..úgy tapasztaltam, hogy a NiMh akkuk pont nem bírják a hideget.
A Nimh akku még egészen jól bírja a hideget, viszont a lítium akkuknál hidegben, mínusz fokban jelentõs kapacitás csökkenést tapasztaltam minden esetben különféle alkalmazásoknál.
Egyébként ki tudod próbálni mélyhûtõben bármikor mindkét akku típussal, hogy mennyire bírja hidegben.
Pl. a Lítiumos kesztyû fûtés akkumat elõször a kézfejemen, a kesztyû külsõ oldalán elhelyezett kis táskába tettem mindenféle hõszigetelés nélkül és alig bírt ki egy órát. Azután a bõ síkesztyû belsõ oldalán sikerült helyet csinálni neki a csuklótól a kézfej irányában éppen elfért, ahol fel tudott feküdni a kezemre a hõszigetelés nélküli oldala, hogy egymást melegítsék.

Ott már jóval hosszabb ideig mûködött. Elláttam a Lítium akku szabadon lévõ oldalát zárt cellás hab hõszigeteléssel, így mégjobban bírja.
kíváncsiságból itthon a mélyhûtõben is végeztem vele kísértetet. Hidegben gyorsan lecsökken a Lítium akku teljesítõ képessége, viszont miután felmelegszik már le tudja adni annak egy részét, amit hidegben már képtelen volt.
Még az akkuk hideg tûrésével kapcsolatban olvastam régebben egy fotós cikkben, ha valaki síeléshez készül kamerát vinni, akkor lehetõleg ne lítium akkuval mûködõt vigyen ha választhat.
Erre most is megpróbáltam rákeresni, hogy linkeljem de a mostanában talált cikkekben akkora marhaságokat írnak, pl memória effektusról írnak a Lítium akkuknál és jó hidegtûrést említenek, holott ennek éppen az ellenkezõje igaz, amint bebizonyosodott az összes téli lítium akkus próbálkozásomnál. Télen még a világításom is szokatlanul gyorsan megadta magát hidegben mert Lítium akkut használok. A nyári 6-8 óra üzem helyett 2 óra alatt lemerült.
Már kamerában is tapasztaltam és sok más helyzetben is jelentkezett a lítium akku rossz hideg tûrése sajnos, pedig nyáron tényleg felülmúlhatatlan a könnyû súlya miatt.