vettem egy csomag sanyo eneloopot, és hirtlen értelm lett a töltöttség kijelzõnek
kb. egy hétig használtam minden nap, úgy, hogy nem világított, majd kb. egy hétig hogy zölden világított, és a teljes merülés elõtt nem sokkal gyulladt ki a piros
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Jártam kint és rámsötétedett Csobánkánál, a Hosszúhegyi út elején.
Ez adta az ötletet, ha már állvány és kamera is van a hátizsákomban,
akkor lefotózom a fényem billentés közben. Ilyen nézetbõl még úgysem fotóztam.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

A tesztek alapján nekem az jött le, hogy az egyik legjobb ár/érték arányú lámpa a Magicshine MJ-872.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Az a lámpa éppen a szúró fény miatt világít távolabbra, viszont pont ezért kormányra kevés a szélessége.holnap csinálok róla rendes fényképezõs képet is.
meg ha lesz türelmem, akkor a többi Cateye lámpáról is, ami itt van a kirakatban.
Ezt találtam a belérõl, én még nem láttam közelebbrõl. Pic-ekhez sajnos nem konyítok, de a ledmeghajtó IC-k teljesítménye PWM vezérléssel biztos hogy leszabályozható...Köszi az aksi tippet, szerintem a védelemmel ellátott megér +50centet aksinként. Úgy látom errõl a típusról egész jó véleménnyel vannak.
A lámpát egyenlõre nem szándékozom megbuherálni, elég macerás lenne az árammérõ söntöket kultúrált módon kivezetni és kapcsolgatni, ráadásul úgy hogy a vízállósága se romoljon le. A vezérlõ szoftverét lenne inkább jobb megbuherálni úgy hogy a villogó mód helyett egy még kisebb fényerõs állás lenne.
Bár a leghasználhatóbb szerintem a következõ módon lenne szerintem: kikapcsolt állapotban egy katt -> bekapcs. Bekapcsolt állapotban csak két fényerõ lenne (fényszóró, tompított) ahol egy nyomással az oda-vissza váltás menne, a kikapcsolás pedig egy hosszú nyomással történne.
Azt lehet tudni milyen mikrovezérlõ vezérli a lámpát? A Microchip gyártmányú PIC-ekre szoktam programot fejleszteni.
Köszi az aksi tippet, szerintem a védelemmel ellátott megér +50centet aksinként. Úgy látom errõl a típusról egész jó véleménnyel vannak.kék trustfire cella védelem nélkül (nekem ilyenek vannak, elégedett vagyok vele)
trustfire cella védelemmel
komplett 7,2V, 5,2Ah-s akkupack védelemmel
Komplett akksipack beszerzése helyett valószínûleg jobban jársz, ha veszel még egy lámpaszettet (legfeljebb bónuszként eladod a lámpafejet akkupack nélkül)
-Ha az eredeti akkupackot megbontod, és a bennelevõ cellákra párhuzamosan kötsz 2-2 +cellát, akkor megúszol egy új védõáramkör beszerzést, viszont mindig 2× akkora sújt kell cipelned, 2× annyi ideig tart a töltés, viszont 2× addig bírja a merítést is!... (Mielött rákötöd az új cellákat, ~egyenlítsd ki a feszültségeiket néhány 10-ed ohmos ellenálláson kersztül, különben dróttal direktbe kötve esetleg túl nagy kiegyenlítõáram jöhet létre!)
-Leg költség kímélõbb lenne, a lámpa elektonikájába belenyúlnod: valahol kéne benne lennie egy 10-ed ohm környéki áram érzékelõ ellenállásnak. Azt ahányszoros értékûre növeled, elvileg annyiszorosan nõ az üzemidõd (csökken az áram) /esetleg egy + kapcsolóval rövidre zárhatóra csinálni az új, sorosan kötött kiegészítõ ellenállás tagot, -így elérhetõ az eredeti, nagyáramú üzemmód is-.