Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Látni & látszani!

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
8741 replies to this topic

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

A hideg mennyire befolyásolja szerinted az aksi teljesítményét ? Mert most jöttem haza éjszakai tekerésbõl a Pilisbõl, Hozé lámpám van de én egyáltalán nem érzem, hogy gyengébb lenne a hideg miatt. Vagy ez inkább -10-15 fok körül jön elõ ?

Többször is elõfordult télen -3 -5 fok környékén, hogy az egyik akku a
három különálló csoportból lekapcsolt jóval idõ elõtt. Ezt melegebb idõben sosem tette.

A hozé lámpánál kapcsolóüzemü a tápegység aminél fényerõ csökkenést nem nagyon fogsz észrevenni viszont abból láthatod meg, hogy hidegben hamarabb lekapcsolhat.

A lítium akkura jellemzõ ez a hideg érzékenység.
Pl a kesztyû fûtés akkumat elõször kesztyûn kívülre szereltem és kb 1 óra alatt le is merült a hidegben.
Aztán beburkoltam hõszigetelõ habbal és a szabadon maradt oldalát a kézfejemre fektettem. Tépõzárral rögzült a kesztyûben.
így az egész bekerült a kesztyû belsejébe, védve a hidegtõl. Így már órákig üzemképes, sõt még az út végén is világít a kontroll led, tehát fût.

Tapasztaltam már korábban is hasonlót pl lítium kamera akkunál. Még kijelzett egyik fél óra körül, a másik háromnegyed órát.
A háromnegyed órás akku hidegben csak pár percig mûködött.

Csak kíváncsiságból leteszteltem Lítium akkut mélyhûtõben is és jelentõsen lecsökkent a kapacitása.
Azután megvártam amíg felmelegszik és megint terhelhetõ lett. Szóval ezek sajnos érzékenyek a hidegre.

Még az is lehet, hogy vannak újabbak amik jobban bírják, vagy a használtabb már kevésbé bírja, ilyen szempontból nem teszteltem.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
nem annyira jó ötlet, mert a kerék elég sokat kitakar a fénykévébõl, illetve jó teleszórja dzsuvával a lámpát, plusz menet közben sem lehet kapcsolni, és a függõleges állítás is minimum kérdéses

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Nékem ilyenek vannak DX-rõl:$35.24 - Aurora AK-P7-5 HA-III SSC P7-C 5-Mode 900-Lumen LED Flashlight with Assault Crown (1*18650) - SSC Flashlights

$13.07 - TrustFire TR-801 Cree Q5-WC 230-Lumen LED Flashlight (1*18650) - Cree LightsIlyen tartóval:$1.80 - Universal Bicycle Mount - Flashlight Accessories

Ha sötétebb a tekerés a nagyobb,városban meg a kisebb.

Ez a tartó vajon jó lenne, ha villára akarnám szerelni a lámpát? Egyáltalán jó ötlet villára tenni? Arra gondoltam, hogy minél közelebb van a földhöz, annál jobb.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Remek.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
ingyenesen kiküldik a motyót

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
A Dealextreme-rõl szoktak lenni közös rendelések? Ha igen, itt szoktak szervezõdni, vagy az online bringásbolt topikban?

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,743 posts
Nékem ilyenek vannak DX-rõl:$35.24 - Aurora AK-P7-5 HA-III SSC P7-C 5-Mode 900-Lumen LED Flashlight with Assault Crown (1*18650) - SSC Flashlights

$13.07 - TrustFire TR-801 Cree Q5-WC 230-Lumen LED Flashlight (1*18650) - Cree LightsIlyen tartóval:$1.80 - Universal Bicycle Mount - Flashlight Accessories

Ha sötétebb a tekerés a nagyobb,városban meg a kisebb.

GT-Atee

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

De akkor szerinted ugyanaz? Azt már tapasztalatból tudom, hogy a Cree ledet elég tágan tudják értelmezni... Itt egy másik:
LED lmpa - Zoom

ránézésre ugyanaz

de szerintem dx-rõl nyugodtan rendelhetsz, egyrészt onnan a legolcsóbb, másrészt megbízhatóan szállítanak (igaz, elég lassan)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
De akkor szerinted ugyanaz? Azt már tapasztalatból tudom, hogy a Cree ledet elég tágan tudják értelmezni... Itt egy másik:
LED lmpa - Zoom

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Pl. itt: Special Military Police Webshop katonai

jah, ez lesz az

arra vigyázz, hogy a bringa konzol nem biztos, hogy mindegyikhez jár

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Pl. itt: Special Military Police Webshop katonai

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Ehhez nagyon hasonlót szoktam látni boltokban. Vajon ugyanaz?

itthon egy "élelmes" webshop 14 ropiért árulja

amúgy ez fókuszálható és cree ledes, itthon ennyiért nem adnak ilyet általában

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Ehhez nagyon hasonlót szoktam látni boltokban. Vajon ugyanaz?

