Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Látni & látszani!

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
8729 hozzászólás a témában

szelesteytamastome

szelesteytamastome

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Aki a DealExtreme-rõl rendelt Magicshine lámpát, az írja meg legyen szíves, hogy hány nap volt mire ideért! Április 19.-én rendeltem egy MJ-808E típust és még mindig nem jött meg (Honkong Post-tal), az utolsó követési információ: 2011-04-30 Departure From Outward Office Of Exchange. Elõre is köszönöm a válaszokat (Írtam a DealExtreme support-nak, hogy még nem jött meg, pedig elvileg meg kellett volna, azt válaszolták, hogy adjak neki még 2 hetet, ha, akkor sem jön meg, akkor írjak nekik újra)!

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Úgylátom a kapcsoló nem az erõssége a lámpának. Küldd vissza, hogy cseréljék ki. Én hátsót nem tudtam bekapcsolni kb 2 hónap használat után. Cserélték, ez most jó.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Pont ezüst és vörös matricákat láttam. A vörös hátulra jó, az ezüst a villára. Rosszul emlékeztem. Ha csak egy prizma van, akkor mindkét oldalán fényvisszaverõsnek kell lennie, a legtöbb nem ilyen szerintem, ezért jobb a kettõ. A borostyán sárga küllõprizmát nem tudom mivel lehetne helyettesíteni, de azt egész biztosan nem fogok rárakni, hogy kiforduljon a rázkódástól és bemenjen a küllõk közé. Eleve a küllõkre rakni bármit is balesetveszélyes és nagyon rossz ötlet, szerintem.

Ezt találtam, mint kötelezõ felszerelés:
- könnyen kezelhetõ, megbízható kormányberendezés;
- két, egymástól függetlenül mûködtethetõ fékszerkezet, melyek közül az egyik az elsõ, a másik a hátsó kerékre hat;
- hangjelzõ berendezés, amely csak csengõ lehet;
- egy darab elõre fehér, vagy kadmium sárga fényt adó lámpa;
- egy darab hátra piros fényt adó, sötétben, tiszta idõben legalább 150 méter távolságról látható lámpa;
- hátul egy vagy két (nem háromszög alakú) piros színû fényvisszaverõ prizma;
- legalább az elsõ keréken minimum 1 db borostyán sárga színû prizma, mindkét oldalán fényvisszaverõvel.

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
Rendõrfüggõ szerintem. A lényeg, hogy borostyánsárga legyen, mert hallottam már hogy a fehér miatt ugattak...
Egyébként a KRESZ nem 2db-ot ír elõ, elég ha az elsõ keréken van, ha jól tévedek.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Elvileg elõírás, hogy a kerékpáron elsõ-, hátsó (2db) és küllõprizmáknak kell lennie. Ilyen karácsonyfadíszeket soha nem fogok a biciklire tenni, nem beszélve arról, hogy a küllõprizma rám nézve balesetveszélyes is. Találtam 3M fényvisszaverõ matricákat egy üzletben. Elöl a villára lenne érdemes ragasztani körben vagy függõlegesen, hátul pedig a vázcsövekre, nyeregcsõre vagy kinek hol van hely. Arra gondoltam a felnik peremére (nyilván tárcsafék esetén) is érdemes lenne felrakni 4-5 db kis csíkot. Elfogadja ezt a rendõr prizmák helyett? A láthatósága ugyanaz, viszont nem balesetveszélyes, ronda és felesleges teher.

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás
Blackburn Flea elsõ lámpa töltése után, nem tudom kikapcsolni a lassú villogást tapasztalt már valaki ilyet?
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

zylin

zylin

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 hozzászólás

Csatlakoznek en is (MJ808).
A neten keringo infokbol nem szabad levonni azonnal a vegkovetkeztetest. (Tobbnyire a negativ informaciok vesodnek be melyebben)
Persze ha ezeknek a negativ informacioknak az aranya jelentos tulsulyban van az mar jelent valamit, de mint ahogy az elottem iro is megirta. Ettol itt nem kell tartani.
Minden a vilagon gyartott termek kozott vannak hibas darabok (foleg a sorozatgyartottak)
Maga a lampatest szerintem tokeletes, vizallo, jo fenyerovel es szorassal (A kesobbi kiadasnak talan megjobb a szorasa). A tobbi meg ha veletlen megse olyan lenne mint ami elvarhato es valami gond van vele, egy elelmesebb ember siman csereli, megoldja. Ennyi penzert ebben a kategoriaban gyakorlatilag nevetseges ilyenen gondolkozni mint amiket leirtal. Kb 15-17Ezer volt atszamitva szallitasi koltseggel (most nem tudom mennyibol jonne ki , azota a $ arfolyama is rosszabb lett szoval olcsobb kell legyen. A szallitasi koltsegen mai napig nem tudom tultenni magam. Gyakorlatilag olcsobb volt mintha Budapesten kiszallitananak valamit haztol-hazig)
Hozzavetolegesen a hasonlo kategoriaju de minosegi alapanyagokbol keszitett Lupin Tesla kb 80Ezer forint volt amikor neztem. Ha nagyon felsz tole hogy valami nem lesz jo de mindenkepp kell ez a fenyero, akkor rendelj kettot :D Legfeljebb az egyiket eladod itthon. Biztos lesz ra vevo.

