Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Látni & látszani!

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
8729 replies to this topic

Nád

Nád

vendég

• fórumtag
  • 12 posts
én ezt ajánlom:
http://www.biker.hu/...0-hatso-villogo

nagyon tuti

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,688 posts

Melyik hátsó lámpát ajánljátok (háromezer forintig)? Jó lenne ha konzol nélkül lehetne rögzíteni (vagy legalább könnyen levehetõ legyen, mint a cateye LD-150 esetében).
D

Azzal a lámpával mi a baj ? Tök jó fénye van és van hozzá olyan rögzítõ is , amivel ruhára, hátizsákra tudod felrakni. A Cateye hátsó lámpák elég jók és olyan óriási különbség nincs más cégeknél sem - fõleg 3ezer Ft-ig.
Marci

delias

delias

vendég

• fórumtag
  • 19 posts
Sziasztok!

Melyik hátsó lámpát ajánljátok (háromezer forintig)? Jó lenne ha konzol nélkül lehetne rögzíteni (vagy legalább könnyen levehetõ legyen, mint a cateye LD-150 esetében).

D

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,688 posts

Egyébként ha már (fél)gagyi akkuknál tartunk én pl. a Lidl féle "Tronic" ceruzaakkukkal nagyon kellemesen csalódtam, januárban vettem egy csomagot poénból/kíváncsiságból, és teljesen jók! Jópár csomagnyi követte késõbb és azok is hibátlanul mennek, jól tartják a feszültséget, alacsony az önkisülésük, és a sorbakapcsolt cellák is azonos ütemben merülnek, egyik sem lóg ki a sorból. Szóval nem mind arany ami fénylik, dem is minden sz@r ami elsõ blikkre annak tûnik :)

Én is vettem ilyeneket és hihetetlenül jók ! Úgy voltam vele, 4db 900Ft, ha nagyon rosszak is, nem bukom nagyot. Hát hihetetlen. 400 képet lõttem velük. Amelyik meg nem volt lemerítve, másfél-két hónap után is van benne kraft, ha néha akarok néhányat fotózni.
Marci

Fenyo1

Fenyo1

vendég

• fórumtag
  • 186 posts

...úgyhogy asszem csak elektronikákat rendelek onnan.

Hát, szerintem még azt se érdemes. :)
Nem találtam egyetlen normális akkuvédõt sem a DealExtreme-n.
Ellenben nézd meg EZT
Rendes 10 Amperes, mindent tud(mélykisülés védelem, túltöltés védelem, rövidzár védelem, túláram védelem, sorbarakott cellák kibalanszozása a sorbakötött töltés miatt), már a megjelenése is sokkal komolyabb, mint az a kis vacak 1Ft-os méretû amit láttam a DealExtreme-n.

LED vezérlõt se láttam egy normálisat se.
Azt INNEN érdemes venni.

DonMatteo

DonMatteo

vendég

• fórumtag
  • 162 posts

Jól gondold meg a DealExtreme-et, legalábbis az akkucelláit. Lásd elõzõ hsz.-om.

Szia!

Köszönöm, sajnos bennem is komoly kétségek kezdtek felmerülni ahogyan alaposabban megnéztem a cuccokat (a legutóbbi hozzászólásom óta) úgyhogy asszem csak elektronikákat rendelek onnan. Az akkuk elsõre is kissé gyanúsak voltak, ezért is kérdeztem rá Nálatok. Többnél olvastam hogy csak a névleges kapacitás 50-60%-át tudják, ebbõl kifolyólag azt az elméleti 300 töltési ciklust is eloszthatjuk nyugodtan 10-zel. Asszem ez is egy kategória a Vaterás 4500mAh-ás "Sony" ceruzaakkuval. :)

Egyébként ha már (fél)gagyi akkuknál tartunk én pl. a Lidl féle "Tronic" ceruzaakkukkal nagyon kellemesen csalódtam, januárban vettem egy csomagot poénból/kíváncsiságból, és teljesen jók! Jópár csomagnyi követte késõbb és azok is hibátlanul mennek, jól tartják a feszültséget, alacsony az önkisülésük, és a sorbakapcsolt cellák is azonos ütemben merülnek, egyik sem lóg ki a sorból. Szóval nem mind arany ami fénylik, dem is minden sz@r ami elsõ blikkre annak tûnik :)

Üdv

Fenyo1

Fenyo1

vendég

• fórumtag
  • 186 posts

Köszönöm a válaszokat, asszem kreálok egy PayPal-es számlát aztán usgyi a DX-re :) Akkut és LED-drivert szeretnék majd rendelni, nagyon olcsó minden, remélem nem lesz "híg a leve".

