Ilyen akkumulátorok még nem léteznek ez egyelõre még nem több mint paraszt vakítás ezek az aksik egyelõre max 2200-2500mAh tudnak. inkább vegyél megbízható márkát mint a nyomdában feltuningolt aksit + lehet mivel hogy ezek sufni tuningosak még 1500 mAh sem tudnak.Ajánlom figyelmedbe a CREE XM-L T6-os led-el szerelt lámpákat. Igaz az akku 18650-es ami kis hazánkban még nem elterjedt, de a készlet tartalmazza, szóval nem gond. A akku 3000mAh-s, de én rendeltem hozzá 4200 ill. 5000mAh-at is. A készlet nem drága, 17$ ami kb 3800Ft ingyen postával.
UltraFire WF 502B 1000LM CREE XM L T6 LED Flashlight Torch 18650 Battery Charger | eBay
300lumen mellett már tökéletesen látni, de az 1000lumen jobb fényt biztosít mint ami egy motornak, robogónak van. Pót aksi mindig legyen nálad, mert ilyen fényerõ hamar leszívja az akkut! Az aksik egyenként is tölthetõek, így ha az egyik a lámpában van nem kell kiszedni mint a normál AA ill. AAA aksikat amiket csak párban lehet tölteni.
Hozzá tartó: 1,3$ ami kb 288Ft
Cycling Bicycle Bike Flashlight LED Torch Cycling Mount Holder Handlebar ER99 | eBay
Jelentkezz be Regisztrálj
Látni & látszani!
Posted 2013. January 27. - 16:20
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2013. January 27. - 11:19
Posted 2013. January 26. - 20:33
Üdv!
Bringára kellene valami világítás amivel lakott területen kívül lehet látni. Csak aszfalton járok valami szórt fényûre gondolok, szerintem nem kell 100m világítania inkább legyen tölthetõ. Warta fejlámpát néztem, de nem tudom hogy világit, viszont árban jó.
Varta 1 Watt LED Sports Head Light 2AAA - Vartashop.hu Mondjatok valami véleményt.
Ajánlom figyelmedbe a CREE XM-L T6-os led-el szerelt lámpákat. Igaz az akku 18650-es ami kis hazánkban még nem elterjedt, de a készlet tartalmazza, szóval nem gond. A akku 3000mAh-s, de én rendeltem hozzá 4200 ill. 5000mAh-at is. A készlet nem drága, 17$ ami kb 3800Ft ingyen postával.
UltraFire WF 502B 1000LM CREE XM L T6 LED Flashlight Torch 18650 Battery Charger | eBay
300lumen mellett már tökéletesen látni, de az 1000lumen jobb fényt biztosít mint ami egy motornak, robogónak van. Pót aksi mindig legyen nálad, mert ilyen fényerõ hamar leszívja az akkut! Az aksik egyenként is tölthetõek, így ha az egyik a lámpában van nem kell kiszedni mint a normál AA ill. AAA aksikat amiket csak párban lehet tölteni.
Hozzá tartó: 1,3$ ami kb 288Ft
Cycling Bicycle Bike Flashlight LED Torch Cycling Mount Holder Handlebar ER99 | eBay
Posted 2013. January 26. - 18:07
Sajnos az a szomorú tapasztalat, hogy érdemes 2 lampát vinnem, egy szórt-terített fényût, hogy én lássak, meg egy "lézerceruzát", hogy a szembejövõt emlékeztessem arra, hogy idõben levegye a reflektort. Nincs rosszabb, mikor az akkomodálódott szemedbe beleszrják a koncentrált fényt, aztán megen percek kellenek, hogy olyan élesen láss, mint elõtte. Brr.
Bár sajnos hosszabbodnak a nappalok : D
Posted 2013. January 26. - 17:40
emiatt akarok én is a kinai lámpám elé barkácsolni valamit, hogy ne csak középre világítson egy erõsetAmúgy a cikkben is jó hogy említik, de nekem is az a tapasztalatom, hogy könnyebb azzal a lámpával látni, ami szépen terít, túlzott megvilágítás nélkül, mert a szem így jobban tud alkalmazkodni, míg ha van egy erõsebben világított terület, akkor azon kívül nem látok semmit sem.
lehetne olyan Cateye-m is, amire a teszt azt mondta mintha külön akksis lenne (HL-EL625RC) annyira jó, de én a barkácsolást kicsit jobban élem
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2013. January 26. - 09:11
Haveri kör 90%-a DX-es lámpával jár. Lekopoghatják de meghibásodás egyikkel sem volt még. Fõként MagicShine és egy db annak occó koppintása van a repertoáron. Néhány 20 Dollár alatti fejlámpa is elõfordul de azoknak is nagyon jó fénye van.
