Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Látni & látszani!

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
8729 hozzászólás a témában

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Szia!
Írt még hozzá a srác, a hûtést nagyon szidta benne - de a külföldi fórumok is ezzel vannak tele, anno ezért módosítást végeztem rajta, a hõelvezetõ felület megnövelése érdekében, egy hõelvezetõ lap lett az emitterhez be rakva -, ettõl függetlenül megcsinálta, most nem világít a nyomógomb, ellenben nagyon jól mûködik, 5 módos elektronika lett szintén bele rakva.. mivel sokszor városba kiérve is csak ezt használtam. Még nem voltam kint vele, pár napja érkezett meg. De viszek ki mellé lámpát, mert szerencse, hogy nem terepen sötétedett el múltkor.

Örülök, honnan szerzett elektronikát hozzá?

amargo

amargo

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás

Ha egyszerû félvezetõk mentek benne tönkre, azt lehet mással is helyettesíteni. Ha a mikrovezérlõ (IC), azt hiába is helyettesítenéd, mivel az abban levõ programkód a lényeg. Mininimum egy ilyennek kell benne lenni. És hogy lesz megoldva, megéri megjavítani?

OFF: Pákában Weller nagyon jó, inkább állomást vegyél, amin tudod szabályozni a hõmérsékletet (tehát ne a mágneshegyeset). Magamnak az Ayoue 2900/2901 70W, ólommentes kompatibilis állomást vettem, sokan dícsérik ezt a "márkát", én sajnos befürödtem szériahibával (visszakaptam az árát), de lehet, hogy már javítottak rajta azóta.

Szia!
Írt még hozzá a srác, a hûtést nagyon szidta benne - de a külföldi fórumok is ezzel vannak tele, anno ezért módosítást végeztem rajta, a hõelvezetõ felület megnövelése érdekében, egy hõelvezetõ lap lett az emitterhez be rakva -, ettõl függetlenül megcsinálta, most nem világít a nyomógomb, ellenben nagyon jól mûködik, 5 módos elektronika lett szintén bele rakva.. mivel sokszor városba kiérve is csak ezt használtam. Még nem voltam kint vele, pár napja érkezett meg. De viszek ki mellé lámpát, mert szerencse, hogy nem terepen sötétedett el múltkor.

weller állomás is volt a pákához, eddig manuálist és digitálisat "használtam" - az én szintemen túlzás használatot írni -, nagyon jó eszközök voltak! Valami használtat próbálok keresni. Azt is nézegettem, amit Te ajánlottál. Még nem tudom mi lesz, de sima pákával ezek szerint nem éri meg hozzá nyúlni..

Én a fényvisszaverõt a felnire egyszerûen így ragasztottam fel, már kb 2 hónapja van így rajta. Magasnyomásúval sem jön le.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
A prizma lényege, hogy ezt veszi legelõször észre az autós. Azon gondolkodtam, egy nagyobb keréknél eleve kijjebbre esik az abroncstól a 10-15cm, körülbelül hasonló ívre esik a kisebb kerék felnije és a nagyobb kerék abroncsától a 10cm. Csak a jogszabály nem így szól.

Kitaláltam egy sokkal jobb megoldást, ami teljesen szabályos, levehetõ, strapabíró. Ebbõl készítek majd egy darabot, mivel a szép mavic felnimre én sem tennék ilyen matricákat. :) Ha valakit érdekel posolok képeket.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

,a felnire ragasztás meg a küllõre nem helyettesítí a prizmát,nekem sose volt vele problémám-úgyhogy az hogy balesetveszélyes a küllõprizma-badarság!

kifejtenéd? a kresz (köhém rendelet) nem határozza meg, hogy mibõl kell lennie a küllõprizmának, csak azt, hogy hol kell elhelyezkednie és milyen szinünek kell lennie.
ha te mást is ki tudsz olvasni a kreszbõl, akkor kérlek mond, hogy mit és honnan.

a felnire ragasztás valóban nem jó, hiszen nincs az abroncstól 10-15 cm-re. de a küllõkre ragasztva szerintem megfelelõ, legalábbis eddig senki nem tudta megmondani, miért NEM az.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

..a felnire ragasztás meg a küllõre nem helyettesítí a prizmát..

A prizma elven visszatükrözõ fólia nem csak helyettesíti a prizmát hanem õ maga a prizma, mikroprizmák sokasága.
Meg kell nézni távolról megvilágítva és látod a prizma effektust, vagyis prizmaként hatásosan mûködik, nem véletlenül.
Tudtommal annyi a kitétel, hogy borostyán prizma és ennek megfelel.
Az nincs leírva, hogy szilárd mûanyag, aminek önmagában is tömege van.
Egyébként is, mitõl prizma a prizma? Attól, hogy úgy mûködik.

