Jelentkezz be Regisztrálj
Látni & látszani!
Írta 2010. december 28. - 16:24
12V DC Rechargeable Li-ion Battery for CCTV Cam 4800mAh on eBay (end time 08-Jan-11 01:59:26 GMT)
az lehet, hogy ha sokáig nem használok egy zselés akksit, akkor nem lehet már maxra feltölteni?
kb. a tekerõ 1/3-ig változik a fényerõ, utána hiába tekerem feljebb, nem lesz fényesebb a pilács.
meg a töltõn a LED sem alszik ki, ha rádugom az akkut.
Írta 2010. december 27. - 11:18
Írta 2010. december 27. - 10:04
Nagyon jól világít, szinte minden útegyenetlenséget észre lehet venni a fényénél. Felváltva használom a teljes és a fél fényerõt, szerintem a fél fényerõ is bõven elég ha teljes sötétség van.
Üdv:
tboy
Írta 2010. december 27. - 08:55
Buy LED flashlights, LED bicycle light, LED bicycle light, Ultra bright LED bicycle light/LED flashlights(RAY II) at Aliexpress.com
...plusz találtam egy árban "húzós" darabot, ami ha olcsóbb lenne kissé, szintén sokak fantáziáját mozgatná meg:
Buy led bike light, led light, led bicycle light, 1300 lumens Cree XPG LED bicycle light/bike light at Aliexpress.com
Google-lel kísérleteztem, hátha találok olcsóbban. Találtam végül, de a minimális rendelés 6 db volt (asszem alibaba.com-on is fent volt és ott).
Írta 2010. december 22. - 21:24
Írta 2010. december 22. - 20:26
Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.
Írta 2010. december 22. - 20:13
Próba.
Beszéltem velük.
Egyet nem adnak.
Asszem ki is van írva.
Van olyan gyártó is, ahol a minimális rendelés 1!
Írta 2010. december 22. - 19:52
Az tuti, hogy jó, csak 110 dodó alatt nem láttam még.
Egyébként nézegetem az alibaba.com-ot, ott meg közvetlenül a gyártóktól lehet rendelni!
Próba.
Beszéltem velük.
Egyet nem adnak.
Asszem ki is van írva.
Írta 2010. december 22. - 19:51
Ára biztos.
Egyébként ilyenem van,mint pilács ,jó.
Az tuti, hogy jó, csak 110 dodó alatt nem láttam még.
Egyébként nézegetem az alibaba.com-ot, ott meg közvetlenül a gyártóktól lehet rendelni!
Írta 2010. december 22. - 19:45
Írta 2010. december 22. - 19:44
nem mûködik a dolog.
Írta 2010. december 22. - 17:00
November 25-én rendeltem, 27-én adták elvileg postára (CP, nem HKP!) és tegnap jött meg, de mondom a vámon csücsült szombat óta.
Köszi az infót!
OFF, de kapcsolódik ide tulajdonképpen: hogy Mo.-on épp hol jár/várakozik a csomag, azt hogy lehet kideríteni?
On.
Írta 2010. december 22. - 14:45
Írta 2010. december 22. - 14:28
DealExtreme: $3.45 Head Strap for SKU 29489/30864 (25cm)
DealExtreme: $3.25 Velcro Binding Band for SKU 29489/30864 (35CM)
Közben már a HongKong postán a csomag, "The item (RT********HK) is being processed for departure from Hong Kong as of 22-Dec-2010". :-> Végül "csak" a lámpát vettem meg, egy US-EU 220-as átalakítót és a lámpához egy hosszabbítót.
Írta 2010. december 22. - 03:34
Ha gyorsan felment volna magasabb értékre az jelentette volna, hogy az akku a tároló képességét elvesztette.
Amikor jó az akku és nagyon kicsi áramu a tötés akkor nagyon lassan emelkedhet a feszültség benne, de az nem áll meg amíg folyik áram a körben. Kb fél Amperrel nyugadtan lehet tölteni egy ilyent, persze így nem lesz nagyon egyszerû ha nincs ármforrásod hozzá.
Viszont ha cellánként felment 2,8V-ra akkor már 4,2V és fél Amperrel nyugodtan töltheted a cellát.
Természetesen kettõ sorosan kötött cellát v. cella csoportot 8,4V-ról lehet tölteni.
Az adapter vékony vezetékén úgy sem tud nagy áram folyni ilyen feszültség mellett,
de azért azt is érdemes lenne megmérni, mennyi megy rajta töltéskor.
Az lényeges, hogy a feszültség ne menjen cellánként 4,2V fölé.
Egyszer én is bontottam szét ilyen "hibás" akku pakkokat és véletlenül hozzá ért az olló egy pillanatra az ellentétes pólushoz.
Majd' akkorát szikrázott mintha ívhegesztést csinálnék.
Mielõtt én a kapott akkukat feldolgoztam volna, éjszakára bele pakoltam néhány mûanyag dobozba ami egymásba illett és
az egészet becsuktam egy zárt fém kazettába, ha netán bármi elõadódik a frissen bontott celáknál, a fém dobozban nem okozhat tüzet. Azért voltak benne egészen teli töltött cellák is.
Aztán 2 cellás soros csoportba kötöttem õket de még elõtte a + kivezetésnél rámelegítettem egy rövid zsugorcsõ darabot,
ami ráhajlott és csak a közepét hagyta szabadon, amit a másik akku aljához kötöttem, ezzel megerõsítettem a cella szélének a szigetelését. Végül az egész rudat (a két összekötött akkut) egy külsõ zsugorcsõbe zártam. Ja és középen is elláttam kivezetéssel, hogy minden cellát külön lehessen tölteni.
Ezen kívül beépítettem egy 1,85 Amperes "multifuse" öngyógyuló biztosítékot, zárlat esetén azonnal visszaveszi az áramot..
Sõt, a középsõ leágazáshoz is beépítettem zárlatvédelmet. Így a fullra töltött egységet bárhogyan rövidre zárhatom, csak az elsõ pillanatban szikrázik kicsivel nagyobat, aztán már legfeljebb nagyon kicsi áram folyik rajta, amíg meg nem szûnik a rövidzár. Vagyis hülyeség ellen is védve van, legalábbis kisütés (használat) irányban.
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Írta 2010. december 21. - 18:39
Csak az a baj, hogy nincs 3 Voltos adapterem.
Írta 2010. december 20. - 18:47
Azért mérj rá mindkét cellára, hogy mennyire húzódik féloldalra a feszültség.
Ha kb azonos mindkettõ oldalon akkor mégjobb. Abból még akku lesz..!
Azt nem nézted milyen árammal töltõdik?
Írta 2010. december 20. - 14:22
Ebbõl tudsz valami következtetést levonni?
Írta 2010. december 20. - 13:37
Ha szakadtak a cellák, vagyis ha felszalad a rákapcsolt feszültség és utána megint nullára esik vissza, akkor kuka (recycled). Viszont ha lassan de veszi a töltést egy 3 V-os adapterrõl, a feszültsége lassan emelkedik, akkor feléleszthetõ. Már találkoztam ilyennel is olyannal is.
Azért kell kisebb feszültségrõl (kisebb árammal) kezdeni a töltést, különben tönkre mehet a cella, ha netán még menthetõ is lenne. Közben figyelni kell mennyire forrósodik a cella. Lehet, hogy az elején még a 3V is sok neki. Habár a mezei adapterek vékony kábelén esik annyi feszültség, hogy nem lesz azzal gond valszínüleg, ha egyáltan veszi a töltést az akku.

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére