Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Látni & látszani!

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
8729 replies to this topic

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,011 posts

Vegyük jegyzõkönyvbe hogy én "javításpárti" voltam! :D

Nem értek hozzá:

Két ötlábú IC-t kellett cserélni rajta, de ha már ott voltunk akkor beledobtunk egy cree ledet is... világít mint a veszedelem...

DonMatteo

DonMatteo

vendég

• fórumtag
  • 162 posts

Adott volt egy halott sigma karma lámpa, már mindenki kimondta rá a nyugodj békébent, ekkor egy nem várt hõs felvállalta, hogy megnézi, és belevetette magát a mikroelektronika rejtelmeibe! A végeredmény több mint sikeres, a lámpa újra él, erõsebb mint valaha tervezõ mérnökei gondolták volna!

Köszi!

Vegyük jegyzõkönyvbe hogy én "javításpárti" voltam! :D

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,011 posts
Adott volt egy halott sigma karma lámpa, már mindenki kimondta rá a nyugodj békébent, ekkor egy nem várt hõs felvállalta, hogy megnézi, és belevetette magát a mikroelektronika rejtelmeibe! A végeredmény több mint sikeres, a lámpa újra él, erõsebb mint valaha tervezõ mérnökei gondolták volna!

Köszi!

DonMatteo

DonMatteo

vendég

• fórumtag
  • 162 posts

Szia,
Nov 24.én adták át, dec 14.-én hagyta el HK-t, 22.-én ért ide. Én is rendeltem közben ebayrõl, de az összescsomagom egy postán kötött ki, ezeket megtaláltam, azok visszamentek, mind1.

No akkor kíváncsi lennék, mi a különbség a töltõ és a tápegység között?

Szia!

Köszi, ezekszerint Neked is kb. egy hónap volt.

A töltõ és a táp között az az alapvetõ különbség, hogy a táp az csak küldi ki a kakaót a nagyvilágba a meghatározott feszültség-értéken és a terhelhetõsége határáig; a töltõ viszont a hozzá tartozó akkumulátorhoz optimalizált áramot és feszültséget adja le (ha nem automata akkor Neked kell figyelned a töltés idejét, ha automata akkor meghatározott idõ/feszültség/hõmérséklet/stb elérésekor leáll vagy csepptöltésre vált).
Ez persze nem precíz magyarázat, csak amolyan "dióhéjban" összesürített meghatározás. :)

Üdv & Boldog Újévet Mindenkinek!

amargo

amargo

vendég

• fórumtag
  • 46 posts

Szia!

Neked végülis mennyi idõ volt a postázás?
Az én csomagomat nov 27.-én indították el, és csak ma érkezett meg.
A furcsa az hogy közben az ebayrõl rendelt szintén Hong Kong-i küldeményeim két hét alatt ideértek.

Ami a lámpához jár az egy TÖLTÕ, amiket otthon találtál azok pedig csak TÁPEGYSÉGEK. Használd a hozzá adottat a user manualban leírt módon. És ha elfogadsz egy személyes jótanácsot ne hagyd a cuccot õrizetlenül, és amint nincs rá szükség egybõl húzd ki a konnektorból. Láttam mostanában pár szénnéégett kínai tápot/töltõt... jobb félni, mint megijedni! :)

Üdv

Szia,
Nov 24.én adták át, dec 14.-én hagyta el HK-t, 22.-én ért ide. Én is rendeltem közben ebayrõl, de az összescsomagom egy postán kötött ki, ezeket megtaláltam, azok visszamentek, mind1.

No akkor kíváncsi lennék, mi a különbség a töltõ és a tápegység között? Mert amit ráakartam dugni azok között volt a PD-m töltõje, és egy akkumulátor töltõ bemenete:ansmann powerline 5. De megkérdezem akkor már még egyet. Van egy ultrafire wf-139, ezt pedig egy szintén egy másik akkumulátor töltõnek a töltõjével szeretném tölteni, ami 12V-os, de ennek az oldalán rajta is van, hogy mehet bele.