Jól gondold meg a DealExtreme-et, legalábbis az akkucelláit. Lásd elõzõ hsz.-om.

Fenyo1

Fenyo1

vendég

• fórumtag
  • 186 posts

Ti honnan szoktatok 18650 Li-Ion-cellákat szerezni? Van esetleg tapasztalatotok a külföldrõl olcsón rendelhetõ Trustfire-Surefire-Spiderfire meg hasonló fantázianevû akkukkal? Én sokat használnám õket, heti 2-3 kisütési/töltési ciklust kapnának, bírnák ezek azt? A _tényleges_ kapacitásuk hogy viszonyul a névlegeshez? :) Vannak "protected" verziók is, ezeknek az elektronikájuk mennyire megbízható?

Huhh, az elõbb majdnem beugrottam a DealExtreme-n kapható ócska Li-Ion aksiknak. :D
Nézelõdtem, - s közbe számolgattam picit - nézem milyen olcsó cellák vannak már itt, ez a TrustFire meg UltraFire cellák.
Há mondom vazee, ekkora árakkal felennyi pénzbõl megcsinálhatom ugyanazt a pakk-ot amit tervezek.
De aztán csak kibújt a szög a zsákból:
Alaposabban nézve a DealExtreme-n a lapokat, kiderült, hogy ez a TrustFire meg UltraFire (ez egy cég lehet) ezek rendre hazudnak!!
Pld a 2600 mAh -s cellájuk valójában csak 1800mAh, és a többi is hasonlóan erõs túlzás. A valós adatokkal számolva persze már mindjárt nem is olyan olcsó fajlagosan nézve. (azaz több cellából tudnám ugyanazt produkálni amit kinéztem)
Bár még a valós adatokkal számolva is picikét olcsóbbak mint az általam kinézett LiMnNi, (ja és nincs házhozszállítás DealExtreme-n, azaz picit mégolcsóbb) de rájöttem, hogy más dolgok miatt még se jók ezek.
Pld kiszámoltam, hogy az energiasûrûsége az nagyon sz*r! Ilyen 60-80 Whr/kg, szemben a LiMnNi 163 Whr/kg-jával! Azaz ezekbõl a cellákból kétszer nehezebb lenne ugyanaz az összkapacitás! Azért az nem mind1, hogy másfél kiló, vagy 3 kiló!
Továbbá, ezek a cellák 300 töltés-merítés ciklus után 20%-át elvesztik a kapacitásuknak (minden 18650-es cella ilyen, ilyen a kémiájuk) szemben a LiMnNi 1000 töltés után veszít csak 20%-ot!
Valamint ezeken nincs forrfül se (azaz macera a szerelése), kérni se lehet rá, szemben a LiMnNi -el.
Ja és ezek a sima Li-Ion-ok sokkal veszélyesebbek is a LiMnNi-nél, biztosan nagyobbat is szólnak ha baj van velük.
Szal picit olcsóbbak, de cserébe sz*rabbak ezek a DealExtreme-es TrustFire meg UltraFire cellák.

Ez a LiMnNi ez viszont nem kamu 4000 mAh, ez tényleg meg van ennyi, sõt picit még több is!
Ahogy EZEN a képen látható is, ez egy mérés, EBBEN a fórumban.

Tehát részemrõl maradok továbbra is a LiMnNi -nél.

