Jelentkezz be Regisztrálj

Látni & látszani!
Írta 2010. október 15. - 17:07

- Típus: SF-H001
- Tartalmaz egy Cree XR-E Q5 (WC) LED-et
A Q5 egészen jó fényü és a WC színárnyalat is kellemesen természetes.
Azt azért hiányolom, hogy nincs elõtte lencse. Attól koncentráltan egyenletesebb lenne a fénye.
Azért így is jó. Így jobban szór és a közepén lehet egy kicsit szúrófényhez hasonló spotos rész.
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Írta 2010. október 15. - 14:09

köszi, akkor keresek mást.
nem valószínû, hogy sokat keresgélek majd lámpa után...
megveszem kb. az elsõt, ami szembe jön és szimpatikus és olcsó...
Szerintem se bonyolítsd túl, futáshoz jóval kevesebb fény is elég, mint a bringázáshoz, inkább könnyû legyen, és ne bólogasson, ha lehet.
Szerintetek innen melyik fejlámpát érdemes megrendelni?
Headlamp: Headlamps, LED Headlamp, Head Lamp on Sale - DealExtreme
Elsõre ez DealExtreme: $12.03 Cree Q3-WC 2-Mode 130-Lumen White + Purple LED Head Light (3*AA) a legszimpatikusabb, de zavar, hogy csak a nevében említik a Creed LEDet, a termék csomagolásán nem... :/
Írta 2010. október 14. - 20:27

4500-tol kaphato
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Írta 2010. október 14. - 19:04

Írta 2010. október 14. - 11:15

Írta 2010. október 14. - 09:27

Ez az egyik, akartam is javasolni.Próbálj futáshoz olyat keresni, amelyikben a lámpatest és az elemtartó külön van
A másik megoldás a "Blackburn Flea" miniatûr, pár gramm az egész és benne van egy akku is!
Egyszer volt a kezemben egy ilyen és nagyon tetszett. Mintha csak egy üres mûanyag tok lett volna a kezemben, akkora a súlya.
Írta 2010. október 14. - 09:22

köszi, akkor keresek mást.
Próbálj futáshoz olyat keresni, amelyikben a lámpatest és az elemtartó külön van - pl. Petzl Myo XP: elöl a lámpatest, hátul az elemtartó, mert így a cucc kb. egyensúlyban van a fejeden ezért kevésbé mozdul el. A zsebbe rakható elemtartó is jó megoldás lehet.
Írta 2010. október 14. - 09:10

köszi, akkor keresek mást.Van egy ugyanilyen nekem is. Még régebben átépítésre vettem.
A ledjei nagyon gyengék.
A másik gond, hogy futásnál az egész fol-le mozog a fejden ekkora tömeggel.
A harmadik, most láttam ugyanilyent a békási szombati kipakilós piacon a pünkösdfürdõ utca elején 600,-Ftért.
Ha netán olyankor erre jársz, akkor a msodik tíz emeletes után egy parkolóban a fõút felé esõ részen
látsz sok kis kosarat mindenféle olcsó aprósággal megpakolva. Ott vannak ezek is 600,-ért.
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2010. október 14. - 09:04

A másik gond, hogy futásnál az egész fol-le mozog a fejden ekkora tömeggel.
A harmadik, most láttam ugyanilyent a békási szombati kipakilós piacon a Pünkösdfürdõ utca elején 600,-Ftért.
Ha netán olyankor erre jársz, akkor a második tíz emeletes után egy parkolóban a fõút felé esõ részen
látsz árusokat. Az elején meg sok kis kosarat mindenféle olcsó aprósággal megpakolva. Ott vannak ezek is 600,-ért.
Írta 2010. október 14. - 08:56

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2010. október 13. - 11:27

12V 55Ah 13,000.-Ft.
12V 72Ah 16,200.-Ft.
12V 100Ah 20,950.-Ft.
Ennek akár új topikot lehetne nyitni, "Teherszállítás kerékpáron" címen.

Ezekrõl a tizenvalahány kilós akkukról a kerékpárt hajthatnád órákon keresztül, nem a lámpát.
Kisebb változatban sem célszerü ólom akkuban gondolkodni. A Lítium ion jelentõsen könnyebb, ami kerékpárnál nem utolsó szempont!
Írta 2010. október 12. - 12:39

