Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Látni & látszani!

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
8736 replies to this topic

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,325 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Közben az Amazon.com-on észrevette az árus, hogy lefelejtett egy 1-est az ár elõl. hi-hi

MJ-816

:D

:->
Közben már kis hazánkba érkezett az én MJ-808-asom is: "2010.12.29 10:41 Budapest 1005 Célországba megérkezett / Item received from abroa"
Nem tudom, ez mit jelent, meg hol van ez a Budapest 1005 (vámkezelés talán? google.com szerint az lehet), de remélem, csak napok kérdése és végre megkaparinthatom. :->

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
értõs. akkor elrakom a szekrénybe...gyalogolni még jó lesz...

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts
A zselés akkut pár hónapig nem használod és közben lemerül akkor az már többnyire kuka (recycle).
Azután a tároló kapacitása az eredeti töredékére csökken mert szulfátosodnak az ólom lemezek, ezért nem használható tovább nagyobb fényerõn és hosszú ideig vele a lámpa.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
hozélámpa 1.0-hoz ez az akksi jó lenne?
12V DC Rechargeable Li-ion Battery for CCTV Cam 4800mAh on eBay (end time 08-Jan-11 01:59:26 GMT)

az lehet, hogy ha sokáig nem használok egy zselés akksit, akkor nem lehet már maxra feltölteni?
kb. a tekerõ 1/3-ig változik a fényerõ, utána hiába tekerem feljebb, nem lesz fényesebb a pilács.
meg a töltõn a LED sem alszik ki, ha rádugom az akkut.

tboy72

tboy72

vendég

• fórumtag
  • 39 posts
Közben az Amazon.com-on észrevette az árus, hogy lefelejtett egy 1-est az ár elõl. hi-hi

MJ-816

:D

tboy72

tboy72

vendég

• fórumtag
  • 39 posts
Örömmel jelentem, hogy túléltem bejglimérgezés nélkül a karácsonyt, és mivel nekem ilyenkor is járnom kell dolgozni, ezért alkalmam volt letesztelni a Magicshine fényét a szûz hóban is. (Nincs hideg ugye, csak rosszul öltözött biciklista! :-))

Nagyon jól világít, szinte minden útegyenetlenséget észre lehet venni a fényénél. Felváltva használom a teljes és a fél fényerõt, szerintem a fél fényerõ is bõven elég ha teljes sötétség van.

Üdv:

tboy

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,325 posts
Találtam már olyan lámpát, ami mintha a Lupine Tesla lámpáról koppintott Magicshine 808 koppintása lenne. :-> (Persze nem biztos, de piszkosul olcsó ez is a nagyokhoz képest és olcsóbb a MS808-nál is.)
Buy LED flashlights, LED bicycle light, LED bicycle light, Ultra bright LED bicycle light/LED flashlights(RAY II) at Aliexpress.com
...plusz találtam egy árban "húzós" darabot, ami ha olcsóbb lenne kissé, szintén sokak fantáziáját mozgatná meg:
Buy led bike light, led light, led bicycle light, 1300 lumens Cree XPG LED bicycle light/bike light at Aliexpress.com
Google-lel kísérleteztem, hátha találok olcsóbban. Találtam végül, de a minimális rendelés 6 db volt (asszem alibaba.com-on is fent volt és ott).

tboy72

tboy72

vendég

• fórumtag
  • 39 posts

Nem magicshine-t mondtál?

A koppintott lámpa lekoppintóiról írtam!

:-D

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
Nem magicshine-t mondtál?

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

tboy72

tboy72

vendég

• fórumtag
  • 39 posts

Próba.
Beszéltem velük.
Egyet nem adnak.:)
Asszem ki is van írva.

Van olyan gyártó is, ahol a minimális rendelés 1!

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts

Az tuti, hogy jó, csak 110 dodó alatt nem láttam még.

Egyébként nézegetem az alibaba.com-ot, ott meg közvetlenül a gyártóktól lehet rendelni!

Próba.
Beszéltem velük.
Egyet nem adnak.:)
Asszem ki is van írva.

tboy72

tboy72

vendég

• fórumtag
  • 39 posts

Ára biztos.
Egyébként ilyenem van,mint pilács ,jó.

Az tuti, hogy jó, csak 110 dodó alatt nem láttam még.

Egyébként nézegetem az alibaba.com-ot, ott meg közvetlenül a gyártóktól lehet rendelni!

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts

A Magyar Királyi Posta honlapján van egy nyomkövetés menüpont itt a kísérõokirat számához beírod a dx-tõl kapott számot, és ha már Magyarországon van akkor látható.

Más!!!

Ehhez mit szóltok? Kamu?