DonMatteo

DonMatteo

vendég

• fórumtag
  • 162 posts
Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat, asszem kreálok egy PayPal-es számlát aztán usgyi a DX-re :) Akkut és LED-drivert szeretnék majd rendelni, nagyon olcsó minden, remélem nem lesz "híg a leve". Mindenesetre majd megírom a tapasztalatokat, bármilyenek lesznek is.
Na de most húzok tekerni, mert holnaptól jön a cidri ;-)

Üdv

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts
Ehhez idézni tudok inkább mint magyarázni:

Új cucc a dealnél. Lehet, hogy fogok rendelni egyet.
http://www.dealextre...ls.dx/sku.27262

Ez szállítással együtt forintban mennyi is lenne?
Lehet, hogy jövõ hónapban engem is érdekelne egy ilyen,
viszont még nem rendeltem, így nem lenne egyszerü nekem.
Nincsenek ilyenféle bankszámláim amirõl lehetne utalgatni.

Ez szállítással együtt forintban mennyi is lenne?
Lehet, hogy jövõ hónapban engem is érdekelne egy ilyen,
viszont még nem rendeltem, így nem lenne egyszerü nekem.
Nincsenek ilyenféle bankszámláim amirõl lehetne utalgatni.

A szállítás ingyen van. :)
Egyébként meg aktuális dollár átváltási arány+ kb. 5-10 forint (dolláronként). Ez mindig csak fizetéskor derül ki...illetve lehet elõkalkulálni is.
Ha ráér még +1 hónapot, akkor rendelhetünk együtt. Most kicsit takarékoskodok. :)
Nekem az is jó, ha majd rendelés elõtt átutalod, aztán én megrendelem a paypalon keresztül.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

Fenyo1

Fenyo1

vendég

• fórumtag
  • 186 posts

Köszönöm, ez valóban jónak néz ki és a többi cucc se kutya! Jó kis oldal :) Csak az a kérdés hogy innen vajon mennyi a posta? Kerestem díjkalkulátort, de az csak reg. után érhetõ el. Te rendeltél már innen? Ha igen akkor mennyibe jött ki?

Hát sajna a szállítási díjat azt még én sem tudom, még én sem rendeltem innen, de ezt tervezem.

És a www.dealextreme.com -mmal mi a tapasztalatotok?

Dhpage innen már rendelt, és megjöttek neki a cuccok, szállítási áraikat is õ tudja.

DonMatteo

DonMatteo

vendég

• fórumtag
  • 162 posts

Szerintem nem érdemes cellánként külön elektronika.
Az összeshez kell egy jó, azt kész.

Amúgy ajánlom figyelmedbe EZT

Szia!

Köszönöm, ez valóban jónak néz ki és a többi cucc se kutya! Jó kis oldal :) Csak az a kérdés hogy innen vajon mennyi a posta? Kerestem díjkalkulátort, de az csak reg. után érhetõ el. Te rendeltél már innen? Ha igen akkor mennyibe jött ki?

És a www.dealextreme.com -mmal mi a tapasztalatotok?

Köszi & üdv

Fenyo1

Fenyo1

vendég

• fórumtag
  • 186 posts

Sziasztok!

Ti honnan szoktatok 18650 Li-Ion-cellákat szerezni? Van esetleg tapasztalatotok a külföldrõl olcsón rendelhetõ Trustfire-Surefire-Spiderfire meg hasonló fantázianevû akkukkal? Én sokat használnám õket, heti 2-3 kisütési/töltési ciklust kapnának, bírnák ezek azt? A _tényleges_ kapacitásuk hogy viszonyul a névlegeshez? :) Vannak "protected" verziók is, ezeknek az elektronikájuk mennyire megbízható?

Köszi & üdv

Szerintem nem érdemes cellánként külön elektronika.
Az összeshez kell egy jó, azt kész.

Amúgy ajánlom figyelmedbe EZT a cellát.
LiMnNi cella, 3.7V 4000 mAh 12,95$.
"New Generation Li-Ion Battery (Li-Mn-Ni )"
"It much safe than LiCo battery"
"Max. Discharging current 10A continuous"
90.7 Gramm.
És a legjobb: 161,88 Ft / Wattóra fajlagos költsége van, ez nagyon olcsó!
Ja, és ez 3szor tovább bírja, mint a 18650, 300 helyett 1000 ciklus után veszít 20%-ot a kapacitásból.
+ Errõl én olvastam teszteket a candlepowers fórumon, és bõven hozza a névleges kapacitást, meg egyéb értékeket.

