Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Látni & látszani!

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
8729 hozzászólás a témában

uzi

uzi

vendég

• fórumtag
  • 126 hozzászólás
Annyit még én ezt nem forgalomban hansználom, kizárólag erdõben. És ott sem fõleg magam miatt (arra a halogén is elég volt bõven nekem), csak ha velem jön még 660 Kg élõ szövet egy esti kirándulásra be tudjam világítani a mezõt :)

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Az nem derül ki egyértelmüen, hogy melyik mit tud fény teljesítményben de igen valószinû, hogy az ár fõleg üzleti fogás.
Végülis mindent annyiért próbálnak adni amennyiért vevõ van rá. Fõleg ha valami kicsi pluszt tud nyújtani a megszokotthoz képest.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás
Srácok, lehetséges az, hogy ez a három lámpa ugyanaz?

1. DealExtreme: $9.52 C30 Flood-to-Throw Zooming Glass Optics Cree P4-WC 100-Lumen LED Flashlight with Strap (3*AAA)
2. 20W tpus LED lmpa - Zoom
3. Photon llthat fkuszos lmpa ( Kerkpros lmpa ) - Hugo-Sport kerkprbolt s szakzlet

Mert árban az elsõ és a harmadik között óriási a különbség, én a másodikat vettem meg. Létezik egyáltalán Photon márkájú lámpa, mert a magyar oldalakon kívül máshol nem találtam semmit róla?

Azt nem értem, hogy az elsõ kettõ a Photon másolata-e és azért olcsó, vagy egy-két magyar bringabolt adja az elsõ kettõt Photon néven rohadt drágán.

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
Köszi a képeket! Jó kis cucc. Lehet akkor elõször én is a tatyóban hordom aztán majd beszerzek egy kisebb akksit.
"Ride today, heal tomorrow"

KaraI.

KaraI.

vendég

• fórumtag
  • 99 hozzászólás
Köszönöm!
:)
KROSS Level A2

uzi

uzi

vendég

• fórumtag
  • 126 hozzászólás
Fényvisszaverõ ruházat (lakott területen kívül az úttesten éjszaka vagy rossz látási viszonyok között).

KaraI.

KaraI.

vendég

• fórumtag
  • 99 hozzászólás
Urak!
Sötétben kell a kerékpáron jól láthatósági mellény?
:)
KROSS Level A2

uzi

uzi

vendég

• fórumtag
  • 126 hozzászólás
Tökéletes mestermunka :)
Feltöltött kép
Feltöltött kép
20W Halogen vs 27W LED
Feltöltött kép

12V 9Ah akku a hátiban figyel nekem mind a 3 Kg-jával, 11,1V nem tudom mennyire hajtaná ki, talán világítana úgy is

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
1000 hála!
Egyébként az akkut akkor gondolom hátizsákban hordod ugye? 11,1V-os Li-Po akksival milyen lenne szerinted?Én nem akarok hátizsákkal rohangálni, ezért lenne jó valami könnyebb akksi amit a vázra tudnék rögzíteni.

uzi

uzi

vendég

• fórumtag
  • 126 hozzászólás
Ok, este megpróbálok lõni pár képet, bár ne számíts valami esztétikai csodára, kábelkötözõvel rögzítettem fel a régi sisakomra fixen :)

A lámpa egyébként ez belülrõl:
27w Ebay bike light 12v-18v - CandlePowerForums

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
Képet tehetnél fel, engem nagyon érdekelne.

uzi

uzi

vendég

• fórumtag
  • 126 hozzászólás
Sziasztok,
már rég jártam erre. Éppen most lett kész az új fejlámpám.
Ilyen 27W-os 12V LED eBay - New & used electronics, cars, apparel, collectibles, sporting goods & more at low prices
fej van rákötve a szokásos 12V gél akkura. A kormányon meghagytam a 20W halogént igény esetére. (Y kabelt szerkeszetttem az akkutól)
1500 Lument nem ad azért le a cucc, de jól világít, kb 6-8 fokos szögre saccolom. Túlmelegedés esetén visszaszabályozza magát, de normál haladásnál (fõleg télen) nem lesz probélma

bicsmik

bicsmik

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Power LED meghajtó, okos és sok szolgáltatást nyújt.
Érdekel valakit?

https://sites.google...te/ledmeghajto/

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.686 hozzászólás
Szerintem felszárították maguk elõtt az utat ! :-)))
Marci

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

..csak a pénztárca szabhat határt a vaksötétben való bringázásnak.
Vagy magad építs ha sok pénzed nincsen
. :)

Ez az, ha egy kicsi technikai érzéke van valakinek, akkor érdemes átgondolni hogyan lehet fejleszteni ami már megvan.
..esetleg átépítetni lehet, még az is olcsóbb a hasonló kategóriás gyárinál.

Arra kíváncsi vagyok, milyen véleményeket kapok a kölcsön lámpáimról, hogyan voltak vele megelégedve a versenyen.

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás
Balu1, köszönöm a bõséges olvasnivalót!

Szó ami szó, terepre tényleg alkalmatlan a lámpa amit vettem. Marhára zavar, hogy fix a fókusza és csak a közepe az ami igazán világos. Viszont masszív alu háza van, annyira azért mégsem gagyi, hogy sajnáljam a rááldozott pénzt. Tegnap este kutyasétáltatás közben áramszünet volt a kerületben, na ott kiválóan teljesített. :)

Világított már nekem terepen Hozé lámpás sporttárs, így volt szerencsém tapasztalni, hogy milyen az amikor az ember tényleg lát is a sötétben... az üzletek kínálatát és a teszteket olvasgatva meg üzem közbeni képeket, filmeket nézve tényleg csak a pénztárca szabhat határt a vaksötétben való bringázásnak. Vagy magad építs ha sok pénzed nincsen. :)

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

..A vásárlás után kezdetem jobban belemélyedni a lámpák világába és így találkoztam a POWER - LUXEON - CREE ledes kifejezésekkel.
Ez a három név egy-egy led márkát takar vagy ezek egymástól valamiben eltérõ led típusok?
Mi a különbség az ezekkel az izzókkal szerelt lámpák között? Melyiket érdemes inkább venni?

