mik a jelei, azon kívül hogy nem megy?

Szia!

Erre végtelenül kicsi az esély, inkább az elektronikája lehet kakukk, vagy érintkezési hiba.
Kapott valami csúfságot a lámpa? Pl. túl nagy feszt, házi tunningot...?
Nem ismerem ezt a típust, de ha olyan az optikája hogy látod benne tisztán a LED-et, akkor esetleg felfedezhetsz rajta elszinezõdést.

Üdv

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,011 posts
egy nagy teljesítményû led izzó kiéghet?(sigma karma lámpa esetén?)
mik a jelei, azon kívül hogy nem megy?

DonMatteo

DonMatteo

vendég

• fórumtag
  • 162 posts

Találtam egy másik változatot ,ami még olcsóbb és plusz van hozzá sósisak konzol is :)
http://www.dealextre...ls.dx/sku.29489

Nekem meg az szúrt szemet, hogy egyszerre CREE és SSC is a tipusa :)
Az két külön cég, nem?

MÁS: láttatok itthon valahol 25500-as Li-Ion cellát emberi áron? Vagy barátkozzak meg a netes rendeléssel?
(A baby-elemmel azonos méretû hengeres cella, 4Ah körüli kapacitással.)

http://www.alibaba.c...500_4000mA.html

Köszi & üdv

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 posts

De akkor hogy bírja produkálni a 900 lument? (:

Na igen, ez ellentmondás. A 900 lumen egyébként eleve nem igaz.
2800mA-en egy P7-es (C-fényességosztályú) led csak 700-800 lumen között ad le. A D-fényességosztály tudna 800-900 lument.
Saccra az erõsebb áramra írt lámpa 2400mA-en 600-700 lumen között lehet.

pumpikutya

pumpikutya

törzsvendég

• fórumtag
  • 384 posts

Ezt én is néztem, de nem 2400mA árammal hajt, hanem:
"Digital Regulated 1000mA Current Output"

Nem tudom mennyire igaz az állítás, de ha igen, akkor gyengébb a fénye.

De akkor hogy bírja produkálni a 900 lument? (: Az a baj,hogy külön olcsón nem találtam sisak konzolt

Itt egy jó teszt róla: http://www.el34world.../BeamShots1.htm