Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Látni & látszani!

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
8729 hozzászólás a témában

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Itt találtam jó áron fényvisszaverõ szalagokat. Beszéltem velük, 750 Ft + ÁFA / m és 5cm széles. Van több színben. Most számolom mennyi kellene, illetve megpróbálom kideríteni mit fogad el a rendõrség, ha valakit érdekel ezeket is megírom.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

igen, és erre vonatkozott a kérdésem: miért? mi az a feltétel, aminek nem felel meg? küllõk közt van, borostyánsárga és fényvisszaverõ.
KRESZ szerint kötelezõ felszerelések - BringaWiki

Elfogadják ezt, ha kicsit nagyobb felületûre csinálod. Ennyiben tér el egy hagyományos prizmától szerintem.

Nekünk volt vmi kicsi matricánk, amit felraktunk, de állandóan le akar jönni. Aztán elmentünk a Balu által ajánlott helyre, ahol 500 Ft-ért kaptunk egy jóóó hosszú (vagy széles, ahogy vesszük - ~120x10 cm ) tekercset, ami nagyon jól tapad, nem is ázik le, viszont a fényt kevésbé látványosan veri vissza. Ez a legkisebb vásárolható egység akár 4-5 bringára is elég lehet, úgy, h az ember ragaszt mindenhova (támvilla, láncvilla, felnik, alsócsõ, homlokcsõ, nyeregcsõ)
Panton : Papíripari és Dekorációs Üzletlánc Budapest

Naponta közlekedve a városban eddig rendõr amúgy csak "komolyabb" dolgokat ellenõrzött nálunk, pl. 1x nem volt bekapcsolva az elsõ lámpám, és emiatt állított meg minket.

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás
Fényvisszaverõ öntapadós és varrható szalagok | Wowow fényvisszaverõ termékek | Bike Planet

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Ha lehet kapni ilyen borostánysárga színû öntapadós szalagot, azt elvileg a felnire is rá tudnám szépen ragasztani és remélem úgy a mosást is elviseli. Csak kérdés hol kapok.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Az enyém olyan, hogy csak egy ponton tart és ahhoz elég erõs, hogy elörje a küllõt. Bár 2mm-es küllõ, de nem kísértem a sorsot. Amit még láttam, az két pontos és befeszül a küllõk közé, egészséges a keréknek. Nem véletlen, hogy komoly bringákon nem látni ilyesmit. Bár túl sokáig nem érint a dolog, mert utálom az aszfaltot. Akárhányszor megyek hajszál híján elütnek. A kipuff gáz meg végképp nem hiányzik, de ez már off.

Ez a szalag tetszik csak kérdés hogy bírja a bringamosást. Hol lehet kapni és mennyiért?

ha az megárt a küllõnek az régen rossz

mondjuk a szalag nekem is tetszik

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

ezt ugye nem mondod komolyan?

nekem pont nemrég esett be két prizma is a küllõk közé, de azon kívül, hogy reccs és látsz egy szétrepülõ törmeléket, még csak észre sem veszed a bringa mozgásán

ha jól feltéve a prizma, akkor meg le sem esik

Az enyém olyan, hogy csak egy ponton tart és ahhoz elég erõs, hogy elörje a küllõt. Bár 2mm-es küllõ, de nem kísértem a sorsot. Amit még láttam, az két pontos és befeszül a küllõk közé, egészséges a keréknek. Nem véletlen, hogy komoly bringákon nem látni ilyesmit. Bár túl sokáig nem érint a dolog, mert utálom az aszfaltot. Akárhányszor megyek hajszál híján elütnek. A kipuff gáz meg végképp nem hiányzik, de ez már off.

Ez a szalag tetszik csak kérdés hogy bírja a bringamosást. Hol lehet kapni és mennyiért?

Gardner03

Gardner03

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás

igen, és erre vonatkozott a kérdésem: miért? mi az a feltétel, aminek nem felel meg? küllõk közt van, borostyánsárga és fényvisszaverõ.

én is csak ajánlani tudom, ha a "kékeknek" is ez van a kocsira ragasztva, talán nekünk is megfelel. De tényleg rendõre válogatja...
Az enyémen már két éve birja:
https://picasaweb.go...355537751803618

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás

Rendõre válogatja, hogy ki mibe köt bele, de sok helyen nyilatkozták azt, hogy inkább azokat "veszik elõ", akiknél mégcsak lámpa sincs, illetve nem teljes mértékben értenek egyet a kressz minden rendelkezésével, pontjával, és megfogalmazásával.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

igaz h jobban néz ki de papíron nem fogadják el.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
igaz h jobban néz ki de papíron nem fogadják el.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
én vettem narancs (borostyán?) sárga öntapadós szalagot, amivel összeragasztottam 2 küllõt. igy mindkét oldalra van narancs fényvisszaverõm. ez megfelel küllõprizmának?
ilyen öntapadós szalagból van még ezüst és piros szín is, szerintem veszek még azokból is, és csinálok "prizmát" elõre-hátra. ez az öntapadós dolog mégiscsak jobban néz ki mint a felcsavarozós mûanyag bizbasz..
Feltöltött kép

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
ezt ugye nem mondod komolyan?

nekem pont nemrég esett be két prizma is a küllõk közé, de azon kívül, hogy reccs és látsz egy szétrepülõ törmeléket, még csak észre sem veszed a bringa mozgásán

ha jól feltéve a prizma, akkor meg le sem esik

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Amúgy a prizma kivételesen nem teljsen hülyeség

Lehet hogy 15km/h-val közlekedõ, kavicsokat kerülgetõ nyugdíjasoknak megfelel. A küllõknek van egy feszessége, rugalmassága, erre ráraksz valamit az befolyásolja.. Terepen véletlenül forduljon a prizma a küllõk közé, jobb esetben a prizma törik, rosszabb esetben a küllõ, összeomlik a kerék és elszállsz. 50-nél meg is lehet halni. Dinotte lámpám van, úgy van megcsinálva, hogy az elején körben van egy fénygyûrû, ami oldalról is, majdnem hátulról is nagyon látszik. A lámpa eleve vakít és fényárt csinál az útra. Aki ezt nem látja, az egy szembejövõ autót sem látna.

