Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Látni & látszani!

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
8729 replies to this topic

fabian cancellara

fabian cancellara

törzsvendég

• fórumtag
  • 501 posts
Ohh köszönöm a segitséget Balu
Nagyon jóötleteid vannak;)

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

Egy olyan kérdésem lene hogy a ledeknek kéne hütés azt hogy lehet megoldani?
mert tul sok ötletem nincs hozz:S

Attól függ, milyen ledet használsz. Van amit közvetlenül fel lehet csavarozni egy hõvezetõ
(megfelelõ keresztmetszetü) fém felületre, ami elszállítja a hõt a kicsivel távolabb, vagy
más szögben elhelyezkedõ hûtõbordára, vagy közvetlenül a hûtõbordára lehet csavarozni,
ami menet közben nagy felületen érintkezik az áramló levegõvel.

Van a másik, amit neked kell valamilyen hõvezetõ anyaghoz rögzíteni forrasztással
vagy speciális anyaggal történõ ragasztással.

Azután azt is hasonó módon összeköttetésbe kell hozni termikusan a hõleadó felülettel.

A led megtáplálása sem nagyon egyszerû de megoldható nagyon egyszerüen is és
akár gyári elektronikával talán még egyszerûbben is ha ismered a módját.
Errõl majd késõbb, ha úgy döntesz, hogy eddig tudod (akarod) majd venni az akadályt.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 posts

Ez kell neked:) Crocodile HID lámpa 3400 lumen(relatíve kicsi, maxon bír két órát), de ha egy kicsit sokallod, kép alapján tanulmányozhatod a hûtés megoldását;).....

fabian cancellara

fabian cancellara

törzsvendég

• fórumtag
  • 501 posts

fabian cancellara

fabian cancellara

törzsvendég

• fórumtag
  • 501 posts
Kaptam egy jó levelet!
Paksról az egyik reaktort ajánljam föl a lámpához egy méretes utánfutóval nagyobb kereslet lenne rá:)
Valahol jogos nekem csak 4 aksim van hozzá 1 reaktorral szemben:D

Ez a ledes dolog megfontolandó
Köszönöm az ötletett:)

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

kinek egy 2X10w os halogén lámpa 1ik szúrófény a másik szórófény 1 gyári aksi van hozzá
nagyon jól világit autó lámpája mellett simán látszik:D

2X10W_halogén = 2X 2-2,5W_led_fény
Szerintem alakítsd át ledesre.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

fabian cancellara

fabian cancellara

törzsvendég

• fórumtag
  • 501 posts
jaja kb olyasmi filing de utánfuto nincs hozzá csak az agregátor:D:D:D

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Után futós dízel aggregát jár hozzá:)?
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

fabian cancellara

fabian cancellara

törzsvendég

• fórumtag
  • 501 posts
Hali egy kérdésem lenne nem kellv.kinek egy 2X10w os halogén lámpa 1ik szúrófény a másik szórófény 1 gyári aksi van hozzá és 3 épített
nagyon jól világit autó lámpája mellett simán látszik:D
Ha érdekel írj privibe
köszike

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 posts
Épp aksikat néztem, és találtam led-es lámpáka, az oldalsávban kell legördíteni, és kikeresni ezt a menüpontot. Van itt pl 1W-os luxeon leddel szerelt fejlámpa, és ugyanilyen zseblámpa (akkora mint a bikefun-os). Ez mire lenne elég, csak kíváncsiságból.

Akku-Elem Kft. NP-FH100, NP-FH70, NP-FH50, BN-VF816, NB-2LH, CGA-DU21, CGA-S007, NP-60, akkujavítás, akku felújítás

Olvastam még itt a dealextreme weboldalt. Esetleg onnan szívesen rendelnék, úgy, hogy beszállok valakihez.

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 posts
Lehet CRC-rõl kellene akkor rendeljek valami rendes lámpát, úgy, hogy beszállok valakikhez, vagy marad az, hogy olcsón vennni valami ledes lámpát, és kicserélni nagyobb teljesítményû ledekre. Az tuti, hogy cateye-ból van egy tipus ami tetszik, de kétlem, hogy a HL-EL135 jól világítana 3 leddel benne... Az a gond, hogy nekem fontos, hogy ne legyen túl nagy a lámpa, hogy állandó jelleggel nálam lehessen.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Én ennyiért már inkább vennék egy ilyet, és amíg beszerzed a Li-akkumulátorokat, addig tudod használni a kis elemekkel is.
A hagyományos ledekkel max. látszani fogsz, vaksötétben talán látni is, de ha igazán használható lámpát szeretnél, akkor a nagy teljesítményû ledekkel szerelt eszközöket keresd.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 posts
Olvasgatva errefelé egyre tanácstalanabb vagyok. Az kezd realizálódni, hogy a blackburn flea nem lenne a legjobb választás az ultra kicsi mérete ellenére, mivel hamar lemerülne. Másrészt itthon van egy trinity "zseblámpa" külsejû 9ledes elsõ lámpám, ami komoly 2000 FT se volt, viszont mi van ha ebben adott esetben ledeket cserélnék, és a 3 vékony ceruza elem helyére vásárolnék tölthetõeket?

Abban az esetben ha ez nem járható út, ezt is néztem, de nem tudom mennyire jó. Majd bemegyek a bikefun-hoz meglesem élõben, bár a fényereje így se fog kiderülni...
BikeFun - BikeFun - Lámpa - Elsõ - Lámpa BIKEFUN THUNDER

fabian cancellara

fabian cancellara

törzsvendég

• fórumtag
  • 501 posts
áhh közutra már épül a kicsi 140lumenes az oda böven elég:)
meg este inkább erdõben edzek mint aszfalton:D
pilisben jó jön a nagy fényerõ
Piliscsucsrol lefele imádok ott este edzeni

DöG

DöG

vendég

• fórumtag
  • 229 posts

egy kérdésem lenne a lámpával kapcsoltban milyen szögben szor?

