Jelentkezz be Regisztrálj

Látni & látszani!
Posted 2010. December 14. - 21:58

Posted 2010. December 14. - 21:47

Egyébként számítógéprõl mennyi idõ kell a teljes feltöltéshez kb?
Posted 2010. December 13. - 20:52

Itt csak akkor látod, ha már megérkezett az országba, viszont akkor azt is hogy éppen mit tesznek vele.
Posted 2010. December 13. - 20:14

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.
Posted 2010. December 13. - 17:58

Remélem nem sokat szarakodnak a vámosok és holnap kihozza a posta.
Ja a kínai posta nyomkövetése nem egy nagy durranás, mert náluk még mindig nem érkezett meg!
Posted 2010. December 11. - 22:39

Posted 2010. December 11. - 17:09

A 18650-es lítium akku 18 mm vastag és 65 mm hosszú...ez a 18650 aksi, ez olyasmi mint egy hosszú baby elem? spéci töltõ is kell hozzá gondolom.
Ehhez spéci töltõ kellene, de én olyan töltõt használok hozzá, ami 4,2 V feszültséget ad le
és egyszerre egy cellát (vagy párhuzamosan kötött cella csoportot) töltök.
A dealextremen árulnak hozzá szabványos töltõt ha jól tudom.
3db AAA helyett 3db baby cella is használható elvileg de hova teszed bele?tényleg, a 3 db aaa aksi helyett baby elem nem használható? vagy ennyire nem szabvány a dolog?
Egy cella 1,2-1,5 Voltos akku v. elem. A vastasgabb cella idõben tovább bírja, viszont
darabszámra azonos mennyiség kellene belõle, hogy meglegyen az azonos feszültség.
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Posted 2010. December 11. - 06:44

Ilyen? Photon llthat fkuszos lmpa ( Kerkpros lmpa ) - Hugo-Sport kerkprbolt, szakzlet s Mert ehhez lehet venni toldalékot vagy akár esztergálhatsz is és akkor jó bele a 18650-es akksi azzal sokáig brutál fénye van
igen, ilyen (bár már tuti nem vízálló, mert a lencse lötyög benne kicsit, kimozdult a rázkódástól)
ez az 18650 aksi, ez olyasmi mint egy hosszú baby elem? spéci töltõ is kell hozzá gondolom
tényleg, a 3 db aaa aksi helyett baby elem nem használható? vagy ennyire nem szabvány a dolog?
van még itthon egy ultra fire c3 lámpa is, toldalékkal, így 3 db aa aksi is belemyeg, de ahhoz nincs konzolom
nem tudod, esetleg kapni ilyesmit hozzá?
Posted 2010. December 10. - 10:32

Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2010. December 10. - 10:02

Na ehhez pont jó tartónak a decathlonos mini mumpa tartója, így ezt felcsavaroztam az elsõ sárvádõre, és gyorskötözõvel kicsit kimerevítettem. Mivel fókuszálható, így nagyon jó a terítése és nagyon frankon használható este. És rendesen kivehetõ a konzolból, mint akármelyik bringalámpa.
3 db aaa aksival megy, szóval egész estés használatra nem az iagazi, meg gyakran kell tölteni, de ha csak ott használom, ahol nem jó a közvilágítás, vagy amikor néha erdõn keresztül vezet az út, akkor nagyon frankón használható. És nem egy drága lámpa, kb. 10-15 dollár körül lehet az ára.
Posted 2010. December 10. - 09:37

Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2010. December 10. - 04:47

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Posted 2010. December 09. - 09:39

Fonarevka: All about flashlights. Flashlight tests. LED flashlights comparasion and reviews. Flashlights in beamshot comparasion.
Használat: 1) válaszd ki a Scene-bõl a kívánt tesztelési "terepet" (vagy akár az Exp.time-ot) 2) Válassz a listában a lámpák közül (a fotó automatikusan frissül). Ha valami szemléletes és JÓ összehasonlítási módszer, akkor szerintem ez az. Nincs lumen, Lux meg anyámkinnya, a fotók magukért beszélnek.
Posted 2010. December 08. - 00:29