Tenyleg most aruljak itthon is
MagicShine lampa - KONA CITY webshop, kerékpárbolt és szervíz
Mennyi lehet ezen a nyereseg kozel 75% ?Jo biznisz.
Engem az erdekelne hogy ha pl kulfoldrol rendelsz pontosan mi van a csomagban? (pl tolto ha jol sejtem, csak nem irtatok)
Ugy tudom pl. lehet kapni kiegeszito kabelt is de az nem tartozek. Marhogyha hatizsakba tenned az akkut akkor is eleg hosszu legyen a kabel.
Nálam 46 cm a lámpából kijövõ vezeték + 20cm az akksiból kijövõ és így a vázra erõsítve bõven elég a hossz. De ha az akkumlátort a hátizsák vállpántjára erõsítem a lámpát meg a sisakra tenném még akkor is jó , de ha mondjuk mélyen a hátizsákban vagy a mez zsebében lenne, akkor már rövid a vezeték. A gyárilag sisakra szerelhetõ változatnak lehet eleve hosszabbak a vezetékei, nekem a kormányra szerelhetõ van. Egyébként én 25 ezerért vettem a Kona Cityben, bár a honlap szerint 28 ezer lett volna. Amikor meghallottam az olcsóbb árat nem is teketóriáztam tovább és lecsaptam rá. Ja, és töltõ is van hozzá.
Írta 2010. október 12. - 11:28

Miért, szerinted 10e alatt kijönne?Tenyleg most aruljak itthon is
Mennyi lehet ezen a nyereseg kozel 75% ?Jo biznisz.
Gondoljunk utána, ha csak az anyag árat számolom amibõl itthon össze lehet rakni
az (ezzel a kisebb akkuval is) már 16-17ezer forint és még nincs benne a munka díja az áfa és a haszonkulcs.
Az is igaz, hogy kint a tucat gyártóknak minden olcsóbban beszerezhetõ, azért is adják annyiért,
de nekünk legolcsóbb esetként azzal érdemes számolni amibõl itthon ösze lehet rakni.
Ha annál kedvezõbb az ára, az már "ajándék".
Írta 2010. október 12. - 01:34

errõl lenne szó:
HobbyKing Online R/C Hobby Store : Turnigy 2200mAh 4S 30C Lipo Pack
.jpg)
24 dolcsi
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2010. október 11. - 23:43

Írta 2010. október 11. - 21:57

Mennyi lehet ezen a nyereseg kozel 75% ?

Engem az erdekelne hogy ha pl kulfoldrol rendelsz pontosan mi van a csomagban? (pl tolto ha jol sejtem, csak nem irtatok)
Ugy tudom pl. lehet kapni kiegeszito kabelt is de az nem tartozek. Marhogyha hatizsakba tenned az akkut akkor is eleg hosszu legyen a kabel.
Írta 2010. október 07. - 12:50

Ezeknél a gépjármûnél megszokott erõsségü lámpáknál már illik (talán inkább kötelezõ)Véleményem szerint, ezeknél az atom lámpáknál már oda kell figyelni, hogyan állítod be a fénycsóvát..
figyelembe venni a jármûvekre vonatkozó világítás szabályait, de érdemes kihasználni a lehetõségeit is.
Bringához rögzített lámpánál ugyanúgy célszerü lenne a menet közben, könnyedén és biztonságosan, a kormány elengedése nélkül váltható fény magasság használata. igaz ez gyárilag még nincs megoldva. Itt egy kis barkács megoldás jóljöhet.
Elég sok jó fényü lámpát próbáltam már bringán és folyamatosan használok is ilyeneket.
Azt tapasztaltam ha pl. csak kormány lámpát használok és a fényének a felsõ szélét "tompított" állásnak megfelelõen állítom be néhányszor tíz méterre magam elé, akkor távolabb minden sötétben marad, viszont nem vakítunk senkit.
Így az út azon szakaszát látjuk ugyan ami a haladáshoz közvetlen szükséges, viszont az elõre látó tájékozódáshoz már kevés az a fény. Ezzel a megvilágítással arról már fogalmunk sem lehet, merre megy az út 100-150 méterrel elõttünk és az úton távolabb mire számíthatunk.
Erre akár két fixen beállított lámpa is lehetne megoldás de az nem igazán gazdaságos.
Ezt megoldottam a lámpa mechanikus bowdenes billentésével.
Amikor szembe jön valaki akkor lenyomom a fényt tompított állásba, viszont ha elment akkor ez már nagyon zavaróan korlátozna. Ezt akár két végállásu billentõ mechanikával is meg lehet csinálni, ahol alsó állásba egy rugó kényszeríti a lámpát és egy kiszuperált (esetleg racsnis) sebváltó karral tudjuk felemelni. Végállásban nem is remeg be.
Még egyszerûbb a dolgunk ha erõs fényü fejlámpa (is) van. Akkor a kormányon elég lehet kevesebb, esetleg csak "tompított" állásu fény.
Csak kormány lámpa nem adja meg a nappali tájékozódás élményét (fõleg fixen letompítva), viszont emelhetõ fénnyel, fõleg ha mellette megfelelõ fényü fejlámpa is van akkor éjszaka sincsenek korlátok a látászi viszonyok miatt.
Írta 2010. október 07. - 10:33

Írta 2010. október 07. - 00:27

Írta 2010. október 06. - 19:29