A ledek megnevezése szerinti különbséget marton már leírta.
Azért megerõsítésképpen, minden nagyobb telesítményt felvenni tudó ledet "teljesítmény led"-nek nevezünk.
Az egy másik dolog, hogy a felvett teljesítményt melyik milyen hatásfokkal hasznosítja.
Ebben is különböznek az egyes típusok egymástól.
Minden gyártónak vannak jobb hatásfoku és régebbi olsóbb és gyengébb ledjei.
Ezt úgy kell érteni, hogy azonos fogyasztás mellett akár háromszoros fényerõt is el lehet érni
egy jobb korszerûbb leddel, a korábbi években gyártotthoz képest.
Rövidesen kijön ennél is hatékonyabb led, amit most õszre ígét a gyártó (Cree).

Melyik lámpát lett volna érdemes venni az általad idézett három közül..
Azt érdemes elõször megnézni, hogy milyen áramforrásról üzemel.
Tul'képpen mindegyik ledet meg lehet hajtani kisbb és nagyobb árammal, egy bizonyos határig.
Ennek egy nagy részben az áramforrás terhelhetõsége szabja meg a korlátját.

Hiába világítana jól a leded 1 Amper átfolyó áramon, ha bele teszel AAA-s elemeket v. akkukat.
Ezek nem tudnak nagy energiát sokáig leadni. Ha csak ez fér bele,
akkor nem is tervezték többre. Az akkor saját belsõ akkuval felejtõs.
Külsõ áramforrásban érdemes tovább gondolkodni.

Mivel az általad linkelt lámpák szinte mindegyike három AAA elemrõl mûködik, nagyjából egyformán,
fényerõ vagy üzemidõ szempontjából "nem sokra elég" kategóriába tartoznak.
Amelyik többet fogyaszt egy ilyen kicsi kapacitásu elembõl az nem tudhat többet üzemidõben.
Persze akinek korábban ennél jóval gyengébb lámpája volt az megelégedhet ezekkel is.

Ezzel együtt nem kell elkeseredni mert jó lámpát vettél ahhoz, hogy abból még
néhány ezer forintnyi anyag beépítésével (cseréjével), jó lámpát lehessen építeni,
jobbat mint az általad megnevezett hamadik, a 14ezer forintos !
- a burkolat és a lencse megvan.
- kellhet hozzá valami korszerûbb led
- és egy nagyobb áram kapacitásu (nagyobb terhelhetõségü) akkumulátor.
Tehát ami a birtokodban van azt tovább lehet majd fejleszteni.

Pl. az én lámpáimmal most tekernek a 24 óráson.
A versenyt megelõzõ próba után az a vélemény jött viossza, jóval erõsebb mint amire szükség van.
Az egy másik dolog, hogy nekem erre van szükségem, hogy ott ne korlátozzon az éjszaka ahol megyek.

Most itthon nekem egy kb. olyan régebbi (saját építésü) lámpám maradt, amirõl harmadikként írtál
és azzal nem mertem elindulni, hogy meglátogassam a versenyzõket éjszaka.
Nekem már kell a nagy fény mert megszoktam, hogy szinte nappali látási viszonyok között tekerek éjszka is.
Ezen is múlik..

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.686 hozzászólás
Nem szakértõként szólok hozzá. Power lednek hívnak minden nagyobb erejû, teljesítményû ledet. A Luxeon és a Cree ledeket (és még sok más elektronikai terméket) gyártó cégek nevei.
Nagyon jó fényû lehet ez a lámpa, amit vettél de félek, hogy terepen való bringázáshoz nem lenne elég. De gondolom nem is ez volt a szándékod vele.
A különbség a fényerõben, fogyasztásban, optikában,....stb. lehet. Hatalmas a szórás, felsõ határ a csillagos ég. (vannak 200ezer Ft-os lámpák is :-))
Olvass vissza itt a fórumon, sok érdekeset találsz.
Marci

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás
Kedves Lámpások! A minap vettem egy Power Ledes no name bringás lámpát...ahhoz képest, hogy harmadába került a Petzl Myolite halogén izzós fejlámpámnak, annál "százszor" jobban világít. A vásárlás után kezdetem jobban belemélyedni a lámpák világába és így találkoztam a POWER - LUXEON - CREE ledes kifejezésekkel. Ez a három név egy-egy led márkát takar vagy ezek egymástól valamiben eltérõ led típusok? Mi a különbség az ezekkel az izzókkal szerelt lámpák között? Melyiket érdemes inkább venni?

Ezt a lámpát vettem, de talán inkább emezt kellett volna.
Az utóbbi nagyon hasonlít ehhez a Photon lámpához, talán annak valami másolata lehet.

DöG

DöG

vendég

• fórumtag
  • 229 hozzászólás

Magicshine 808 lámpát használ valaki? Tapasztalat esetleg?

Láttam olyat világítani, jól eltalált darab. Kb. Hozé-lámpa tudású, teljesítményû. Egy árnyalattal kevésbé spotos a csóvája, de azért elég messzi elvilágít, több a szórt fény is. :) Ár-érték aránya meg kb. verhetetlen a hasonló tudású gyári lámpák között;)