A közeg meg.. ha nem tudja, akkor menjen vissza általnos suli fizika órára.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Az elõzõhöz még annyit tennék hozzá, hogy a küllõre ragasztott fényvisszaverõ matrica a jogszabály szövege szerint elfogadott.

Idézet a rendelet vonatkozó szövegébõl:
"g) legalább az elsõ keréken legalább 1 db borostyánsárga színû, mindkét oldal felé hatásos oldalsó fényvisszaverõvel (küllõprizmával). "
"b) Az (1) bekezdés g) pontjában említett, kerékre oldalsó (borostyánsárga színû) fényvisszaverõt (küllõprizmát) úgy, hogy annak távolsága a kerékabroncstól 0,10-0,15 méter legyen."

Aztán be is fejeztem ezt a témát. :)

Valahol a Hozé-lámpa is házilag tákolt, de sokunknak hibátlanul mûködik, és a fénye is többszöröse, mint az ebben az árban kaphatóknak.

Tényleg, korábban is érdekelt volna a Hozé-lámpa, csak kicsúsztam. Nincs már tervben ilyen projekt? 2x200 Lumen-em van a kormányon, de egy kicsit erõsebb kellene, az egyik 200 Lumen-esbõl fejlámpát csinálnék.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

Amint mondtam nem kellene tákolni házilag a lámpát mert ez a vége,a felnire ragasztás meg a küllõre nem helyettesítí a prizmát,nekem sose volt vele problémám-úgyhogy az hogy balesetveszélyes a küllõprizma-badarság!

Akkor vegyél rendes lámpát 20ezer helyett 60-ért ;)

Valahol a Hozé-lámpa is házilag tákolt, de sokunknak hibátlanul mûködik, és a fénye is többszöröse, mint az ebben az árban kaphatóknak.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

a küllõre nem helyettesítí a prizmát,nekem sose volt vele problémám-úgyhogy az hogy balesetveszélyes a küllõprizma-badarság!

Az autós rossz tapasztalataimból okulva ötletet próbáltam adni kiegészítõ fényvisszaverõk használatára, amit megenged a kresz, írtam is, hogy nem helyettesíti a küllõprizmát. (Nem biztattam senkit, hogy ne tartsa be a kreszt, ha félreérthetõ volt, akkor elnézést.) Szerintem nagyon hasznos, azért osztottam meg örömmel a fórummal. Sokkal jobban látszik, mint a prizma, kipróbáltam, de az attól még ott lehet a keréken, minél több annál jobban látszik, ennyi.

Supernova1982

Supernova1982

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás
  • Location8448,Ajka-Bakonygyepes,Tóbereki.u.3.
Amint mondtam nem kellene tákolni házilag a lámpát mert ez a vége,a felnire ragasztás meg a küllõre nem helyettesítí a prizmát,nekem sose volt vele problémám-úgyhogy az hogy balesetveszélyes a küllõprizma-badarság!

Nagy János

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Most jött meg a sárga matricám (1m x 5cm). Így oldottam meg a felnire ragasztást (mindkét oldalon). :) A kresz szerint a kerékabroncstól 0.1-0.15m-re kell elhelyezkedjen, tehát a küllõprizmát nem helyettesíti, viszont megengedi a kerékpár oldalán borostánysárga fényvisszaverõk használatát. (Õszintén szólva, engem inkább az érdekel, hogy lássanak, valószínûleg a legtöbb rendõr elfogadná.) Rob linkelt egy képet, hogy a küllõkre ragasztva oldotta meg, ebbõl az 5cm-es szalagból rendes prizmának megfelelõ méretben meg lehet oldani ugyanazt, ami minden szempontból megfelel a kresznek. Én nem tenném oda, mert nem tartana sokáig (nálam). A szürke nem szabályos, és így talán felesleges, de rajta hagyom. :)

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Ha egyszerû félvezetõk mentek benne tönkre, azt lehet mással is helyettesíteni. Ha a mikrovezérlõ (IC), azt hiába is helyettesítenéd, mivel az abban levõ programkód a lényeg. Mininimum egy ilyennek kell benne lenni. És hogy lesz megoldva, megéri megjavítani?

