Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Látni & látszani!

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
8729 replies to this topic

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Van egy ugyanilyen nekem is. Még régebben átépítésre vettem.
A ledjei nagyon gyengék.
A másik gond, hogy futásnál az egész fol-le mozog a fejden ekkora tömeggel.
A harmadik, most láttam ugyanilyent a békási szombati kipakilós piacon a pünkösdfürdõ utca elején 600,-Ftért.
Ha netán olyankor erre jársz, akkor a msodik tíz emeletes után egy parkolóban a fõút felé esõ részen
látsz sok kis kosarat mindenféle olcsó aprósággal megpakolva. Ott vannak ezek is 600,-ért.

köszi, akkor keresek mást.
nem valószínû, hogy sokat keresgélek majd lámpa után...
megveszem kb. az elsõt, ami szembe jön és szimpatikus és olcsó...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts
Van egy ugyanilyen nekem is. Még régebben átépítésre vettem. A ledjei nagyon gyengék.
A másik gond, hogy futásnál az egész fol-le mozog a fejden ekkora tömeggel.
A harmadik, most láttam ugyanilyent a békási szombati kipakilós piacon a Pünkösdfürdõ utca elején 600,-Ftért.
Ha netán olyankor erre jársz, akkor a második tíz emeletes után egy parkolóban a fõút felé esõ részen
látsz árusokat. Az elején meg sok kis kosarat mindenféle olcsó aprósággal megpakolva. Ott vannak ezek is 600,-ért.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
egy 300 grammos fejlámpa nehéz lenne futáshoz?
8 LED-es akkumulátoros tölthetõ fejlámpa

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts
12V 44Ah 11,900.-Ft.
12V 55Ah 13,000.-Ft.
12V 72Ah 16,200.-Ft.
12V 100Ah 20,950.-Ft.

Ennek akár új topikot lehetne nyitni, "Teherszállítás kerékpáron" címen. :)
Ezekrõl a tizenvalahány kilós akkukról a kerékpárt hajthatnád órákon keresztül, nem a lámpát.
Kisebb változatban sem célszerü ólom akkuban gondolkodni. A Lítium ion jelentõsen könnyebb, ami kerékpárnál nem utolsó szempont!

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 posts

Tenyleg most aruljak itthon is
MagicShine lampa - KONA CITY webshop, kerékpárbolt és szervíz
Mennyi lehet ezen a nyereseg kozel 75% ? ;) Jo biznisz.
Engem az erdekelne hogy ha pl kulfoldrol rendelsz pontosan mi van a csomagban? (pl tolto ha jol sejtem, csak nem irtatok)
Ugy tudom pl. lehet kapni kiegeszito kabelt is de az nem tartozek. Marhogyha hatizsakba tenned az akkut akkor is eleg hosszu legyen a kabel.

Nálam 46 cm a lámpából kijövõ vezeték + 20cm az akksiból kijövõ és így a vázra erõsítve bõven elég a hossz. De ha az akkumlátort a hátizsák vállpántjára erõsítem a lámpát meg a sisakra tenném még akkor is jó , de ha mondjuk mélyen a hátizsákban vagy a mez zsebében lenne, akkor már rövid a vezeték. A gyárilag sisakra szerelhetõ változatnak lehet eleve hosszabbak a vezetékei, nekem a kormányra szerelhetõ van. Egyébként én 25 ezerért vettem a Kona Cityben, bár a honlap szerint 28 ezer lett volna. Amikor meghallottam az olcsóbb árat nem is teketóriáztam tovább és lecsaptam rá. Ja, és töltõ is van hozzá.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

Miért, szerinted 10e alatt kijönne?

Gondoljunk utána, ha csak az anyag árat számolom amibõl itthon össze lehet rakni
az (ezzel a kisebb akkuval is) már 16-17ezer forint és még nincs benne a munka díja az áfa és a haszonkulcs.
Az is igaz, hogy kint a tucat gyártóknak minden olcsóbban beszerezhetõ, azért is adják annyiért,
de nekünk legolcsóbb esetként azzal érdemes számolni amibõl itthon ösze lehet rakni.
Ha annál kedvezõbb az ára, az már "ajándék".