Abban igazad van, hogy lehet hibás minden. Még egy Tesla is(német minõség ide vagy oda).
Abban is igazat tudok adni, hogy a negatív információk jobban rögzülnek az emberi agyban, viszont nagy különbség van abban, hogy ki hogyan tud mérlegelni.
Az, hogy 15-17 E forint meg kinek mit jelent változó. Részemrõl akár 2-3x ennyiért is vehetnék lámpát de valószínûleg ezt meg azért tehetem meg mert nekem 15 E már az az összeg, amirõl nem úgy gondolkodom hogy "ha max elromlik veszek 1 másikat".
A posztomat meg elve azzal indítottam, hogy lebeszélni senkit nem akarok róla.
Egy alternatívát ajánlottam világításnak.

amargo

amargo

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás

A Magicshine-ban korrekt kapcsolóüzemû áragenya van. Ha SSC P7-rõl CREE XML-re cseréled, a ledáram ugyanakkora marad, a felvett teljesítmény néhány százalékkal csökken (az új led kissebb égésfesze miatt), a fénymennyiség, hatásfok kicsit jobb lessz; ezek miatt melegedni is kevésbé fog! :)
Egyedül az a kérdéses -mivel P7 lednek magasabb a felépítése, mélyebben belenyúlik a tükörbe- hogy lehet az új ledet fókuszpontba igazítani? A lámpa belsõ felépítését nem ismerem. Valószínûleg mögé kell csúsztatni még egy alulemezt, hogy a led megemelkedjen (vagy a tükröt valahogy lejjebb engedni)... ezen kívül még az is lehet, hogy a tükör aljából is kicsit reszelni kell. :(
Ha új ledet veszel bele, szerintem meggondolandó hogy 7000K°-nél melegebb fehér árnyalatút vegyél, (igaz, kicsivel kevesebb lument produkál, viszont jobban látni vele)

Köszönöm a leírást. Elvileg van róla egy http://www.youtube.com/watch?v=hlPppCE2z_k
Már régebben bele kellett rakni egy kis "lemezt" a hõelvezetés gyanánt, remélem ahhoz hasonló jó lesz, ha kell hozzá.
Azt rendeltem be, amit linkeltem, remélem jó lesz..

DöG

DöG

vendég

• fórumtag
  • 229 hozzászólás

Sziasztok!

Én most rendeltem be a fent említett lámpához egy XML-U2 LED-et, a neten keringenek az upgrade lehetõségek, így gondoltam a $13 ne tartson vissza, belevágok.

Kérdésem valakinek van róla tapasztalata errõl? Bírni fogja még a lámpa? Itt inkább a hûlésre gondolok..

Köszönet a válaszokért.

A Magicshine-ban korrekt kapcsolóüzemû áragenya van. Ha SSC P7-rõl CREE XML-re cseréled, a ledáram ugyanakkora marad, a felvett teljesítmény néhány százalékkal csökken (az új led kissebb égésfesze miatt), a fénymennyiség, hatásfok kicsit jobb lessz; ezek miatt melegedni is kevésbé fog! :)
Egyedül az a kérdéses -mivel P7 lednek magasabb a felépítése, mélyebben belenyúlik a tükörbe- hogy lehet az új ledet fókuszpontba igazítani? A lámpa belsõ felépítését nem ismerem. Valószínûleg mögé kell csúsztatni még egy alulemezt, hogy a led megemelkedjen (vagy a tükröt valahogy lejjebb engedni)... ezen kívül még az is lehet, hogy a tükör aljából is kicsit reszelni kell. :(
Ha új ledet veszel bele, szerintem meggondolandó hogy 7000K°-nél melegebb fehér árnyalatút vegyél, (igaz, kicsivel kevesebb lument produkál, viszont jobban látni vele)

amargo

amargo

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás
Sziasztok!

Én most rendeltem be a fent említett lámpához egy XML-U2 LED-et, a neten keringenek az upgrade lehetõségek, így gondoltam a $13 ne tartson vissza, belevágok.

Kérdésem valakinek van róla tapasztalata errõl? Bírni fogja még a lámpa? Itt inkább a hûlésre gondolok..

Köszönet a válaszokért.

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás

Hát igazábó 10 a brutálplafon számomra.

Ez már jócskán kiszalad a költségvetésembõl.

Veszek egy HL-500-at halogén izzóval, bele 2db 4000mA-es akkut, annak bírnia kell.
Nekem elég lesz.Majd késöbb talán veszek egy ilyet.
Az egész 6e HUF

Majd beszámolok az eredményrõl.
De ezen kívül bármilyen ledes lámpával foglalkozni pénzkidobás azt aláírom.

Hali!

Sztem aminek még elfogadható fénye van, az az Acor Alt 21112 és kb. 5500ft.Állítható a fókusza, bár a fókuszállító csavarj elég érzékeny, de egy kis szigszalag alátekerésével orvosolható a probléma.Két fényereje van + egy villogó funkció.Elem is jár hozzá, ami természetesen gagyi.

