Jelentkezz be Regisztrálj

Látni & látszani!
Posted 2011. January 30. - 14:44

Ha Zoltánnak hiszek is, kipróbálásra akkor is inkább egy Osram vagy valami nevesebb gyártótól vennék itthon, mit valami neve nincs kínait rendelnék a világ másik végérõl - majdnem ugyan olyan áron.
És Zoli tapasztalatból beszél de jót még nem mondott a ledekrõl.
Posted 2011. January 30. - 09:46

mondjuk lehet mégis rendelek 1-et kínából csak úgy kipróbálás képpen ha 1500-ért fogyaszt 3w helyett mondjuk 5w-ot és elmegy csak 12 hónapot mondjuk egy 20%-os teljesítménycsökkenéssel akkor is bõven behozza az árát, sõt...persze az lenne a fasza, ha azt hozná ami rá van írva a dobozra, de még a fentebb vázoltakkal is megéri kategória...szóval ha nem is 20db-ot de 1-et lehet kipróbálok azzal sokat nem bukhatok

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"
Posted 2011. January 30. - 08:37

Pláne nem a Nagy multiktól ugyan az egy világítás tech üzletben kb -30%
Talán még ami eddig tapasztalatom alapján a legjobb volt az obcom, de még azt sem ajánlom átlag ráirt üzem idõ 50000óra elméleti 100000 óra. a spotos halogén izzó kb 600ft kibír 6-20 hónapot eszik 50w ot.
Kiváltására 64 ledes obcomot ajánlanak fényereje a halogén kb 70%-a kisker ára 5-6000ft fogyasztása mérve 3.9W a gyári 3W ellenében fényereje 15 hónap folyamatos üzem után ami 10800 óra kb az eredeti 25-30%-a
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2011. January 30. - 00:50

Rémlik, hogy írtátok lehet kisebb mennyiséget is rendelni. A minõségérõl is tudsz írni?Abból 10 centis csík kb 4-500,- Ft amibõl olyant és annyit vágsz amit kiad és amit elképzeltél.
Mert még találtam közben egy ilyen lehetõséget: Fényvisszaverõ öntapadós és varrható szalagok | Wowow fényvisszaverõ termékek | Bike Planet
Posted 2011. January 30. - 00:43

A Praktikerben prospektusban most vannak pont olyan Osram led-körték, mint amit linkeltél 1700-2000 Ft-os áron. Õk talán egy megbízható cég. Egy megnézést megér. Veszel egyet aztán kipróbálod.azt mondja meg valaki ha tudka, hogy érdemes lenne e ezekbõl e27 led light items - Get great deals on E27 LED Lamp parts, Canada listing items on eBay Stores! rendelni és ha igen milyet az itthoni 40-60w izzók kiváltására? amiket itthon találtam azok 4-5 de inkább 5-7ezerbe fájnak így elég vonzó lenne rendelni tõlük 1,5-2,5ezerért/db-ot, persze felmerül a kérdés meg akarják e vámolni az illetékesek majd de még így is vonzóbb csak kérdés a minõség, bár ami nem kínai ma már az a hamisítvány
Katt a képre, lapozás a 31.oldalra: www.praktiker.hu - Praktiker International
Egy két boltban be is vannak kapcsolva. Néztem a fényüket, szerintem kell még a led-nek néhány év, hogy otthon is ezzel világítsunk.
Posted 2011. January 29. - 23:01

Abból 10 centis csík kb 4-500,- Ft amibõl olyant és annyit vágsz amit kiad és amit elképzeltél.Sziasztok!
Keresek olyan matricát, ami ráragasztható a bringára a jól láthatóságért. Gondoltam, hogy 1-1 küllõre raknék rá. Nem rég talán itt linkeltek egy oldalt, de ott métere 4-5 körül volt..
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Posted 2011. January 29. - 22:58

A ledes fényforrás ha jól van megtervezve és megépítve és megfelelõ színhõmérsékletû, akkor kiváló dolog más fényforrás helyett. Visznt ha nem megfelelõen van megkonstruálva, pl. túlárammal hajtják vagy nem hûtik megfelelõen akkor nagyon gyorsan tönkremehet, mint zee is írta.azt mondja meg valaki ha tudka, hogy érdemes lenne e ezekbõl e27 led light items - Get great deals on E27 LED Lamp parts, Canada listing items on eBay Stores! rendelni és ha igen milyet az itthoni 40-60w izzók kiváltására?
Egy ellenõrizhetetlen cégnél ahol nincs mód garancia érvényesítésére, ott nem érdemes vásárolni ilyen készterméket, talán még kevésbé mint akatrészt.
Egyrészt a konstrukciónál sem feltétlen a jó mûködést tartották szem elõtt, esetleg csak azt, hogy átadáskor valamennyire mûködjön. Másrészt azt sem lehet tudni mennyire hatékony és korszerü ledet építettek bele, ha a többi netán még jó is lenne..
Posted 2011. January 29. - 22:49

