áhh közutra már épül a kicsi 140lumenes az oda böven elég:)
meg este inkább erdõben edzek mint aszfalton:D
pilisben jó jön a nagy fényerõ
Piliscsucsrol lefele imádok ott este edzeni
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Látni & látszani!
Started by
YOci
, 2002. March 19. 18:02
Posted 2011. January 24. - 11:35

Posted 2011. January 24. - 11:11

Kb. 7-9° rémlik...egy kérdésem lenne a lámpával kapcsoltban milyen szögben szor?
Pl. 7× rebel ESmodul jónak igérkezik (130lum/W/0,35A; 7×310lum/1A=2170lum); 10°-os optika hozzá -lehet hogy kicsit még szélesebben fog világítani-, jó fejreflektornak igérkezik.Ezt az infót bedobnád a közösbe? Köszi!Most találtam 2020lumen fényerejü ledet

Legalább 2-3× akkora hûtõfelület kell neki, mint egy Hozé lámpának, 3× akkora fénymennyiséget produkál, de a központi fényerõ várhatóan alig lessz nagyobb...
(pl. MP2383 ledmeghajtó IC (step-up módban) Chipcadnál 430+á)
Közúton semmiképp ne használd maxon, mert vakít! Ledek szerencsére -izzókkal ellentétben- tetszõleges mértékben leszabályozhatók, ráadásul olyankor még a hatásfokuk is javul.

Posted 2011. January 24. - 10:26

Fel nem tudom fogni, mihez kell ilyen óriási fényerõ, de biztos szívesen cipeled majd a 2 kiló Li-Ion akksit hozzá. :-> MJ-808-cal félgázon simán lehet terepen felfelé tekerni, bõven elegendõ fényt ad. Gyors lefeléknél is többé-kevésbé elegendõ a fényereje - nekem kicsit itt már majdnem kevésnek tûnt, de kiemelném, hogy csak (!) nagy sebességnél. Egy MJ-808 a kormányra és egy másik a sisakra már biztosan elegendõ lenne. (Talán majd jövõre beruházok egy másodikba, most nincs rá budget...)
Addig egy kis plusz infó az új Light&Go lámpákról (zárójelben az mtbr.com-os teszt alatt mûszerrel mért lux érték):
Light and Go Foride Bike Light Reviews | Mountain Bike News and Reviews (118 lux)
Light and Go Fireball Bike Light Review | Mountain Bike News and Reviews (78 lux)
Összehasonlításképpen a Majicshine MJ-808:
Magicshine MJ-808 Bike Light Pro Review | Mountain Bike News and Reviews (37 lux)
Mtbr.com-os fórumon írják, hogy az MJ-808 az újak mellett inkább fejlámpaként állja meg a helyét, mivel a fénycsóva közepén van egy folt, ami jól jön, ha messze szeretnénk látni egy kicsit jobban fókuszálva. Light&Go foride viszont nagyon szélesen szór, szélesebben, mint az MJ-808 és nincs a fénycsóva közepén folt (az éjszakai képen is látszik és kiemelték a tesztben, hogy az eddigi egyik legszebb a fénycsóvája).
Light and go lights anyone - Mountain Bike Forums
Szintén érdekes infó azoknak, akiket érdekel és van már MJ-808-uk: valószínûleg amiatt, mert egy a gyártó (MagicShine), a két (illetve négy: Foride, Fireball, Owlet) konzoljai csereszabatosak az MJ-808 konzoljával, íztés szerint lehet variálni õket. ;->
Addig egy kis plusz infó az új Light&Go lámpákról (zárójelben az mtbr.com-os teszt alatt mûszerrel mért lux érték):
Light and Go Foride Bike Light Reviews | Mountain Bike News and Reviews (118 lux)
Light and Go Fireball Bike Light Review | Mountain Bike News and Reviews (78 lux)
Összehasonlításképpen a Majicshine MJ-808:
Magicshine MJ-808 Bike Light Pro Review | Mountain Bike News and Reviews (37 lux)
Mtbr.com-os fórumon írják, hogy az MJ-808 az újak mellett inkább fejlámpaként állja meg a helyét, mivel a fénycsóva közepén van egy folt, ami jól jön, ha messze szeretnénk látni egy kicsit jobban fókuszálva. Light&Go foride viszont nagyon szélesen szór, szélesebben, mint az MJ-808 és nincs a fénycsóva közepén folt (az éjszakai képen is látszik és kiemelték a tesztben, hogy az eddigi egyik legszebb a fénycsóvája).
Light and go lights anyone - Mountain Bike Forums
Szintén érdekes infó azoknak, akiket érdekel és van már MJ-808-uk: valószínûleg amiatt, mert egy a gyártó (MagicShine), a két (illetve négy: Foride, Fireball, Owlet) konzoljai csereszabatosak az MJ-808 konzoljával, íztés szerint lehet variálni õket. ;->
Posted 2011. January 24. - 09:09

