Akkor ez azt jelenti, hogy ne csináljam? És az nem lehet, hogy egy azonos fogyasztású, de modernebb ledet teszek bele (már jó pár éves lámpa)?
A powerled nem jelenti azt, hogy teljes gõzzel kell hajtani. Azt jelenti, hogy a hatásfoka sokkal jobb, mint a régi huzallábasoknak és egyúttal nagyobb áramokkal is mûködhet.
Esetedben pl. egy Cree XP-G led sokkal! több fényt fog kiadni, ugyanannál a fogyasztásnál, mint a Cateye által belerakott. Akár még ha powerledet is tettek bele.
A mostani Cree XP-G ledek a régi Cree XR-E Q5 ledeknél (Hozé lámpában ebbõl 3 van) több mint 60%-al fényesebbek, ugyanazon a fogyasztáson. Vagyis akár egy Hozélámpában is érdemes lehet kicserélni, ha valaki spórolni szeretne az akksin.
Más kérdés, hogy az XP-G egy új led és még nincs hozzá megfelelõ optika, csak a hasonló méretõ XP-E optikák vannak. Én is egy olyannal építettem át a régi 4x XR-E ledes lámpámat. Azóta pl. 1 fényerõ fokozattal (pl. most a megadott alap áramnál kevesebbel) kisebben tudom használni, mert a fényerõ maradt, csak a fogyasztás csökkent. Ez pedig azt jelenti, hogy azonos akksival tovább fog világítani.
A másik elõnye az új ledeknek, hogy 3,3x3,3mm-es kis kocka a mérete. Ami azt jelenti, hogy a Hozé féle régi ledhez való optika (ugyanakkora szórással) viszonylag nagy mérete helyett elfér egy 25mm-es átmérõjû kis csõben! Helyesbítek, a 25mm-es optikám mögött 4 led van.

És ez kisebb súlyt is jelent, mert kisebb lehet a lámpatest.
Nálad persze ez nem elõny, hiszen csak átalakítasz, a lámpa mérete marad.
Mivel gyengébb árammal ad ugyanakkora fényt, így a hõmérséklet is lejjebb megy, tehát a hûtõfelülettel is lehet spórolni.