Jelentkezz be Regisztrálj

Látni & látszani!
Posted 2010. October 05. - 22:01

Brutál erõs fénye van a korábbi sokledes lámpámhoz képest, persze az 1200 lm hazugság, hisz maga a LED is csak 700-900 lument tud, lehet kb 5-600 lm ami a lámpából kijön, de országútra ez is bõven sok. A lámpa minõsége jónak tûnik, masszív aluház, remélem jól bírja az esõt is. Egyenlõre egyetlen negatív: a fejpántot gyerekfejre méretezték, engem szorít. De nem gond, kormányra szerelve használom majd a sisakon meg a régi sokledes lámpámat szánom magam elé vetítve a fényt vele. Ha túl vagyok az elsõ néhány bevetésen beszámolok róla, biztos árnyalódik majd a kép.
Posted 2010. September 24. - 16:45

Annyit hadd pontosítsak, a pénztárca vagy a hátitáska, mert lítium akkukkal nem lenne nehéz."tényleg csak a pénztárca szabhat határt"
Na meg a hátitáska

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Posted 2010. September 24. - 15:52

Posted 2010. September 23. - 18:45

Bringás rögzítõ nem feltétlenül tartozék.
Egyébként ugyanaz, bár elképzelhetõ, hogy a kínaiak egymást is hamisítják. Nagyker oldalakon (pl. alibaba) mindig megtalálni az "eredeti" kínai verziót. Jó kis 1 wattos lámpa egyébként.
zoom adjustable focus cree led flashlight products, buy zoom adjustable focus cree led flashlight products from alibaba.com
Ha 1000 darabot rendelsz, akkor 5-7 dollár.
Uhh, ez az alibaba nem semmi...manapság már tényleg mindent Kínában gyártanak csak éppen a matrica más-más rajtuk az itthoni polcokon.
Szöget ütött a fejembe egy gondolat, ha már minden úgyis Távol-Keletrõl jön, létezhet az, hogy mondjuk Magicshine lámpát lehet akár itthoni kínai piacon vásárolni? Mondjuk az egy átlagembernek még így sem olcsó, de mégsem 70 vagy akár 200 ezer forint lenne egy 900 lumenes bringás lámpa. Építeni meg ugyebár nem mindenki tud.

A minap kipróbáltam a "Photon" lámpám az erdõben...hááááát, nem sokat ér... arra jó, hogy ne vaksötétben tekerjek, de nagyobb sebességgel bringázni reménytelen.
Posted 2010. September 23. - 12:12

Index fórumról másolva.
[Telehódas Topik Túrák]
115. telehódas HHH
Hely: Budapest
Dátum: 2010. szeptember 23. (csütörtök)
Idõpont: 19:30
Találkozó: Batthyány tér Duna felöli oldala, a HÉV feljáró mellett
Program (Classic): szokásos útvonalon fel a HHH-ra, majd vissza (a szokásos útvonal aszfaltot jelöl, mégpedig Batthyány tér - rakpart kerékpárút - Kolossy tér - Szépvölgyi út - Fenyõgyöngye - HHH). Alternatív útvonalak egyénileg választhatók.
Program (Extra): Rekettyés, zsíroskenyér hagymával, üdítõ, miazmás.
Kötelezõ kiegészítõk: lámpa elõre, hátra!!
Ajánlott kiegészítõk: bukó, pulóver, stb.
Mindenkit szeretettel vár a "Rendezõség"!
Értelmi szerzõ: robi
Szervezõ: esetleges, alapjáraton dhpage
82. Sijófoki Telihold Túra
Hely: Siófok
Találkozó: a Víztorony melletti parkolóban
Program (Classic): végig aszfalton kirándulás a balatonvilágosi Panoráma kilátóhoz.
Program (Special): a balatonvilágosi Panoráma kilátó megközelítése autópályán (matrica kötelezõ!).
Program (Extrém): Közlekedés céljára a Balaton felületének igénybe vétele(vitorlások elõnyben, de a dombra cipeléshez külsõ segítség nem vehetõ igénybe).
Ajánlott felszerelés: bicikli, bukósisak, elsõ-hátsó lámpa, strandpapucs, fürdõlepedõ, napszemüveg, strandlabda, jókedv, kacaj, meleg tea, stb.
Szervezõ: bátyó
87. Telehódas Bazita
Hely: Zalaegerszeg
Találkozó: bazitai elágazó, Csiszárkútnál
Program (Classic): a Becsali felöli úton a TV torony érintésével fel Bazitára a helyi
mûintézményhez (kocsma). Vissza: TV torony érintése után a Panoráma úton le Alsóerdõig, majd a bicóuton be a városba.
Program (Extra): "hozott anyagból"
Ajánlott kiegészítõk: bukó és a LÁMPA!! nagyon fontos, mert felfele forgalom van. A lefele az elzárt rész, de ott meg világítás nincs!
Szervezõ: Pinye(?)
A következõ telehódas túra idõpontja: 2010. október 22. (péntek) 19:00 óra.
robi
Posted 2010. September 23. - 10:44

