Vegyük jegyzõkönyvbe hogy én "javításpárti" voltam!
Nem értek hozzá:
Két ötlábú IC-t kellett cserélni rajta, de ha már ott voltunk akkor beledobtunk egy cree ledet is... világít mint a veszedelem...
Vegyük jegyzõkönyvbe hogy én "javításpárti" voltam!
Adott volt egy halott sigma karma lámpa, már mindenki kimondta rá a nyugodj békébent, ekkor egy nem várt hõs felvállalta, hogy megnézi, és belevetette magát a mikroelektronika rejtelmeibe! A végeredmény több mint sikeres, a lámpa újra él, erõsebb mint valaha tervezõ mérnökei gondolták volna!
Köszi!
Szia,
Nov 24.én adták át, dec 14.-én hagyta el HK-t, 22.-én ért ide. Én is rendeltem közben ebayrõl, de az összescsomagom egy postán kötött ki, ezeket megtaláltam, azok visszamentek, mind1.
No akkor kíváncsi lennék, mi a különbség a töltõ és a tápegység között?
Szia!
Neked végülis mennyi idõ volt a postázás?
Az én csomagomat nov 27.-én indították el, és csak ma érkezett meg.
A furcsa az hogy közben az ebayrõl rendelt szintén Hong Kong-i küldeményeim két hét alatt ideértek.
Ami a lámpához jár az egy TÖLTÕ, amiket otthon találtál azok pedig csak TÁPEGYSÉGEK. Használd a hozzá adottat a user manualban leírt módon. És ha elfogadsz egy személyes jótanácsot ne hagyd a cuccot õrizetlenül, és amint nincs rá szükség egybõl húzd ki a konnektorból. Láttam mostanában pár szénnéégett kínai tápot/töltõt... jobb félni, mint megijedni!
Üdv
Sziasztok!
Megjött a kínai csodalámpám, viszont lenne egy kérdésem a töltéssel kapcsolatban, van nekem is elég sok 12V/2000mA és 12V/1000mA -om is, ami hozzá van az 8.4V/1800mA. A kérdésem az lenne, hogy a hozzáadottnál van valami visszajelzõ, az enyémeken nincs. Lesz valami baja az akkumulátornak, ha sajáttal töltöm, azaz nem olyannal, ami jelzi a töltést?
Li Ion kissebb feszültségû, mint 4ceruza. Itt még ~ a visszahajló szakasz elötti tartományban dolgoznak a kissebb értékû multifusék, a nagyobbak meg kb. az optimális szakaszon. Így LiIonnál nem szükséges párhuzamos ellenállás, csak magában a multifuse.
Kissebb multifusék már csak félig-meddig fognak stabilizálni, de sima ellenállásos hajtáshoz képest még így is kevésbé csökken a fényerõ...
Li Ion töltésnél mindenképpen precíz feszültséglimit szükséges! Akku speckókban általában 4,2V +/-50mV-ot írnak elõ végfeszültségként (típusfüggõ is).Fölfelé túllépve nagyon lecsökken a cella élettartama. ~4,35V nál instabillá válik, fölötte tönkremegy a cella (akár fel is gyulladhat / robbanhat)!!!
Alul töltés jót tesz az élettartamnak, de az utolsó néhány tized voltnál tárolódik az energia jelentõs része.
köszi a választ, még annyi kérdésem lenne, hogy fix akkuja van vagy cserélhetõ?
Használ valaki ilyet: http://ebike.hu/term...lso-lampa/5420/ ? Elsõsorban városi használatra kellene
akár egy halott tranyó miatt sem lehet.
Ha egyszer kiöntötted és elromlik benne egy olcsó alkatrész akkor az egész már kuka.
Utána sokezerért pótolhatod egy újjal.
Szóval a gyártóknak jó technika mert javíthatalan és kell venned új terméket.
Én valószínûleg a 4 cella közti réseket kívülrõl, ragasztó pisztollyal fogatnám egymáshoz -melegragaccsal-, az késõbb éles késsel nyugodtan szétvágható.Van 1-2 probléma a DX aksi és a vizzel (sok vizzel, egy brazil forumból)
Számomra ugy néz ki a dolog, mindha szétcsuszna a 4 aku a fekete izolálás alatt a tépözár ráhuzása miat (tulhúzás) és igy viz kerül(het) be az akuk közé, elcsuszás stb.