Ára biztos.
Egyébként ilyenem van,mint pilács ,jó.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
off-
nem mûködik a dolog.

tboy72

tboy72

vendég

• fórumtag
  • 39 posts
A Magyar Királyi Posta honlapján van egy nyomkövetés menüpont itt a kísérõokirat számához beírod a dx-tõl kapott számot, és ha már Magyarországon van akkor látható.

Más!!!

Ehhez mit szóltok? Kamu?

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,325 posts

November 25-én rendeltem, 27-én adták elvileg postára (CP, nem HKP!) és tegnap jött meg, de mondom a vámon csücsült szombat óta.

Köszi az infót!
OFF, de kapcsolódik ide tulajdonképpen: hogy Mo.-on épp hol jár/várakozik a csomag, azt hogy lehet kideríteni?
On.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
zscs nézel egy privit?

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,325 posts
Magicshine 808 tulajokhoz: ha fejlámpaként szeretném használni, akkor 2 kiegészítõ is létezik hozzá. Jól sejtem, hogy ha kerékpáros sisakkal és anélkül (például futás) egyaránt használnám, mindkettõt meg kell vennem?
DealExtreme: $3.45 Head Strap for SKU 29489/30864 (25cm)
DealExtreme: $3.25 Velcro Binding Band for SKU 29489/30864 (35CM)
Közben már a HongKong postán a csomag, "The item (RT********HK) is being processed for departure from Hong Kong as of 22-Dec-2010". :-> Végül "csak" a lámpát vettem meg, egy US-EU 220-as átalakítót és a lámpához egy hosszabbítót.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts
Mivel lassan elkezdett emelkedni a feszültség, ez azt jelzi, hogy jó úton jársz.
Ha gyorsan felment volna magasabb értékre az jelentette volna, hogy az akku a tároló képességét elvesztette.
Amikor jó az akku és nagyon kicsi áramu a tötés akkor nagyon lassan emelkedhet a feszültség benne, de az nem áll meg amíg folyik áram a körben. Kb fél Amperrel nyugadtan lehet tölteni egy ilyent, persze így nem lesz nagyon egyszerû ha nincs ármforrásod hozzá.

Viszont ha cellánként felment 2,8V-ra akkor már 4,2V és fél Amperrel nyugodtan töltheted a cellát.
Természetesen kettõ sorosan kötött cellát v. cella csoportot 8,4V-ról lehet tölteni.
Az adapter vékony vezetékén úgy sem tud nagy áram folyni ilyen feszültség mellett,
de azért azt is érdemes lenne megmérni, mennyi megy rajta töltéskor.
Az lényeges, hogy a feszültség ne menjen cellánként 4,2V fölé.

Egyszer én is bontottam szét ilyen "hibás" akku pakkokat és véletlenül hozzá ért az olló egy pillanatra az ellentétes pólushoz.
Majd' akkorát szikrázott mintha ívhegesztést csinálnék. :) Szóval vigyázni kell vele mert jókora energia van egy-egy ilyen cellában. Azért írom le ezt többször is mert ha nem megfelelõen szereled akkor akár tüzet is okozhat.

Mielõtt én a kapott akkukat feldolgoztam volna, éjszakára bele pakoltam néhány mûanyag dobozba ami egymásba illett és
az egészet becsuktam egy zárt fém kazettába, ha netán bármi elõadódik a frissen bontott celáknál, a fém dobozban nem okozhat tüzet. Azért voltak benne egészen teli töltött cellák is.

Aztán 2 cellás soros csoportba kötöttem õket de még elõtte a + kivezetésnél rámelegítettem egy rövid zsugorcsõ darabot,
ami ráhajlott és csak a közepét hagyta szabadon, amit a másik akku aljához kötöttem, ezzel megerõsítettem a cella szélének a szigetelését. Végül az egész rudat (a két összekötött akkut) egy külsõ zsugorcsõbe zártam. Ja és középen is elláttam kivezetéssel, hogy minden cellát külön lehessen tölteni.
Ezen kívül beépítettem egy 1,85 Amperes "multifuse" öngyógyuló biztosítékot, zárlat esetén azonnal visszaveszi az áramot..
Sõt, a középsõ leágazáshoz is beépítettem zárlatvédelmet. Így a fullra töltött egységet bárhogyan rövidre zárhatom, csak az elsõ pillanatban szikrázik kicsivel nagyobat, aztán már legfeljebb nagyon kicsi áram folyik rajta, amíg meg nem szûnik a rövidzár. Vagyis hülyeség ellen is védve van, legalábbis kisütés (használat) irányban.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

tboy72

tboy72

vendég

• fórumtag
  • 39 posts
Úgy néz ki, hogy csak szét kell szednem a cellákat és egyessével beindítani, ugyanis cellacsoportonként nem megy fel 2,8 V fölé a feszültségük.

Csak az a baj, hogy nincs 3 Voltos adapterem.