Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Látni & látszani!

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
8729 replies to this topic

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,325 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Folyamatosan frissül az Mtbr.com 2012-es nagy lámpatesztje, íme a nagyteljesítményû lámpák vetítési képei: 2012 Bike Lights Shootout – Trail Beam Pattern Photos | Mountain Bike Review | Page 3
Fórum: 2012 Mtbr Lights Shootout. - Mountain Bike Review
Szerepel az MJ-872 a tesztelt lámpák közt, a fény erõsségével kapcsolatos adatokat pedig profi mûszerrel mérték:
Feltöltött kép

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Ez érdekes, az összes elemmel zöldet jelez, ami itt van. Kipróbáltam kettõt is. Mármint két lámpát, mindkettõt új elemekkel.

hmm hmmm az egyik szemem sír, a másik nevet

mert akkor az aksijaim lehet mégiscsak jók, viszont a kis töltötsségjelzõ lámpa kevésbé hasznos, mint ami a leírásban van

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
Ez érdekes, az összes elemmel zöldet jelez, ami itt van. Kipróbáltam kettõt is. Mármint két lámpát, mindkettõt új elemekkel.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
Megnéztem a használatit, és tényleg, a zöld az már a fele töltöttséget jelzi. Viszont akkor lehet, hogy már rosszak az aksijaiam, mert töltés után is majdnem azonnal zöldre váltott ma is, elsõ használatkor, meg már zöldön kezdte (ez zavart meg). No és nem is ment el 20 órát, de akkor ennek is ez lehet az oka.

A SANYO eneloop aksikról van tapasztalat?

Illetve az akkucventert ismeritek? Ott 2650-ért van 4 db-os eneloop, de már gyanusan olcsó.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
Köszi, én is erre gondoltam amit mondtál, hátha ez van. Remélem így lesz, és akkor még várok a visszavitellel.

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts

Sigma lightsterem ma merült le. A zöld jelzõfény pirosra váltott, de igazából onnantól már nem sokat bírt.

Nekem csak Cubelight II van, de pont így viselkedett. Sõt, annak a szûkszavú haszn. utasításából azt szûrtem le, hogy „félig” töltve zöld, s ha nagyon kevés van, akkor piros (de akkor siess nagyon haza... max. 10-15 perc marad), míg ha tele van, akkor talán semmi sem világít (persze ha teljesen üres, akkor sem :().

Ami viszont bosszantó, hogy elemtöltés után már egyáltalán nem jelez semmit az töltöttség indikátor, tehát nem világít zölden sem.

Ld feljebb, nem biztos, hogy hiba, esetleg feature.

Másnál volt ilyen? Azt hiszem ez megy vissza gariba, mert nem haszontalan funkcióról van szó.

Elõtte azért szvsz csinálj végig még egy ciklust, hogy a fenti elképzelés fönnáll-e. Bocs, de csak ennyire telik, nem emlékszem egész pontosan (meg nem is lightster), telente szoktam csak a „téligumis” biciklimen használni a Cubelight II lámpát, az idõ 95%-ban amúgyis világosban megyek (ma mentem 40 km-t meg 800 m-t, este héttõl már kellett fény, de a mindennapi biciklimen dinamó van, egy kézmozdulat, s a max. 46.5 km/ó sebességet is bírta).

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
Sigma lightsterem ma merült le. A zöld jelzõfény pirosra váltott, de igazából onnantól már nem sokat bírt.

Ami viszont bosszantó, hogy elemtöltés után már egyáltalán nem jelez semmit az töltöttség indikátor, tehát nem világít zölden sem.

Másnál volt ilyen? Azt hiszem ez megy vissza gariba, mert nem haszontalan funkcióról van szó.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts
Már többször írtam a billentésrõl de még nem tudtam elég részletesen elmagyarázni a mûködését.
Azt mondják, egy kép felér ezer szóval. Akkor most legalább négyezer szóval kevesebbet kell írnom. :)

A következõn egy elvi skicc található, aztán jön néhány CAD nézeti terv a mostani lámpám billentésérõl.
(Abban a terelõben, közvetlenül a lencse felsõ szélénél van egy vízszintes hosszú tükör (szélességben ami bele fér), az a vakítás ellen dolgozik)

Feltöltött kép Feltöltött kép

Feltöltött kép Feltöltött kép

Egy rugó nyomja a billentõ mechanikát nyitott, elõre billentett helyzetbe és a bowdennel tudjuk vissza húzni. Van benne két pozícionáló golyós tag, ami teljesen megemelt és teljesen lebillentett helyzetben megakadályozza a rezgését (több pozíció is beépíthetõ).
(golyó, rugó és félgömb alakú bemarás.) A billentõ bowdenhez készült még furat, bemarás és meg kellett nyitni a palástot a furat oldalán.

