Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Látni & látszani!

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
8736 hozzászólás a témában

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Én vettem 3 szettet. Az egyiknél a htásót már kicsit nehéz bekapcsolni. Elég erõsen kell nyomkodni. Lehet, hogy visszaküldöm. 2 óra kb elég a fullos töltöttséghez. Demo mód csak annyit takar, hogy kikapcsol x másodperc után. Valszeg rosszat fogtál ki. Attól még, hogy demo módban van bekapcsol. Ha feltöltõdött, akkor elkezd erõsen villogni. Észre lehet venni.

Csucsu

Csucsu

törzsvendég

• fórumtag
  • 780 hozzászólás
  • LocationBudapest
Blackburn flea lámpát használ valaki? Lassan 3 órája töltöm, ma vettem, de ha leveszem a töltõrõl nem tudom bekapcsolni, töltés közben villog viszont. A biker oldaláról letöltöttem a magyar nyelvû használati utasítást, ami szerint elsõ használat elõtt kb 20 másodpercig nyomni kell a bekapcsoló gombot, hogy kilépjen a demo módból, ezután sem tudom bekapcsolni, normális ez (meg kell várni a teljes töltöttséget esetleg), vagy sikerült egy rosszat megvennem?

Egyébként számítógéprõl mennyi idõ kell a teljes feltöltéshez kb?

Aty22

Aty22

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Itt meg lehet lesni a csomag azonosítója alapján: Nyomkövetés

Itt csak akkor látod, ha már megérkezett az országba, viszont akkor azt is hogy éppen mit tesznek vele.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Honnan tudod,hogy megérkezett?Hol nézted meg?

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

tboy72

tboy72

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás
Na elvileg 11-én már megérkezett az országba a lámpa, azóta a Magyar Posta szerint vámkezelik.
Remélem nem sokat szarakodnak a vámosok és holnap kihozza a posta.

Ja a kínai posta nyomkövetése nem egy nagy durranás, mert náluk még mindig nem érkezett meg!

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
ok, értem

köszi

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

..ez a 18650 aksi, ez olyasmi mint egy hosszú baby elem? spéci töltõ is kell hozzá gondolom.

A 18650-es lítium akku 18 mm vastag és 65 mm hosszú.
Ehhez spéci töltõ kellene, de én olyan töltõt használok hozzá, ami 4,2 V feszültséget ad le
és egyszerre egy cellát (vagy párhuzamosan kötött cella csoportot) töltök.
A dealextremen árulnak hozzá szabványos töltõt ha jól tudom.

tényleg, a 3 db aaa aksi helyett baby elem nem használható? vagy ennyire nem szabvány a dolog?

3db AAA helyett 3db baby cella is használható elvileg de hova teszed bele?
Egy cella 1,2-1,5 Voltos akku v. elem. A vastasgabb cella idõben tovább bírja, viszont
darabszámra azonos mennyiség kellene belõle, hogy meglegyen az azonos feszültség.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Ilyen? Photon llthat fkuszos lmpa ( Kerkpros lmpa ) - Hugo-Sport kerkprbolt, szakzlet s Mert ehhez lehet venni toldalékot vagy akár esztergálhatsz is és akkor jó bele a 18650-es akksi azzal sokáig brutál fénye van

igen, ilyen (bár már tuti nem vízálló, mert a lencse lötyög benne kicsit, kimozdult a rázkódástól)

ez az 18650 aksi, ez olyasmi mint egy hosszú baby elem? spéci töltõ is kell hozzá gondolom

tényleg, a 3 db aaa aksi helyett baby elem nem használható? vagy ennyire nem szabvány a dolog?

van még itthon egy ultra fire c3 lámpa is, toldalékkal, így 3 db aa aksi is belemyeg, de ahhoz nincs konzolom

nem tudod, esetleg kapni ilyesmit hozzá?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Ilyen? Photon llthat fkuszos lmpa ( Kerkpros lmpa ) - Hugo-Sport kerkprbolt, szakzlet s Mert ehhez lehet venni toldalékot vagy akár esztergálhatsz is és akkor jó bele a 18650-es akksi azzal sokáig brutál fénye van
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Van itthon egy fókuszálható, dx-es, cree ledes zseblámpám.

Na ehhez pont jó tartónak a decathlonos mini mumpa tartója, így ezt felcsavaroztam az elsõ sárvádõre, és gyorskötözõvel kicsit kimerevítettem. Mivel fókuszálható, így nagyon jó a terítése és nagyon frankon használható este. És rendesen kivehetõ a konzolból, mint akármelyik bringalámpa.

3 db aaa aksival megy, szóval egész estés használatra nem az iagazi, meg gyakran kell tölteni, de ha csak ott használom, ahol nem jó a közvilágítás, vagy amikor néha erdõn keresztül vezet az út, akkor nagyon frankón használható. És nem egy drága lámpa, kb. 10-15 dollár körül lehet az ára.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Basszus 100w-os halogénnel szerelt zseblámpa is van rajta.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Ez tényleg eddig a leglátványosabb amit láttam! :)

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Az alábbi oldalt még jó egy éve találtam, és piszkosul jól szemléltetve teszteltek nagyon nagy számú ledes és egyéb lámpákat. Mióta nem néztem, nem kicsit fejlõdött az oldal, szerintem kötelezõ darab! ;->
Fonarevka: All about flashlights. Flashlight tests. LED flashlights comparasion and reviews. Flashlights in beamshot comparasion.
Használat: 1) válaszd ki a Scene-bõl a kívánt tesztelési "terepet" (vagy akár az Exp.time-ot) 2) Válassz a listában a lámpák közül (a fotó automatikusan frissül). Ha valami szemléletes és JÓ összehasonlítási módszer, akkor szerintem ez az. Nincs lumen, Lux meg anyámkinnya, a fotók magukért beszélnek.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás

