Jelentkezz be Regisztrálj

Látni & látszani!
Írta 2011. október 27. - 22:12

Arra talán nem is gondoltak, hogy azért nem teljesen tudatlanok mûszakilag a vásárlók sem.
Na meg talán azért, hogy lássuk "milyen jó fejek is", amikor ez lenne a természetes lépés ilyen esetben.
Azért nem sípol mert a tekercs a ferrit maggal le van rendesen lakkozva vagy be van öntve mûgyantával, így nem tud rezegni. Vagy más típus esetén az üzemi frekvenciája lehet magasabb annál mint amit hallunk.
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Írta 2011. október 27. - 20:44

mondjuk a gyárból fénykép alapján azt írták vissza, hogy ez csak grátisz, ugyanis a lámpa azért füstölt el mert:
a, fordítva volt töltve az akis (nem igaz, a töltõm eleve még a rossz akiskat is jelzi, jelzem 4 aksi ment tönkre)
b, alkáli elemet töltöttem (ezt nem is kommentálom)
c, nem gyári töltõt használtam (mármint nem az opcionális,magyarországon elvileg nem forgalmazott egy darab madzagos töltõt, hanem egy processzor vezérelt többcsatornás töltõt használtam)
szóval errõl ennyit, végül is kicserélték
Amúgy vettem is ma jó áron 4 darab eneloop aksit, viszont ami érdekes, hogy most nem sípol a lámpa, mint korábban meg mint másoknak is.
Illetve 2 órával a vásárlás után láttam, hogy vasárnaptól 990 Ft adnak az aldiban 4 darab alacsony önkisülési aksit.... most azzal vígasztalom magamat, hogy az eneloop azért vélhetõen csak jobb valamivel

Írta 2011. október 24. - 21:51

Azt nem tudom, hogy a sigma márkában van-e kevesebb v. több cellával mûködõ lámpa de érdemes erre is odafigyeni, mert ha netán nem illik az akku darab számhoz, abból is baj lehet.amúgy most nézem, hogy decathlonban árulnak sigma akku töltõt, gondolom a lighsterhez is jó
Na meg a másik, azt én sohasem tartottam jónak ha rendszeresen sorosan kötve töltünk akku csoportokat mert egy idõ múlva elcsúszik az egyensúly, mert olyan nincs, hogy teljesen egyforma akkuk legyenek benne. Kialakulnak rendszeresen túltöltött és alul töltött cellák amik egyre jobban félre másznak. Az a kicsi különbség összeadódik és a végén elégtelen vagy túltöltést okoz egyes celláknál.
Szerintem a cellánkénti töltés kontrollnál jobb megoldás nincs.
Az sem jó töltõ ami párosával tölti az akkukat ugyanez miatt.
Írta 2011. október 24. - 21:03

Decathlon - elektronika töltő SIGMA - SIGMA akkumulátor töltő SIGMA - a SIGMA lámpák elemeinek újratöltéséhez, az akkumulátor levétele nélkül.
Írta 2011. október 24. - 20:39

Hát ez a nõ nem normális! Egyáltalán lehet itthon sigma akkut venni? Valahol ez le van írva, hogy garanciális feltétel? Ha nem akkor honnan tudhatná bárki? Szerintem csak okoskodott valamit, mert nem tudta mit csináljon.
Ilyen esetben nem is tudom hány nap várakoztatás esetén kellene a végleges döntésig csere darabot biztosítani. A döntés is csak két dolog között változhat elvileg, csere vagy javítás (ami itt nem járható út).
Ha más megoldás nincs akkor keresd meg a fogyasztóvédelmet akár most. -Fogyasztóvédelem-
Ha van hozzá energiád akkor meg is lehetne érdeklõdni, ilyenkor mi a helyzet, kihez kell fordulni.
Kioktatnak jogszabályokból és akkor nem tudnak átverni a boltban.
most már kivárom mi lesz, de igazából a kicseszés húzott fel nagyon, hogy még az egyértelmû cserés helyzet esetén is megy a szarakodás (ha mégse cserélnék ki, akkor...... azt még majd kitalálom)
mondjuk ezek a sigmák egyre érdekesebbek, tavaly vettem egy sigma triledet Asszonykámak, és az 3 napon belül elromlott, konkrétan a második használat után nem villogott, szóval eddig két lámpából kettõ ment tönkre a vásárlás után rövid idõvel.....
Írta 2011. október 24. - 20:34