Nekem egészen pontosan ez a lámpa van és eddig az égvilágon semmi bajom vele. Az igaz, hogy melegszik a lámpatest, de nem gondolom, hogy az hiba lenne. Kapcsoló is mûködik rendesen, bár azt azért hozzá fûzném , hogy nem használom mindennap, városban meg egyáltalán nem nyúzom. Lemeríteni az akksit még egyszer sem tudtam, a vasárnapi túrán legalább 2 órán keresztül a maximumon ment a világítás a -8 - -4 fokban ami meg sem kottyant neki. A leírás szerint 3 órát kellene bírnia a maximumon, de ennyit egyfolytában még nem használtam. Ha merül az akksi akkor az egyébként zölden világító bekapcsoló gomb lassan átvált pirosba, de attól még messze lehetett, mert otthon is telibe világított a zöld.
Nagyon meggyõzõ volt nekem a teljesítménye vasárnap, egy árva kérdõjel sem maradt bennem, hogy vegyem-e vagy sem. Végignéztem a dealextreme-t, van-e más verzió is, és az alább linkelt verziót találtam amellett, mint amit rendeltél anno, ahol összesen csak +2 USD a különbség és az, hogy a másik jelzi a töltöttségi szintet; gondoltam egye fene, akkor már a kijelzõset rendelem. Szerintem totál ugyanaz a kettõ ettõl eltekintve, így fotók alapján (csak az akksik foglalata más egy kissé). Melegedés nem gond, kicsit sem aggaszt, én sem fogom sokat használni nyáron, csak õsztõl tavaszig és hûvös idõben, ott meg forrósodhat, ami még jól is jön. Ilyen Dobogókõ -8 mellett még jól is jön, hogy melegszik. Megállóknál lehet kezet melegíteni vele. :->
Köszi mégegyszer is!
Posted 2010. December 07. - 22:19

Végül nekem is ez lesz, mégsem a drágább. Hétvégén láttam Ronin lámpáját (nagyon köszi a bemutatót!), láttam mûködni sötétben; hát, minden kérdõjelem elszállt ezzel kapcsolatban. Elég brutális, pláne ennyiért.
(Már nem tudom, ki kérdezte itt, hogy milyen problémák voltak vele korábban, én ezt találtam csak eddig. Remélhetõleg kijavították, ez a probláma már egy éve kiderült.)
Nekem egészen pontosan ez a lámpa van és eddig az égvilágon semmi bajom vele. Az igaz, hogy melegszik a lámpatest, de nem gondolom, hogy az hiba lenne. Kapcsoló is mûködik rendesen, bár azt azért hozzá fûzném , hogy nem használom mindennap, városban meg egyáltalán nem nyúzom. Lemeríteni az akksit még egyszer sem tudtam, a vasárnapi túrán legalább 2 órán keresztül a maximumon ment a világítás a -8 - -4 fokban ami meg sem kottyant neki. A leírás szerint 3 órát kellene bírnia a maximumon, de ennyit egyfolytában még nem használtam. Ha merül az akksi akkor az egyébként zölden világító bekapcsoló gomb lassan átvált pirosba, de attól még messze lehetett, mert otthon is telibe világított a zöld.
Posted 2010. December 07. - 17:12

Posted 2010. December 07. - 17:11

Ez is van.
Ugyanazt csinálja.
Meg kell barátkozni vele,ha már egyszer csak ennyi az ára.
Posted 2010. December 07. - 17:07

Másik.Néha behülyûl a bekapcsológomb és nem reagál semmire.
Amit linkeltél az a jobb akksis.Szerintem.
Posted 2010. December 07. - 16:56

Haveréknak a 77 Dolcsis van, az más digi-kijelzõs aksis. Atom fénye van. Többen is rendeltek ilyet haverok, 3,5 hét alatt ért ide mindegyik.
Végül nekem is ez lesz, mégsem a drágább. Hétvégén láttam Ronin lámpáját (nagyon köszi a bemutatót!), láttam mûködni sötétben; hát, minden kérdõjelem elszállt ezzel kapcsolatban. Elég brutális, pláne ennyiért.
(Már nem tudom, ki kérdezte itt, hogy milyen problémák voltak vele korábban, én ezt találtam csak eddig. Remélhetõleg kijavították, ez a probláma már egy éve kiderült.)
Posted 2010. December 07. - 16:11

Jól látom, hogy a fõ reflektor megegyezik a LUMOTEC IQ Fly RT -vel? (csak persze az enyém dinamóra van)A tesztben szereplõ B&M Ixon IQ tényleg tesztgyõztes a maga kategóriájában
P.S: A 12V-os akkus lámpám csatlakozójáról egy ponton lespóroltam a szigetelést, persze sikerült az erdõben rövidre zárnom egy kósza fémdarabbal a kábelt, 5 cm vezeték olvadt szét, füstölt el

Gyorsan lehúztam a kábelt, nem történt semmi extra.
Kérdés: tartalmaznak a zselés akkuk (9-10Ah nagyságúak) valami biztonsági szelepet vagy hasonlót túlmelegedés/felrobbanás ellen? Kellene biztosítékot is beépítenem az áramkörbe?