Ez a "hamisítás" szó azért eléggé félreérthetõ.Egyébként ugyanaz, bár elképzelhetõ, hogy a kínaiak egymást is hamisítják. Nagyker oldalakon (pl. alibaba) mindig megtalálni az "eredeti" kínai verziót.
Szerintem mindössze annyit jelent, hogy másik cég egy meglévõ alapján szintén gyártja.
Minõségben lehet jobb vagy rosszabb de akár hasonló is.
Ezeknél inkább a másolat kifejezést tartom találónak.
A hamisítás szónak kicsit megváltozott, elcsépeltté vált a jelentése.
Ez a szó inkább gazdasági, mint technikai jeletéssel bír.
Persze lehet így is mondani és meg is értjük, mint a "ledes izzó" kifejezést, pedig
annak annyira semmi köze nincs az izzóhoz, hogy ha netán egyszer felizzana akkor többet nem lehetne használni.
Posted 2010. September 23. - 10:11

Bringás rögzítõ nem feltétlenül tartozék.Srácok, lehetséges az, hogy ez a három lámpa ugyanaz?
1. DealExtreme: $9.52 C30 Flood-to-Throw Zooming Glass Optics Cree P4-WC 100-Lumen LED Flashlight with Strap (3*AAA)
2. 20W tpus LED lmpa - Zoom
3. Photon llthat fkuszos lmpa ( Kerkpros lmpa ) - Hugo-Sport kerkprbolt s szakzlet
Mert árban az elsõ és a harmadik között óriási a különbség, én a másodikat vettem meg. Létezik egyáltalán Photon márkájú lámpa, mert a magyar oldalakon kívül máshol nem találtam semmit róla?
Egyébként ugyanaz, bár elképzelhetõ, hogy a kínaiak egymást is hamisítják. Nagyker oldalakon (pl. alibaba) mindig megtalálni az "eredeti" kínai verziót. Jó kis 1 wattos lámpa egyébként.
zoom adjustable focus cree led flashlight products, buy zoom adjustable focus cree led flashlight products from alibaba.com
Ha 1000 darabot rendelsz, akkor 5-7 dollár.
Posted 2010. September 23. - 09:59

Posted 2010. September 23. - 01:36

Végülis mindent annyiért próbálnak adni amennyiért vevõ van rá. Fõleg ha valami kicsi pluszt tud nyújtani a megszokotthoz képest.
Posted 2010. September 22. - 23:43

1. DealExtreme: $9.52 C30 Flood-to-Throw Zooming Glass Optics Cree P4-WC 100-Lumen LED Flashlight with Strap (3*AAA)
2. 20W tpus LED lmpa - Zoom
3. Photon llthat fkuszos lmpa ( Kerkpros lmpa ) - Hugo-Sport kerkprbolt s szakzlet
Mert árban az elsõ és a harmadik között óriási a különbség, én a másodikat vettem meg. Létezik egyáltalán Photon márkájú lámpa, mert a magyar oldalakon kívül máshol nem találtam semmit róla?
Azt nem értem, hogy az elsõ kettõ a Photon másolata-e és azért olcsó, vagy egy-két magyar bringabolt adja az elsõ kettõt Photon néven rohadt drágán.
Posted 2010. September 22. - 19:01

Posted 2010. September 21. - 20:49

Posted 2010. September 21. - 20:32

Posted 2010. September 21. - 19:47

Posted 2010. September 21. - 19:29

20W Halogen vs 27W LED
12V 9Ah akku a hátiban figyel nekem mind a 3 Kg-jával, 11,1V nem tudom mennyire hajtaná ki, talán világítana úgy is
Posted 2010. September 21. - 17:54

Egyébként az akkut akkor gondolom hátizsákban hordod ugye? 11,1V-os Li-Po akksival milyen lenne szerinted?Én nem akarok hátizsákkal rohangálni, ezért lenne jó valami könnyebb akksi amit a vázra tudnék rögzíteni.
Posted 2010. September 21. - 17:38

A lámpa egyébként ez belülrõl:
27w Ebay bike light 12v-18v - CandlePowerForums
Posted 2010. September 21. - 16:57

Posted 2010. September 21. - 16:13

már rég jártam erre. Éppen most lett kész az új fejlámpám.
Ilyen 27W-os 12V LED eBay - New & used electronics, cars, apparel, collectibles, sporting goods & more at low prices
fej van rákötve a szokásos 12V gél akkura. A kormányon meghagytam a 20W halogént igény esetére. (Y kabelt szerkeszetttem az akkutól)
1500 Lument nem ad azért le a cucc, de jól világít, kb 6-8 fokos szögre saccolom. Túlmelegedés esetén visszaszabályozza magát, de normál haladásnál (fõleg télen) nem lesz probélma
Posted 2010. September 19. - 22:58

Érdekel valakit?
https://sites.google...te/ledmeghajto/