Már a Cateye is kínai, talán kicsit jobban vigyáznak minõségre. Bár nekem az elõzõ Cateye lámpám viszonylag hamar tönkrement, nem lehetett kikapcsolni. Ettõl függetlenül én nagyon bízom a Cateye cuccokban, most vettem egy 135ös elsõ villogót.
Haver vett egy Sigma lámpát, több mint 30ezer volt. Nem rossz lámpa de a fele annyiba kerülõ MagicShine-nak 2x jobb fénye van.
biztos, hogy vannak nagyon jó ár-érték arányú cuccok is, én pl. aldiban vettem egy fejlámpát 3 rugóért 3 év garival, aminek hibátlan, tökéletesen homogén fénye van (kicsit gagyi ház mellett), vagy 2700 Ft-ért a lidlis lámpaszett 20 lux fényerõvel, 2 év garival, az is totál rendben van
de a sigma lighsterem azért jobb a lidlis lámpánál, mind fényre, mind rögzítésre, kidolgozásra, stb. A lighster városban és túrázáshoz is tökéletes, csak azt az egyet sajnálom, hogy nincsen rajta egy energiatakarékos mód, vagy villogó funkció, mert így ha lemerül (piorosra vált a jelzõfény), akkor 30 percen belül világítás nélkül marad az ember
fateromnak vettem karácsonyraí egy trelcok 735-öt 6900 ft-ért a dekában akciósan, töltõvel, akisval együtt (2 év garival), 15 luxot tud, igaz kicsit szûk a vetítése, de homogén, nagyon szép ház kidolgozása, a rögzítése pedig zseniális
Amúgy a cikkben is jó hogy említik, de nekem is az a tapasztalatom, hogy könnyebb azzal a lámpával látni, ami szépen terít, túlzott megvilágítás nélkül, mert a szem így jobban tud alkalmazkodni, míg ha van egy erõsebben világított terület, akkor azon kívül nem látok semmit sem.
Posted 2013. January 26. - 02:03
Már a Cateye is kínai, talán kicsit jobban vigyáznak minõségre. Bár nekem az elõzõ Cateye lámpám viszonylag hamar tönkrement, nem lehetett kikapcsolni. Ettõl függetlenül én nagyon bízom a Cateye cuccokban, most vettem egy 135ös elsõ villogót.
Haver vett egy Sigma lámpát, több mint 30ezer volt. Nem rossz lámpa de a fele annyiba kerülõ MagicShine-nak 2x jobb fénye van.
Posted 2013. January 25. - 23:58
Így esetleg még idõben fel lehet fedezni valami hibát, amit a nagy sietség közben elkövettek a teljesítmény béres munkások.
Vettem én is a piacon 1200 körül egy 200 lumen körüli, zoomos lámpát. (Sz'tem ennyi fény még nem igazán bringás kategória.)
kiderült, hogy alig van az aprópénz érményi méretû led tartónak hõ kapcsolata a külsõ alu burkolattal.
Sõt még régebben valaki mondott olyant is, hogy a led mindenféle hõvezetõ paszta nélkül
csak fityegett a helyén. Nem volt rendesen rögzítve ahhoz, hogy a hõt tényleg el tudja vezetni.
ilyenekre érdemes odafigyelni a távolkeleti olcsó dolgoknál.
Azt tudjuk, hogy az olcsó munka nem jó, pontosabban nem mindig jó.
Egyébként arról általánosságban, hogy milyen árú lámpa miért jobb, miért tartósabb a másiknál, arról itt álljon egy mottó:
"Három féle munka létezik: jó, gyors és olcsó.
A jó és gyors munka nem olcsó.
A jó, olcsó munka nem gyors.
A gyors, olcsó munka nem jó."
Ezeket egy maszek szabó mûhelyében olvastam.
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Posted 2013. January 25. - 19:35
Végigolvastam a cikket. Ez dermesztõ !
