Sajnos elsõ lámpakészítõ kísérletem kudarcba fulladt, de van egy olyan érzésem, hogy a led rossz. Elképzelhetõ, hogy "megfõztem" a hosszadalmas forrasztási kísérleteimmel (ezt is most csináltam elõszõr)?
Jajj, viszont ha elõször csinálod akkor inkább mindjárt leírom hogyan.
A két + és kettõ - közül mindegy, hogy melyiket választom?

Igen a kettõ közül bármelyik + és bármely - pólust, mindegy melyiket.
Forrasztáskor friss gyantás belsejü forrasztó ónt a forrasztandó felület közelében kell ráfuttatni a megtisztított, forrasztási hõfokra hevült pákacsúcsra, hogy a benne lévõ gyanta rá tudjon folyni és a gyantás ónt is azonnal rá lehessen futtatni a forrasztandó felületre.
A forrasztási idõ a lednél kb 5 másodperc lehet egyfolytában, de nem baj ha rövidebb. Amikor látod, hogy a cin megfolyik a felületen és szétterül, akkor kész is. Az az idõ többnyire bõven elég erre.
Elõször nem a forrasztandó csupasz vezetéket kell felforrasztani a csupasz led forrfelületre hanem külön-külön be kell futtatni a led kivezetéseit és a majd a ráforrasztandó vezeték végét is. Amiután minden külön-külön már cines, akkor lehet a kettõt stabilan és biztonságosan, egymásra téve összefuttatni.
Milyen pákát használsz? Mindegyiknél kicsit más a technikája. Pl hõfokszabályzósnál is más és pillanatpákánál is egészen más. Speciel én pill.pákát szeretem de nagyon jól kell ismerni azzal a módját.
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..