Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Látni & látszani!

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
8729 hozzászólás a témában

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 432 hozzászólás

öntapadadós reflektív matrica nem jó ?

Nekem ez a becsípődésem és ilyet szeretnék. Furcsa, hogy minden színben lehet kapni, csak pirosban nem.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Valaki tudja esetleg miért nem lehet PIROS színű láthatósági fényvisszaverő pántot (amelyik olyan mókásan feltekeredik ha rácsapod valamire) kapni még a nagy és hatalmas Kínában sem? (amit az ebayen rendeltem még az is narancssárga volt).

Esetleg valakinek van ilyen eladó? Hátsó prizma helyett használnám a nyeregcsőre feltekerve, de egyszerűen nem látok sehol ilyet.

öntapadadós reflektív matrica nem jó ?

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 432 hozzászólás

Valaki tudja esetleg miért nem lehet PIROS színű láthatósági fényvisszaverő pántot (amelyik olyan mókásan feltekeredik ha rácsapod valamire) kapni még a nagy és hatalmas Kínában sem? (amit az ebayen rendeltem még az is narancssárga volt).

Esetleg valakinek van ilyen eladó? Hátsó prizma helyett használnám a nyeregcsőre feltekerve, de egyszerűen nem látok sehol ilyet.

torma99

torma99

vendég

• fórumtag
  • 182 hozzászólás

Megint meghalt a hátsó villogóm, kezd elegem lenni az 1-2 évenkénti cseréből. A Cateye TL-LD700R Rapid X ellen van kifogás (árát leszámítva)? A cél az lenne, hogy baromi jól világítson, és ne 2 szezont bírjon, hanem éveket, valamint a rögzítés is előnyös nekem, ha nem a nyereg csövön van, hanem a vázon. Kapcsoló masszív legyen. Ennek a rögzítése is tetszik, ötletes, mindíg működik a dolog.
igazából van egy cateye pilácsom, ami mai napig működik, pedig lehet vagy 20 éves. Nem vicc, még a csepel 5 gangos bicómra vettem gyerekkoromban, sima 3 ledes villogó. De az a fényerő nekem kevés manapság.

http://ebike.hu/term...-x-hatso-lampa/

610-esem van, ami ennek az elődje. Praktikus, biztos jó ez is.

alkdefohij.png

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 hozzászólás

No, megszereltem a mostanimat. Panelon a tranzisztortól (vagy smd fet, fene tudja) vezető kanóc volt kh-s, ilyet még nem láttam, mikor megnyomtam a panelt, néha világított a power led. Ráforrasztottam egy derótot. Nem szép, de úgyis belül van. :)

Ettől független érdekelne a lennti pilácsról vélemény.

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 hozzászólás

Megint meghalt a hátsó villogóm, kezd elegem lenni az 1-2 évenkénti cseréből. A Cateye TL-LD700R Rapid X ellen van kifogás (árát leszámítva)? A cél az lenne, hogy baromi jól világítson, és ne 2 szezont bírjon, hanem éveket, valamint a rögzítés is előnyös nekem, ha nem a nyereg csövön van, hanem a vázon. Kapcsoló masszív legyen. Ennek a rögzítése is tetszik, ötletes, mindíg működik a dolog.

igazából van egy cateye pilácsom, ami mai napig működik, pedig lehet vagy 20 éves. Nem vicc, még a csepel 5 gangos bicómra vettem gyerekkoromban, sima 3 ledes villogó. De az a fényerő nekem kevés manapság.

http://ebike.hu/term...-x-hatso-lampa/

ncc1701 módosította - 2015. április 03. - 07:49

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Az áramfelvételét tudom mondani, az 300 mA és fél fényen a fele.

Nem nagy a fogyasztása ( 1 Watt teljesítmény), de a jó fény elosztás

miatt használható távolságra vetít és ahhoz képest egészen jól, mint látszik is.

Kettő elemről is még éppen működik halványan, tehát fele tápfeszig meríti le az elemeket,

de akkor már világít a merülés jelző "elem csere" led a kapcsoló mögött.

A régebbinél, aminek csúnyább a vetítési kép, abba AA elemek férnek bele.

Az újba viszont csak AAA-snak van helye. Ezzel kicsit elszúrták a kapacitását.

A vetített fény egyenletesebb lett de a tápellátást kicsit "soványabbra" alakították, miért..

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás

Az előzőt már nem tudtam folytatni, ezért itt egy hasonló kép az újról a másik fölött:

kép

másik kép
A réginél valamennyivel nagyobb a fényerő (kisebb a terület) a valóságban is, nem csak a képen látszik úgy.

Arra azért kíváncsi lennék, hogy azokkal az AAA elemekkel mennyit megy. Gondolom nem sokat.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Az előzőt már nem tudtam folytatni, ezért itt egy hasonló kép az újról a másik fölött:

4-.JPG

3-.JPG

A réginél valamennyivel nagyobb a fényerő (kisebb a terület) a valóságban is, nem csak a képen látszik úgy.