Kb. 7-9° rémlik...

Most találtam 2020lumen fényerejü ledet

Ezt az infót bedobnád a közösbe? Köszi!

Pl. 7× rebel ESmodul jónak igérkezik (130lum/W/0,35A; 7×310lum/1A=2170lum); 10°-os optika hozzá -lehet hogy kicsit még szélesebben fog világítani-, jó fejreflektornak igérkezik. :)
Legalább 2-3× akkora hûtõfelület kell neki, mint egy Hozé lámpának, 3× akkora fénymennyiséget produkál, de a központi fényerõ várhatóan alig lessz nagyobb...
(pl. MP2383 ledmeghajtó IC (step-up módban) Chipcadnál 430+á)

Közúton semmiképp ne használd maxon, mert vakít! Ledek szerencsére -izzókkal ellentétben- tetszõleges mértékben leszabályozhatók, ráadásul olyankor még a hatásfokuk is javul. ;) Erdõben DH-nál azért jó ha van ekkora fényerõ. :cool2:

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,325 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Fel nem tudom fogni, mihez kell ilyen óriási fényerõ, de biztos szívesen cipeled majd a 2 kiló Li-Ion akksit hozzá. :-> MJ-808-cal félgázon simán lehet terepen felfelé tekerni, bõven elegendõ fényt ad. Gyors lefeléknél is többé-kevésbé elegendõ a fényereje - nekem kicsit itt már majdnem kevésnek tûnt, de kiemelném, hogy csak (!) nagy sebességnél. Egy MJ-808 a kormányra és egy másik a sisakra már biztosan elegendõ lenne. (Talán majd jövõre beruházok egy másodikba, most nincs rá budget...)
Addig egy kis plusz infó az új Light&Go lámpákról (zárójelben az mtbr.com-os teszt alatt mûszerrel mért lux érték):
Light and Go Foride Bike Light Reviews | Mountain Bike News and Reviews (118 lux)
Light and Go Fireball Bike Light Review | Mountain Bike News and Reviews (78 lux)
Összehasonlításképpen a Majicshine MJ-808:
Magicshine MJ-808 Bike Light Pro Review | Mountain Bike News and Reviews (37 lux)

Mtbr.com-os fórumon írják, hogy az MJ-808 az újak mellett inkább fejlámpaként állja meg a helyét, mivel a fénycsóva közepén van egy folt, ami jól jön, ha messze szeretnénk látni egy kicsit jobban fókuszálva. Light&Go foride viszont nagyon szélesen szór, szélesebben, mint az MJ-808 és nincs a fénycsóva közepén folt (az éjszakai képen is látszik és kiemelték a tesztben, hogy az eddigi egyik legszebb a fénycsóvája).
Light and go lights anyone - Mountain Bike Forums
Szintén érdekes infó azoknak, akiket érdekel és van már MJ-808-uk: valószínûleg amiatt, mert egy a gyártó (MagicShine), a két (illetve négy: Foride, Fireball, Owlet) konzoljai csereszabatosak az MJ-808 konzoljával, íztés szerint lehet variálni õket. ;->

fabian cancellara

fabian cancellara

törzsvendég

• fórumtag
  • 501 posts
a legnagyobb lámpám halogénba 2X 35w egyedi épitésû
Amugy meg egyik magyar ledesbolt oldalon találtem szerintem jó lehet a cuc;)
Olcsobbnak tartom mint egy sigma lámpát ami nem is világit én 40-50 ezeret elkérnek érte
és kb arra jó hogy ha kint futsz ne meny neki a fának kb töbre nem nagyon
Szerintem megpobálom azt ha lehet akkor több funkciosra csinálni hogy ne egyböl talajszáritás legyen a cél vagy a fák kiégetése bár tavaj jól jött volna a 24 óráson:D
1kilos aksi meg nem gond a montani is 1350g os legalább könyebb aksim llesz;)
ha sikerül lesz egy lámpa ami 4-5 évig tutibirja

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Tényleg vajon mennyi hõt termel a 2020as led hogy lehet ezt hatékonyan hûteni és ez a hõmennyiség mennyire drasztikusan csökkenti az élettartamát.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,684 posts
Én a Hozé lámpát a tekerõ gomb kb. fél állásánál használom. Nem tudom, ekkor mennyi Lumen jön ki belõle de szerintem ez is elég éjszakai terepbringázásra.
Hozé-nak tényleg csak egy "hibája" van, kicsit szórhatná szélesebb szögben a fényt. De végül is, elvagyok vele így is.
A több ezer Lumen-t én sem értem. Szárítani akarod magad elõtt az utat ??
Marci

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
2020 lumen tényleg brutális, de
1. nem tudod kihasználni
2. ha egy autós vagy motoros ra ezzel rávilágitasz garantáltan felkapcsolja a refit hogy észhez térj
3. ugyan ez gyalogos vagy bringás esetében lehet hogy egy barátságos pofon vagy bringáról való lerúgassál jár
4. ezt egy rendõr sem tolerálná.
5. a legkisebb probléma, ekkora teljesítményhez szintén kellene 1kg akksi csak nem ólomból hanem Li-ion-ból (kis túlzással)
x. ez most ugye nem az enyém a nagyobb jelenség.

Mekkora volt az eddigi lámpád fényereje? Montizol vagy outizol?
Itt tán Balu a legnagyobb lámpa szaki.