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

A lámpa, vagy a konzol? Mi a pontos típusa?

cakkumapakk

$12.25 - Flood-to-Throw Zooming Cree P4-WC 3-Mode LED Bike Light with Mount (3*AAA) - Bike Lights

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Szereztem a cree ledes fokuszálható DX-es lámpámhoz hozzávaló bringás tartókonzolt. Egész estés túrákat ugyan nem bír a 3 db AAA elemmel, de a normál villogó mellé nagyon frankó lesz rosszul vagy sehogy nem világított részekhez. A fényereje elég brutál, erdõben is simán lehet használni tekeréshez. És kb. 2500-3000 Ft postaköltséggel együtt.

A lámpa, vagy a konzol? Mi a pontos típusa?

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
Szereztem a cree ledes fokuszálható DX-es lámpámhoz hozzávaló bringás tartókonzolt. Egész estés túrákat ugyan nem bír a 3 db AAA elemmel, de a normál villogó mellé nagyon frankó lesz rosszul vagy sehogy nem világított részekhez. A fényereje elég brutál, erdõben is simán lehet használni tekeréshez. És kb. 2500-3000 Ft postaköltséggel együtt.

mandras81

mandras81

vendég

• fórumtag
  • 26 posts

Az az agydinamó a klasszikus kerékpároknál szokásos teljesítményt adja le.
Paraméterei a neten talált adatok szerint: 6V Teljesítmény: 3W Hatásfok: 48% Súly: 870g

A régi izzós változatot jobb ha nem használod, mert annál 4-6-szorosan jobb fényt tudsz elérni leddel.
Ebben is van két változat. A gyári ami azt mondják elég borsos árban van, és a házilag átalakított. Annál viszont kell az elektrotechnikai barkácsoláshoz érzék. Ezek elég kényes dolgok. Ha úgy érzed, kicsit necces megépíteni akkor olcsóbb lehet a gyári. Közben elszállhat kezdetekkor párezer forintnyi led, de akár még gyakorlottabb építõ kezében is.

Régebben már érdeklõdtem jobb fényerõ elérésérõl, és én is megkaptam válasznak, hogy az egyik lehetõség az otthoni mókolás. Mostanra megérett bennem a gondolat, valamennyi mûszaki alapom van, forrasztani tudok, viszont nagy segítségemre lennének olyan leírások, ahol lépésrõl-lépésre, vagy legalábbis minél aprólékosabban vannak levezetve egy házi átalakítás mozzanatai. Agydinamó fogja szolgáltatni a delejt, ha ez számít valamit.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,697 posts
A hideg mennyire befolyásolja szerinted az aksi teljesítményét ? Mert most jöttem haza éjszakai tekerésbõl a Pilisbõl, Hozé lámpám van de én egyáltalán nem érzem, hogy gyengébb lenne a hideg miatt. Vagy ez inkább -10-15 fok körül jön elõ ?
Marci

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

Érdekesség. Ismét egy új verzió a Magicshine-ból:
$78.80 - MJ-808E HA-III CREE XM-LT60 3-Mode 1000-Lumen LED Bike Light Set (4x18650) - Bike Lights
Cree XM-LT60 ledet kapott régi korábbi SSC P7-es helyett.

Ezzel már lehet "valamit" kezdeni!
Nekem 6 db 18650-es cella van egy leden és 6+ órán keresztül mûködik tizenfok hõmérséklet fölött, fullon.
Télen lefagyva már nem bírja annyira.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

Elég kezdõ vagyok agydinamók terén,de mostanában tervezem,hogy veszek.
..shimano DH-3N30?

meg milyen lámpákat kell hozzá venni,vagy elég a régi égõs verzió kapcsolóval?

Az az agydinamó a klasszikus kerékpároknál szokásos teljesítményt adja le.
Paraméterei a neten talált adatok szerint: 6V Teljesítmény: 3W Hatásfok: 48% Súly: 870g

A régi izzós változatot jobb ha nem használod, mert annál 4-6-szorosan jobb fényt tudsz elérni leddel.
Ebben is van két változat. A gyári ami azt mondják elég borsos árban van, és a házilag átalakított. Annál viszont kell az elektrotechnikai barkácsoláshoz érzék. Ezek elég kényes dolgok. Ha úgy érzed, kicsit necces megépíteni akkor olcsóbb lehet a gyári. Közben elszállhat kezdetekkor párezer forintnyi led, de akár még gyakorlottabb építõ kezében is.