OFF: Pákában Weller nagyon jó, inkább állomást vegyél, amin tudod szabályozni a hõmérsékletet (tehát ne a mágneshegyeset). Magamnak az Ayoue 2900/2901 70W, ólommentes kompatibilis állomást vettem, sokan dícsérik ezt a "márkát", én sajnos befürödtem szériahibával (visszakaptam az árát), de lehet, hogy már javítottak rajta azóta.

amargo

amargo

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás

Igen ezért nem is nézegettem annyira, igaz párszor hétszentségeltem közben, aztán gyorsan elraktam. Állomást már régóta tervezek venni. Szoktam kölcsön is kérni, de az évenkénti 3-5 forrasztás miatt még nem szántam rá magam a vásárlásra.

Remélem nem a sima páka ártott meg neki.. Forrasztanék - mármint a magam módján -, de nem férek hozzá, mert a panel másik oldalán vannak a vezetékek.

Köszönöm a felajánlást! Megkértem nálam hozzáértõbbet, hogy nézzen rá, remélem tud vele mit kezdeni.

Megjött a válasz a lámpára:
"elektronika is döglött, lehet az XM-L led mégiscsak megölte. Sajnos a legtöbb IC-rõl lekaparták a típusszámot amelyiken meg rajta maradt nincs fent a neten az adatlapja (kínai IC-k kel elõfordul) így nem lehet lokalizálni a hiba forrását."

A legfurább, hogy a táp is sérült..
De szerencsére meglehet csinálni, csak a bele lesz más :)

Állomást 12-15 körül láttam használhatót, 45W (megnézhetem pontosan ha érdekel). Egy ilyen körbeforrasztásnál lehet akkora a hõelvonás, hogy nem tudja megolvasztani az ónt rendesen, erre jó a pillanatpáka, a testre tudtommal nem kényesek a cuccok (egyébként nem minden pillanatpáka viszi ki a feszültséget a hegyre). A nagyobb teljesítményûekkel vagy PB free kompatibilitással növekszik az ár is erõteljesen, az olcsó hússal én is befürödtem. Valószínûleg nem a páka ártott meg neki. Ha végképp nem bír vele senki, ne dobd el, ha elpostázod szívesen megnézem.

Nézegettem állomásokat én is, eddig weller volt nálam és ezekbõl nézek használtakat.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Oké tudom csak tegnap este menzeszeztem vagy mi.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.684 hozzászólás
Ez is nagyon jó lámpa. Több is van a haveri körben, szóval láttam a fényét elég sokszor. Nem cserélném el a Hozé lámpámat ezért de a szélesebb szórásra kicsit irigy vagyok.
Marci

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Nemsokára megírom a teljes tesztet (amint lesz egy-két nap szabadidõm), addig is itt egy kép, hogy kb. mit tud a Magicshine MJ-808E:https://picasaweb.go...330886811218194
Elsõ benyomások:
A maximális fényerõ elképesztõ, viszont ebben a módban városban használni nem nagyon lehet, mivel középen van egy erõsebb fényfolt, amit csak messzire beállítva lehet eltüntetni (egyenletesebbé tenni a fénycsóvát), így azonban zavarhatja az autósokat. Teljes sötétben (35 km-en keresztül teszteltem így eddig) a kis fényerõszint az optimális, ezzel a beállítással is mindent meg lehet látni, nagyobb sebességgel is (40-45 km/h). Van még egy harmadik mód is, melyben a lámpa a nagy fényerõszinttel megeggyezõ erõsséggel villog (másodpercenként kettõt). Gyorsan átmelegszik a lámpaház, de nem túl erõs mértékben (ha pedig elér egy küszöbértéket a hõmérséklet, akkor átvált kis fényre - ezt eddig nem tudtam kihozni belõle). A bekapcsológomb négyféle színen világít, az akkumulátor feltöltöttségének megfelelõen: Zöld (100%-75%), Kék (75%-50%), Sárga (50%-30%), Piros (30%-5%), illetve pirosan villog, ha 5%-nál kevesebb az energia. Eddig csak a kékig tudtam lemeríteni (3,5 óra vegyes használattal). Megtaláltam a hivatalos weboldalát is:http://www.magicshin...ct_ok.asp?id=40 . Egyelõre ennyire volt idõm, nemsokára nekiállok tesztelni és fotózni (rendes fényképezõvel).