DonMatteo

DonMatteo

vendég

• fórumtag
  • 162 posts

Sziasztok!

Megjött a kínai csodalámpám, viszont lenne egy kérdésem a töltéssel kapcsolatban, van nekem is elég sok 12V/2000mA és 12V/1000mA -om is, ami hozzá van az 8.4V/1800mA. A kérdésem az lenne, hogy a hozzáadottnál van valami visszajelzõ, az enyémeken nincs. Lesz valami baja az akkumulátornak, ha sajáttal töltöm, azaz nem olyannal, ami jelzi a töltést?

Szia!

Neked végülis mennyi idõ volt a postázás?
Az én csomagomat nov 27.-én indították el, és csak ma érkezett meg.
A furcsa az hogy közben az ebayrõl rendelt szintén Hong Kong-i küldeményeim két hét alatt ideértek.

Ami a lámpához jár az egy TÖLTÕ, amiket otthon találtál azok pedig csak TÁPEGYSÉGEK. Használd a hozzá adottat a user manualban leírt módon. És ha elfogadsz egy személyes jótanácsot ne hagyd a cuccot õrizetlenül, és amint nincs rá szükség egybõl húzd ki a konnektorból. Láttam mostanában pár szénnéégett kínai tápot/töltõt... jobb félni, mint megijedni! :)

Üdv

nyalkascompo

nyalkascompo

vendég

• fórumtag
  • 30 posts

Li Ion kissebb feszültségû, mint 4ceruza. Itt még ~ a visszahajló szakasz elötti tartományban dolgoznak a kissebb értékû multifusék, a nagyobbak meg kb. az optimális szakaszon. Így LiIonnál nem szükséges párhuzamos ellenállás, csak magában a multifuse. :) Kissebb multifusék már csak félig-meddig fognak stabilizálni, de sima ellenállásos hajtáshoz képest még így is kevésbé csökken a fényerõ...

Li Ion töltésnél mindenképpen precíz feszültséglimit szükséges! Akku speckókban általában 4,2V +/-50mV-ot írnak elõ végfeszültségként (típusfüggõ is).Fölfelé túllépve nagyon lecsökken a cella élettartama. ~4,35V nál instabillá válik, fölötte tönkremegy a cella (akár fel is gyulladhat / robbanhat)!!!
Alul töltés jót tesz az élettartamnak, de az utolsó néhány tized voltnál tárolódik az energia jelentõs része.

Sziasztok!
Még 1 valamit nem értek. Dög írta, hogy ha li-ion akksit használok, akkor ne tegyek be soros ellenállást csak multifuset a kisebb áramhoz.De:

1.ha a töltõ mondjuk maxra van töltve, és csak egy 300mA-es multifuse van odarakva védõelektronikának akkor:
A telep a 300ma-nél jóval nagyobb áramot ad le vagyis amíg egy bizonyos érték alá nem merül az aksi addig a multifuse mindig túl lesz melegedve és "megszakítja az áramkört" nem??? (úgy tudom, hogy a multifuse a névleges feszültségének kétszeresénél növeli az ellenállást nagyságrendekkel)

Ti hogy raknátok össze a lámpát ha adott egy mondjuk 4,2v max feszültségû li-ion telep és egy 5w-os luxeon led, és a 2 fokozat 350 illetve 1000ma? a kisebbikhez soros+multifuse vagy elég a multifuse magában?
2. Akkora soros ell. mindenképpen kell, ami a max telepfeszültséget leveszi úgy, hogy legrosszabb esetben se égjen el a led nem?

köszi!

fehege

fehege

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Sziasztok!

Nem szeretném reklámozni az alábbi website-ot, de sok kerós világítási probléméjára megoldást nyújthatnak az itt megvásárolható LED lámpák.

