Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Látni & látszani!

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
8729 hozzászólás a témában

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
tegnap vagy tegnap elõtt volt a totalcaron egy cikk az autók lámpájáról, és ott azt írták, hogy a túl erõs lámpa sem jó, illetve a fényárban az erõsebb foltok sem jók, mert a szem a legerõsebb fényhez alkalmazkodik, így az adott fénykörön kívül már romlik a látás

ahogy elnézem sok bringa lámpa tervezésénél meg kifejezetten eröltetik a szórt fényen belüli spot fényt, ezek szerint nem túl nagy átgondoltsággal

mondjuk azt én is észrevettem, hogy este a kivilágított utakon, ha jönnek szembe autók, meg sok az éles városi fény, akkor sokkal rosszabul látok, mintha csak simán sötét van és úgy kapcsolom fel a lámpát

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.683 hozzászólás
ÚÚÚÚÚgy megnézném, milyen fénye van !
Mintha felkapcsolnád a napot ?? :-)))
Marci

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Az már igen brutál lehet szerintem is.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

A MagicShine fejlesztett !
Ez milyen lehet ? Felszárítja az utat a bringa elõtt ? ;)
MJ-880-Shenzhen MINJUN Electronic Co.,Ltd

Állítólag az XM-L-bõl a mostani legjobb, azaz U2-es ledekkel szerelik. Ára várhatóan 200 USD körül, december közepétõl lesz elérhetõ. E-bay-en már van, aki hirdeti.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.683 hozzászólás
Hmm. Akkor örülök, mert Hozé lámpám aksija nagyon jól bírja.
Akkor maradnak a kispolgári elemek. Bár a hideg mindenre hatással van, fõleg, amiben kémiai reakciók vannak.
Marci

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Normál elem kell neked vagy li-ion aksi.

A Lítium-ion akku ami nyáron 6 óránál is tovább bírja, az mostanában másfél-két óra alatt megadta magát.

Szintén Lítium-ion kesztyû fûtés akku amikor kívül volt a hidegben, kb egy óra alatt lemerült.
miután beköltöztettem a kesztyû kézbej részébe és hõszigeteltem, azóta több órát bír (hármat biztos).

Kamera is hidegben a Lítium-ionnal még hosszú idõt kiírt, ennek ellenére perceken belül lemerült.

Volt Lítium-ion akku amit tesztnek betettem a mélyhûtõbe feltöltve és terhelést rákapcsolva.
Rövid idõ múlva kimerültnek tûnt, de amikor vissza melegedett még adott le energiát.
Szóval a Lítium-ion bírja legkevésbé a hideget. Harmadára, negyedére is lecsökkenhet a kapacitása hidegben.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.683 hozzászólás
Lehet, hogy ni-mh aksival használod ? Mert az agyon nem szereti hideget. Normál elem kell neked vagy li-ion aksi.
Marci

Supernova1982

Supernova1982

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás
  • Location8448,Ajka-Bakonygyepes,Tóbereki.u.3.
Ahogy látom nagyon jó lámpa,csak az a fránya hideg kinyírja az elemeket-akksikat,nekem a SIGMA PAVA lámpám merûltet jelez a hidegben-mert nem tudja leadni a feszûltséget-bosszantó mondhatni-be kell "bugyolálni" sajnos!

Nagy János

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Ez a lámpa ha jól látom 2000 lumen fény teljesítményt ad le.
Ez még a régi halogén fényerõbe átszámítva kb. 100 Wattos halogén izzó fényének felel meg.
Azzal 90 Wattal fûtene és kb 10 Watt (így is úgy is) ami ténylegesen fénnyé alakul.

Ezekre és a még nagyobbakra szokták mondani a régi öreg mûszakiak ha fókuszba vetít, hogy 50 méterrõl pezseli a lósz@rt. :)
A lednél már jóval kisebb a veszteség, így már csak megszokásból illik rá a régi szlogen.

_Mickey_

_Mickey_

vendég

• fórumtag
  • 136 hozzászólás
Jó kérdés, sztem felesleges, nekem a sigma power led után az MJ-872 alacsony alacsony fokozatban is atomvillanás.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.683 hozzászólás
A MagicShine fejlesztett !
Ez milyen lehet ? Felszárítja az utat a bringa elõtt ? ;)
Marci

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Sziasztok!

Milyen elsõ lámpát ajánlotok kb 10.000 Ft vagy 50$-ig kormányra Magicshine MJ-808E (fejlámpaként használva) mellé? Terepre kellene. Látom, hogy a Sigma Lightser elég népszerû itt, vajon az jó erre a célra, vagy a dealerextreamen van erre a célra jobb alternatíva a megadott kereten belül?

én egyszer mentem vele terepen este és teljesen jól használható volt, meglepõen messzire és magasra világított

Betgo

Betgo

újonc

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Sziasztok!

Milyen elsõ lámpát ajánlotok kb 10.000 Ft vagy 50$-ig kormányra Magicshine MJ-808E (fejlámpaként használva) mellé? Terepre kellene. Látom, hogy a Sigma Lightser elég népszerû itt, vajon az jó erre a célra, vagy a dealerextreamen van erre a célra jobb alternatíva a megadott kereten belül?

dhcodoki

dhcodoki

vendég

• fórumtag
  • 51 hozzászólás
Köszi még egyszer mindenkinek.. :)
Egyébként vettem egy Blackburn Mars 4.0 hátsó lámpát is. Nagyon durva. :) Iszonyat erõs fénye van. Elég masszív. A gumitömítést dizájnosan kilógatták a széleken, így ha leesik a lámpa, némiképp védelmet nyújt. A tartókonzol sem olyan rossz, mint azt pár helyen olvastam. Viszont, ha mégis tönkremegy, még mindig lehet csíptetni hátizsákra. Ja, és duracell elemeket adnak mellé. Na ez sem egy elterjedt szokás.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
...és boldog vagyok, hogy sikerült meggyõznöm mindenkit.:)

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

dhcodoki

dhcodoki

vendég

• fórumtag
  • 51 hozzászólás
Ez jó hír. Én is a Lighster + eneloop kombóra ruháztam be. Élesben még nem próbáltam, de most kivittem az udvarra tesztelgetni. Hát az eddigi lámpáimhoz képest sokkal jobb teljesítményû. Nagyon elégedett vagyok vele. Egy dolog nem tetszik, hogy a tartó konzolból igen csak nehezen lehet kicsúsztatni. Mondjuk a konzolt meg elég könnyû lecsatolni. Így valszeg, majd ez lesz a gyors megoldása a lámpa leszedésnek/felrakásnak.

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Lightster kistestvére :)
SIGMA ROADSTER ELSÕ LÁMPA - Bringa Butik Webáruház

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
lighster témában ismét :)

vettem egy csomag sanyo eneloopot, és hirtlen értelm lett a töltöttség kijelzõnek

kb. egy hétig használtam minden nap, úgy, hogy nem világított, majd kb. egy hétig hogy zölden világított, és a teljes merülés elõtt nem sokkal gyulladt ki a piros

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Jajaja

Egyébként itt látszik: http://forum.bikemag...tml#post1132858

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Balu féle házi gyártmány Balúcsak egy dolgot szeret jobban a bringázásnál nappali fényben éjszaka bringázni:)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!