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
hozé lámpicseszkuhoz rendelnék akksit, valaki csatlakozna még?

errõl lenne szó:
HobbyKing Online R/C Hobby Store : Turnigy 2200mAh 4S 30C Lipo Pack

Feltöltött kép

24 dolcsi

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,685 posts
Miért akadsz ki az áron ? Egy bolt ne adja már ugyanannyiért, mint egy egyéni vásárló. Ha sokallod, 80$-ért megrendeled, postaköltség sincs. 2-3 hét alatt itt van. Éppen a múlt héten rendeltünk 2 db-ot. De õszintén megmondom, szerintem még ennyit is megér, olyan jó fénye van. Hasonlítsd össze a Sigma lámpák árával ! És azok sehol sincsenek fényerõben ehhez képest. Vagy vesd össze a legolcsóbb Lupine árával.
Marci

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 posts
Engem az erdekelne hogy ha pl kulfoldrol rendelsz pontosan mi van a csomagban? (pl tolto ha jol sejtem, csak nem irtatok)
Ugy tudom pl. lehet kapni kiegeszito kabelt is de az nem tartozek. Marhogyha hatizsakba tenned az akkut akkor is eleg hosszu legyen a kabel.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

Véleményem szerint, ezeknél az atom lámpáknál már oda kell figyelni, hogyan állítod be a fénycsóvát..

Ezeknél a gépjármûnél megszokott erõsségü lámpáknál már illik (talán inkább kötelezõ)
figyelembe venni a jármûvekre vonatkozó világítás szabályait, de érdemes kihasználni a lehetõségeit is.

Bringához rögzített lámpánál ugyanúgy célszerü lenne a menet közben, könnyedén és biztonságosan, a kormány elengedése nélkül váltható fény magasság használata. igaz ez gyárilag még nincs megoldva. Itt egy kis barkács megoldás jóljöhet.

Elég sok jó fényü lámpát próbáltam már bringán és folyamatosan használok is ilyeneket.
Azt tapasztaltam ha pl. csak kormány lámpát használok és a fényének a felsõ szélét "tompított" állásnak megfelelõen állítom be néhányszor tíz méterre magam elé, akkor távolabb minden sötétben marad, viszont nem vakítunk senkit.

Így az út azon szakaszát látjuk ugyan ami a haladáshoz közvetlen szükséges, viszont az elõre látó tájékozódáshoz már kevés az a fény. Ezzel a megvilágítással arról már fogalmunk sem lehet, merre megy az út 100-150 méterrel elõttünk és az úton távolabb mire számíthatunk.

Erre akár két fixen beállított lámpa is lehetne megoldás de az nem igazán gazdaságos.
Ezt megoldottam a lámpa mechanikus bowdenes billentésével.

Amikor szembe jön valaki akkor lenyomom a fényt tompított állásba, viszont ha elment akkor ez már nagyon zavaróan korlátozna. Ezt akár két végállásu billentõ mechanikával is meg lehet csinálni, ahol alsó állásba egy rugó kényszeríti a lámpát és egy kiszuperált (esetleg racsnis) sebváltó karral tudjuk felemelni. Végállásban nem is remeg be.

Még egyszerûbb a dolgunk ha erõs fényü fejlámpa (is) van. Akkor a kormányon elég lehet kevesebb, esetleg csak "tompított" állásu fény.

Csak kormány lámpa nem adja meg a nappali tájékozódás élményét (fõleg fixen letompítva), viszont emelhetõ fénnyel, fõleg ha mellette megfelelõ fényü fejlámpa is van akkor éjszaka sincsenek korlátok a látászi viszonyok miatt.

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 posts
Egyértelmûen igazad van a zavaró és balesetveszélyes világítást illetõen. Az volt az elsõ próbautam, akkor kísérleteztem ki a helyes beállítást, a rám villogás után állítottam is a lámpán, hogy ne zavarjam a szembe jövõket. Engem is marhára szokott bosszantani, ha szemben találom magam egy komolyabb lámpával bíró bringással akinek a fénycsóvája kiégeti a szemem és vakon megyek pár másodpercig. Szerintem városba nem is kell nagy fényerõ, úgyis jó részt kivilágított közterületen teker az ember fia/lánya, oda elég egy egyszerû villogó is, csak ne stroboszkóp legyen.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,685 posts
Véleményem szerint, ezeknél az atom lámpáknál már oda kell figyelni, hogyan állítod be a fénycsóvát, mikor a városban közlekedik vele az ember. Te sem örülsz neki, ha elvakítanak és balesetveszélyes is lehet.
Marci