Kormány adapterrel - vagy Fenix fejlámpa adapterrel - szinte az összes lámpa használható kerékpáron is.
Kis barkácsolással lithium akkupak készíthetõ hozzájuk, ha igazán keró komfortosság a lényeg.

Cree MC-E vagy az újabb Luminus SST-50 leddel szerelt lámpák 100 Euro körüli áron ...
Érdemes elgondolkodni ezeken a modelleken, ha valaki komoly lámpát szeretne.

A site:http://taktikailampa.hu/

A kinézett modelt máshol is megveheted, lehet hogy olcsóbb ... !

amargo

amargo

vendég

• fórumtag
  • 46 posts
Sziasztok!

Megjött a kínai csodalámpám, viszont lenne egy kérdésem a töltéssel kapcsolatban, van nekem is elég sok 12V/2000mA és 12V/1000mA -om is, ami hozzá van az 8.4V/1800mA. A kérdésem az lenne, hogy a hozzáadottnál van valami visszajelzõ, az enyémeken nincs. Lesz valami baja az akkumulátornak, ha sajáttal töltöm, azaz nem olyannal, ami jelzi a töltést?

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts

köszi a választ, még annyi kérdésem lenne, hogy fix akkuja van vagy cserélhetõ?

Cserélhetõ: 5 db 1.2 (?) V-os AA méretû. Kényelmesebb tölteni, mint cserélni, mert a töltõt csak rá kell dugni a lámpára. Emellett ellenõrzendõ, hogy a 2200 Ft körüli árban van-e akku; szerintem nincs (az - mármint egy ötös csomag - kb. ugyanannyiba kerülhet).

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,190 posts
köszi a választ, még annyi kérdésem lenne, hogy fix akkuja van vagy cserélhetõ?
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts

Használ valaki ilyet: http://ebike.hu/term...lso-lampa/5420/ ? Elsõsorban városi használatra kellene

Igen, vagy két éve. Pontosabban télen, ha nagy a hó és rücsköskerekû hegyibiciklivel járok. Emellett családom több (3) tagja is, azaz meg vagyunk elégedve. Készletben vettem az elsõt, abban töltõ is volt (+ jó hátsó lámpa; 34 eu.). Elég jó a fénye, sötét úton 30km/h-ig elég (nekem mintha 15 lux-ot hazudtak volna). Kb 2.5 óránként kell újratölteni. Elõnye az egyszerû rögzítés, jó fény, hátránya a rövid ciklus, s ha már jelzi, hogy gyenge, pár percig bírja csak. Ezért fejlámpa is van a zsebemben.

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 posts
Egy kis érdekesség. Már az mtbr.com-on is olvasható és nézhetõ (videó!) teszt a "híres" Magicshine MJ-808 lámpáról. ;) Ez a ~83-85 USD-s ár tényleg sokkoló lehet sok gyártó számára.

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,190 posts
Használ valaki ilyet: http://ebike.hu/term...lso-lampa/5420/ ? Elsõsorban városi használatra kellene
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts
Találtam egy oldalat lámpákról :scared:

Pl. a DX lámpa képei "Road Dry 2, Magicsine...."

http://fonarevka.lux-rc.com/

Let me tell you about shooting parameters for these tests.
As you can see there are four modes of view for flashlights called Road, Road 2, Wall and Body.
I used my Nikon Coolpix P5100 photo camera with tripod.

Road.
There are 2 targets on the road. They are 2-litre Fanta bottles with some water for preservation of stability during a wind. The distance to 1st target is 25m and to the 2nd is 75m. Some photos contains 3 targets (3rd=100m). All the flashlights are directed on the second target. The height of tripod with flashlights is 1m (like most of bicycle handlebars). The tripod with photo camera is situated a 1m before the flashlights tripod with the height of 1.45m (like your eyes when you riding).
Shooting parameters.
Focal length: 8mm (Focal length in 35 mm film: 35mm)
The angle you (camera) see is 90 degrees
Aperture size: F/3.0
ISO speed: ISO200
Exposure time: 1/2s, 2s, 8s

Road 2.
The same as Road, but the tripod with photo camera is situated a ~4m before the flashlights tripod to show you the light in near zone.

