Jelentkezz be Regisztrálj

Látni & látszani!
Posted 2011. January 26. - 18:10

Posted 2011. January 26. - 13:57

Attól függ, milyen ledet használsz. Van amit közvetlenül fel lehet csavarozni egy hõvezetõEgy olyan kérdésem lene hogy a ledeknek kéne hütés azt hogy lehet megoldani?
mert tul sok ötletem nincs hozz:S
(megfelelõ keresztmetszetü) fém felületre, ami elszállítja a hõt a kicsivel távolabb, vagy
más szögben elhelyezkedõ hûtõbordára, vagy közvetlenül a hûtõbordára lehet csavarozni,
ami menet közben nagy felületen érintkezik az áramló levegõvel.
Van a másik, amit neked kell valamilyen hõvezetõ anyaghoz rögzíteni forrasztással
vagy speciális anyaggal történõ ragasztással.
Azután azt is hasonó módon összeköttetésbe kell hozni termikusan a hõleadó felülettel.
A led megtáplálása sem nagyon egyszerû de megoldható nagyon egyszerüen is és
akár gyári elektronikával talán még egyszerûbben is ha ismered a módját.
Errõl majd késõbb, ha úgy döntesz, hogy eddig tudod (akarod) majd venni az akadályt.
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Posted 2011. January 26. - 12:49

Egy olyan kérdésem lene hogy a ledeknek kéne hütés azt hogy lehet megoldani?
Ez kell neked:) Crocodile HID lámpa 3400 lumen(relatíve kicsi, maxon bír két órát), de ha egy kicsit sokallod, kép alapján tanulmányozhatod a hûtés megoldását;).....
Posted 2011. January 26. - 12:29

Posted 2011. January 25. - 20:46

Paksról az egyik reaktort ajánljam föl a lámpához egy méretes utánfutóval nagyobb kereslet lenne rá

Valahol jogos nekem csak 4 aksim van hozzá 1 reaktorral szemben:D
Ez a ledes dolog megfontolandó
Köszönöm az ötletett:)
Posted 2011. January 25. - 20:36

2X10W_halogén = 2X 2-2,5W_led_fénykinek egy 2X10w os halogén lámpa 1ik szúrófény a másik szórófény 1 gyári aksi van hozzá
nagyon jól világit autó lámpája mellett simán látszik:D
Szerintem alakítsd át ledesre.
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Posted 2011. January 25. - 18:48

Posted 2011. January 25. - 17:11

Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2011. January 25. - 17:09

nagyon jól világit autó lámpája mellett simán látszik:D
Ha érdekel írj privibe
köszike
Posted 2011. January 25. - 15:50

Akku-Elem Kft. NP-FH100, NP-FH70, NP-FH50, BN-VF816, NB-2LH, CGA-DU21, CGA-S007, NP-60, akkujavítás, akku felújítás
Olvastam még itt a dealextreme weboldalt. Esetleg onnan szívesen rendelnék, úgy, hogy beszállok valakihez.
Posted 2011. January 25. - 15:22

Posted 2011. January 25. - 00:59

A hagyományos ledekkel max. látszani fogsz, vaksötétben talán látni is, de ha igazán használható lámpát szeretnél, akkor a nagy teljesítményû ledekkel szerelt eszközöket keresd.
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Posted 2011. January 24. - 15:57

Abban az esetben ha ez nem járható út, ezt is néztem, de nem tudom mennyire jó. Majd bemegyek a bikefun-hoz meglesem élõben, bár a fényereje így se fog kiderülni...
BikeFun - BikeFun - Lámpa - Elsõ - Lámpa BIKEFUN THUNDER
Posted 2011. January 24. - 11:35

meg este inkább erdõben edzek mint aszfalton:D
pilisben jó jön a nagy fényerõ
Piliscsucsrol lefele imádok ott este edzeni
Posted 2011. January 24. - 11:11

