Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Látni & látszani!

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
8729 replies to this topic

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts

Sajnos igen sok az öngyilkosjelölt!:mad:

Utólag belegondolva, én is közéjük tartozom. Igaz, világításom van, de ami leginkább kiakasztott tegnap: a full sötét ruházat, az sajnos rám is jellemzõ.
Pedig a hátizsákomhoz van esõvédõ, ami nem mellesleg olyan színû, mint a kukásmellény és van rajta valami fényvisszaverõ festés is, de amikor sötétben bicikliztem, nem jutott eszembe felrakni... :(

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,190 posts

Egyszerûen nem hiszem el, hogy lenne ember, aki ne tudna 1-2 ezer Ft-ot rááldozni saját (és mások) életére.

sokat mondtál 600 Ft-ért már szettet lehet kapni, és még ennyit se ér meg neki, volt múlt héten egy razzia Szegeden és sok embernek volt világítása igaz a hátizsákjában, lusta volt feltenni :(
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

DöG

DöG

vendég

• fórumtag
  • 229 posts

Tegnap éjszakai élmény, de muszáj elmesélnem: mászkáltam pár órát a város északi felében. Találkoztam jónéhány biciklissel. Jó, ha minden másodiknak volt világítása. És ami a legrosszabb: szinte mindenki sötét ruhában! Tényleg ennyire felelõtlenek az emberek? :(

Sajnos igen sok az öngyilkosjelölt!:mad: Valamiért abban az illózióban vannak, hogy õk is ugyanolyan jól látszanak egy kivilágított úton, mint amennyire õk látnak...:confused: Pedig frászt! Csak akkor venni észre a jelenlétüket (esetenként még néhány 10 méterrõl is), ha keresztbe mennek valami fényforrások elõtt, és éppen változás van a kitakart fényekben!!!:(

Egyszerûen nem hiszem el, hogy lenne ember, aki ne tudna 1-2 ezer Ft-ot rááldozni saját (és mások) életére. Nagyon olcsón is kapni villogókat, vagy legalább egy fényvisszaverõs bokapántot...

Még sajnos az is gyakori, hogy nem kapcsolják be a dinamós világítást (mert nehezebb tekerni?), illetve a lámpákban nem cserélik idõben az elemeket (közelrõl is alig látni, hogy világít)...

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts
Tegnap éjszakai élmény, de muszáj elmesélnem: mászkáltam pár órát a város északi felében. Találkoztam jónéhány biciklissel. Jó, ha minden másodiknak volt világítása. És ami a legrosszabb: szinte mindenki sötét ruhában! Tényleg ennyire felelõtlenek az emberek? :(

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Nekünk kettõ is van alapból 3xAAA-elemmel mükszik de lehet hozzá venni toldalékot és akkor mükszik a 18650 lion akksival is csak ajánlani tudom kb 200-250 lumen a fényereje ami sötét erdõben már elegendõ 20-25 km/h sebességél abiztonságos fényerõhöz
Photon llthat fkuszos lmpa ( Kerkpros lmpa ) - Hugo-Sport kerkprbolt, szakzlet s
Ennél 4-5x nagyobb fénye van de lehet még több
CATEYE ELSÕ LÁMPA - Bringa Butik Webáruház
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

dirobi

dirobi

vendég

• fórumtag
  • 139 posts
Mostanában szeretnék venni egy elsõ lámpát a bicajomra.
Elsõ körben SIGMA Pava lámpát néztem ki
SIGMA SPORT

Az lenne a kérdésem van-e valakinek tapasztalata ezzel a típussal, vagy tudnátok-e ajánlani valami mást hasonlóan nagy fényerõvel és ebben az árkategóriában(~15.000Ft).

Ami fontos nekem.
1. Könnyû legyen áttenni egyik bicajról a másikra(Emiatt elõnyben részesíteném az elemtartóval egybeépített típusokat)
2. Viszonylag hosszú üzemidõ(5+ óra)

Elõre is köszönöm a válaszokat

NyilasMisi

NyilasMisi

vendég

• fórumtag
  • 15 posts
Köszi a tanácsot, keresek majd egy olyant.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts
A piacokon 2-300 Ft körül árulnak olyant ami csõre szerelhetõ bilincsel van ellátva.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

NyilasMisi

NyilasMisi

vendég

• fórumtag
  • 15 posts
Sziasztok!
MTB-ra akarok dinamó rendszert felszerelni, viszont akadt egy kis problémám. Adott a dinamó, a kábelek és az elsõ lámpa, de a hátsóval nem tudok mit kezdeni. Nincs rajta fém sárhányó amire fel lehetne szerelni. Létezik-e valami spéci lámpa amit fel tudok rakni akár a nyeregcsõre vagy máshova?
Elõre is köszönöm a segítséget!

