Jelentkezz be Regisztrálj
Látni & látszani!
Írta 2011. január 26. - 20:56
de hála a segitségednek ugy tünik orvosolva lesz a bajunk:)
Köszi
Imi
Írta 2011. január 26. - 20:49
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Írta 2011. január 26. - 19:37
továbitottam a linket a társamnak akivel a lámpa épitõ projektet tervezük és majd kivitelezük.
Köszi még egyszer!
Írta 2011. január 26. - 18:57
mekkora áramot bír a led és milyen feszültséggel táplálod az egészet.
DealExtreme: $4.70 Regulated CV/CC LED Driver Circuit Board for Cree MC-E/SSC P7 Emitters (8.4V Max Input)
A következõ címen sok ilyent találsz különbözõ paraméterekkel:
DealExtreme: Search for LED Driver Circuit Board (199 products in 24 categories)
Írta 2011. január 26. - 18:10
Írta 2011. január 26. - 13:57
Attól függ, milyen ledet használsz. Van amit közvetlenül fel lehet csavarozni egy hõvezetõEgy olyan kérdésem lene hogy a ledeknek kéne hütés azt hogy lehet megoldani?
mert tul sok ötletem nincs hozz:S
(megfelelõ keresztmetszetü) fém felületre, ami elszállítja a hõt a kicsivel távolabb, vagy
más szögben elhelyezkedõ hûtõbordára, vagy közvetlenül a hûtõbordára lehet csavarozni,
ami menet közben nagy felületen érintkezik az áramló levegõvel.
Van a másik, amit neked kell valamilyen hõvezetõ anyaghoz rögzíteni forrasztással
vagy speciális anyaggal történõ ragasztással.
Azután azt is hasonó módon összeköttetésbe kell hozni termikusan a hõleadó felülettel.
A led megtáplálása sem nagyon egyszerû de megoldható nagyon egyszerüen is és
akár gyári elektronikával talán még egyszerûbben is ha ismered a módját.
Errõl majd késõbb, ha úgy döntesz, hogy eddig tudod (akarod) majd venni az akadályt.
Írta 2011. január 26. - 12:49
Egy olyan kérdésem lene hogy a ledeknek kéne hütés azt hogy lehet megoldani?
Ez kell neked:) Crocodile HID lámpa 3400 lumen(relatíve kicsi, maxon bír két órát), de ha egy kicsit sokallod, kép alapján tanulmányozhatod a hûtés megoldását;).....
Írta 2011. január 26. - 12:29
Írta 2011. január 25. - 20:46
Paksról az egyik reaktort ajánljam föl a lámpához egy méretes utánfutóval nagyobb kereslet lenne rá
Valahol jogos nekem csak 4 aksim van hozzá 1 reaktorral szemben:D
Ez a ledes dolog megfontolandó
Köszönöm az ötletett:)
Írta 2011. január 25. - 20:36
2X10W_halogén = 2X 2-2,5W_led_fénykinek egy 2X10w os halogén lámpa 1ik szúrófény a másik szórófény 1 gyári aksi van hozzá
nagyon jól világit autó lámpája mellett simán látszik:D
Szerintem alakítsd át ledesre.
Írta 2011. január 25. - 18:48
Írta 2011. január 25. - 17:11
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2011. január 25. - 17:09
nagyon jól világit autó lámpája mellett simán látszik:D
Ha érdekel írj privibe
köszike
Írta 2011. január 25. - 15:50
Akku-Elem Kft. NP-FH100, NP-FH70, NP-FH50, BN-VF816, NB-2LH, CGA-DU21, CGA-S007, NP-60, akkujavítás, akku felújítás
Olvastam még itt a dealextreme weboldalt. Esetleg onnan szívesen rendelnék, úgy, hogy beszállok valakihez.
Írta 2011. január 25. - 15:22
Írta 2011. január 25. - 00:59
A hagyományos ledekkel max. látszani fogsz, vaksötétben talán látni is, de ha igazán használható lámpát szeretnél, akkor a nagy teljesítményû ledekkel szerelt eszközöket keresd.
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Írta 2011. január 24. - 15:57
Abban az esetben ha ez nem járható út, ezt is néztem, de nem tudom mennyire jó. Majd bemegyek a bikefun-hoz meglesem élõben, bár a fényereje így se fog kiderülni...
BikeFun - BikeFun - Lámpa - Elsõ - Lámpa BIKEFUN THUNDER
Írta 2011. január 24. - 11:35
meg este inkább erdõben edzek mint aszfalton:D
pilisben jó jön a nagy fényerõ
Piliscsucsrol lefele imádok ott este edzeni
Írta 2011. január 24. - 11:11
Kb. 7-9° rémlik...egy kérdésem lenne a lámpával kapcsoltban milyen szögben szor?
Pl. 7× rebel ESmodul jónak igérkezik (130lum/W/0,35A; 7×310lum/1A=2170lum); 10°-os optika hozzá -lehet hogy kicsit még szélesebben fog világítani-, jó fejreflektornak igérkezik.Ezt az infót bedobnád a közösbe? Köszi!Most találtam 2020lumen fényerejü ledet
Legalább 2-3× akkora hûtõfelület kell neki, mint egy Hozé lámpának, 3× akkora fénymennyiséget produkál, de a központi fényerõ várhatóan alig lessz nagyobb...
(pl. MP2383 ledmeghajtó IC (step-up módban) Chipcadnál 430+á)
Közúton semmiképp ne használd maxon, mert vakít! Ledek szerencsére -izzókkal ellentétben- tetszõleges mértékben leszabályozhatók, ráadásul olyankor még a hatásfokuk is javul.
Írta 2011. január 24. - 10:26
Addig egy kis plusz infó az új Light&Go lámpákról (zárójelben az mtbr.com-os teszt alatt mûszerrel mért lux érték):
Light and Go Foride Bike Light Reviews | Mountain Bike News and Reviews (118 lux)
Light and Go Fireball Bike Light Review | Mountain Bike News and Reviews (78 lux)
Összehasonlításképpen a Majicshine MJ-808:
Magicshine MJ-808 Bike Light Pro Review | Mountain Bike News and Reviews (37 lux)
Mtbr.com-os fórumon írják, hogy az MJ-808 az újak mellett inkább fejlámpaként állja meg a helyét, mivel a fénycsóva közepén van egy folt, ami jól jön, ha messze szeretnénk látni egy kicsit jobban fókuszálva. Light&Go foride viszont nagyon szélesen szór, szélesebben, mint az MJ-808 és nincs a fénycsóva közepén folt (az éjszakai képen is látszik és kiemelték a tesztben, hogy az eddigi egyik legszebb a fénycsóvája).
Light and go lights anyone - Mountain Bike Forums
Szintén érdekes infó azoknak, akiket érdekel és van már MJ-808-uk: valószínûleg amiatt, mert egy a gyártó (MagicShine), a két (illetve négy: Foride, Fireball, Owlet) konzoljai csereszabatosak az MJ-808 konzoljával, íztés szerint lehet variálni õket. ;->

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére