Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Látni & látszani!

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
8736 replies to this topic

Szimba

Szimba

vendég

• fórumtag
  • 47 posts
Az aksi tölthetõ.

Tekerés után, amikor széthúztam a kábelcsatlakozót, még nem volt teljesen széthúzva a két kábel már ki is aludt a visszajelzõ kék fény. Utána összedugva se kép se hang. Visszajelzõ fény se.:(

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,689 posts
Mi lett vele ? Mik a tünetek ? Nem csak az aksi szart be ?
Marci

Szimba

Szimba

vendég

• fórumtag
  • 47 posts
Sziasztok,

meghalt a Magicshine lámpám.:(
Ismertek valakit aki foglalkozik ilyen lámpa újraélesztésével?

Elõre is köszi!
Sz

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts
Nekem van TrustFire akkum amire 2500 mA-t írtak és azt tudja is.
Végig mértem még néhány fajtát, amit a kipróbálás kedvéért vettem 300,-Ft -ért a kínai piacon.

(Rákötöttem terhelést és egyik mûszerrel mértem az átfolyó áramot, másikkal az akku feszültséget,
kb negyed óránként. Abból számoltam egy órára átlagot)

Tudtam, hogy gyengébb lesz, de kíváncsi voltam mennyivel.

Próbáltam egy Ultra Flre 3800 (nem FIRE hanem FLRE) a felirat.
Aztán TR 18650 3800 mAh felirattal
A következõ Ultra Flrc 4000 mAh felirattal.
Ezek mint 500 mAh közelében (0,5 Ah) tudtak teljesíteni.
Ennél kicsivel többre számítottam. Ez nagyon rossz eredmény.

Sõt láttam a neten 6800 mAh-t is. Az sem lehet jobb szerintem.
Már írtam róla, Itt a linkje: http://forum.bikemag...tml#post1184224

Vagyis amire 2500 mAh -nál nagyobb értéket írnak, az erõs valószínüséggel jó bolt lehet a gyártónak és az árusoknak, de nem nekünk!

Ami pedig a lámpa elé szerelhetõ széthúzó elõtét esztétikai értékét illeti, aztat nem mondtam, hogy szép lesz, csak annyit, hogy mûködik. Feltöltött kép

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
18650-bõl semmit nem szabad megvenni, aminek a nevében "fire" van.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,689 posts

emiatt akarok én is a kinai lámpám elé barkácsolni valamit, hogy ne csak középre világítson egy erõset :)
lehetne olyan Cateye-m is, amire a teszt azt mondta mintha külön akksis lenne (HL-EL625RC) annyira jó, de én a barkácsolást kicsit jobban élem :)

Ha találtál valami megoldást, lécci számolj majd be - ha lehet képpel !
A barkácsolás kérdésében teljesen egyetértek veled. Sufni tuning forevor !;)
(Bevallom, én már tákoltam egy szétszóró elõtétet a lámpám elé de az annyira ronda, hogy max. privátban merem megmutatni :-))

Marci

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház
Úgy van, legtöbb nyomda tutning. Mondjuk én a 2800-as Panasonic-omba már toltam bele annyit mint ami a névleges teljesítméne. De 10x annyiba kerül mint egy kínai 18650-es.

Ez a legolcsóbb: http://www.ebay.com/...=item43ae54d958

De ezt venném most: http://www.ebay.com/...=item337f740205

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Ajánlom figyelmedbe a CREE XM-L T6-os led-el szerelt lámpákat. Igaz az akku 18650-es ami kis hazánkban még nem elterjedt, de a készlet tartalmazza, szóval nem gond. A akku 3000mAh-s, de én rendeltem hozzá 4200 ill. 5000mAh-at is. A készlet nem drága, 17$ ami kb 3800Ft ingyen postával.
UltraFire WF 502B 1000LM CREE XM L T6 LED Flashlight Torch 18650 Battery Charger | eBay
300lumen mellett már tökéletesen látni, de az 1000lumen jobb fényt biztosít mint ami egy motornak, robogónak van. Pót aksi mindig legyen nálad, mert ilyen fényerõ hamar leszívja az akkut! Az aksik egyenként is tölthetõek, így ha az egyik a lámpában van nem kell kiszedni mint a normál AA ill. AAA aksikat amiket csak párban lehet tölteni.
Hozzá tartó: 1,3$ ami kb 288Ft
Cycling Bicycle Bike Flashlight LED Torch Cycling Mount Holder Handlebar ER99 | eBay

Ilyen akkumulátorok még nem léteznek ez egyelõre még nem több mint paraszt vakítás ezek az aksik egyelõre max 2200-2500mAh tudnak. inkább vegyél megbízható márkát mint a nyomdában feltuningolt aksit + lehet mivel hogy ezek sufni tuningosak még 1500 mAh sem tudnak.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

bbandit

bbandit

vendég

• fórumtag
  • 16 posts
Köszönöm a választ!

pin91

pin91

vendég

• fórumtag
  • 44 posts

Üdv!
Bringára kellene valami világítás amivel lakott területen kívül lehet látni. Csak aszfalton járok valami szórt fényûre gondolok, szerintem nem kell 100m világítania inkább legyen tölthetõ. Warta fejlámpát néztem, de nem tudom hogy világit, viszont árban jó.
Varta 1 Watt LED Sports Head Light 2AAA - Vartashop.hu Mondjatok valami véleményt.

Ajánlom figyelmedbe a CREE XM-L T6-os led-el szerelt lámpákat. Igaz az akku 18650-es ami kis hazánkban még nem elterjedt, de a készlet tartalmazza, szóval nem gond. A akku 3000mAh-s, de én rendeltem hozzá 4200 ill. 5000mAh-at is. A készlet nem drága, 17$ ami kb 3800Ft ingyen postával.
UltraFire WF 502B 1000LM CREE XM L T6 LED Flashlight Torch 18650 Battery Charger | eBay
300lumen mellett már tökéletesen látni, de az 1000lumen jobb fényt biztosít mint ami egy motornak, robogónak van. Pót aksi mindig legyen nálad, mert ilyen fényerõ hamar leszívja az akkut! Az aksik egyenként is tölthetõek, így ha az egyik a lámpában van nem kell kiszedni mint a normál AA ill. AAA aksikat amiket csak párban lehet tölteni.
Hozzá tartó: 1,3$ ami kb 288Ft
Cycling Bicycle Bike Flashlight LED Torch Cycling Mount Holder Handlebar ER99 | eBay

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts
Áhh kedvenc útitárs a kamionos a fülke tetején lévõ légvédelmi fényszórósorral, reflektorral, szigorúan a hátam mögött, mikor mászok. : )

Sajnos az a szomorú tapasztalat, hogy érdemes 2 lampát vinnem, egy szórt-terített fényût, hogy én lássak, meg egy "lézerceruzát", hogy a szembejövõt emlékeztessem arra, hogy idõben levegye a reflektort. Nincs rosszabb, mikor az akkomodálódott szemedbe beleszrják a koncentrált fényt, aztán megen percek kellenek, hogy olyan élesen láss, mint elõtte. Brr.

Bár sajnos hosszabbodnak a nappalok : D

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Amúgy a cikkben is jó hogy említik, de nekem is az a tapasztalatom, hogy könnyebb azzal a lámpával látni, ami szépen terít, túlzott megvilágítás nélkül, mert a szem így jobban tud alkalmazkodni, míg ha van egy erõsebben világított terület, akkor azon kívül nem látok semmit sem.

emiatt akarok én is a kinai lámpám elé barkácsolni valamit, hogy ne csak középre világítson egy erõset :)
lehetne olyan Cateye-m is, amire a teszt azt mondta mintha külön akksis lenne (HL-EL625RC) annyira jó, de én a barkácsolást kicsit jobban élem :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Haveri kör 90%-a DX-es lámpával jár. Lekopoghatják de meghibásodás egyikkel sem volt még. Fõként MagicShine és egy db annak occó koppintása van a repertoáron. Néhány 20 Dollár alatti fejlámpa is elõfordul de azoknak is nagyon jó fénye van.
Már a Cateye is kínai, talán kicsit jobban vigyáznak minõségre. Bár nekem az elõzõ Cateye lámpám viszonylag hamar tönkrement, nem lehetett kikapcsolni. Ettõl függetlenül én nagyon bízom a Cateye cuccokban, most vettem egy 135ös elsõ villogót.
Haver vett egy Sigma lámpát, több mint 30ezer volt. Nem rossz lámpa de a fele annyiba kerülõ MagicShine-nak 2x jobb fénye van.

