Jelentkezz be Regisztrálj

Látni & látszani!
Írta 2011. szeptember 01. - 15:17

Írta 2011. szeptember 01. - 14:49

A rekus témakörnél még idejében elsütöttem a következõ megjegyzést. Lehet, hogy itt egy kicsit késõ, mert a portéka nálunk (Miskolc - vasgyári bolt) már épp elfogyott - elnézést, most vettem észre, hogy ilyen témakör külön létezik.
Láttam a Lidl-ben ilyet: 3M Speichenreflektoren Sekuclip
A Lidl-ben saját márkás termékként volt csomagolva (Crivit), de ráírták, hogy a 3M anyag van benne.
36db-os, 1600,- Ft.
Írta 2011. augusztus 30. - 14:15

Írta 2011. augusztus 29. - 22:46

Sziasztok vettem ma prizmát a bringámra de valami állati hülyén néz ki rajta tudtok ajánlani valami apróbb fényvisszaverõt ami megfelel a kresznek?
Saját sufnituning. Pedálprizma. Végéktõl 2 mm-re makettfúróval elõfurva majd kimarva egy átmenõ... "horony"?. Vékonyra vágott szigetelõszalagot többször átvezettem-áttekertem a résen és így rögzítettem a küllõhöz. Szolid, nem zavaró és talán szabályos.

Írta 2011. augusztus 29. - 20:26

"TUDOD MI A DRÁGA??? AZ UTOLSÓ HARANGSZÓ!" ...ha nem látnak és elcsap valaki oldalról!
FényVisszaVerõ csíkok oldala...
Nemrég sötétben egy benzinkútnál a kereket fújtam és egy autós állt mellettem a sziget másik oldalán.
A lámpámat viszont nem kapcsoltam le arra a pár percre, ha jól emlékszem. Erõs széles sávban világított egy füves rész felé.
Az autóssal valahogy beszédbe elegyedtünk és mondta, hogy látja az elsõ és hátsó fényem jól világít de
sokan nem is gondolják, mennyire nem látható egy bringa oldalról nézve.
Mivel a forgalom többi résztvevõinek is van saját lámpája ezért elegendõ lehet a retroreflektív fólia is, akár a küllõkre tekerve.
Kb. 5-6 küllõt egymás mellett betekerünk ilyen borostyán sárga öntapadós anyaggal, akkor már elég nagy a felületek összességének a látványa
és a mozgás érzetét is kelti ha a keréknek egy kis cikkelyét tesszük ezzel visszaverõvé.
A másik szabály, hogy a felnitõl legalább 10-15 cm-re legyen ilyen prizma elvén mûködõ láthatósági segédeszköz.
Az szerintem nem baj ha közelebb is van, de az adott részen mindenképp legyen.
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Írta 2011. augusztus 29. - 19:01

Noname 50mm reflexszalag (öntapadós, méhsejtes) (Kiegészítõk | Láthatóság) | Kerékpár Webshop
Persze ebbe is beleköthetnek ha nagyon akarnak, de ha telematricázod a bringádat (a megfelelõ színûekkel), akkor biztos, hogy látható leszel és mégsem olyan ormótlanok, mint a mûanyag fényvisszaverõk.
Köszi, ez jó lesz, valami ilyesmi van felragasztgatva a rendõrautókra is akkor lehet hogy az én bringámon is elfogadják...

Írta 2011. augusztus 29. - 18:55

Persze ebbe is beleköthetnek ha nagyon akarnak, de ha telematricázod a bringádat (a megfelelõ színûekkel), akkor biztos, hogy látható leszel és mégsem olyan ormótlanok, mint a mûanyag fényvisszaverõk.
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Írta 2011. augusztus 29. - 18:20

Írta 2011. augusztus 28. - 13:41

Egyszer megjegyezte valaki, nálam nem is a lámpa van a bringán, hanem a bicaj van a lámpára szerelve,
pedig nem is volt ekkora az a lámpa!