Részvétem a lámpa miatt, viszont szerencsére megúsztad a háztûznézõt!
Mostanság sokat esik. Az esetleg elõfordulhatott, hogy esõben bringáztál , talán beázott a lámpád és emiatt lett zárlatos?
nem hiszem, reggel trutyákos idõ volt, de nem esett
na meg ha az esõtõl így beázna, akkor az igazán nagy szégyen lenne, eddig még soha egyetlen lámpámnak sem okozott gondot, még a legnagyobb zuhé sem
Írta 2011. október 24. - 20:34

Az akku táp vezeték érhetett össze, esetleg valami zörgõ csavar v elszabadult fém darab nem volt benne ami beékelõdhet két pólus közé? nem lehetett hallani valami elszabadult zörgõ hangot benne?
Végülis mindegy, ezt cserélniük kell, vagy a fogyasztó védelem segíthet még.
Hát ez a nõ nem normális! Egyáltalán lehet itthon sigma akkut venni? Valahol ez le van írva, hogy garanciális feltétel? Ha nem akkor honnan tudhatná bárki? Szerintem csak okoskodott valamit, mert nem tudta mit csináljon...a boltban a nõ elkezdte a hátulról jövõs dumát, hogy ezt csak sigma aksival lehetett volna használni..
Ilyen esetben nem is tudom hány nap várakoztatás esetén kellene a végleges döntésig csere darabot biztosítani. A döntés is csak két dolog között változhat elvileg, csere vagy javítás (ami itt nem járható út).
Ha más megoldás nincs akkor keresd meg a fogyasztóvédelmet akár most. -Fogyasztóvédelem-
Ha van hozzá energiád akkor meg is lehetne érdeklõdni, ilyenkor mi a helyzet, kihez kell fordulni.
Kioktatnak jogszabályokból és akkor nem tudnak átverni a boltban.
>>Kell, hogy panaszunkról jegyzõkönyvet vegyenek fel? Igen. A vásárlónak jogában áll reklamálni. Amennyiben a termék hibás, haladéktalanul jelezzük kifogásunkat a kereskedõnek, aki köteles errõl jegyzõkönyvet felvenni. Ha a kereskedõ ezt visszautasítja, illetve panaszunkkal nem kíván foglalkozni, jogunkban áll a vásárlók könyvét elkérni és bejegyezni az esetet.<<
Írta 2011. október 24. - 20:28

Mostanság sokat esik. Az esetleg elõfordulhatott, hogy esõben bringáztál , talán beázott a lámpád és emiatt lett zárlatos?
Írta 2011. október 24. - 19:40

hát... jól felhúztam magam
a boltban a nõ elkezdte a hátulról jövõs dumát, hogy ezt csak sigma aksival lehetett volna használni
majd szerencsére a két férfi eladó mondta, hogy azért ez nem így van, de azonnali cserét nem adnak (3 hetes a lámpa, össze van olvadva), hanem majd a forgalmazó eldönti cserél-e, õ meg nem akar a saját kockázatára cserélni
ami nekem azért fura, mert ehhez nincs jótálási jegy garanciavállalóval megjelölve, a blokkon meg csak a bolt szerepel ahol vettem
de nem is érdekelne az egész, ha nem az lenne, hogy reggel este sötétben közlekedek
jól felhúztam magam, amit nem kellett volna, mert annyit nem ér az egész, de azért én ezt elég nagy kicseszésnek érzem, én menjek vissza még egyszer, én közlekedjek lámpa nélkül, mert a kereskedõ nem meri bevállalni, hogy egy összeolvadt, zárlatos lámpát kicseréljen a forgalmazójánál
pont azért vettem sigmát és nem valami kínai cuccot, mert ennek van minõsége, garanciális háttere, stb.
de tényleg az van, hogy legközelebb rendelek 3 darab cree ledes lámpát a sigma árának feléért, és ha beszarik eldobom utánajárás, meg idegeskedés nélkül
Írta 2011. október 24. - 15:09

