Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Látni & látszani!

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
8729 replies to this topic

Grafy12

Grafy12

vendég

• fórumtag
  • 88 posts

na ezt nem tudtam.ezert is kerem a ti segitsegetek hogy helyre pofozzatok a projektem.

mint latszik az aramhoz nem ertek de nyugodtan ajanlatok mokolassal jaro megoldasokat mert bratyo villanymernok es osszedobja.

Akkor elõször beszélj a bratyóval a táp adta lehetõségekrõl. A Led-rõl annyit, hogy pl. ami neked jó volna és a dinamó is bírná talán egy CREE XP-G led lenne paraméterek: feszültség: 2.9V, áramerõsség: 1.5 A, teljesítmény: 4.9W/ 492lumen
ez már ráver az általad használt halogén izzókra! Nagyobb teljesítményt nem biztos, hogy bír a dinamó, de gondolom arra is rá van írva mit tud. A dinamó teljesítmény adatait szerezd be és ezekkel az adatokkal kell zaklatni a bratyót!:) A LED-et meg lehet rendelni a neten természetesen! Még annyit, hogy a LED HÛTÉSÉRÕL is gondoskodnod kell, mert anélkül serc perc megfõl! :D
...a nyúlon túl?
Nem, a nyúl az!...

KROSS EVADO 3.0 2012

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
na ezt nem tudtam.ezert is kerem a ti segitsegetek hogy helyre pofozzatok a projektem.

mint latszik az aramhoz nem ertek de nyugodtan ajanlatok mokolassal jaro megoldasokat mert bratyo villanymernok es osszedobja.

regi/hibas agyvaltokat veszek.

Grafy12

Grafy12

vendég

• fórumtag
  • 88 posts

a mostani dorzsis dinamom megadta magat es mar nem is tudtam megszerelni,igy agydinamo vasarlasan torom a fejem.

es ha mar upgradelek kicserelnem a regi halogen izzokat ledre.
ebben kernem segitsegetek hogy milyen parameterekkel rendelkezo ledeket vegyek?

vagy tobbet erne az ha lampatestet-foncsolt es izzokat is lecserelnem?

Én ugyan nem vagyok elektronikai szakember, de azt tudom, hogy a LED az dióda, pontosabban fény dióda . Ebbõl következik, hogy csak és kizárólag egyenárammal mûködik, abból is igen válogatósak, mert csak a gyári feszültségen üzemeltethetõk, mert nyitóáram alatt egyszerûen nem világít, a túl nagy feszültség pedig tönkreteszi! Tehát egy stabilizált tápra van szükség a LED-re méretezve, hogy ezt meg tudd csinálni! A dinamó pedig váltóáramot termel, ráadásul a fordulattal a feszültség is változik jelentõsen, így azt hiszem komoly fába vágnád a fejszéd, hacsak nem vagy szakember!:)) Szóval, ha LED-et szeretnél, javaslom agydinamó helyett vegyél akkumulátoros lámpát, vagy maradj a hagyományos izzóknál.
...a nyúlon túl?
Nem, a nyúl az!...

KROSS EVADO 3.0 2012

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
a mostani dorzsis dinamom megadta magat es mar nem is tudtam megszerelni,igy agydinamo vasarlasan torom a fejem.

es ha mar upgradelek kicserelnem a regi halogen izzokat ledre.
ebben kernem segitsegetek hogy milyen parameterekkel rendelkezo ledeket vegyek?

vagy tobbet erne az ha lampatestet-foncsolt es izzokat is lecserelnem?

regi/hibas agyvaltokat veszek.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház

Honnan vannak ezek az eredmények? Elég durva, ami látszik, mindenesetre.

Laserpointer fórumról. Egy csóka bemérte õket. A 4000-es Ultrafire akksijaim pontosan ezt az eredményt hozták mint a diagrammon.
http://www.google.hu...MJbi167uqTqoexg

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,091 posts

"These diagrams give a better explanation of 18650 batteries and their mAh rating."
...
Na én maradok a Panasonic Protected-nél. Találtam 2 db-os csomagot 20$-ért az ebay-en.

Honnan vannak ezek az eredmények? Elég durva, ami látszik, mindenesetre.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház
A többi Ultrafire se jobb ha ez vígasztal. Nekem a 4000-es névvel csúfolt hazugság van.

koga

koga

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 posts
huhhh,3000 illetve 2400-as ultrafire akksik vannak nekem otthon,es pont azok vannak a lista legaljan:(
ettol fuggetlenul hozzak azt a teljesitmenyt ami nekem kell,pl egy rovidebb esti tekereshez vagy akar a 24 oras versenyen a 1,5-2 ora ejjeli tekereshez van bennuk eleg kraft

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház
"These diagrams give a better explanation of 18650 batteries and their mAh rating."

Feltöltött kép

Feltöltött kép

Na én maradok a Panasonic Protected-nél. Találtam 2 db-os csomagot 20$-ért az ebay-en.

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 posts

Az 1 ledes se pontszerûen világít, mert a foncsoruk biciklizéshez van megalkotva. :)

És minõségre gagyik közé tartozik amit linkeltem, vagy megfelelõ? Kivéve az akksit, ahogy irtad.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház
Az 1 ledes se pontszerûen világít, mert a foncsoruk biciklizéshez van megalkotva. :)

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 posts

Épp azt próbálom én is kideríteni. :) Elvileg a Samsung és a Panasonic tudja azt ami rájuk van írva. És van belõlük olyan 4-es pack is ami az általad nézett lámpához kell. Mondjuk ettõl függetlenül a lámpát beránthatod, a gyári akksival is fog mûködni, csak nem annyi ideig mint egy komoly akku pack-al.
Pl: One Sanyo 18650 Li ion Battery Pack 3 7V 10400mah 4Cells to 1S4P w PCM Plug | eBay

És a szórása milyen kb ennek a lámpának, hogy nem 1 hanem 3 led van benne...gondolom akkor nem annyira pontszerüen világit...vagy tévedek?

