Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Látni & látszani!

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
8729 hozzászólás a témában

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
Az 50%-os tesztet már kipróbáltad és tapasztalatból beszélsz ? Vagy csak elméletben tudod egyenlõre mondani, hogy végigbír egy éjszakát ? Csak nehogy megdöbbenj egy hosszú túrán. Azért valami lámpa legyen még nálad vész esetére.
Csak azért kérdem, mert haveroknak a MagicShine 1 ledes lámpája van ugyan ezzel az aksival de az sem bír ki egy éjszakát.
De én nem értek hozzá, csak kérdezek.
Marci

Grafy12

Grafy12

vendég

• fórumtag
  • 88 hozzászólás

Örülök, h vagy!!, és remélem már jól is!!?? Lehet, h peches voltál azzal a lámpával. Amit meg vettél az brutál! :D Nekem az nem tetszett benne, h nem olyan hosszúéletû az akkuja. Persze Te tudod mennyit akarsz éjszakánkét bájkolni.

Köszi, egészen jól vagyok, jövõ hétre hosszabb utakat is ütemeztem már!(Fehérvárra és vissza)
Ha nem használom maxon, hanem mondjuk 50%-on akkor egy éjszaka bírja, aztán késõbb meg akarom venni mellé a hátsó testvérét akkor pedig a két aksit cserélni lehet, mert a hátsó sokkal kevesebbet eszik így a lemerült elsõ hátulra kerül, ott még sokáig bírja, a hátsó pedig elõre ami pedig szinte még fullon van. Így akár 2 éjszakát is át lehet vészelni töltés nélkül.
...a nyúlon túl?
Nem, a nyúl az!...

KROSS EVADO 3.0 2012

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás

Valós lehet éppen, de hogy milyen a minõsége....háááát....
Vettem egy 11000Ft-os lámpát az ebay-rõl egyszer tudtam használni! A töltõ bedöglött, a lámpa hátulján a kontroll ledek nem megfelelõen mûködnek és így túlmerítik az aksit. Ez egy lipo aksi esetében halálos. :) (Az is igaz, hogy egyes vélemények szerint el van látva védelemmel a lámpa.) Bár a legutóbbi tanács erre az volt itt a topicban, hogy sz@rjam le. Azért eléggé zavar, hogy kidobtam ezt a pénzt! Mérgemben most pedig vettem egy ILYET Remélem beválik, bár mi már láttunk ilyet a Balaton kis körön a múltkor éjjel...akkor tetszett :)

Örülök, h vagy!!, és remélem már jól is!!?? Lehet, h peches voltál azzal a lámpával. Amit meg vettél az brutál! :D Nekem az nem tetszett benne, h nem olyan hosszúéletû az akkuja. Persze Te tudod mennyit akarsz éjszakánkét bájkolni.

Ridley Noah Fast 

Grafy12

Grafy12

vendég

• fórumtag
  • 88 hozzászólás

Szerintetek ez valós lehet?
New 2xLED DRL Daytime Running Light Working Lights Eagle Eye Light Lamp 3W 12V|eBay
pontosabban az, h ez a LED 3W-os és a ház megfelelõ hûtést adhat neki?

Valós lehet éppen, de hogy milyen a minõsége....háááát....
Vettem egy 11000Ft-os lámpát az ebay-rõl egyszer tudtam használni! A töltõ bedöglött, a lámpa hátulján a kontroll ledek nem megfelelõen mûködnek és így túlmerítik az aksit. Ez egy lipo aksi esetében halálos. :) (Az is igaz, hogy egyes vélemények szerint el van látva védelemmel a lámpa.) Bár a legutóbbi tanács erre az volt itt a topicban, hogy sz@rjam le. Azért eléggé zavar, hogy kidobtam ezt a pénzt! Mérgemben most pedig vettem egy ILYET Remélem beválik, bár mi már láttunk ilyet a Balaton kis körön a múltkor éjjel...akkor tetszett :)
...a nyúlon túl?
Nem, a nyúl az!...

KROSS EVADO 3.0 2012

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház

A 26650-es nagyobb,nem 18mm az átmérõje hanem 26mm. Úgy jön ide,hogy a 26650-es tud 4000mA, a kisebbõl nem tudsz kivenni 4000mA-ert.

Pedig kisebbnek tûnt, akkor elnézést. De ettõl még nem fog bemenni egy 18650-re berendezkedett fejlámpába. Mindenesetre jó tudni hogy van ilyen is. :)

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

Domonyiferenc

Domonyiferenc

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
A 26650-es nagyobb,nem 18mm az átmérõje hanem 26mm. Úgy jön ide,hogy a 26650-es tud 4000mA, a kisebbõl nem tudsz kivenni 4000mA-ert.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház

Akik értenek hozzá azok megmondták lehetetlen ekkora áramot ilyen kis cellába beletölteni.

A 26650-es amit említesz, az még kisebb cella. Akkor hogy van ez?
Másrészt az nem helyettesítheti a 18650-est már csak mérete miatt sem, így nem is értem hogy jön ide.

Domonyiferenc

Domonyiferenc

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás

Kéne nekem egy kis segítség 18650-es akksikkal kapcsolatban.

Alapjáraton ezt néztem ki: 2 x UltraFire 3.7V 18650 4000mAh led Rechargeable Flashlight Torch Battery new | eBay

Aztán észrevettem, hogy mióta utoljára vettem, azóta van 4200mAh-s is: 1pcs UltraFire 18650 4200mAh Protected Li-ion Rechargeable Battery 3.7V | eBay

Utána meg nem kis meglepetésemre találtam egy olyat, ami nem 3.7V hanem 4.2V. Ilyen is van?
2PCS UltraFire 18650 4200mAh 4.2V Rechargeable Lithium Battery Red | eBay

Igazából amit tudni szeretnék az az, hogy mi az elméleti max. határa mAh-ban ezeknek a 18650-eseknek? Mert van egy olyan érzésem, hogy egy határ felett már hazugság és csak ráírják a nagyobb teljesítményt, nagyobb pénzért természetesen.

