marton said
Kíváncsi voltam és megkerestem: Sigma LightsterBevallom, nem láttam a többiek által dicsért Sigma lightster lámpa fényét de megkockáztatom, hogy ez jobb vétel lehet.
marton said
Kíváncsi voltam és megkerestem: Sigma LightsterBevallom, nem láttam a többiek által dicsért Sigma lightster lámpa fényét de megkockáztatom, hogy ez jobb vétel lehet.
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
stellaz said
A 4 AA aksi - az pont nem gyõz meg a li-ion aksival szemben. Szerintem nem lehet a 2 technikát egy lapon említeni. Ezért is szorul ki lassan szinte mindenhonnan a ni-mh aksi.itt még olcsóbb
:::::: Powered by: www.webtar.hu ::::::
a lighsterben az a jó, hogy kifejezetten bringához van kitalálva, olyan a foncsorozása, és, hogy 4 aa aksival megy
de ezek a kínai lámpák is nagyon jók, és nagyon jó áron vannak
marton said
Nem rossz ez ALDI - Ajánlatunk vasárnaptól, 2011.12.11. az Aldi-s lámpa sem de haverom most vette ezt: Akkumultoros Q3 Cree Led lmpa tltkkel ami szerintem a li-ion aksi miatt sokkal jobb vétel. És 500 Ft-ért van bringakormány rögzítõ egység is. Ennek láttam a fényét, nagyon jó.
Bevallom, nem láttam a többiek által dicsért Sigma lightster lámpa fényét de megkockáztatom, hogy ez jobb vétel lehet.
Ronin said
Nem rossz ez ALDI - Ajánlatunk vasárnaptól, 2011.12.11. az Aldi-s lámpa sem de haverom most vette ezt: Akkumultoros Q3 Cree Led lmpa tltkkel ami szerintem a li-ion aksi miatt sokkal jobb vétel. És 500 Ft-ért van bringakormány rögzítõ egység is. Ennek láttam a fényét, nagyon jó.Ha valaki jó fényerejû lámpát keres mától az Aldiban CREE ledes zseblámpát lehet kapni. Olyasmi mint a Photon.
Balu1 said
KundiJoe: és hogy ez így van-e, azt egy sima Ohm-mérõvel meg tudod mérni anélkül hogy a lámpát szét kellene robbantani.Ez attól függ, hogy a csatlakozó egy szál rézhuzallal van-e a az akkukhoz kötve, vagy közben van esetleg a töltõ áramkör ami korlátozza az áramot.
Ha a töltõ kontroll kör nem a lámpában kapott helyet, akkor van esély rá, különben nincs.
KundiJoe said
Ez attól függ, hogy a csatlakozó egy szál rézhuzallal van-e a az akkukhoz kötve, vagy közben van esetleg a töltõ áramkör ami korlátozza az áramot.Az hogy a töltõcsatlakozón keresztül az üzemi áram nem folyik át, ahogy írod, már eleve kizárja az innen történõ betáplálást is?
Attól tartok a"project" megfeneklett, de azért jó volt róla agyalni.
donciccio said
én nemrég vettem 1 photont. azt hittem milyen jó vásárt csináltam,de már találtam tök u.olyat töredék árért. mondjuk meg vagyok elégedve a fényerejével. lehet beruházok 1 ilyen aldis lampionba.
KundiJoe said
Az elemek helyét kitöltõ hab idomon levõ kontaktusok beviszik egy külsõ áramforrás feszültségét...az elemeket kiveszem belõle, és azok helyet polisztirolból faragok bele -a négy elemmel megegyezõ- idomot, melynek a végére egy kis fémlapot rögzítenék -mely zárja az áramkört- és azt betolom az elemek helyére mindenféle gányolás nélkül kiiktattam az elemeket.
Most már csak az a kérdés, hogy a Jack dugón keresztül betáplált áram nem tenne-e kárt benne, és mûködne-e?
KundiJoe said
Sziasztok.
Régóta olvasom a fórumot, mely sok felesleges mérgelõdéstõl és pénzkidobástól mentett meg.
Világítás terén a régi Cateye halogén izzós pilács után én is beújítottam egy Sigma Lightsterre. Nem csalódtam.
Az lenne a kérdésem, hogy a töltõcsatlakozón keresztül lehetne-e külsõ áramforrásról táplálni, úgy, hogy az elemeket kiveszem belõle, és a lámpán belül csak zárom az áramkört? Vagy azon keresztül, csak a töltõje által adott áram erõsség táplálható be.
Lehet, hogy hülye ötlet, de mivel gyalogtúrázok is, így fejlámpaként is tudnám használni. Persze aksikkal már a fejen nehéz lenne. Valamint így a hidegben az áramforrás a ruházaton belül meleg helyre kerülne.
marton said
A Li-ion a nyárinak a negyedét tudja, ha kicsit használtabb már. (Az enyém már néhány éves.)Li-ion aksi ... nem lesz mûködésképtelen a hidegben. (gondolom, egy bizonyos -fokig) De biztosan nem a nyári teljesítményüket adják le.
stellaz said
Mivel az is egy ni-mh aksi, ugyan úgy nem fogja bírni a hideget. Li-ion aksi vagy normál elem nem lesz mûködésképtelen a hidegben. (gondolom, egy bizonyos -fokig) De biztosan nem a nyári teljesítményüket adják le.a hideg azért az eneloopoknak sem tesz jót, ahogy tapasztaltam az elmúlt héten