Sziasztok!
Nem tudom, hog ilyennel van-e tapasztalatotok, de hátha...Szóval vettem 4 Tesco lámpát (2AA-val mûködik) amiben elvileg P4-es ledek vannak.Vettem hozzájuk egy 6V/4,5AH-s aksit(hogy sokáig birják), és ezekbõl (a lámpákból:-) 2-2-t sorba/párhuzamosan kötöttem.
Ha jól gondolom ezekben van vmi elektronika. A kérdésem az lenne hogy ezek zavarhatják-e egymást ,mert az egyik sorba kötött led elöször villogott, majd kialudt(de nem ment tönkre , kipróbáltam ...).Tippek mitõl lehet?Megoldások?
Köszi;-)
Szia!
Ez így nem igazán egészséges, jobb lenne a 6V-ból 3V-ot csinálni, és arra párhuzamosan kötni a négy lámpát. Ezt meg tudod oldani pl. egy LM317-es stabilizátorral. (A lámpákban biztosan van elektronika (step-up), ezért szerintem elég lesz a bemenõ feszt korlátozni, az áramerõsséget meg majd megoldja az elektronyika)
+Szorgalmi feladatként kéne még ehhez egy akku-kimerülés jelzõ is,
mert az ólmos akkuk sem szeretik a mélykisülést.
Erre egy -szintén Tescós- fúrógép akkuban láttam a legegyszerûbb megoldást: be volt kötve három LED, mindegyikhez egy-egy ellenállat amivel az akku különbözõ feszültség-szintjeihez volt beállítva a LED-ek nyitó árama.
Üdv

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére