Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Látni & látszani!

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
8741 replies to this topic

sebisanyi

sebisanyi

vendég

• fórumtag
  • 122 posts
Zoltán hát ez nagyon nagyon profi megvilágítás:)
"Az embernek sem sikerülhet minden, még az Istennek is csak két dolog sikerült - a tavasz meg a ló."

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Egyelõre még ne vegyél otthoni világításra ledes izzókat mert elég nagy botrányok vannak az üzemidõ/fényerõ viszonylatban ha mégis veszel csak megbízható márkát és abból sem a legújabb fejlesztést.
1. Gyál X nm üzemcsarnok a tulaj környezet tudatos az egész csarnokot ledes fénycsõ világítással rakja tele és kizárólag ilyennel (fénycsõbe szerelt ledek , amelyekhez nem kell elktronika sem fojtó/gyújtó csak a foglalatba a 230V) nagy boldogság alacsony fogyasztás tervezett és mért fényerõ azt hiszem 600 lux (a lux nem szentírás) 1 év múlva 235 lux azaz 38% -ra esett vissza . Botrány forgalmazó, gyártó keresés . Mindkettõ megszûnt.
20.500.000 ft kidobott pénz.
Most újra szerelik vissza a hagyományos fénycsöveket. Abból is a hagyományos olcsó vasmagos trafósat mert az elmegy 10-15 évet is míg az elektronikus trafós saját tapasztalat alapján napi 8-12 óra mûködés mellet 1.5-3 év. Olcsó elektronikus trafó 6000ft-tól olcsó hagyományos komplett armatúra 4000 ft.

+ a fényszórásuk nagyon csekély a hagyományoshoz képest.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,036 posts
azt mondja meg valaki ha tudka, hogy érdemes lenne e ezekbõl e27 led light items - Get great deals on E27 LED Lamp parts, Canada listing items on eBay Stores! rendelni és ha igen milyet az itthoni 40-60w izzók kiváltására? amiket itthon találtam azok 4-5 de inkább 5-7ezerbe fájnak így elég vonzó lenne rendelni tõlük 1,5-2,5ezerért/db-ot, persze felmerül a kérdés meg akarják e vámolni az illetékesek majd de még így is vonzóbb csak kérdés a minõség, bár ami nem kínai ma már az a hamisítvány :)

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító

amargo

amargo

vendég

• fórumtag
  • 46 posts
Sziasztok!

Keresek olyan matricát, ami ráragasztható a bringára a jól láthatóságért. Gondoltam, hogy 1-1 küllõre raknék rá. Nem rég talán itt linkeltek egy oldalt, de ott métere 4-5 körül volt..

gellert12

gellert12

vendég

• fórumtag
  • 127 posts

Chipcadnál már tényleg csak néhány optika maradt, ami használható...
FDH-nál elég széles választék van CREE ledekbõl, optikákból, Bp-en ingyen házhoz szállítás! Keresés "XLamp" "optika".
Szerintem az új XM-L lessz a sláger! :cool2: Sajnos csak emittereket látok starost nem. :(
"LUXEON"-ra keresve: van nekik még csomó optika, meg Rebel-ES is (ez kb.=CREE XP-G, de star nélkül könnyebben szerelhetõ),;) meg vannak még SSC ledjeik is "Z-power"...

DX szerintem ~megbízhatónak tekinthetõ, áraikba meg nincs beépítve a VÁM+áfa+...

A DX-rõl én már rengeteg cuccot rendeltem (nagyjából 28000ft értékben) és soha sem volt se +vám és se +posta néha fel szoktak számolni csomagolási díjként 0,1dollárt :) de ezen kívül semmit.
volt amikor karácsonykor 4 hét volt a szállítás de hát emberek az árak magukért beszélnek.Én Bízok bennük és a garancia is megoldható ami nem mellékes Pl.egy 18000-huff-os lámpánál amilyen nekem is van.
Visszatérve a topikra a DX-es Magicshine szerintem nagyon megéri (mármint jobban megéri mint megépíteni) és szerintem nagyon jó szerkezet bár nem tudom van-e valakinek ellenjavaslata.
Neha osszeszavakat a keverem

DöG

DöG

vendég

• fórumtag
  • 229 posts

Hol lehet manapság Budapesten CREE LED-eket venni? (A ChipCad ugyebár már kilõve) :(

Chipcadnál már tényleg csak néhány optika maradt, ami használható...
FDH-nál elég széles választék van CREE ledekbõl, optikákból, Bp-en ingyen házhoz szállítás! Keresés "XLamp" "optika".
Szerintem az új XM-L lessz a sláger! :cool2: Sajnos csak emittereket látok starost nem. :(
"LUXEON"-ra keresve: van nekik még csomó optika, meg Rebel-ES is (ez kb.=CREE XP-G, de star nélkül könnyebben szerelhetõ),;) meg vannak még SSC ledjeik is "Z-power"...

(DX-rõl, Ebayrõl nem szeretnék rendelni, félek hogy kamut/selejteset kapnék, és árban se igazán kedvezõ.)

DX szerintem ~megbízhatónak tekinthetõ, áraikba meg nincs beépítve a VÁM+áfa+...

DonMatteo

DonMatteo

vendég

• fórumtag
  • 162 posts
Sziasztok!

Hol lehet manapság Budapesten CREE LED-eket venni? (A ChipCad ugyebár már kilõve) :(
(DX-rõl, Ebayrõl nem szeretnék rendelni, félek hogy kamut/selejteset kapnék, és árban se igazán kedvezõ.)

Köszi

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts
Milyen led van hozzá?
Melyik kivitel, a chip (emitter) vagy a hûtõfelületre csavarozható (star)?

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

fabian cancellara

fabian cancellara

törzsvendég

• fórumtag
  • 501 posts
A led megvan csak a hütésel voltunk nagy bajba:(
de hála a segitségednek ugy tünik orvosolva lesz a bajunk:)
Köszi
Imi

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts
Nincs mit, szívesen. :)

fabian cancellara

fabian cancellara

törzsvendég

• fórumtag
  • 501 posts
ohh köszönöm a segitségedet!!!!
továbitottam a linket a társamnak akivel a lámpa épitõ projektet tervezük és majd kivitelezük.
Köszi még egyszer!

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts
A dealen lehet kapni ledhez elektronikát, csak a paramétereket kell ismerni, hogy
mekkora áramot bír a led és milyen feszültséggel táplálod az egészet.

DealExtreme: $4.70 Regulated CV/CC LED Driver Circuit Board for Cree MC-E/SSC P7 Emitters (8.4V Max Input)

A következõ címen sok ilyent találsz különbözõ paraméterekkel:
DealExtreme: Search for LED Driver Circuit Board (199 products in 24 categories)

fabian cancellara

fabian cancellara

törzsvendég

• fórumtag
  • 501 posts
Ohh köszönöm a segitséget Balu
Nagyon jóötleteid vannak;)

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

Egy olyan kérdésem lene hogy a ledeknek kéne hütés azt hogy lehet megoldani?
mert tul sok ötletem nincs hozz:S

Attól függ, milyen ledet használsz. Van amit közvetlenül fel lehet csavarozni egy hõvezetõ
(megfelelõ keresztmetszetü) fém felületre, ami elszállítja a hõt a kicsivel távolabb, vagy
más szögben elhelyezkedõ hûtõbordára, vagy közvetlenül a hûtõbordára lehet csavarozni,
ami menet közben nagy felületen érintkezik az áramló levegõvel.

Van a másik, amit neked kell valamilyen hõvezetõ anyaghoz rögzíteni forrasztással
vagy speciális anyaggal történõ ragasztással.

Azután azt is hasonó módon összeköttetésbe kell hozni termikusan a hõleadó felülettel.

A led megtáplálása sem nagyon egyszerû de megoldható nagyon egyszerüen is és
akár gyári elektronikával talán még egyszerûbben is ha ismered a módját.
Errõl majd késõbb, ha úgy döntesz, hogy eddig tudod (akarod) majd venni az akadályt.

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 posts

Ez kell neked:) Crocodile HID lámpa 3400 lumen(relatíve kicsi, maxon bír két órát), de ha egy kicsit sokallod, kép alapján tanulmányozhatod a hûtés megoldását;).....

fabian cancellara

fabian cancellara

törzsvendég

• fórumtag
  • 501 posts

fabian cancellara

fabian cancellara

törzsvendég

• fórumtag
  • 501 posts
Kaptam egy jó levelet!
Paksról az egyik reaktort ajánljam föl a lámpához egy méretes utánfutóval nagyobb kereslet lenne rá:)
Valahol jogos nekem csak 4 aksim van hozzá 1 reaktorral szemben:D

Ez a ledes dolog megfontolandó
Köszönöm az ötletett:)

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

kinek egy 2X10w os halogén lámpa 1ik szúrófény a másik szórófény 1 gyári aksi van hozzá
nagyon jól világit autó lámpája mellett simán látszik:D

2X10W_halogén = 2X 2-2,5W_led_fény
Szerintem alakítsd át ledesre.

fabian cancellara

fabian cancellara

törzsvendég

• fórumtag
  • 501 posts
jaja kb olyasmi filing de utánfuto nincs hozzá csak az agregátor:D:D:D

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Után futós dízel aggregát jár hozzá:)?
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!