Most egy mozdulattal a helyére tudom tenni, ill kivenni a bowdent a lámpa billentõ részébõl ha szükséges.
Üzemi helyzetben az tartja a helyén, hogy megfeszül és a végén a szem (ami gyárilag a bowdenen van) megakad a kialakított helyen, de oldalra könnyedén kiemelhetõ ha meglazítjuk a rugó ellenében.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Hozé: Akartalak is zavarni már egy ideje lámpailag, nekem kiválóan mûködik, csak mivel fénybõl erdõben sosem elég ugye, így bátorkodnék megkérdezni mennyire lehetséges/érdemes izmosabb ledek beszerelése, mindezt úgy, hogy üzemidõ maradjon, illetve melegedés ne legyen túlzott, hogy a lámpát károsítsa?

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Háigazán nincs mit.
Basszus neked több lámpád van mint nekem.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

end.re:

end.re:

vendég

• fórumtag
  • 206 posts
  • LocationBP
Sajnalatos mert hogy helyileg nem kozelben,de messze…es ezert ketseges volt hogy lenne e ember aki jonne es majd menne,ide es valamint vinne a…lampat, oda es adna es esetleg vissza is kapna, majd hozna es kozben megcsinalva lenne, a lampak, ezert e kavarodast es bonnyodalmat elkerulendo, batorkodtam szemelyesen utana jarni a gondoknak, akkor is ha a lampa orokgarancias ( :

Elozetes egyeztetes utan, amely a nagy nyilvanosagtol tavol tortent,lehetoseg nyilt e Remekmuvet a Mester belegyezesevel megvarialnom, termeszetesen csak miutan megbizonyosodtam hogy a piros azaz piros es egyben + azaz pozitiv a megfelelo helyere kerul mind A Lampaban ugy a csatlakozokon is, megtartva a folytonosagat a vegekig, elkerulendo azt a bizonyos szornyu fust jelenseget ( : sajnos a poti kabelek elszeparizacios torekveseit a megbontas pillanataban nem sikerult megakadalyozni : ( de a Mester intelmei alapjan ezt is sikerult kivedeni,es vissza allitani a rendet ( : es mellesleg a tapkabel csere is megtortent…így : )

Feltöltött kép

Köszönöm Hozé !!!

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts
Múltkor említettem a lámpa billenthetõségét. most készítettem a fényrõl felvételt, egyelõre a szobában.
Azért ez a fény egy szobában kicsit sok így koncentráltan. Amikor kint nagyon lebillentem, akkor még az aszfalt is vakít. :)

Feltöltött kép

Ez most csak két zóna egymás mellett. A harmadikat nem kapcsoltam fel mert itt már sok lenne és nem is elég széles hozzá a terület, hogy látszon.

Kb így néz ki billentés közben.
Üres, forgalom nélküli úton megemelem rendesen, hogy elõre lássak, ha jön valaki szembe akkor csak lenyomom szem vonal alá.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts

el ne kezd. mert tökönszúrom magam egy kanállal.

Mosmé'? Mondtam én olyat, hogy "polaritás", meg "füst"?

Egyébként tény, hogy már többeknek eltört ott a kábel, mert kicsit merev.
A gumi átvezetõ sem eléggé rugalmas.
Szóval Kala, nyugi a lámpa örökgaranciás.

zörgõ

zörgõ

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Sziasztok! Szeretnék segitséget kérni: foglalkozik valaki gumis rögztésû Magicshine(-klón) rögzthetõbbé tételével? Valami adapter esztergáltatására gondoltam. köszi elõre is!

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts

Hülye vagy Kala. :)

Eddig is mindenkinek megcsináltuk a lámpáját, ha valami nyûgje volt.
Majd pont téged hagylak ki, aki lekvárt hoz ajándékba?
Csak juttasd el valahogy hozzám, hívj fel, vagy add be Budaörsön a cégbe.

el ne kezd. mert tökönszúrom magam egy kanállal.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts

zsear. koszi. van egy Mirage Evo X-em, es azt hittem hogy jo lesz, de nagy es nehez cserebe nem tul fenyes.

Neked is ez a regi fajta ezust PowerLED van? mennyit bir vele a Iion akksi? [a kisebbik]

ejszakai montizashoz kellene

hi. maxxon 3 órát.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Hülye vagy Kala. :)

Eddig is mindenkinek megcsináltuk a lámpáját, ha valami nyûgje volt.
Majd pont téged hagylak ki, aki lekvárt hoz ajándékba?
Csak juttasd el valahogy hozzám, hívj fel, vagy add be Budaörsön a cégbe.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Jobb szeretnék nem visszaélni a segítõkészségével :)
De körbenézek, gondolom, ahol videót, hifit javítanak, ott nem kapnak szívrohamot ilyesmitõl :)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Esetleg ha hozé-t megkérded? Hátha van ideje segíteni.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Sziasztok!
Tud nekem valaki ajánlani olyan bp-i gurut, akihez be tudom adni a lámpáimat szerelésre, és nem fog többe kerülni, mint egy új? :D
Két problémám van;
- a Hozé-lámpámnak megtörhetett a zsinórja, mert csak akkor világít, ha kifeszül a kábel
- a fejlámpámnak meg hosszabb zsinór kellene, mert nem a fejemen szeretném hordani a három ceruzaelemet, amivel megy, hanem inkább háton/zsebben.
Ha egyáltalán van ilyen, aki ilyet vállal, kb. milyen költségekre számítsak?