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás
Asszem sikerült, talán mégsem vagyok akkora láma.Sisakon hordanám, asszem ez oda is feltehetõ, de ha nem, akkor is megoldom vhogy.Köszi a tippeket!

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

Hali

én is hasonló cipõben járok, mint löpapp kolléga, én is pályáznék egy ilyesmi lámpára, csak van néhány bökkenõ.
Én Bp-tõl kb 100 km-re lakom (ez e legkisebb gond)
én szeretnék ahhoz a lámpához plusz felfogató egységet, mert szeretném 2-3 biciklin is használni a lámpát. Erre tud valaki valamilyen megoldást?

Reménykedem, hogy lesz olyan jelentkezõ aki tud rendelni arról az oldalról.
Üdv MZ/X

Nekem is van Magicshine lámpám, és csak jót tudok róla mondani. A fénye kiváló, a városban illetve közúton még sok is, ha rosszul állítod be nagyon elvakítja a szembõl jövõket. Technikai problémám még nem volt vele, -8 fokban is bírta az akkumlátor, amit teljesen lemeríteni még egyszer sem tudtam. Ami meg a rögzítést illeti, egy egyszerû gumigyûrûvel lehet a kormányra illeszteni, amihez nem kell semmiféle felfogató egység. Egyszerûen csak leveszed és átrakod a másik bringára. Sok sikert a rendeléshez, ez a lámpa megéri az utánajárást!

mz/xx

mz/xx

újonc

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
Hali

én is hasonló cipõben járok, mint löpapp kolléga, én is pályáznék egy ilyesmi lámpára, csak van néhány bökkenõ.
Én Bp-tõl kb 100 km-re lakom (ez e legkisebb gond)
én szeretnék ahhoz a lámpához plusz felfogató egységet, mert szeretném 2-3 biciklin is használni a lámpát. Erre tud valaki valamilyen megoldást?

Reménykedem, hogy lesz olyan jelentkezõ aki tud rendelni arról az oldalról.
Üdv MZ/X

cc_rider

cc_rider

vendég

• fórumtag
  • 40 hozzászólás
Hát igazábó 10 a brutálplafon számomra.

Ez már jócskán kiszalad a költségvetésembõl.

Veszek egy HL-500-at halogén izzóval, bele 2db 4000mA-es akkut, annak bírnia kell.
Nekem elég lesz.Majd késöbb talán veszek egy ilyet.
Az egész 6e HUF

Majd beszámolok az eredményrõl.
De ezen kívül bármilyen ledes lámpával foglalkozni pénzkidobás azt aláírom.

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás
Sikerült felregisztrálnom az oldalra, de sajna a rendelésnél megakadtam.Sajna nem tudok angolul és bankkártyám sincs, így ha valaki rendel magának Bp-n vagy környékén,akkor betársulnék.Le is foglalózom, ha kell.Pancser vagyok na!:confused:

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.684 hozzászólás
Nincs mit meggondolnod !
10ezerért NEM kapsz használható lámpát. A Magicshine-nak meg olyan fénye van, mintha felkapcsolnád a napot. Kérj meg valakit, hogy megnéznéd a fényét. Ha meglátod, nem gondolkozol többet.
Marci

cc_rider

cc_rider

vendég

• fórumtag
  • 40 hozzászólás
Oks meggondolom.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Vegyél olyant amit az urak itt lentebb tárgyalnak, még ha kicsivel többe is kerül,
annál jobbat ár/érték valamint használható fényerõ tekintetében nem kapsz sehol.
Tudom, ismerem a ledeket hiszen régebben foglalkoztam ilyen építéssel baráti szinten.
Barátnak is 25e-ból jött ki egy gyengébbnek az ára.
A boltiak hasonlóban meg háromszorosából.
Most itt ez a lehetõség, nagyon olcsó, jó qrva erõs de rendeléssel kell foglalkozni érte.

Fogjatok össze ha közel laktok..

Amirõl írtál azt szerintem jobb ha elfelejted mert szégyenében elhalványodik a fénye ezek mellett.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

cc_rider

cc_rider

vendég

• fórumtag
  • 40 hozzászólás
Üdvözlet Uraim!

Munkámból kifolyólag az esti tekerés marad számomra és ehez kéne valami használható lámpa.
Most 2db Power Beam van fenn, de gondolom nem kell részletezzem, h terepen mit ér....
Egyik bringatársamnak egy hagyományos izzós régi HL-500 van fenn, ami fényévekkel kenterbe vágja az én két lámpámat, marha jól világít, mint egy reflektor (nincs összehasonlítási alapom más új generációs ledesekkel).

Kérdeném, h maximum 10e Ft-ig milyen lámpát érdemes vegyek ami a legerõsebben világít és nem gagyi f*s?
Az akku élettartamra elég a 3óra.

Lelki szemeim elött jelenleg egy Cateye HL-500 lebeg halogén izzóval.
A HL-500 II rõl mit mondanátok? 3x nagyobb fényerõt írnak hozzá mint az öreg HL-500-hoz.