Még szín kiegészítõ ledeket is épített bele a majestro, mint én annak idején.
Forrás: Worlds Brightest Bike
Írta 2011. augusztus 23. - 10:01

Ígéretes darab mindkettõ.
Írta 2011. augusztus 19. - 14:14

@amargo: az én kis cégem, a BudapestScenes szervez ilyen bunkertúrát (2-2,5 órás vezetés a Csepel Mûvek területén, világháborús légókocka meglátogatásával). Most ajánlottam ki az éjszakai bunkertúrákat, ezek este 10-kor indulnak. További infót találhatsz a BudapestScenes | Facebook címen, a 'Magyarul' - 'Bunkertúránk' fülek alatt, vagy az 'Eseményeknél'. Az elsõ bevetés ma este lesz, a következõ alkalom, amire van szabad hely, szeptember 10. - ha érdekel, én bárkit várok szeretettel:D A föld alatti Budapestrõl egyébként a fenti címen, a 'Budapest bunkerváros' c. fotóalbumban találsz egy raklap képet.
Bocs az off-ért, kösz még egyszer a segítséget!
http://www.facebook.com/budapestscenes
http:/budapest-szinterei.blog.hu
http://www.youtube.com/user/budapestscenes
Írta 2011. augusztus 18. - 21:10

(Az elõírt szín hivatalosan borostyán sárga)
A következõ linken olvasható, milyen biztonsági berendezések megléte szükséges a
közúti forgalomban egy kerékpáron: Kötelezõ kerékpáros felszerelések

A képen lévõ visszaverõ nem szabályos színû!
A Lidl -ben rövidesen lehet majd ilyent kapni de tessék vigyázni vele, mivel küllõre nem szabványos
(a színe nem felel meg a KRESZ -nek), és többe is kerül, ezért inkább a panton boltban érdemes olcsóbban venni pl. egy 10 centis csíkot ami 122 centi hosszú az 500,-Ft. (Ilyen széles a tekercsük, annak a végébõl vágnak le tekercs szélességû darabot).
A Panton -ban nagyobb darabot is adnak olcsóbban mint a lidlben, olyant ami szabályosan narancssárga ill. iránynak megfelelõ, szükséges színû. Van még ott nekik vörös hátra és fehér elõre.
Sõt kék is kapható de az nem szabványos nekünk.
Írta 2011. augusztus 18. - 16:55

Nem barlangászáshoz kell egyébként, hanem valami hasonlóra - óvóhelyeknek ill. egyéb elhagyott helyeknek a felderítéséhez, valamint a Csepel Mûvek területén vezetett éjszakai bunkertúránkhoz:D Erõs fejlámpám már van, egy kézben vihetõ lámpára volna szükségem, szúrt és szórt fényre nagyjából ugyanolyan gyakran van szükség...
Én mindenképpen natúr, vagy melegfehér leddel szerelt valamit javasolnék, a hidegfehérekkel kicsit "fekete-fehérben" látszik minden; Ha rendszeresen használod, akkor LiIon akkus használhatóbb, megéri;
Akkukapacitást / áramfogyasztást / fényerõ igényt összehangolva érdemes választani (méret, teljesítmény)...
Sajnos nem ismerem a kínálatot, de index fórum elemlámpa topic-ban biztos sok segítséget kapsz lámpaválasztáshoz.

Írta 2011. augusztus 18. - 09:47

Írta 2011. augusztus 16. - 09:39

A ledlenser-ek speed focus technikája tényleg jó, egyszerûek. Minõségi darabok a lámpák. De kevés akkus verzió van belõlük illetve az üzem idõk igen csak soványak. A Maglite-ok szerintem felejtõsek az árukért sokkal komolyabb fényerejû és technikájú jó minõségû lámpát lehet kapni.
Kézbe valót én itt keresgélnék:
Fenix's homepages
JETBeam homepages
Nekem egy ilyenem van: TK21 U2 Special Edition
Én bicajra is használom. Szerintem jó a szórt fénye is a szúrt meg bõven.
A másik nagy elõnye összehasonlítva egy Ledlenser P7-el- a fényerõn kívül, a színe. Fehér falon kisebb fokozaton talán rá lehet fogni, hogy nagyon enyhén zöldes (magasabb fokozaton egyáltalán nem látszik) viszont erdõben, terepen ez sokkal kellemesebb a szemnek mint a Ledlenser igen csak kékes színe. Ez meg ugye nem igazán elõny mert ugyanolyan fény kibocsáltás mellett minél jobban közelít a lámpa színe a kékhez annál gyengébbnek látod.
Tesztképek:
fenix-TK21-U2-CREE-XM-L-LED-468lm