eneloop akkuk ~800/db áron?
SANYO ENELOOP Ni-Mh akkumultor ceruza, (AA) 2000 mAh
de én a négyet vettem egy ezresért

amúgy most eneloop lesz belõle szerintem, mert 2650-ért találtam 4 darabos kiszerelésben
Írta 2011. október 24. - 15:03

eneloop akkuk ~800/db áron?jah.. én is gondoltam erre, de ezek ilyen 1000 Ft-os aldis aksik voltak, használ értékük monduk 500 ft. nekem nagy kár, mert ilyen áron nem kapok megint, hanem 3-4 ezret kell most költenem, de párszáz forinton már nincs kedvem vitatkozni (ismerve a standard kiskereskedõi hozzállást)

SANYO ENELOOP Ni-Mh akkumultor ceruza, (AA) 2000 mAh
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2011. október 24. - 15:02

Írta 2011. október 24. - 14:50

Vidd az akkukat is, hátha valahogy azt is rájuk lehet verni (a gyártóra) , hogy a lámpától ment tönkre.
Nem biztos, de lehet, hogy az eladók azt is mint a lámpa hibájából keletkezett kárt kezelik és ráterhelik a garis holmi terhére.
Ezt nem tudom biztosan de egy próbát megér.
jah.. én is gondoltam erre, de ezek ilyen 1000 Ft-os aldis aksik voltak, használ értékük monduk 500 ft. nekem nagy kár, mert ilyen áron nem kapok megint, hanem 3-4 ezret kell most költenem, de párszáz forinton már nincs kedvem vitatkozni (ismerve a standard kiskereskedõi hozzállást)
Írta 2011. október 24. - 14:44

Vidd az akkukat is, hátha valahogy azt is rájuk lehet verni (a gyártóra) , hogy a lámpától ment tönkre.igen, 2500-as nimh aksik voltak, frissen töltve ráadásul, szóval volt benne kakaó rendesen
amúgy egy hónapja vettem a lámpát, és még a tárcámban a blokk, úgyhogy még hazafelé beugrok egy garanciális cserére a boltba..
Nem biztos, de lehet, hogy az eladók azt is mint a lámpa hibájából keletkezett kárt kezelik és ráterhelik a garis holmi terhére.
Ezt nem tudom biztosan de egy próbát megér.
Írta 2011. október 24. - 13:16

Amiket én olvastam, ott a kis önkisülésû típusokat ajánlják, azok szívósabbnak.Amúgy ilyen lámpába milyen aksit érdemes venni? A hosszú önkisülésû aksinak van valami értelme? Vagy inkább a nagyobb teljesítmény felé érdemes elmenni?
Valahol azt is olvastam, ha egy akkut rendszeresen kis árammal töltenek, sütnek, akkor viszonylag nagyobb lessz a kapacitása, viszont megnõ a belsõ ellenállása. Ha meg nagy áramokkal töltik - merítik, akkor lecsökken a belsõ ellenállása, viszont a kapacitása is kicsit csökken...
Akkutöltésrõl (oldal alsó része)
Írta 2011. október 24. - 12:39

Valahol a lámpában lehet rövidzárlat. Attól lehet ilyen jelenség. Szét kellene szedni a megolvadt lámpát, hogy legalább megnézd, mi okozta a bajt.
Az ilyenek elkerülésére szoktam betenni a lítium akkukhoz multifuse öngyógyító biztosítékot, ami jelentõs túláramnál lekapcsol minimális fogyasztásra. Ez más akku típusoknál is véd.
Azzal teszteltem, hogy rövidre zártam és pillanatok alatt már nem is szikrázott a vezeték vége, vagyis lekapcsol. Azután pár másodperces pihenõ után ismét ad energiát. Akkor jól mûködik a védelem.
Tartok én is az ilyen balesetektõl, de még eddig nem volt ilyen hálistennek. (Apropó, a lítium tüzet nem lehet vízzel oltani mert attól csak jobban ég.)
A Lítium cellákat egy jól záró patent záras fém dobozban lévõ mûanyag betétdobozokban tárolom, ha netán az ördög mégsem alszik, akkor se lehessen nagyon nagy baj.
A lítiumnál még sokkal nagyobb energiák szabadulhatnak el rövidzárlat esetén mint a Nimh akkuknál.
Asszem nálad a Nimh akkuk kerültek zárlatba ugye?
igen, 2500-as nimh aksik voltak, frissen töltve ráadásul, szóval volt benne kakaó rendesen
amúgy egy hónapja vettem a lámpát, és még a tárcámban a blokk, úgyhogy még hazafelé beugrok egy garanciális cserére a boltba, remélem ez csak egyedi eset, és nem valami tervezési hiba a sigmánál
Írta 2011. október 24. - 12:17