Nekem egészen pontosan ez a lámpa van és eddig az égvilágon semmi bajom vele. Az igaz, hogy melegszik a lámpatest, de nem gondolom, hogy az hiba lenne. Kapcsoló is mûködik rendesen, bár azt azért hozzá fûzném , hogy nem használom mindennap, városban meg egyáltalán nem nyúzom. Lemeríteni az akksit még egyszer sem tudtam, a vasárnapi túrán legalább 2 órán keresztül a maximumon ment a világítás a -8 - -4 fokban ami meg sem kottyant neki. A leírás szerint 3 órát kellene bírnia a maximumon, de ennyit egyfolytában még nem használtam. Ha merül az akksi akkor az egyébként zölden világító bekapcsoló gomb lassan átvált pirosba, de attól még messze lehetett, mert otthon is telibe világított a zöld.

Nagyon meggyõzõ volt nekem a teljesítménye vasárnap, egy árva kérdõjel sem maradt bennem, hogy vegyem-e vagy sem. Végignéztem a dealextreme-t, van-e más verzió is, és az alább linkelt verziót találtam amellett, mint amit rendeltél anno, ahol összesen csak +2 USD a különbség és az, hogy a másik jelzi a töltöttségi szintet; gondoltam egye fene, akkor már a kijelzõset rendelem. Szerintem totál ugyanaz a kettõ ettõl eltekintve, így fotók alapján (csak az akksik foglalata más egy kissé). Melegedés nem gond, kicsit sem aggaszt, én sem fogom sokat használni nyáron, csak õsztõl tavaszig és hûvös idõben, ott meg forrósodhat, ami még jól is jön. Ilyen Dobogókõ -8 mellett még jól is jön, hogy melegszik. Megállóknál lehet kezet melegíteni vele. :->
Köszi mégegyszer is!

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

Végül nekem is ez lesz, mégsem a drágább. Hétvégén láttam Ronin lámpáját (nagyon köszi a bemutatót!), láttam mûködni sötétben; hát, minden kérdõjelem elszállt ezzel kapcsolatban. Elég brutális, pláne ennyiért.

(Már nem tudom, ki kérdezte itt, hogy milyen problémák voltak vele korábban, én ezt találtam csak eddig. Remélhetõleg kijavították, ez a probláma már egy éve kiderült.)

Nekem egészen pontosan ez a lámpa van és eddig az égvilágon semmi bajom vele. Az igaz, hogy melegszik a lámpatest, de nem gondolom, hogy az hiba lenne. Kapcsoló is mûködik rendesen, bár azt azért hozzá fûzném , hogy nem használom mindennap, városban meg egyáltalán nem nyúzom. Lemeríteni az akksit még egyszer sem tudtam, a vasárnapi túrán legalább 2 órán keresztül a maximumon ment a világítás a -8 - -4 fokban ami meg sem kottyant neki. A leírás szerint 3 órát kellene bírnia a maximumon, de ennyit egyfolytában még nem használtam. Ha merül az akksi akkor az egyébként zölden világító bekapcsoló gomb lassan átvált pirosba, de attól még messze lehetett, mert otthon is telibe világított a zöld.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Bocs,egybe kellett volna.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
DealExtreme: $119.05 SSC-P7 + 2*XP-E 16W 3-Mode 1400-Lumen LED Bike Light Set (4*18650 included)

Ez is van.
Ugyanazt csinálja.
Meg kell barátkozni vele,ha már egyszer csak ennyi az ára.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Melegszik a lámpatest.Teszteltem,fél óra lakásban folyamatos menet maxon és éget,annyira felmelegszik(Mondjuk talán a menetszél hût annyit rajta,hogy ez ne fájjon nagyon.).
Másik.Néha behülyûl a bekapcsológomb és nem reagál semmire.
Amit linkeltél az a jobb akksis.Szerintem.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás

Haveréknak a 77 Dolcsis van, az más digi-kijelzõs aksis. Atom fénye van. Többen is rendeltek ilyet haverok, 3,5 hét alatt ért ide mindegyik.

Végül nekem is ez lesz, mégsem a drágább. Hétvégén láttam Ronin lámpáját (nagyon köszi a bemutatót!), láttam mûködni sötétben; hát, minden kérdõjelem elszállt ezzel kapcsolatban. Elég brutális, pláne ennyiért.

(Már nem tudom, ki kérdezte itt, hogy milyen problémák voltak vele korábban, én ezt találtam csak eddig. Remélhetõleg kijavították, ez a probláma már egy éve kiderült.)

uzi

uzi

vendég

• fórumtag
  • 126 hozzászólás

A tesztben szereplõ B&M Ixon IQ tényleg tesztgyõztes a maga kategóriájában

Jól látom, hogy a fõ reflektor megegyezik a LUMOTEC IQ Fly RT -vel? (csak persze az enyém dinamóra van)

P.S: A 12V-os akkus lámpám csatlakozójáról egy ponton lespóroltam a szigetelést, persze sikerült az erdõben rövidre zárnom egy kósza fémdarabbal a kábelt, 5 cm vezeték olvadt szét, füstölt el :)
Gyorsan lehúztam a kábelt, nem történt semmi extra.
Kérdés: tartalmaznak a zselés akkuk (9-10Ah nagyságúak) valami biztonsági szelepet vagy hasonlót túlmelegedés/felrobbanás ellen? Kellene biztosítékot is beépítenem az áramkörbe?