Tehát majd nem olyan jó mint egy Hozé lámpa, igaz azon nincs szín koncert csak világit, de azt nagyon:)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Supernova1982

Supernova1982

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás
  • Location8448,Ajka-Bakonygyepes,Tóbereki.u.3.
Nem akarok itt senkit megbántani,de minek kell a gyári állapotú lámpákat felturbózni?Akkor vegyetek reflektort,a rendesen összeszerelt gyári állapot is jó,ha nem küld vissza és megjavítják garanciálisan!Nekem már több mint egy éve van meg egy SIGMA PAVA lámpám-van benne egy tompított és egy reflektor üzemmód-tökéletesen jó-még villogtattak is rám hogy bántja a szemüket!

Nagy János

szelesteytamastome

szelesteytamastome

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Nemsokára megírom a teljes tesztet (amint lesz egy-két nap szabadidõm), addig is itt egy kép, hogy kb. mit tud a Magicshine MJ-808E:https://picasaweb.go...330886811218194
Elsõ benyomások:
A maximális fényerõ elképesztõ, viszont ebben a módban városban használni nem nagyon lehet, mivel középen van egy erõsebb fényfolt, amit csak messzire beállítva lehet eltüntetni (egyenletesebbé tenni a fénycsóvát), így azonban zavarhatja az autósokat. Teljes sötétben (35 km-en keresztül teszteltem így eddig) a kis fényerõszint az optimális, ezzel a beállítással is mindent meg lehet látni, nagyobb sebességgel is (40-45 km/h). Van még egy harmadik mód is, melyben a lámpa a nagy fényerõszinttel megeggyezõ erõsséggel villog (másodpercenként kettõt). Gyorsan átmelegszik a lámpaház, de nem túl erõs mértékben (ha pedig elér egy küszöbértéket a hõmérséklet, akkor átvált kis fényre - ezt eddig nem tudtam kihozni belõle). A bekapcsológomb négyféle színen világít, az akkumulátor feltöltöttségének megfelelõen: Zöld (100%-75%), Kék (75%-50%), Sárga (50%-30%), Piros (30%-5%), illetve pirosan villog, ha 5%-nál kevesebb az energia. Eddig csak a kékig tudtam lemeríteni (3,5 óra vegyes használattal). Megtaláltam a hivatalos weboldalát is:http://www.magicshin...ct_ok.asp?id=40 . Egyelõre ennyire volt idõm, nemsokára nekiállok tesztelni és fotózni (rendes fényképezõvel).

tekeyagd

tekeyagd

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 hozzászólás

Ha leolvadt, nem próbáltad pótolni?

de,volt otthon ledem, ez még régebbi kiadás,ahogy néztem,kíváncsi leszek rájuk...

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Igen ezért nem is nézegettem annyira, igaz párszor hétszentségeltem közben, aztán gyorsan elraktam. Állomást már régóta tervezek venni. Szoktam kölcsön is kérni, de az évenkénti 3-5 forrasztás miatt még nem szántam rá magam a vásárlásra.

Remélem nem a sima páka ártott meg neki.. Forrasztanék - mármint a magam módján -, de nem férek hozzá, mert a panel másik oldalán vannak a vezetékek.

Köszönöm a felajánlást! Megkértem nálam hozzáértõbbet, hogy nézzen rá, remélem tud vele mit kezdeni.

Állomást 12-15 körül láttam használhatót, 45W (megnézhetem pontosan ha érdekel). Egy ilyen körbeforrasztásnál lehet akkora a hõelvonás, hogy nem tudja megolvasztani az ónt rendesen, erre jó a pillanatpáka, a testre tudtommal nem kényesek a cuccok (egyébként nem minden pillanatpáka viszi ki a feszültséget a hegyre). A nagyobb teljesítményûekkel vagy PB free kompatibilitással növekszik az ár is erõteljesen, az olcsó hússal én is befürödtem. Valószínûleg nem a páka ártott meg neki. Ha végképp nem bír vele senki, ne dobd el, ha elpostázod szívesen megnézem.

nálam is halt be pár DX-es lámpa,újabban a LED-ek leolvadnak az alaplapról,biztos túlhajtanak a gonosz kis törpék ezeknél is...

Ha leolvadt, nem próbáltad pótolni?

tekeyagd

tekeyagd

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 hozzászólás

a körbeforrasztott nyák kivehetõ ha megfelelõen eltávolítod róla az ónt!
az állomást én is javaslom,de gyorsan rendelj be szerintem új lámpát,mert mire ideér kínából 24órás,nem? :D
nálam is halt be pár DX-es lámpa,újabban a LED-ek leolvadnak az alaplapról,biztos túlhajtanak a gonosz kis törpék ezeknél is...