CMX

CMX

vendég

• fórumtag
  • 159 posts

azt hiszem sikerült elég olcsóból megúszni a lámpavásárlást:
890 Ft ért vettem 3+2 ledeset (3 fehér vagy 2 piros világít), 3 db AAA elemmel mûködik.
plusz 1200 Ft volt a 12 db elem hozzá :)
nem futok olyan gyorsan, hogy ne legyen elég a fénye.
könnyû, egyszerû, gagyi, de szerencsére sötétben nem látszik :)

Jó lesz az, futáshoz szinte 'bármi' elég, ha nem zárt erdõben mész. Én pl. telihold közeli tiszta idõben nem is szoktam lámpázni.

Amúgy meg: Dobogókõ futás.
Részben a Duna maraton pályáján megy.

gorgo

gorgo

törzsvendég

• fórumtag
  • 649 posts

hozé lámpicseszkuhoz rendelnék akksit, valaki csatlakozna még?

errõl lenne szó:
HobbyKing Online R/C Hobby Store : Turnigy 2200mAh 4S 30C Lipo Pack

Feltöltött kép

24 dolcsi

A töltés miatt kérdezd meg Hozét, hogy a lipoval hogy áll az eredeti töltõ - más a lipo és a liion akkucellák feszültsége, nehogy vmi gond legyen.
fanatiX mtbc

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
azt hiszem sikerült elég olcsóból megúszni a lámpavásárlást:
890 Ft ért vettem 3+2 ledeset (3 fehér vagy 2 piros világít), 3 db AAA elemmel mûködik.
plusz 1200 Ft volt a 12 db elem hozzá :)
nem futok olyan gyorsan, hogy ne legyen elég a fénye.
könnyû, egyszerû, gagyi, de szerencsére sötétben nem látszik :)

természetesen nem vagyok büszke rá, hogy ilyen igénytelenül oldottam meg ezt a kérdést.
valószínûleg fogok még majd sok pénzt kiadni egy fejlámpáért, de elsõ nekifutásra megteszi :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

zylin

zylin

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 posts
Komoly darab:
Busch&Muller battery powered bicycle lights na meg az ára is...

A gyártó oldala: Busch & Müller KG

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts
talán még ez a leginkább: DealExtreme: $16.08 Cree Q5-WC 3-Mode 150-Lumen LED Headlamp (3*AAA)
- Típus: SF-H001
- Tartalmaz egy Cree XR-E Q5 (WC) LED-et
A Q5 egészen jó fényü és a WC színárnyalat is kellemesen természetes.

Azt azért hiányolom, hogy nincs elõtte lencse. Attól koncentráltan egyenletesebb lenne a fénye.
Azért így is jó. Így jobban szór és a közepén lehet egy kicsit szúrófényhez hasonló spotos rész.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

köszi, akkor keresek mást.
nem valószínû, hogy sokat keresgélek majd lámpa után...
megveszem kb. az elsõt, ami szembe jön és szimpatikus és olcsó...

Szerintem se bonyolítsd túl, futáshoz jóval kevesebb fény is elég, mint a bringázáshoz, inkább könnyû legyen, és ne bólogasson, ha lehet.

Szerintetek innen melyik fejlámpát érdemes megrendelni?

Headlamp: Headlamps, LED Headlamp, Head Lamp on Sale - DealExtreme

Elsõre ez DealExtreme: $12.03 Cree Q3-WC 2-Mode 130-Lumen White + Purple LED Head Light (3*AA) a legszimpatikusabb, de zavar, hogy csak a nevében említik a Creed LEDet, a termék csomagolásán nem... :/

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
petzl tikka?
4500-tol kaphato

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

NyilasMisi

NyilasMisi

vendég

• fórumtag
  • 15 posts
http://kepfeltolto.w...ja8b052aeod.png
Ilyen gumihoz lehet dinamót felrakni?

uzi

uzi

vendég

• fórumtag
  • 126 posts
Nekem Led Lenser H7 bevált futáshoz, lovagláshoz. Az állítható fókusz nagyon hasznos tud lenni

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

Próbálj futáshoz olyat keresni, amelyikben a lámpatest és az elemtartó külön van

Ez az egyik, akartam is javasolni.
A másik megoldás a "Blackburn Flea" miniatûr, pár gramm az egész és benne van egy akku is!
Egyszer volt a kezemben egy ilyen és nagyon tetszett. Mintha csak egy üres mûanyag tok lett volna a kezemben, akkora a súlya.

CMX

CMX

vendég

• fórumtag
  • 159 posts

köszi, akkor keresek mást.
nem valószínû, hogy sokat keresgélek majd lámpa után...
megveszem kb. az elsõt, ami szembe jön és szimpatikus és olcsó...

Próbálj futáshoz olyat keresni, amelyikben a lámpatest és az elemtartó külön van - pl. Petzl Myo XP: elöl a lámpatest, hátul az elemtartó, mert így a cucc kb. egyensúlyban van a fejeden ezért kevésbé mozdul el. A zsebbe rakható elemtartó is jó megoldás lehet.