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 posts
Még nincs egy hete, hogy a kormányra szerelhetõ 900 lumenes változatot megvettem a Kona Cityben. Az igaz, hogy drágább mintha megrendeltem volna mondjuk Hong Kongból, de nekem így is megérte, mert oly sok agyalás után végre lett egy piszok jó kis lámpám. Még a taktikai lámpákon gondolkodtam. Aznap ki is próbáltam a HHH-n...végre valahára a sötétben tényleg láttam merre is megyek. Szerintem kormányon jobb elhelyezni, mert így jobban látszódik az úton a kövek, akadályok árnyéka. Tetszik az is, hogy ha merülõfélben van az akksi, akkor a lámpatesten lévõ zölden világító bekapcsoló gomb szép lassan átvált pirosba. Hazafelé a kisebb fokozatra volt állítva a fényerõ, de így is rám villogott egy autós, hogy talán nem kellene a szemébe világítanom. Egy dolog nem tetszik a cuccban, hogy a lámpatestbõl a vezeték elõl jön ki, nálam az lenne a logikus, hogy hátul vezetném ki, hogy még véletlenül se törjön meg drót. De amúgy eddig minden tök jó, örülök neki.

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
A Magicshine 808 kérdésre: Én ezt rendeltem ebayen: SSC-P7 1200Lm LED Bicycle bike HeadLight headLamp Light - eBay (item 150496937608 end time Sep-26-10 21:10:05 PDT) ez gyakorlatilag a magicshine 808, csak más néven, 75 USD volt (15,8 eFt-t vont a bank), és ebben benne van fejpánt és az EU-s dugvilla is és a szállítás, ez volt a legkedvezõbb ajánlat amit találtam. Szuper gyors volt a kézbesítés szept 28-án adták fel Kínában és ma okt 5-én már landolt nálam. Mondjuk a hülye postás ott hagyta a postaláda mellett, még szerencse hogy nem vitte el más, legközelebb rááldoznák még pár dolcsit a trackingra, ha ez így megy. Vámon nem akadt fenn.
Brutál erõs fénye van a korábbi sokledes lámpámhoz képest, persze az 1200 lm hazugság, hisz maga a LED is csak 700-900 lument tud, lehet kb 5-600 lm ami a lámpából kijön, de országútra ez is bõven sok. A lámpa minõsége jónak tûnik, masszív aluház, remélem jól bírja az esõt is. Egyenlõre egyetlen negatív: a fejpántot gyerekfejre méretezték, engem szorít. De nem gond, kormányra szerelve használom majd a sisakon meg a régi sokledes lámpámat szánom magam elé vetítve a fényt vele. Ha túl vagyok az elsõ néhány bevetésen beszámolok róla, biztos árnyalódik majd a kép.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

"tényleg csak a pénztárca szabhat határt"
Na meg a hátitáska :)

Annyit hadd pontosítsak, a pénztárca vagy a hátitáska, mert lítium akkukkal nem lenne nehéz. :)

uzi

uzi

vendég

• fórumtag
  • 126 posts

tényleg csak a pénztárca szabhat határt

Na meg a hátitáska :)

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 posts

Bringás rögzítõ nem feltétlenül tartozék.
Egyébként ugyanaz, bár elképzelhetõ, hogy a kínaiak egymást is hamisítják. Nagyker oldalakon (pl. alibaba) mindig megtalálni az "eredeti" kínai verziót. Jó kis 1 wattos lámpa egyébként.
zoom adjustable focus cree led flashlight products, buy zoom adjustable focus cree led flashlight products from alibaba.com
Ha 1000 darabot rendelsz, akkor 5-7 dollár.

Uhh, ez az alibaba nem semmi...manapság már tényleg mindent Kínában gyártanak csak éppen a matrica más-más rajtuk az itthoni polcokon.
Szöget ütött a fejembe egy gondolat, ha már minden úgyis Távol-Keletrõl jön, létezhet az, hogy mondjuk Magicshine lámpát lehet akár itthoni kínai piacon vásárolni? Mondjuk az egy átlagembernek még így sem olcsó, de mégsem 70 vagy akár 200 ezer forint lenne egy 900 lumenes bringás lámpa. Építeni meg ugyebár nem mindenki tud.:(

A minap kipróbáltam a "Photon" lámpám az erdõben...hááááát, nem sokat ér... arra jó, hogy ne vaksötétben tekerjek, de nagyobb sebességgel bringázni reménytelen.

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 posts
Ma (09.23) este teleholdas HHH!
Index fórumról másolva.