biztos, hogy vannak nagyon jó ár-érték arányú cuccok is, én pl. aldiban vettem egy fejlámpát 3 rugóért 3 év garival, aminek hibátlan, tökéletesen homogén fénye van (kicsit gagyi ház mellett), vagy 2700 Ft-ért a lidlis lámpaszett 20 lux fényerõvel, 2 év garival, az is totál rendben van

de a sigma lighsterem azért jobb a lidlis lámpánál, mind fényre, mind rögzítésre, kidolgozásra, stb. A lighster városban és túrázáshoz is tökéletes, csak azt az egyet sajnálom, hogy nincsen rajta egy energiatakarékos mód, vagy villogó funkció, mert így ha lemerül (piorosra vált a jelzõfény), akkor 30 percen belül világítás nélkül marad az ember

fateromnak vettem karácsonyraí egy trelcok 735-öt 6900 ft-ért a dekában akciósan, töltõvel, akisval együtt (2 év garival), 15 luxot tud, igaz kicsit szûk a vetítése, de homogén, nagyon szép ház kidolgozása, a rögzítése pedig zseniális

Amúgy a cikkben is jó hogy említik, de nekem is az a tapasztalatom, hogy könnyebb azzal a lámpával látni, ami szépen terít, túlzott megvilágítás nélkül, mert a szem így jobban tud alkalmazkodni, míg ha van egy erõsebben világított terület, akkor azon kívül nem látok semmit sem.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,689 posts
Haveri kör 90%-a DX-es lámpával jár. Lekopoghatják de meghibásodás egyikkel sem volt még. Fõként MagicShine és egy db annak occó koppintása van a repertoáron. Néhány 20 Dollár alatti fejlámpa is elõfordul de azoknak is nagyon jó fénye van.
Már a Cateye is kínai, talán kicsit jobban vigyáznak minõségre. Bár nekem az elõzõ Cateye lámpám viszonylag hamar tönkrement, nem lehetett kikapcsolni. Ettõl függetlenül én nagyon bízom a Cateye cuccokban, most vettem egy 135ös elsõ villogót.
Haver vett egy Sigma lámpát, több mint 30ezer volt. Nem rossz lámpa de a fele annyiba kerülõ MagicShine-nak 2x jobb fénye van.
Marci

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts
A kínai lámpákat érdemes átnézni, esetleg átnézetni belül még üzembe helyezés elõtt.
Így esetleg még idõben fel lehet fedezni valami hibát, amit a nagy sietség közben elkövettek a teljesítmény béres munkások.

Vettem én is a piacon 1200 körül egy 200 lumen körüli, zoomos lámpát. (Sz'tem ennyi fény még nem igazán bringás kategória.)
kiderült, hogy alig van az aprópénz érményi méretû led tartónak hõ kapcsolata a külsõ alu burkolattal.

Sõt még régebben valaki mondott olyant is, hogy a led mindenféle hõvezetõ paszta nélkül
csak fityegett a helyén. Nem volt rendesen rögzítve ahhoz, hogy a hõt tényleg el tudja vezetni.
ilyenekre érdemes odafigyelni a távolkeleti olcsó dolgoknál.

Azt tudjuk, hogy az olcsó munka nem jó, pontosabban nem mindig jó.
Egyébként arról általánosságban, hogy milyen árú lámpa miért jobb, miért tartósabb a másiknál, arról itt álljon egy mottó:

"Három féle munka létezik: jó, gyors és olcsó.

A jó és gyors munka nem olcsó.
A jó, olcsó munka nem gyors.
A gyors, olcsó munka nem jó."

Ezeket egy maszek szabó mûhelyében olvastam. :)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Végigolvastam a cikket. Ez dermesztõ !
Kis hazánkban egy jó fényû lámpa 30 ezertõl indul ? Akkor ha kicsit normálisabb áron (20ezer körül) akarok jó fényû lámpát, marad a MagicShine a DX-rõl vagy itthon kicsit drágábban megvéve ? Kb. jól látom ?

mondjuk azt el kell mondani, hogy fél év alatt nekem (én+asszony+fater) tönkrement három dx-es lámpám is, ellenben kb. 6 éve használok egy cateye-t, szóval nem csak a fényerõ számít

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,689 posts
Végigolvastam a cikket. Ez dermesztõ !
Kis hazánkban egy jó fényû lámpa 30 ezertõl indul ? Akkor ha kicsit normálisabb áron (20ezer körül) akarok jó fényû lámpát, marad a MagicShine a DX-rõl vagy itthon kicsit drágábban megvéve ? Kb. jól látom ?
Marci

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
itthon 10e alatt nem sok olyan lámpa van, amivel úgy-ahogy lehet látni.
érdemes átolvasni az > egész cikket <

bbandit

bbandit

vendég

• fórumtag
  • 16 posts
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat, ötleteket.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts
Ennek a hozzászólásnak a környékén keresgélj: #6518 vagy
inkább itt a linkje: http://forum.bikemag...tml#post1178176