Kis hazánkban egy jó fényû lámpa 30 ezertõl indul ? Akkor ha kicsit normálisabb áron (20ezer körül) akarok jó fényû lámpát, marad a MagicShine a DX-rõl vagy itthon kicsit drágábban megvéve ? Kb. jól látom ?
mondjuk azt el kell mondani, hogy fél év alatt nekem (én+asszony+fater) tönkrement három dx-es lámpám is, ellenben kb. 6 éve használok egy cateye-t, szóval nem csak a fényerõ számít
Posted 2013. January 25. - 14:23
Kis hazánkban egy jó fényû lámpa 30 ezertõl indul ? Akkor ha kicsit normálisabb áron (20ezer körül) akarok jó fényû lámpát, marad a MagicShine a DX-rõl vagy itthon kicsit drágábban megvéve ? Kb. jól látom ?
Posted 2013. January 25. - 00:14
érdemes átolvasni az > egész cikket <
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2013. January 23. - 17:42
Posted 2013. January 23. - 00:47
inkább itt a linkje: http://forum.bikemag...tml#post1178176
Posted 2013. January 22. - 22:57
Az 1 Wattos led teljesítmény nagyon kevés még azzal együtt is, hogy a modern ledek már akár kétszer jobban teljesítenek mint a régiek.
Viszont ilyen áron értékesített lámpába nem építenek bele olyan ledet, aminek az ára kiteszi a lámpa értékének majdnem felét.
Az egyáltalán nem biztos, hogy az ide beépített led a legkorszerûbb hatásfokúak közé tartozik.
Szerintem minimum 2-3 Wattos korszerû leddel érdemes világítani, (vagy 5-6 Watt régebbivel).
Akkor esetleg még látsz is valamennyit mellette. Persze az még nem reflektor, inkább csak használható fényecske.
Egy lámpának minél szûkebb a széttartása, annál erõsebb a fénye távolra, és annál kisebb területet világít meg közelebb.
Amit a lámpa adatlapján írnak, "Fénytávolság: 90m (0.25lux)" Ez egy adat. Viszont egyéb jellemzõkrõl nem esik szó, mint pl mekkora a fény sugár széttartása.
Vagyis 3 méterrõl hány centis kicsi köröcskében (esetleg nagyobban?) világítja meg a környezetét.
A szûk és erõs fénnyel viszont nem a fényereje miatt nem lehet látni, hanem a sötétben megvilágított kicsi köröcske miatt.
Igaz, másod világításként, fej lámpának használható de közelre nem azzal kell nézni, mert oda nem lenne elég.
Oda olyan lámpa kell, ami szélesebben megvilágítja a környezetet, aminek tervezett fény elosztása van.
A szélesebb és nagyobb széttartású fényhez viszont erõsebb fény teljesítményt leadó fényforrás is kell,
mert az az egyetlen kicsi led kell létre hozza azt a fényt, amit azután szét osztunk az úton magunk elõtt és kicsit távolabb.
Attól, hogy nagyobb területen oszlik el, egy kisebb teljesítményû, kisebb fényû led fénye még gyengébb lesz.
Ezért kell erõsebbnek, nagyobb teljesítményûnek lennie.
Ami egyáltalán megadható értékû megvilágítást jelent 90 méter távolságban, az nagyon szûk széttartású kell legyen.
Ez azt kell jelentse, hogy annak a fénynek az útra vetített foltja közelben ugyan erõsebb de
annyira kicsi területre jut a fény, hogy csak azt a talán 20-30 centis kört látod magad elõtt, amivel nem sokat érsz.
Itt egy-két oldallal korábban ajánlottak valami, többek által jónak tapasztalt lámpát.
Szerintem érdemes lenne vissza keresni, ott esett szó ilyenrõl.
Posted 2013. January 22. - 18:54
Bringára kellene valami világítás amivel lakott területen kívül lehet látni. Csak aszfalton járok valami szórt fényûre gondolok, szerintem nem kell 100m világítania inkább legyen tölthetõ. Warta fejlámpát néztem, de nem tudom hogy világit, viszont árban jó.
Varta 1 Watt LED Sports Head Light 2AAA - Vartashop.hu Mondjatok valami véleményt.
Posted 2013. January 20. - 20:01
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Posted 2013. January 20. - 18:13
Posted 2013. January 20. - 15:24
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Posted 2013. January 20. - 05:15
Viszont jobban átgondoltam (és kipróbáltam), csak azon a szûk fény körön belül mûködik így.így belegondolva, igazad van!
Ma láttam ilyen 3D képet a szombati piacon és vettem belõle. A mérete 80 X 55 mm.