a legnagyobb lámpám halogénba 2X 35w egyedi épitésû
Amugy meg egyik magyar ledesbolt oldalon találtem szerintem jó lehet a cuc;)
Olcsobbnak tartom mint egy sigma lámpát ami nem is világit én 40-50 ezeret elkérnek érte
és kb arra jó hogy ha kint futsz ne meny neki a fának kb töbre nem nagyon
Szerintem megpobálom azt ha lehet akkor több funkciosra csinálni hogy ne egyböl talajszáritás legyen a cél vagy a fák kiégetése bár tavaj jól jött volna a 24 óráson:D
1kilos aksi meg nem gond a montani is 1350g os legalább könyebb aksim llesz;)
ha sikerül lesz egy lámpa ami 4-5 évig tutibirja
Amugy meg egyik magyar ledesbolt oldalon találtem szerintem jó lehet a cuc;)
Olcsobbnak tartom mint egy sigma lámpát ami nem is világit én 40-50 ezeret elkérnek érte
és kb arra jó hogy ha kint futsz ne meny neki a fának kb töbre nem nagyon
Szerintem megpobálom azt ha lehet akkor több funkciosra csinálni hogy ne egyböl talajszáritás legyen a cél vagy a fák kiégetése bár tavaj jól jött volna a 24 óráson:D
1kilos aksi meg nem gond a montani is 1350g os legalább könyebb aksim llesz;)
ha sikerül lesz egy lámpa ami 4-5 évig tutibirja
Posted 2011. January 23. - 23:04

Tényleg vajon mennyi hõt termel a 2020as led hogy lehet ezt hatékonyan hûteni és ez a hõmennyiség mennyire drasztikusan csökkenti az élettartamát.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2011. January 23. - 22:29

Én a Hozé lámpát a tekerõ gomb kb. fél állásánál használom. Nem tudom, ekkor mennyi Lumen jön ki belõle de szerintem ez is elég éjszakai terepbringázásra.
Hozé-nak tényleg csak egy "hibája" van, kicsit szórhatná szélesebb szögben a fényt. De végül is, elvagyok vele így is.
A több ezer Lumen-t én sem értem. Szárítani akarod magad elõtt az utat ??
Hozé-nak tényleg csak egy "hibája" van, kicsit szórhatná szélesebb szögben a fényt. De végül is, elvagyok vele így is.
A több ezer Lumen-t én sem értem. Szárítani akarod magad elõtt az utat ??
Marci
Posted 2011. January 23. - 22:10

2020 lumen tényleg brutális, de
1. nem tudod kihasználni
2. ha egy autós vagy motoros ra ezzel rávilágitasz garantáltan felkapcsolja a refit hogy észhez térj
3. ugyan ez gyalogos vagy bringás esetében lehet hogy egy barátságos pofon vagy bringáról való lerúgassál jár
4. ezt egy rendõr sem tolerálná.
5. a legkisebb probléma, ekkora teljesítményhez szintén kellene 1kg akksi csak nem ólomból hanem Li-ion-ból (kis túlzással)
x. ez most ugye nem az enyém a nagyobb jelenség.
Mekkora volt az eddigi lámpád fényereje? Montizol vagy outizol?
Itt tán Balu a legnagyobb lámpa szaki.
1. nem tudod kihasználni
2. ha egy autós vagy motoros ra ezzel rávilágitasz garantáltan felkapcsolja a refit hogy észhez térj
3. ugyan ez gyalogos vagy bringás esetében lehet hogy egy barátságos pofon vagy bringáról való lerúgassál jár
4. ezt egy rendõr sem tolerálná.
5. a legkisebb probléma, ekkora teljesítményhez szintén kellene 1kg akksi csak nem ólomból hanem Li-ion-ból (kis túlzással)
x. ez most ugye nem az enyém a nagyobb jelenség.
Mekkora volt az eddigi lámpád fényereje? Montizol vagy outizol?
Itt tán Balu a legnagyobb lámpa szaki.
Posted 2011. January 23. - 22:01