Ezen a fenti weboldalon egyébként jó kis védõelektronikákat is találsz hozzá.

DonMatteo

DonMatteo

vendég

• fórumtag
  • 162 posts
Sziasztok!

Köszi & üdv

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 posts
Valahogy nem lehetne mégis megrendelni ezt az óccsó de jó-féle chinese lámpát, amirõl írtatok korábban?
Ha valaki(k) tervezi(k), hogy többet is rendelnének, szívesen beszállnék a sorba. :)

DöG

DöG

vendég

• fórumtag
  • 229 posts

Bár most valami "kérdés" azért eszembe jutott. Amit írtál errõl a dinamikus ellenállás leolvasásról, ez az érintõs dolog, rengeteget törtem rajta a fejem, de azóta se értem. :D
...Hogy miért is kell oda érintõ egyenest húzni, és miért pont úgy, és egyáltalán ez mibõl adódik.

irodalom 5. oldal 5-7. ábra. :)

A grafikus (érintõs) módszerrel a karakterisztikáról le tudod olvasni a meredekséget=dinamikus ellenállás, másrészt a küszöbfeszültséget is.

Fenyo1

Fenyo1

vendég

• fórumtag
  • 186 posts

:zawstydzo ÁÁÁ boccs nem!:matahara: De láttam, hogy rájöttél ki vagyok...! :)
De mit is kérdeztél?:chin:

Hát tul.képp ezt. ...Hogy jól gondolom-e. :)
:matahara:

Bár most valami "kérdés" azért eszembe jutott. Amit írtál errõl a dinamikus ellenállás leolvasásról, ez az érintõs dolog, rengeteget törtem rajta a fejem, de azóta se értem. :D
...Hogy miért is kell oda érintõ egyenest húzni, és miért pont úgy, és egyáltalán ez mibõl adódik.
Ez a sima X-Y tengely menti leolvasás eddig mindig helyes volt, kiadta jól az MCE teljesítményét is - ezt épp nemrég le is írtam terminalon.

DöG

DöG

vendég

• fórumtag
  • 229 posts

DöG! Megbántottalak valamivel, hogy nekem nem válaszolsz?

:zawstydzo ÁÁÁ boccs nem!:matahara: De láttam, hogy rájöttél ki vagyok...! :)
De mit is kérdeztél?:chin:

Fenyo1

Fenyo1

vendég

• fórumtag
  • 186 posts
DöG! Megbántottalak valamivel, hogy nekem nem válaszolsz?

DöG

DöG

vendég

• fórumtag
  • 229 posts

Azt lehet tudni,hogy a töltõben vagy a lámpában van a védelem?
Mondjuk ha véletlenül megnyikkan a töltõje és nem lehet megpreparálni,akkor lehet készíteni hozzá szerintetek?

Teleholdason azt mesélte dhpage, hogy van az akksiban is védõ elektronika. :)
-A töltõn van egy alapból zöld led, ami töltés alatt pirosan világít. Rossz töltõ 1.-sõ bekapcsolásnál pukkant egy halkat, utána csak a zöld égett, nem töltött. :( (Õk se rendeltek új töltõt, hanem valami mást tuningoltak meg ilyen célra...)
-Egyébként a lámpa hátulja is zölden világít bekapcsolt állapotban; de lemerült akksinál, átvált piros színre. :)

Ja, meg még azt mondta, hogy a fekete házról (ez elég jó alu) letekerhetõ az elülsõ ezüst színû gyûrû (ez vacak alu), csak eléggé rá van húzva. Meglátszik a gyûrûn, ha valaki alátét nélkül szorítja meg; csak az elülsõ részénél szabad megfogni, mert a hátsó 3-4mm-be belenyúlik a menet...