Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Látni & látszani!

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
8729 hozzászólás a témában

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Vegigolvastam a most osszegyult jo sok hozzaszolast es egy dolog megdobbentett. Komolyan azon megy a vita hogy 600, 900 vagy 1200 lumen?
Tisztaban vagyok vele hogy nem vagyunk egyformak (mindenki maskepp maximalista :) ) nem is akarnek senkit megbantani, dehat kerem akinek nem eleg az mj808 annak valami problema lehet a szemevel. Nem vagyok ellene semmi technikai ujitasnak, akinek van penze vegye meg az erosebbet nincs azzal baj (en is gondolkoztam rajta :) ) meg azt is elismerem hogy valoszinuleg jobban terit -bar a mj808 meg kifejezetten szuk osvenyeknel elonyos az eros tavoli spotjaval (ott mire teritsen, a levelekre?)-.
Az mj808 kozeli szortja egyebkent szerintem siman partiban van a legtobb kaphato lampaeval. A periferikus latashoz kulonben kevesebb feny is elegendo a szem felepitesebol adodoan (csapok es palcikak ugye). De ha nagyon nem hiheto inkabb leirok egy valos szituaciot. Volt alkalmam kiprobalni egy egesz jo kornyezetben az mj808-at. Ez konkretan dobkorol a parkolobol le a K+ full sotetben. Teljes fenyeron mindent latsz, de kozepesen is boven eleg saccra 15-40km/h+-ig az adott utszakasz nehezsegetol fuggoen. Persze a sziklakat, agakat igy se latni az avar alatt, de azt nappal se :)

DöG

DöG

vendég

• fórumtag
  • 229 hozzászólás

Errõl van valakinek tapasztalata? Érdekelne hogy maxon meddig bírja illetve hogy éjszakai túrázáshoz szerintetek ezt lenne érdemes venni vagy a 808E-t.
SSC-P7 + 2*XP-E 16W 3-Mode 1400-Lumen LED Bike Light Set (4*18650 included) - Free Shipping - DealExtreme

"- command button (clicky type) is used for switching between 4 modes- short light ON, far light ON, both short and far lights ON, all lights OFF- and stepless brightness control (engaged by command button pressed for more than 1,5 seconds in either lighting mode but OFF mode) - easy and pretty straightforward feature"

Magyar bolt, leírás
mikiegér lámpa képek, teszt, fórom...
Ha jól értem, fényerõ 5-100% közt folyamatosan állítható (üzemidõ arányos 2-3h...250h). Spot-széles-együtt üzemmódok (fõleg terepen valószínûleg kellemesebb, mint egy csak spot fényû lámpa -fejlámpa nélkül is-). SSC P7; CREE XP-E ledek elég jók, bár nem a leges-legmodernebb (sacc 20%-al rosszabb hatásfok a létezõ legújabb, legjobb binû XM-L; XP-G ledekhez képest...)

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás

MJ-870 kb. ugyanennyiért, vagy MJ-872. Az általad linkelt darab nehézkes, nem túl jó a rögzíthetõsége, kissé elavultabb az új XP-G ledes lámpáknál, és nem dícsérik agyon egyik fórumon sem. Fórumtársnak is volt itt valakinek, már nem elmékszem, ki írt róla.

Én is néztem a 870-et és a 872-t, csak az nem tetszik hogy 3-4 led van bennük és ugyanolyan akksit adnak hozzájuk mint a 808e-hez. Szóval ha bír 2 órát az nekem kevés lenne..
Egyébként köszi! :)

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Errõl van valakinek tapasztalata? Érdekelne hogy maxon meddig bírja illetve hogy éjszakai túrázáshoz szerintetek ezt lenne érdemes venni vagy a 808E-t.
SSC-P7 + 2*XP-E 16W 3-Mode 1400-Lumen LED Bike Light Set (4*18650 included) - Free Shipping - DealExtreme

MJ-870 kb. ugyanennyiért, vagy MJ-872. Az általad linkelt darab nehézkes, nem túl jó a rögzíthetõsége, kissé elavultabb az új XP-G ledes lámpáknál, és nem dícsérik agyon egyik fórumon sem. Fórumtársnak is volt itt valakinek, már nem elmékszem, ki írt róla.