Illetve mi ez a 4.2V? Vagy ez csak elírás lehet?

Milyet érdemes venni most? Fejlámpába kellenének, mert tönkrement az egyik amit használtam eddig. Köszi!!!

Szia!
Ultra fire 4000mA ezt én nem venném meg. Én vettem és 1300mA-nél nagyobb áramot nem tudtam beletölteni. Akik értenek hozzá azok megmondták lehetetlen ekkora áramot ilyen kis cellába beletölteni. Samsung az már reális,kapsz Magyarországon is. Én Panasonic típust vettem,6 dolcsi darabja és az 2800-3200mA tud. Nézd meg,hogy a 26650 jobb tipus tudja a 4000mA.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház

Az akksin lévõ védelem túlmerülés ellen van és nem túltöltés ellen. A töltõben van túltöltés elleni védelem.
Így ezek nem kavarodnak össze.

Szerk.: Módosítanék mert van "overcharge-" és "discharge protection" is a leírásban. Mindettõl függetlenül szerintem nem gáz a kettõ, amelyik érzékenyebb az kapcsol le elõbb.

New 2xLED DRL Daytime Running Light Working Lights Eagle Eye Light Lamp 3W 12V|eBay

Ha alumínium akkor megfelelõ lehet a hõelvezetése.

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás

Ridley Noah Fast 

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Az akksin lévõ védelem túlmerülés ellen van és nem túltöltés ellen. A töltõben van túltöltés elleni védelem.
Így ezek nem kavarodnak össze.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
nos...kiindulva a laptop aksikból (amelyek többségét ugyanilyen cellák sorba és párhuzamba kapcsolásával építik fel), én 2500-3000 mAh-t tartok reális értéknek
de ezért a pénzért nyugodtan csúsztathatnak :)

az ilyen aksikkal kapcsolatban lenne nekem is kérdésem:
lehet ugye kapni 'protected' változatokat is, mi van akkor, ha egy ilyen aksit olyan töltõbe rakom, amelyik a névleges 4,2 V-nál leszabályoz...szóval a kétféle védelem nem kavarja meg egymást?

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Na akkor tényleg marad az elsõ megoldás. Köszi szépen a segítségetek!

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
A 3,7 V a névleges (terhelés alatti), a 4,2 pedig az ún. üresjárati feszültség. A töltés végén lesz ennyi.
Tulajdonképpen ugyanarról a típusról van szó.
A 4,3-ról korábban írtak, a fejlesztés eredménye.

...a 4200 mAh nekem is gyanús.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
igen 4x annyiért és a teljesítményében korántsem vagyok biztos szvsz vedd az elsõt.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Ez meg 4.3V-os: Genuine Samsung 2800mAh 4.3V 18650 Rechargeable Lithium Battery - Purple (2-pack) - Free Shipping - DealExtreme

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Kéne nekem egy kis segítség 18650-es akksikkal kapcsolatban.

Alapjáraton ezt néztem ki: 2 x UltraFire 3.7V 18650 4000mAh led Rechargeable Flashlight Torch Battery new | eBay

Aztán észrevettem, hogy mióta utoljára vettem, azóta van 4200mAh-s is: 1pcs UltraFire 18650 4200mAh Protected Li-ion Rechargeable Battery 3.7V | eBay

Utána meg nem kis meglepetésemre találtam egy olyat, ami nem 3.7V hanem 4.2V. Ilyen is van?
2PCS UltraFire 18650 4200mAh 4.2V Rechargeable Lithium Battery Red | eBay

Igazából amit tudni szeretnék az az, hogy mi az elméleti max. határa mAh-ban ezeknek a 18650-eseknek? Mert van egy olyan érzésem, hogy egy határ felett már hazugság és csak ráírják a nagyobb teljesítményt, nagyobb pénzért természetesen.

Illetve mi ez a 4.2V? Vagy ez csak elírás lehet?

Milyet érdemes venni most? Fejlámpába kellenének, mert tönkrement az egyik amit használtam eddig. Köszi!!!

Grafy12

Grafy12

vendég

• fórumtag
  • 88 hozzászólás
köszi a válaszokat!:)
...a nyúlon túl?
Nem, a nyúl az!...

KROSS EVADO 3.0 2012

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

Esetleg fotót, vagy linket nem tudnál róla? :)

Ez az a lámpaszett : Crivit LED kerékpárlámpa készlet, Crivit LED kerékpárlámpa készlet akció, Lidl Központi és keleti régió 2012. augusztus
Van Lighster-em is, valóban nagyon hasonlít a fényéhez ez a Lidl-s lámpa. Én is próbaszerencse alapon vettem meg a szettet és kellemesen csalódtam benne.

DöG

DöG

vendég

• fórumtag
  • 229 hozzászólás

...a lidliben volt egy lámpa szett, 20 lux világítás elõl, hátsólámpa, elemek 2700 Ft-ért, 3 év garival.
Az elsõ lámpa viszont mûködés közben egész jó. Az optikájának a vetítése olyasmi mint a lighsteré, bár kicsit több a szórt fénye minden irányban (nem biztos, hogy ez jó), a színhõmérséklete is hasonló. Szóval lehet vele látni rendesen...

Esetleg fotót, vagy linket nem tudnál róla? :)