[Telehódas Topik Túrák]

115. telehódas HHH
Hely: Budapest
Dátum: 2010. szeptember 23. (csütörtök)
Idõpont: 19:30
Találkozó: Batthyány tér Duna felöli oldala, a HÉV feljáró mellett
Program (Classic): szokásos útvonalon fel a HHH-ra, majd vissza (a szokásos útvonal aszfaltot jelöl, mégpedig Batthyány tér - rakpart kerékpárút - Kolossy tér - Szépvölgyi út - Fenyõgyöngye - HHH). Alternatív útvonalak egyénileg választhatók.
Program (Extra): Rekettyés, zsíroskenyér hagymával, üdítõ, miazmás.
Kötelezõ kiegészítõk: lámpa elõre, hátra!!

Ajánlott kiegészítõk: bukó, pulóver, stb.
Mindenkit szeretettel vár a "Rendezõség"!
Értelmi szerzõ: robi

Szervezõ: esetleges, alapjáraton dhpage

82. Sijófoki Telihold Túra
Hely: Siófok
Találkozó: a Víztorony melletti parkolóban
Program (Classic): végig aszfalton kirándulás a balatonvilágosi Panoráma kilátóhoz.
Program (Special): a balatonvilágosi Panoráma kilátó megközelítése autópályán (matrica kötelezõ!).
Program (Extrém): Közlekedés céljára a Balaton felületének igénybe vétele(vitorlások elõnyben, de a dombra cipeléshez külsõ segítség nem vehetõ igénybe).
Ajánlott felszerelés: bicikli, bukósisak, elsõ-hátsó lámpa, strandpapucs, fürdõlepedõ, napszemüveg, strandlabda, jókedv, kacaj, meleg tea, stb.
Szervezõ: bátyó

87. Telehódas Bazita
Hely: Zalaegerszeg
Találkozó: bazitai elágazó, Csiszárkútnál
Program (Classic): a Becsali felöli úton a TV torony érintésével fel Bazitára a helyi
mûintézményhez (kocsma). Vissza: TV torony érintése után a Panoráma úton le Alsóerdõig, majd a bicóuton be a városba.
Program (Extra): "hozott anyagból"
Ajánlott kiegészítõk: bukó és a LÁMPA!! nagyon fontos, mert felfele forgalom van. A lefele az elzárt rész, de ott meg világítás nincs!
Szervezõ: Pinye(?)

A következõ telehódas túra idõpontja: 2010. október 22. (péntek) 19:00 óra.

robi

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

Egyébként ugyanaz, bár elképzelhetõ, hogy a kínaiak egymást is hamisítják. Nagyker oldalakon (pl. alibaba) mindig megtalálni az "eredeti" kínai verziót.

Ez a "hamisítás" szó azért eléggé félreérthetõ.
Szerintem mindössze annyit jelent, hogy másik cég egy meglévõ alapján szintén gyártja.
Minõségben lehet jobb vagy rosszabb de akár hasonló is.

Ezeknél inkább a másolat kifejezést tartom találónak.
A hamisítás szónak kicsit megváltozott, elcsépeltté vált a jelentése.
Ez a szó inkább gazdasági, mint technikai jeletéssel bír.

Persze lehet így is mondani és meg is értjük, mint a "ledes izzó" kifejezést, pedig
annak annyira semmi köze nincs az izzóhoz, hogy ha netán egyszer felizzana akkor többet nem lehetne használni.

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 posts

Srácok, lehetséges az, hogy ez a három lámpa ugyanaz?

1. DealExtreme: $9.52 C30 Flood-to-Throw Zooming Glass Optics Cree P4-WC 100-Lumen LED Flashlight with Strap (3*AAA)
2. 20W tpus LED lmpa - Zoom
3. Photon llthat fkuszos lmpa ( Kerkpros lmpa ) - Hugo-Sport kerkprbolt s szakzlet

Mert árban az elsõ és a harmadik között óriási a különbség, én a másodikat vettem meg. Létezik egyáltalán Photon márkájú lámpa, mert a magyar oldalakon kívül máshol nem találtam semmit róla?

Bringás rögzítõ nem feltétlenül tartozék.
Egyébként ugyanaz, bár elképzelhetõ, hogy a kínaiak egymást is hamisítják. Nagyker oldalakon (pl. alibaba) mindig megtalálni az "eredeti" kínai verziót. Jó kis 1 wattos lámpa egyébként.
zoom adjustable focus cree led flashlight products, buy zoom adjustable focus cree led flashlight products from alibaba.com
Ha 1000 darabot rendelsz, akkor 5-7 dollár.