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás

mod: vagy ezt rendelném, vagy a 808E-t és mellé egy Assault Crown-t. Csak nem tudom melyik verzióval járnék jobban.

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás

Szerintem az Assault crown újabb és XM-LT6 LED van benne, ami úgy tûnik hogy max 885 lument ad le.

A másikban XM-LT60 van, amit 1000 lumenre tartanak.

Viszont az assault crown-t 1200 lumenre tartják, ami még a kínai szokásokat ismerve is elég erõs blöff 885 lumenre. De $45-ért ez még így is ajándék. Én is nézegetem, tesztet nem találtam róla, de egy fórumon meg voltak vele elégedve.

mod: ja még annyi, hogy a rohamkorona akksitartója nem vízálló, és állítólag elég hanyagul vannak beledobálva a cellák, lehet ezért olcsóbb ennyivel.

Gondolkozom az MJ-808E-n, de megláttam ezt $45-ért, ennyiért itthon 3 ledes Cateye-t lehet venni amivel erdõbe sz*rt se érek, viszont ez lehet hogy jól kiegészítené a másikat. Bukóra meg van egy Sigma Mirage Evo X, így már lehetne éjjel is tekeregni :)

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
Szerintem az Assault crown újabb és XM-LT6 LED van benne, ami úgy tûnik hogy max 885 lument ad le.

A másikban XM-LT60 van, amit 1000 lumenre tartanak.

Viszont az assault crown-t 1200 lumenre tartják, ami még a kínai szokásokat ismerve is elég erõs blöff 885 lumenre. De $45-ért ez még így is ajándék. Én is nézegetem, tesztet nem találtam róla, de egy fórumon meg voltak vele elégedve.

mod: ja még annyi, hogy a rohamkorona akksitartója nem vízálló, és állítólag elég hanyagul vannak beledobálva a cellák, lehet ezért olcsóbb ennyivel.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Nézegetem én is a Magicshineokat, szerintetek melyik a jobb?
T6 Assault Crown Water Resistant XML-T6 3-Mode 1200-Lumen White LED Bike Light with Battery Pack Set - Free Shipping - DealExtreme
MJ-808E HA-III CREE XM-LT60 3-Mode 1000-Lumen LED Bike Light Set (4x18650) - Free Shipping - DealExtreme
Köszi

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Szerintem számolgassál egy kicsit ! MJ-808E HA-III CREE XM-LT60 3-Mode 1000-Lumen LED Bike Light Set (4x18650) - Free Shipping - DealExtreme Minden havernak ez van, olyan, mintha felkapcsolnád a napot.
Ingyenes a szállítás, 3-4 hét múlva ér ide. Egyre korábban sötétedik, azonnal rendeld meg ! Nincs reális alternatívája.
Amit te láttál 28ezerért, az a 3 ledes. De ezzel az 1 ledessel is tökéletesen látsz.
Halogént felejtsd el ! Az már az õskor. Lehet, hogy jó fényük van de egy teherautó aksival sem bír annyit világítani, mint a ledes lámpák.

köszi! elég jónak tûnik, bár a kanyarokat tényleg nem világítja meg, a fejlámpa lehet jobb megoldás. még gondolkodom.

nagylaci32

nagylaci32

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás
Egy kis fényvisszaverõ fóliás dekoráció: Feltöltött kép
By nagylaci32 at 2011-09-11
Eurolux fóliából készítve (némelyik közlekedési táblán is ilyen van), de pl. fényvisszaverõ mellény csíkjaihoz hasonlítva elég rosszul veri vissza fényt sajnos:confused: (jobbra számítottam).