A papír hátlap nagy részét lehúztam róla de a képet tartalmazó vékony áttetszõ ragasztó, néhány papír rosttal és a képpel együtt makacsul maradt.
Megpróbáltam mûanyag mosogató szivacs dörzsi rétegével egy kis mosogató szerrel ledörzsölni de alig jött valamennyire és ott a felület is megkopott egy kissé.
Aztán a megint száraz lapra olajat kentem és megpróbáltam azzal leoldani, de azzal sem ment.
Aztán az olajat megpróbáltam 40 fok körüli meleg vízzel és mosogató szerrel lemosni.
Kb, két percig dörzsölgettem a vízben és miután így megázott egy kicsit, akkor vettem észre, hogy könnyedén sodródik róla a megduzzadt réteg a képpel együtt.
Lehet, hogy önmagában a pár perces mosogatószeres forró vízben áztatás is segített volna.
A lényeg, hogy utána még nedvesen le kell kaparni róla körömmel a réteget, mielõtt megint rászárad. Így nem sérül a mûanyag lap sem.
Akkor így sodródik mint a fotón.
Utána kicsit félre tettem, mert csináltam róla ezt a képet.
Miután megint a kezembe vettem, már annyira rászáradt, hogy nem tudtam megint megkaparni.
Megint kezdtem olajjal, azután forró vízzel és mosogató szerrel.
Utána már le tudtam tisztítani teljesen. Ott maradt benne kicsi bemattult hiba, ahol megdörzsöltem a dörzsis mosogató szivaccsal.
Ezeket csak azért írtam le ennyire részletesen hogy ne ess ugyanebbe a hibába.
Már én sem emlékeztem, hogy korábban hogyan csináltam.
Hát így. Ez a mûködõképes módszer a kép eltávolításához.
Aztán ezzel az elõtéttel is kipróbáltam, hogy vetít rajta keresztül a lencsés és a tükrös lámpa.
A domború lencsés lámpánál teljesen jól mûködött.
Amikor az alsó háromnegyedét takartam el vele, akkor közelre nagyon szélesen szórt és pontosan fölötte távolra erõs szûk fényt vetített.
A domború lencsénél jól vizsgázott az elméleted.
Kipróbáltam tükrössel is.
Amikor a szóró elõtétet a tükrös lámpa teljes felülete elé tettem, akkor vonalban szórta a fényt, ahogy elgondoltuk.
Viszont amikor csak egy részét takartam el vele a kilépõ fénynek, akkor a vonalban szórás ugyan megmaradt,
de a részben elmosott fényben középen megjelent a lámpa egyre erõsödõ eredeti szúró fénye.
Szóval a részben takarás így nem lenne jó, (csak lencsével mûködõ lámpánál).
Vagyis a tükrösnél le kell mondani a részben takarásról és az egész fény út elé kell tenni az elõtétet.
Akkor viszont lehet arra számítani, hogy a tükör által vetített fényt használhatóan szét húzza.
A képen nem látszik, de jóval gyengébb széthúzva.
Viszont a lednek van egy közvetlenül elõre kilépõ fénye is, ami nem érinti a tükröt és alap esetben szórtan és gyengén megvilágítja a környezetet.
Ez a szórt fény is most még jóval szélesebben szóródik, vagyis még gyengébb lesz.
Lehet, hogy az nem is hiányzik, mert úgyis gyenge volt ahhoz, hogy 1-2 méteren túl láss mellette.
Szerintem ezt érdemes lehet kipróbálni, hogy teljesen a fény útjába teszed az elõtétet.
Ha nem találod így túlságosan gyengének a fényt, akkor széles, viszonylag közeli (néhány méterre világító) fénynek akár jó is lehet.
Majd meglátod.
Viszont a vakítás csökkentése nem igazán megoldható ennél. Legalábbis házi módszerekkel nem egykönnyen.
Az járható lenne amit DöG úr képet beillesztett, viszont az elõre kilépõt is vissza kellene tükrözni, hogy tényleg ne vakítson. Szóval az macerás.
Posted 2013. January 19. - 21:23
így belegondolva, igazad van!Egyébként az alsó kétharmadra tenni, az lehet, hogy... majd meglátjuk.
Akkor alul és közelre koncentráltabb marad, de távolabb és felül széthúzza.
Próbáld ki (elõször csak mindent oda tartva) és majd meglátjuk.
Esetleg próblád meg mi lesz ha felülre teszed.
Elvileg a felül kilépõ fény megy lentre.