Egyszerû ledcserével kihozható némi plusz fényerõ ebbõl a szerkezetbõl?
Milyen ledeket vegyek bele? 2db AAA akkuról megy.
Köszönöm!
Volt abból kettõ fajta leddel szerelt is. 0,7A-en jár ledenként.Valaki meg tudná mondani, hogy a Hozé-lámpa az kb. hány lumen-es lehet ? Mert olyat már láttam mûködni. Igy tudnék viszonyítani.
Köszönöm !
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
A kínai lámpával kapcsolatban annyit pontosítanék, hogy nem 900lumen a max fénye, kevesebbet tud!:no:
SSC P7 "C" binû leddel van szerelve, ami 700...800lument tud 2,8A-en, gyári speckó szerint. Ebben a lámpában leírás szerint 2,4A-el van hajtva a led full fénynél, + egy picit az optika vesztesége, meg a melegedés is még levesz... szóval a fényerõ olyan 600-650 lumen köré saccolható!:chin:
Ez egyébként semmit nem von le a lámpa értékébõl, nagyon korrekt darab!
Az mennyi? harmincból kijön? annyival jobb is?Lupine tesla 900lm változata itt is Elérhetõség: (30) 403-9954 rendelhetõ nem kell külföldre levelezni stb.
Most van szállítás alatt 1 ilyen lámpa a részemre
2 héten belül megkapom, ha érdekel a végeredmény akkor beszámolok. Ez a pay pal fizetési mód nekem is ismeretlen de kaptam segítséget.
Erdetileg HOZÉ lámpát szerettem volna, mindent megpróbáltam, és amikor úgy nézet ki, hogy kicsi rá az esély akkor megrendeltem a http://www.dealextre...ls.dx/sku.25149 típusú lámpát mert erdõben délutánonként igen sötét van. Utána jött a jó hír a Hozé lámpáról.
Köszi az infót, sajnos neten külföldrõl nem rendeltem még és tartok tõle.
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Picit több is mint dupla idõt -ha ellenállásos meghajtásod van-2x4 ceruza aksi hajtja 2650mAh/db. ebbõl 4et sorba kötöttem másik négyet pedig párhuzamba az elsõvel igy a kapacitás 5300mAh. A ledet 1000mA-al terhelem.de hamar gyengül a fényerõ kb 1 óra után. most hogy a kapacitás 5300 mA re ment majd az lesz hogy dupla idõt bir fénycsökkenés nélkül?
Ugyan ezt a lampat 80$-ert neten meg tudod venni. Szerintem a hirdeto altal kituzott ar kicsit pofatlansag...
Köszi az infót, sajnos neten külföldrõl nem rendeltem még és tartok tõle.
üdv.
alapvetõen nem értek az elektronikához csak kicsit. mértékegységek számitása abszolut kinaiul van nekem. az történt hogy csináltam biciklilámpát 5wattos k2-bõl. 2x4 ceruza aksi hajtja 2650mAh/db. ebbõl 4et sorba kötöttem másik négyet pedig párhuzamba az elsõvel igy a kapacitás 5300mAh. A ledet 1000mA-al terhelem.de hamar gyengül a fényerõ kb 1 óra után. most hogy a kapacitás 5300 mA re ment majd az lesz hogy dupla idõt bir fénycsökkenés nélkül?
Ugyan ezt a lampat 80$-ert neten meg tudod venni. Szerintem a hirdeto altal kituzott ar kicsit pofatlansag...
Az az LM317 az micsoda, és holtudnám beszerezni(és mennyiért)-chipcad, lomex...?
Az elektronika tuti, hogy az áramerõsséget szabályozza?Adtam 1 "lámpafejnek" 2V-ot és megmértem a led két lába közt a feszkót és 2,9V volt:-)
Azt hogy tudom lecsekkolni, hogy áramerõsséget az elektronik szabályozza-e(egy fix értéket kéne mérjek a led lábain, ha 0,5 vagy ha 0,8 A-ert adok rá?
ui:Bocsi az okos kérdésekért...
Szia!
Ez így nem igazán egészséges, jobb lenne a 6V-ból 3V-ot csinálni, és arra párhuzamosan kötni a négy lámpát. Ezt meg tudod oldani pl. egy LM317-es stabilizátorral. (A lámpákban biztosan van elektronika (step-up), ezért szerintem elég lesz a bemenõ feszt korlátozni, az áramerõsséget meg majd megoldja az elektronyika)
+Szorgalmi feladatként kéne még ehhez egy akku-kimerülés jelzõ is,
mert az ólmos akkuk sem szeretik a mélykisülést.
Erre egy -szintén Tescós- fúrógép akkuban láttam a legegyszerûbb megoldást: be volt kötve három LED, mindegyikhez egy-egy ellenállat amivel az akku különbözõ feszültség-szintjeihez volt beállítva a LED-ek nyitó árama.
Üdv