Valahol a lámpában lehet rövidzárlat. Attól lehet ilyen jelenség. Szét kellene szedni a megolvadt lámpát, hogy legalább megnézd, mi okozta a bajt.ajajaj, baj van
majdnem kigyulladt a lighster lámpám, az aksik 5 perce ki vannak véve, de még nem lehet hozzájuk nyúlni, a lámpa pedig égett mûanyag szagot áraszt, azt se tudom mûködik-e
viszont ugyanazok az aksik vannak benne, amik eddig is, este tettem bele frissen feltöltve, majd most reggel egyszer csak elkezdett melegedni. Onnan vettem észre, hogy erõsen égettszagott árasztott magából!!!
Ezt mi okozza? Az aksik zárlatosak, de mind a négy felhevült, vagy pedig a lámpa a zárlatos?
Az ilyenek elkerülésére szoktam betenni a lítium akkukhoz multifuse öngyógyító biztosítékot, ami jelentõs túláramnál lekapcsol minimális fogyasztásra. Ez más akku típusoknál is véd.
Azzal teszteltem, hogy rövidre zártam és pillanatok alatt már nem is szikrázott a vezeték vége, vagyis lekapcsol. Azután pár másodperces pihenõ után ismét ad energiát. Akkor jól mûködik a védelem.
Tartok én is az ilyen balesetektõl, de még eddig nem volt ilyen hálistennek. (Apropó, a lítium tüzet nem lehet vízzel oltani mert attól csak jobban ég.)
A Lítium cellákat egy jól záró patent záras fém dobozban lévõ mûanyag betétdobozokban tárolom, ha netán az ördög mégsem alszik, akkor se lehessen nagyon nagy baj.
A lítiumnál még sokkal nagyobb energiák szabadulhatnak el rövidzárlat esetén mint a Nimh akkuknál.
Asszem nálad a Nimh akkuk kerültek zárlatba ugye?
Írta 2011. október 24. - 11:29

az aksik burkolata megolvad, több helyen átégett, az egyikbõl kifolyt valami barna genyó is, a lámpa teste pedik úgy megolvadt, hogy egy ujjnyi bemélyedés keletkezett az oldalán
ha nem pont az asztalomon van, hanem a táskámban, vagy a bringán, akkor jó eséllyel porig éghetett volna az iroda....
Írta 2011. október 24. - 09:20

használ vlki ilyen lámpát? Photon LED 1.25W lámpa teszt, kerékpár, bicikli, ár vélemények,tapasztalatok érdekelnének. országútira lenne felszerelve. a téli bringámmal idõnként sötétben is mennék tekerni kül-,és belterületen 1aránt. szóval látni is szeretnék vele. esetleg más lámpa ötlet is érdekelne max 15000-ig. köszi
dx-rõl rendelve 12 dollár, és kurva jó
Írta 2011. október 24. - 09:15

Tökéletes nekünk 2 db van nekem és Rékámnak városba tökéletes. Terepen is bárhonnét haza lehet vele jönni 25km/h-ig utána már necces kb 240lumen ez 3-4 ilyen áru Cateye lámpának felel meg. 24 óráson is mentem ilyennel ott is megfelelt. Nekem az aksis változata van úgy még jobb.használ vlki ilyen lámpát? Photon LED 1.25W lámpa teszt, kerékpár, bicikli, ár vélemények,tapasztalatok érdekelnének. országútira lenne felszerelve. a téli bringámmal idõnként sötétben is mennék tekerni kül-,és belterületen 1aránt. szóval látni is szeretnék vele. esetleg más lámpa ötlet is érdekelne max 15000-ig. köszi
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!