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház

És milyen akksit nézzek hozzá? :)

Épp azt próbálom én is kideríteni. :) Elvileg a Samsung és a Panasonic tudja azt ami rájuk van írva. És van belõlük olyan 4-es pack is ami az általad nézett lámpához kell. Mondjuk ettõl függetlenül a lámpát beránthatod, a gyári akksival is fog mûködni, csak nem annyi ideig mint egy komoly akku pack-al.
Pl: http://www.ebay.com/...=item4ab88bc347

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 posts

Ja ez jó vétel, errõl szól mostanában a fele topik, olvasgass. Csak vegyél hozzá normális akksikat, mert ezek a kínai szarok dísznek vannak.

És milyen akksit nézzek hozzá? :)

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház
Egy kis update Ultrafire 4.000mAh 18650 témában.
Röviden: Egy sapka szart se érnek.
Hosszabban: Nem hogy 4000, de még 1000mAh-t sem vesznek fel ezek az akksik. Nem tud 800mAh-nál többet belepumpálni még az intelligens, balanszeres töltõ sem.

A Samsung, Panasonic, esetleg SANYO 18650-eseivel van valakinek konkrét (MÉRT!) tapasztalata? Konkrétan ezekkel:
1. New Sanyo Li ion 18650 Rechargable 3 7V 2 6AH 2600mAh Battery with Protected RG | eBay
2. New Samsung 18650 Original Rechargeable Battery 2800mAh 3 7V with PCB Protective | eBay
3. New Panasonic 18650 NCR18650 Rechargeable Battery 2900mAh with PCB Protective GG | eBay

Sziasztok!
Ezek a tipusú lámpák milyenek lehetnek? Van valakinek ilyen?
3X CREE XM L XML T6 LED 3800 Lumens Bicycle Light Bike Lamp Headlight Headlamp | eBay
61 dollárért nemis lenne vészes :)

Ja ez jó vétel, errõl szól mostanában a fele topik, olvasgass. Csak vegyél hozzá normális akksikat, mert ezek a kínai szarok dísznek vannak.

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 posts
Sziasztok!
Ezek a tipusú lámpák milyenek lehetnek? Van valakinek ilyen?
3X CREE XM L XML T6 LED 3800 Lumens Bicycle Light Bike Lamp Headlight Headlamp | eBay

61 dollárért nemis lenne vészes :)

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

Sok helyen láttam ugyan ezeket a lámpákat,de eltérõ lumen értékekkel.Ezek csak reklámfogások vagy a valóságban is eltérnek egymástól? A tényleges fényerõt mihez lehetne hasonlitani, mert ez a lumen érték egy kicsit olyan megfoghatatlan fogalom igy önmagában.

.
Össze hasonlításképp vegyünk alapnak egy 55 Wattos autós halogén izzó fényerejét. Az kb 1200 lumen fény teljesítményû.
Ezek a bringás reflektorok jóval szûkebb csóvában adják le ugyanazt az össz fény teljesítményt, vagyis kisebb területet világít meg az autó refihez képest, de nagyobb fényerõvel. Már ha tényleg 1200 lument tudna, akkor lenne ez így igaz. Van amelyik tényleg annyira képes. Pl az XM-L u2 fényességbõl a hideg fehér led képes erre.

Régebbi ledekkel szerelt lámpáknak lehet jóval kisebb a fény teljesítménye azonos fogyasztás mellett, mert azoknak még rosszabb a hatásfokuk. Ezzel együtt kisebb széttartás mellett is erõsebb lehet a szûk csóva még így is.

A fénye nem csak led típustól függ, hanem a fényességi osztályon ("bin" /csoport, kosár/ -fényességi csoportokba válogatják-), ezen is múlik.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

TheKop

TheKop

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 posts
Köszönöm a választ!
You'll never walk alone!
„A fájdalom elmúlik, a gyõzelem örökké megmarad."

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

Ha nincs használatban a lámpa,szét kell húzni a kábelt,hogy ne világitson egyfolytában a töltés-visszajelzõ,vagy elhanyagolható annak a fogyasztása,szóval maradhat napokig úgy?

Elhanyagolható a fogyasztása (óránként csak 10-20mA), de annak ellenére szét kell húzni, mert hosszabb idõ, több óra alatt, vagy pl. 3 nap alatt akár 05-1,5 amper órát is kiszedhet belõle. Erre szokták mondani, "Nem sajnálom, de fogy." Ne merítsük feleslegesen mert az akku is öregszik.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
MJ-870-est használok jó egy éve a kormányon, városban minimum fokozaton. Nekem még nem a tiszta lencsés, így nem az a vakítós fajta és szépen szór, ködben és hóesésben sem zavaró a fénye.
Éjszakai terepezésnél régi MJ-808-at használok hozzá a sisakon (szúrt, fókuszált fény, így nekem sisakon jobban bevált), felfelé mindegyik leggyengébb fokozaton, de lefelé sem nagyon kellett még a 100% eddig. Ha valakinek ez hasznos információ: az MJ-808 porban, ködben sajnos nem túl jó, visszatükrözõdnek a szemcsék.