Wall.
The distance from photo camera to wall is 4m. The distance from flashlights to wall is 3m. The angle you (camera) see is 90 degrees, but for flashlights it is about 105 degrees.
Shooting parameters.
Focal length: 8mm (Focal length in 35 mm film: 35mm)
Aperture size: F/3.0
ISO speed: ISO200
Exposure time: 1/60s, 1/16s, 1/4s, 1s, 4s

Body.
This view mode contains the photos and specifications of flashlights. Many information will be there later.

nyalkascompo

nyalkascompo

vendég

• fórumtag
  • 30 posts
Ti mivel szoktátok a hûtõfelülethez rögzíteni a ledet?
Pillanatragasztó?:)

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 posts
Víz ellen esetleg vulkanizálódó szalag? :D
http://www.flexiobt....tilus=webaruhaz

Sztem szuperjó cucc sokmindenre.

zylin

zylin

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 posts
Ilyen cellatartókkal is jól meg lehetne oldani:
http://www.el34world...kesLights28.htm
Persze ezekhez is kell a külsõ méretükhüz megfelelõ
tartó doboz de a cellák így egybe vannak fogva.

DonMatteo

DonMatteo

vendég

• fórumtag
  • 162 posts

Nem éppen bringás de epoxival kiöntött dolog okozott nekem már többször
komoly gondot amiért ki kellett dobnom egy egész egységet mert utána szétszedni
akár egy halott tranyó miatt sem lehet.
Ha egyszer kiöntötted és elromlik benne egy olcsó alkatrész akkor az egész már kuka.
Utána sokezerért pótolhatod egy újjal.
Szóval a gyártóknak jó technika mert javíthatalan és kell venned új terméket.

Persze, ebben tökéletesen igazad/igazatok van, mindennek van elõnye és hátránya is... de így tuti vízálló lenne, és talán az élettartama is növekedne, mivel az alkatrészek rögzítve lennének, így pl. a rázkódás -ami MTB-n van bõven- kevesebbet ártana neki. Én két blokkba önteném ki, külön a cellákat és külön az elektronikát, így cellafáradáskor sem lenne nagy gond. Ha meg az elektronika halálozik el akkor sajnos valóban csere. (Bár szerintem erre végtelenül kicsi az esély, én még nem találkoztam hibás akku-elektronikával, pedig néhány száz használt Li-Ion akku már átment a kezeim közt.)

De van egy low-end ötletem is: koton + kábelkötegelõ :D :D

DöG

DöG

vendég

• fórumtag
  • 229 posts

Van 1-2 probléma a DX aksi és a vizzel (sok vizzel, egy brazil forumból)

Számomra ugy néz ki a dolog, mindha szétcsuszna a 4 aku a fekete izolálás alatt a tépözár ráhuzása miat (tulhúzás) és igy viz kerül(het) be az akuk közé, elcsuszás stb.

Én valószínûleg a 4 cella közti réseket kívülrõl, ragasztó pisztollyal fogatnám egymáshoz -melegragaccsal-, az késõbb éles késsel nyugodtan szétvágható. :)

A LiIon cellák külsõ védõburkolata vasból van. (Ezek szerint nem rozsdamentes.) Így ha víz jut be, az tényleg gáz, mert szétrozsdál (meg az elektronika sem szereti). :(

Tetszik a szigszalag is, de talán valami jól záró nejlonzacskó is megfelelne (lehetõleg vákumhegesztve)...

A külsõ védõdoboz is jónak tûnik, de én lehetõleg úgy rögzíteném, hogy lefelé jöjjön ki a drót -vagy valami tömszelence szerût raknék bele-. :)