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás

Amúgy a prizma kivételesen nem teljsen hülyeség. Ha autót vezetek, akkor ami a legjobban látszik egy bringásból este, az általában a küllõ és a pedál prizma. Fõleg ugye oldalról.

A balesetveszélyességének mikéntjét meg nem nagyon látom.

Amúgy nekem ilyen DX-es lámpám van

$12.25 - Flood-to-Throw Zooming Cree P4-WC 3-Mode LED Bike Light with Mount (3*AAA) - Bike Lights

Elég jó, mert városban is könnyen használható, de alkalomadtán erdõbe is lehet vele bóklászni (jó, nem ezzel fogsz éjszakai dh futamra menni). ÉS mind emellé olcsó is. Én kiegészítõként használom egy cateye villogó mellé, akkor amikor olyan helyen megyek, ahol gyérebb a közvilágítás.

Ez itthon Acor néven (is) fut, tényleg egész jó fénye van, csak itthon legalább 2x ennyibe kerül.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Amúgy a prizma kivételesen nem teljsen hülyeség. Ha autót vezetek, akkor ami a legjobban látszik egy bringásból este, az általában a küllõ és a pedál prizma. Fõleg ugye oldalról.

A balesetveszélyességének mikéntjét meg nem nagyon látom.

Amúgy nekem ilyen DX-es lámpám van

http://www.dealextre...unt-3-aaa-26800

Elég jó, mert városban is könnyen használható, de alkalomadtán erdõbe is lehet vele bóklászni (jó, nem ezzel fogsz éjszakai dh futamra menni). ÉS mind emellé olcsó is. Én kiegészítõként használom egy cateye villogó mellé, akkor amikor olyan helyen megyek, ahol gyérebb a közvilágítás.

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás

Aki a DealExtreme-rõl rendelt Magicshine lámpát, az írja meg legyen szíves, hogy hány nap volt mire ideért! Április 19.-én rendeltem egy MJ-808E típust és még mindig nem jött meg (Honkong Post-tal), az utolsó követési információ: 2011-04-30 Departure From Outward Office Of Exchange. Elõre is köszönöm a válaszokat (Írtam a DealExtreme support-nak, hogy még nem jött meg, pedig elvileg meg kellett volna, azt válaszolták, hogy adjak neki még 2 hetet, ha, akkor sem jön meg, akkor írjak nekik újra)!

Kb. 2 hét volt amíg kihozták, még nem tudtam élesben kipróbálni, mert kell a töltõhöz átalakító a konnektorba, mert USA szabvány.Sztem vegyél te is addig, amíg megjön.A Media Marktban 2490ft volt a legolcsóbb, de a teszveszen találtam kemény 90ft-ért.A szállítás 400ft:D
Szerencsére van még benne annyi töltés, hogy leteszteljem kedden a Jánoskán.
Amúgy sztem kib. jól világít, nem bántam meg, csak az akksija nehéz kicsit.Ebbõl lehet venni könnyebbet is?

gellert12

gellert12

vendég

• fórumtag
  • 127 hozzászólás

A DX-rõl lehet normális lámpát venni 10000 körûl amikkel nem szokott baj lenni.

$56.60 - Eastward YJ-E02 HRC20-30MN MC-E 3-Mode 800-Lumen LED Bike Light Set (4*18650) - Bike Lights
Ilyenre gondoltam.
Annyi hogy ehhez össze kell rakni egy töltõt /vagy venni kell egyet/.
Neha osszeszavakat a keverem

gellert12

gellert12

vendég

• fórumtag
  • 127 hozzászólás

Aki a DealExtreme-rõl rendelt Magicshine lámpát, az írja meg legyen szíves, hogy hány nap volt mire ideért! Április 19.-én rendeltem egy MJ-808E típust és még mindig nem jött meg (Honkong Post-tal), az utolsó követési információ: 2011-04-30 Departure From Outward Office Of Exchange. Elõre is köszönöm a válaszokat (Írtam a DealExtreme support-nak, hogy még nem jött meg, pedig elvileg meg kellett volna, azt válaszolták, hogy adjak neki még 2 hetet, ha, akkor sem jön meg, akkor írjak nekik újra)!

Nekem karácsonykor volt 4 hét.

gellert12

gellert12

vendég

• fórumtag
  • 127 hozzászólás

Hát igazábó 10 a brutálplafon számomra.

Ez már jócskán kiszalad a költségvetésembõl.

Veszek egy HL-500-at halogén izzóval, bele 2db 4000mA-es akkut, annak bírnia kell.
Nekem elég lesz.Majd késöbb talán veszek egy ilyet.
Az egész 6e HUF

Majd beszámolok az eredményrõl.
De ezen kívül bármilyen ledes lámpával foglalkozni pénzkidobás azt aláírom.

A DX-rõl lehet normális lámpát venni 10000 körûl amikkel nem szokott baj lenni.

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás

Úgylátom a kapcsoló nem az erõssége a lámpának. Küldd vissza, hogy cseréljék ki. Én hátsót nem tudtam bekapcsolni kb 2 hónap használat után. Cserélték, ez most jó.

Ha ez nekem szólt, akkor megoldottam. Hagytam az erõsebb világító üzemmódban és 5 perc után kikapcsoltam. Jelenleg jól müködik
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.