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás
én csak este teszem fel, egyébként nem macerás a felrakása tompított állásban elvileg bírnia kéne 2-3órát
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Ilyet használok városba, van tompított állása az bõven elég, a nagy fényt csak városon kívül használom.

inkább arra gondoltam, hogy levrenni, feltenni kicsit macerásabbnak néz ki, és én elég sokat megállok boltnál, stb., Igaz, a töltése meg elég egyszerûnek látszik az adapterrel.

Amúgy mennyit megy el tomított állásban?

Hunorpapa

Hunorpapa

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás

egy ilyen lámpára én is beneveznék szívem szerint, de városba nem lenne praktikus, szóval jobb ha lebeszélem magamat róla :D

Ilyet használok városba, van tompított állása az bõven elég, a nagy fényt csak városon kívül használom.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

a tépõzár takarja el a csatlakozót, töltéshez le is kell venni

Így ahogy mondod, már emlékszem rá, azt mondta fent a srác is.

Halogént felejtsd el ! Az már az õskor. Lehet, hogy jó fényük van de egy teherautó aksival sem bír annyit világítani, mint a ledes lámpák.

Fent a János-Széchenyi hegy között töksötétben lassan elment mellettem egy kisteherautó halogén reflektorral. Halvány sárgás jelentéktelen fénye volt a bringa széles erõs fénye mellett. A sajátom olyannak tûnt mellette, mint egy modern xenon fényszórós járgány.

Ha egy autónál csak 2 * 55 Watt izzót veszünk alapul, (annyi szokott lenni) annak a fénye 2X 1200 (2400) lumen. A saját fényem 3 X 800 lumen (2400 lm fullon) szintén szélesen de led fény, amiben kevesebb a vörös, talán ezért jóval többnek látszik, mert a vörösre jóval kevésbé érzékeny a szemünk.

Sõt dhpage is kipróbálta forum.terminal-os élõ tesztünkön, összevetette az autó saját halogén fényét egy ledes fényforrással. A halogén sárgás fénye csak derengett halványan a ledek erõs fénykévéjében de mintha nem is világított volna..

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
egy ilyen lámpára én is beneveznék szívem szerint, de városba nem lenne praktikus, szóval jobb ha lebeszélem magamat róla :D

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.683 hozzászólás

akkor valami nem stimmel, én néztem a magicshine lámpát, valami 28ezerért láttam-legalábbis azt amelyik be volt linkelve. a petzl myo 3 jó kis lámpa, bringán már használtam a halogén funkcióval. egész jól világít, csak így nem bír túl sokat.

Szerintem számolgassál egy kicsit ! MJ-808E HA-III CREE XM-LT60 3-Mode 1000-Lumen LED Bike Light Set (4x18650) - Free Shipping - DealExtreme Minden havernak ez van, olyan, mintha felkapcsolnád a napot.
Ingyenes a szállítás, 3-4 hét múlva ér ide. Egyre korábban sötétedik, azonnal rendeld meg ! Nincs reális alternatívája.
Amit te láttál 28ezerért, az a 3 ledes. De ezzel az 1 ledessel is tökéletesen látsz.
Marci

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás
a tépõzár takarja el a csatlakozót, töltéshez le is kell venni

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Lehetett volna hozzá csatlakoztatható nagyobb kapacitásu akkut opcióként árulni, amit mellé a kormányra lehetne erõsíteni. De nincs használható csatlakozó hozzá a lámpán. Az usb csatlakozó tudtommal rejtve van amikor a kormányra kerül a lámpa. Szóval ezáltal kizárt az üzem közbeni együttmûködés.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás
még az a szerencse, hogy nem csak a számítógépen van usb :)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Számítógép van a melóban, felviszem a lámpást feltöltöm és tudom használni hazafelé is. Nekem ez nem volt probléma. Hosszabb távra meg ott lesz a MJ-808E azt hali. Ráadásul a gyengébb fénnyel ha bír 3 órát az nekem tökéletes, bár a 20km-es út melóba sincs 1 óra, tehát maxos fénnyel is lehet csapatni.

de akkor otthon is tölteni kell este :D