Posted 2011. January 29. - 22:31

Posted 2011. January 29. - 22:23

1. Gyál X nm üzemcsarnok a tulaj környezet tudatos az egész csarnokot ledes fénycsõ világítással rakja tele és kizárólag ilyennel (fénycsõbe szerelt ledek , amelyekhez nem kell elktronika sem fojtó/gyújtó csak a foglalatba a 230V) nagy boldogság alacsony fogyasztás tervezett és mért fényerõ azt hiszem 600 lux (a lux nem szentírás) 1 év múlva 235 lux azaz 38% -ra esett vissza . Botrány forgalmazó, gyártó keresés . Mindkettõ megszûnt.
20.500.000 ft kidobott pénz.
Most újra szerelik vissza a hagyományos fénycsöveket. Abból is a hagyományos olcsó vasmagos trafósat mert az elmegy 10-15 évet is míg az elektronikus trafós saját tapasztalat alapján napi 8-12 óra mûködés mellet 1.5-3 év. Olcsó elektronikus trafó 6000ft-tól olcsó hagyományos komplett armatúra 4000 ft.
+ a fényszórásuk nagyon csekély a hagyományoshoz képest.
Posted 2011. January 29. - 19:23

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"
Posted 2011. January 29. - 18:48

Keresek olyan matricát, ami ráragasztható a bringára a jól láthatóságért. Gondoltam, hogy 1-1 küllõre raknék rá. Nem rég talán itt linkeltek egy oldalt, de ott métere 4-5 körül volt..
Posted 2011. January 28. - 20:57

Chipcadnál már tényleg csak néhány optika maradt, ami használható...
FDH-nál elég széles választék van CREE ledekbõl, optikákból, Bp-en ingyen házhoz szállítás! Keresés "XLamp" "optika".
Szerintem az új XM-L lessz a sláger! :cool2: Sajnos csak emittereket látok starost nem.
"LUXEON"-ra keresve: van nekik még csomó optika, meg Rebel-ES is (ez kb.=CREE XP-G, de star nélkül könnyebben szerelhetõ),meg vannak még SSC ledjeik is "Z-power"...
DX szerintem ~megbízhatónak tekinthetõ, áraikba meg nincs beépítve a VÁM+áfa+...
A DX-rõl én már rengeteg cuccot rendeltem (nagyjából 28000ft értékben) és soha sem volt se +vám és se +posta néha fel szoktak számolni csomagolási díjként 0,1dollárt

volt amikor karácsonykor 4 hét volt a szállítás de hát emberek az árak magukért beszélnek.Én Bízok bennük és a garancia is megoldható ami nem mellékes Pl.egy 18000-huff-os lámpánál amilyen nekem is van.
Visszatérve a topikra a DX-es Magicshine szerintem nagyon megéri (mármint jobban megéri mint megépíteni) és szerintem nagyon jó szerkezet bár nem tudom van-e valakinek ellenjavaslata.
Posted 2011. January 28. - 17:51

Chipcadnál már tényleg csak néhány optika maradt, ami használható...Hol lehet manapság Budapesten CREE LED-eket venni? (A ChipCad ugyebár már kilõve)
FDH-nál elég széles választék van CREE ledekbõl, optikákból, Bp-en ingyen házhoz szállítás! Keresés "XLamp" "optika".
Szerintem az új XM-L lessz a sláger! :cool2: Sajnos csak emittereket látok starost nem.

"LUXEON"-ra keresve: van nekik még csomó optika, meg Rebel-ES is (ez kb.=CREE XP-G, de star nélkül könnyebben szerelhetõ),

DX szerintem ~megbízhatónak tekinthetõ, áraikba meg nincs beépítve a VÁM+áfa+...(DX-rõl, Ebayrõl nem szeretnék rendelni, félek hogy kamut/selejteset kapnék, és árban se igazán kedvezõ.)
Posted 2011. January 27. - 14:20

Hol lehet manapság Budapesten CREE LED-eket venni? (A ChipCad ugyebár már kilõve)

(DX-rõl, Ebayrõl nem szeretnék rendelni, félek hogy kamut/selejteset kapnék, és árban se igazán kedvezõ.)
Köszi
Posted 2011. January 26. - 22:38

Melyik kivitel, a chip (emitter) vagy a hûtõfelületre csavarozható (star)?
Posted 2011. January 26. - 20:56

de hála a segitségednek ugy tünik orvosolva lesz a bajunk:)
Köszi
Imi
Posted 2011. January 26. - 20:49

Posted 2011. January 26. - 19:37

továbitottam a linket a társamnak akivel a lámpa épitõ projektet tervezük és majd kivitelezük.
Köszi még egyszer!
Posted 2011. January 26. - 18:57

mekkora áramot bír a led és milyen feszültséggel táplálod az egészet.
DealExtreme: $4.70 Regulated CV/CC LED Driver Circuit Board for Cree MC-E/SSC P7 Emitters (8.4V Max Input)
A következõ címen sok ilyent találsz különbözõ paraméterekkel:
DealExtreme: Search for LED Driver Circuit Board (199 products in 24 categories)