Kb. 7-9° rémlik...egy kérdésem lenne a lámpával kapcsoltban milyen szögben szor?
Pl. 7× rebel ESmodul jónak igérkezik (130lum/W/0,35A; 7×310lum/1A=2170lum); 10°-os optika hozzá -lehet hogy kicsit még szélesebben fog világítani-, jó fejreflektornak igérkezik.Ezt az infót bedobnád a közösbe? Köszi!Most találtam 2020lumen fényerejü ledet

Legalább 2-3× akkora hûtõfelület kell neki, mint egy Hozé lámpának, 3× akkora fénymennyiséget produkál, de a központi fényerõ várhatóan alig lessz nagyobb...
(pl. MP2383 ledmeghajtó IC (step-up módban) Chipcadnál 430+á)
Közúton semmiképp ne használd maxon, mert vakít! Ledek szerencsére -izzókkal ellentétben- tetszõleges mértékben leszabályozhatók, ráadásul olyankor még a hatásfokuk is javul.

Posted 2011. January 24. - 10:26

Addig egy kis plusz infó az új Light&Go lámpákról (zárójelben az mtbr.com-os teszt alatt mûszerrel mért lux érték):
Light and Go Foride Bike Light Reviews | Mountain Bike News and Reviews (118 lux)
Light and Go Fireball Bike Light Review | Mountain Bike News and Reviews (78 lux)
Összehasonlításképpen a Majicshine MJ-808:
Magicshine MJ-808 Bike Light Pro Review | Mountain Bike News and Reviews (37 lux)
Mtbr.com-os fórumon írják, hogy az MJ-808 az újak mellett inkább fejlámpaként állja meg a helyét, mivel a fénycsóva közepén van egy folt, ami jól jön, ha messze szeretnénk látni egy kicsit jobban fókuszálva. Light&Go foride viszont nagyon szélesen szór, szélesebben, mint az MJ-808 és nincs a fénycsóva közepén folt (az éjszakai képen is látszik és kiemelték a tesztben, hogy az eddigi egyik legszebb a fénycsóvája).
Light and go lights anyone - Mountain Bike Forums
Szintén érdekes infó azoknak, akiket érdekel és van már MJ-808-uk: valószínûleg amiatt, mert egy a gyártó (MagicShine), a két (illetve négy: Foride, Fireball, Owlet) konzoljai csereszabatosak az MJ-808 konzoljával, íztés szerint lehet variálni õket. ;->
Posted 2011. January 24. - 09:09

Amugy meg egyik magyar ledesbolt oldalon találtem szerintem jó lehet a cuc;)
Olcsobbnak tartom mint egy sigma lámpát ami nem is világit én 40-50 ezeret elkérnek érte
és kb arra jó hogy ha kint futsz ne meny neki a fának kb töbre nem nagyon
Szerintem megpobálom azt ha lehet akkor több funkciosra csinálni hogy ne egyböl talajszáritás legyen a cél vagy a fák kiégetése bár tavaj jól jött volna a 24 óráson:D
1kilos aksi meg nem gond a montani is 1350g os legalább könyebb aksim llesz;)
ha sikerül lesz egy lámpa ami 4-5 évig tutibirja
Posted 2011. January 23. - 23:04

Posted 2011. January 23. - 22:29

Hozé-nak tényleg csak egy "hibája" van, kicsit szórhatná szélesebb szögben a fényt. De végül is, elvagyok vele így is.
A több ezer Lumen-t én sem értem. Szárítani akarod magad elõtt az utat ??
Posted 2011. January 23. - 22:10

1. nem tudod kihasználni
2. ha egy autós vagy motoros ra ezzel rávilágitasz garantáltan felkapcsolja a refit hogy észhez térj
3. ugyan ez gyalogos vagy bringás esetében lehet hogy egy barátságos pofon vagy bringáról való lerúgassál jár
4. ezt egy rendõr sem tolerálná.
5. a legkisebb probléma, ekkora teljesítményhez szintén kellene 1kg akksi csak nem ólomból hanem Li-ion-ból (kis túlzással)
x. ez most ugye nem az enyém a nagyobb jelenség.
Mekkora volt az eddigi lámpád fényereje? Montizol vagy outizol?
Itt tán Balu a legnagyobb lámpa szaki.