P-MagicShine-MJ-810E-CREE-XM-L-100procent

Itt meg találsz még nagyon sok lámpáról teszképet:
fonarik.com :: testing of flashlights
Írta 2011. augusztus 16. - 09:24

Köszönöm,
jól fest a linkelt lámpa, de a kialakítása nem felel meg igazán. Nem barlangászáshoz kell egyébként, hanem valami hasonlóra - óvóhelyeknek ill. egyéb elhagyott helyeknek a felderítéséhez, valamint a Csepel Mûvek területén vezetett éjszakai bunkertúránkhoz:D Erõs fejlámpám már van, egy kézben vihetõ lámpára volna szükségem, szúrt és szórt fényre nagyjából ugyanolyan gyakran van szükség, így elõny, ha könnyen és megbízhatóan lehet fókuszálni a csóváját. Az ilyen nevesebb márkák, mint Mag-Lite, Led Lenser és társaival van valami tapasztalat? Gondolom olyan nagyon mellé nem lehet nyúlni velük.
Köszi
A Csepel Mûvek területén ezek az éjszakai bunkertúrák, hol érhetõek el? Mert hajt a kíváncsiság

Írta 2011. augusztus 15. - 19:02

jól fest a linkelt lámpa, de a kialakítása nem felel meg igazán. Nem barlangászáshoz kell egyébként, hanem valami hasonlóra - óvóhelyeknek ill. egyéb elhagyott helyeknek a felderítéséhez, valamint a Csepel Mûvek területén vezetett éjszakai bunkertúránkhoz:D Erõs fejlámpám már van, egy kézben vihetõ lámpára volna szükségem, szúrt és szórt fényre nagyjából ugyanolyan gyakran van szükség, így elõny, ha könnyen és megbízhatóan lehet fókuszálni a csóváját. Az ilyen nevesebb márkák, mint Mag-Lite, Led Lenser és társaival van valami tapasztalat? Gondolom olyan nagyon mellé nem lehet nyúlni velük.
Köszi
http://www.facebook.com/budapestscenes
http:/budapest-szinterei.blog.hu
http://www.youtube.com/user/budapestscenes
Írta 2011. augusztus 15. - 00:41

Ezert mint maskor is, most is azt irom, hogy szerintem a celnak megfelelo eszkozt kell valasztani. Barlangaszashoz gyari barlangasz lampat, vagy azzal egyenerteku/ugyanolyan funkciot betolto epitettet.
Írta 2011. augusztus 10. - 23:07

Sziasztok,
van évek óta egy Petzl Myo XP fejlámpám és e mellé lenne szükségem még egy lámpára, nem bringázáshoz, egészen más célra (föld alatti kalandok). Legalább ilyen erejû kéne, de kezelhetõ méretben, nem ilyen batár nagy góliát-elemes szörny. 3-4 ceruzaelemmel már boldog lennék, LED-es kéne leginkább. Látom, hogy van egy raklap cég, aki minõséget csinál, de pl youtube-os teszteken az adatok hasonlósága ellenére egészen másképp teljesítenek. Milyet lenne érdemes venni? Ár: max 20 ezer Ft-ig
Van esetleg valaki, aki átalakítást is vállal, hogy minél brutálisabb fényereje legyen a lámpának?
Ezt sokan használjuk és tényleg brutál:
MJ-808E HA-III CREE XM-LT60 3-Mode 1000-Lumen LED Bike Light Set (4x18650) - Free Shipping - DealExtreme