Ezt az infót bedobnád a közösbe? Köszi!Most találtam 2020lumen fényerejü ledet
"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager
Posted 2011. January 23. - 22:00

Ekkora fényerõvel amúgy mi lenne a célod? 
Ha koncentrálod akkor vakítani fog minden, ami visszatükrözi, ha meg szétszórod, akkor a környezeted nem fog örülni (már ha nem erdõben tekersz).
A Hozé lámpa tényleg nem piskóta, kb. mint egy 50W-os halogén. A nagyon szõrszálhasogatók is talán csak annyiban kötöttek bele, hogy szélesebb sugárzási szöget szerettek volna (de ha jól emlékszem, azon lehetett segíteni az optika cseréjével, kiegészítésével).

Ha koncentrálod akkor vakítani fog minden, ami visszatükrözi, ha meg szétszórod, akkor a környezeted nem fog örülni (már ha nem erdõben tekersz).
A Hozé lámpa tényleg nem piskóta, kb. mint egy 50W-os halogén. A nagyon szõrszálhasogatók is talán csak annyiban kötöttek bele, hogy szélesebb sugárzási szöget szerettek volna (de ha jól emlékszem, azon lehetett segíteni az optika cseréjével, kiegészítésével).
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Posted 2011. January 23. - 20:20

Most találtam 2020lumen fényerejü ledet abbol probálok majd lámpát épiteni:) csak sikerül valamit összehozni:P ha igen akkor lesz egy isten jó lámpám 
és kb 25-30 ezerböl megvan mindenestül nem pénz érte ha müködik de lehet egy lámpaépitõ szakira kéne bizni;)

és kb 25-30 ezerböl megvan mindenestül nem pénz érte ha müködik de lehet egy lámpaépitõ szakira kéne bizni;)
Posted 2011. January 23. - 19:16

900 Lumen az brutális. Én 300-as fejlámpával tekerek meg futok és már arra is rámondta egy-két járókelõ, hogy olyan mintha autó jönne.
"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager
Posted 2011. January 23. - 19:01

Posted 2011. January 23. - 10:38

Posted 2011. January 23. - 10:16

Tapasztalatból mondom hogy A Hozé lámpát 70%-nál feljebb tekerni szükségtelen az már bármilyen éjszakai terepen több mint elegendõ egyébként 900 lumen
Fabian a bejegyzés módosítása gombot használd már 15 percig megteheted és nem kell új hozzáoszlást írnod Fórum etikett!
Fabian a bejegyzés módosítása gombot használd már 15 percig megteheted és nem kell új hozzáoszlást írnod Fórum etikett!
Posted 2011. January 23. - 10:16

eg tálátam egy táblázatott vanak erösebb lámpák is 1850 lumenes csak az 600 dolcsi felett
de vannak kisé gyngébbek viszonylag jó áron:D érdemes megnézni

Posted 2011. January 23. - 10:12

Köszönöm utánajártm elvileg a Hozé lámpák kb 700 lumenesek ez 1400 al isten jó és kb 30-35 ezer ért eléggé megéri
Posted 2011. January 22. - 21:23

Amennyiben találsz valakit aki eladja, néha feltûnik egy-egy eladó.
Posted 2011. January 22. - 21:06

Posted 2011. January 22. - 19:25

Hozé lámpa vagy a lentebb zcs által linkelt lámpák
Posted 2011. January 22. - 19:00

Sziasztok van egy régi cateyom om halogén aksis 2X15w os halogén kicsit több fényerõre szeretnék szert tenni és ha lehet ledesben
mer a halogénhez van egy kõ nehéz aksi kb 1kg és világit vagy 40-50 percet edzésre alkalmatla emiatt vagy 3 aksit kell hurcigásznom minden hova
egy praktikus led lámpakéne ami jólvilágit és a 24 óráson is megálná a helyét rendesen
Köszönöm
mer a halogénhez van egy kõ nehéz aksi kb 1kg és világit vagy 40-50 percet edzésre alkalmatla emiatt vagy 3 aksit kell hurcigásznom minden hova
egy praktikus led lámpakéne ami jólvilágit és a 24 óráson is megálná a helyét rendesen
Köszönöm