Balu1 módosította - 2015. március 31. - 17:58

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Korábban, két három héttel ezelőtt lehetett kapni szintén egy hasonló

fél paraboloid tükörrel szerelt lámpát, de annak a vetített képe kicsit zavaró volt.

(Az a tükör látszik az előzőben a videón.)

Így nézett ki a vetített fénye:

3-.JPG

Elég furcsa és zavaró volt ez a forma. Az újabbnál, ami most is kapható, már ezt kiküszöbölték.

Már régóta vártam rá, hogy megjelenjen ez a tükör típus, mert házilag nem lenne könnyű előállítani.

Nekem leginkább nagyobb teljesítményű ledhez kell majd kísérletezni.

Ezeknek a fénye nagyon jól használható szúrófényként távolabbra (már az újabbnál).

éppen néztem a lámpám fénye mellett, és távolra még talán jobban visz a kicsi az 1 Wattjával. 

Más.

Fény visszaverő festék, amit ki lehet fújni de állítólag vízzel lemosható, (miért?) :

http://itmozaik.hu/c...ifesteke_290315

Lenne lemoshatóban de volna maradandó strapabíró kivitelben is, úgy többet érne.

Balu1 módosította - 2015. március 31. - 17:26

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Az ALDI-ban lehet most kapni egy bringalámpát, ami kicsi teljesítményű=kicsi fogyasztású és ahhoz képest egészen jól elosztja a fényt. Nem dh-hoz és nem száguldáshoz való, de éjszaka normál közlekedésre jónak tűnik. Távolra világít és rendkívül jó a fény elosztása. 

Közelebbi részekre a lefelé való fény kiszóródás ad gyenge láthatóságot.

Az ára is kellemes, 2500,-Ft Ezért adnak első-hátsó lámpát 8 db AAA elemmel együtt.

Ebből csak az elemek kiteszik az ár jó részét. Szóval kedvező.

KW13_cs_Nagy_34.jpg

A lényege egy fél parabola tükör, ami úgy van kialakítva, hogy 

megfelelőn előre vetíti távolra két zónában a fényt.

Itt egy hasonló lámpa tükre, amit korábban lehetett ugyanitt kapni:

A led felül helyezkedik el és így nem vakítja a szembe jövőket,

viszont nagyon messzire el tud világítani jó beállítás esetén.

Csináltam fotókat a fényéről a Római parton.

Az 1 Watthoz képest tényleg jó.

1.JPG

.

2.JPG

Valójában a tükör miatt vettem meg, mert abba nagyobb teljesítményű led chipet is be lehet szerelni, megfelelő hűtés mellett. Persze nem lehet elmenni vele teljesítményben a végletekig, mert a műanyag tükör egy nagyobb chiptől könnyen túlmelegedhet és akkor be mattul, tönkre mehet a felülete a led közelében.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Nem védem a SingFire-ömet de azt legalább kipróbáltam és annak tutti jó az aksija. Ennek lehet hogy sokkal gyengébb, ki tudja.

Ugyan úgy néznek ki de óriási különbségek lehetnek. Havernak is ugyan úgy néz ki mint ez (vagy az enyém) de az pl. ultra gyenge akkuval jött, 1-1,5 óra után már ki akar kapcsolni.

Megrendeled a dx-ről és 2 hét múlva a kezedben van. Szerintem annyit megér várni.

• Kisherceg kedveli ezt
Marci

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás

ez megérhet ennyit?

http://bolha.testbik...php?clid=210240

kb hasonlónak tűnik a fent linkelt deal extrem-es singfire-höz.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Az jó, de azért próbáld meg majd egyszer hidegebben is,

nehogy aztán élesben meglepetés érjen.

Főleg néhány mínusz celziusz alatt jönnek a gondok.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Köszi a választ !

Csak úgy viszonyításnak jó lesz ez a "hideg-teszt" is. Így kb. azt látom, mennyi az aksi minimum teljesítménye. Melegebb időben akkor remélhetőleg még többet bír majd egy kicsivel. Bár járok én hidegben is tekerni !

Őt vettem, 2 hét alatt megjött: http://eud.dx.com/pr...82#.VK_OVvlE5Mw  Nem egy csoda - de ennyiért nem is várom el. Amúgy nagyon szép a kidolgozása, bár a fényerejétől nem estem hanyatt. (vagy nem a haver 4 ledes MagicShine-jához kéne mérnem - igaz, az 4x ennyibe került)

A teszt jól sikerült ! Igaz, nem 0 fok alatt volt, kb. 3-4 fok lehetett de így is 3,5 órát bírt az aksi max. fényerőn. Sokkal rosszabbat vártam a kínai aksiktól de most kellemesen csalódtam.

marton módosította - 2015. január 11. - 12:41

Marci

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Azokat az akku csomagokat még 2005 előtt vettem és 2011-ben volt az eset, amit leírtam.

Igaz, akkor kicsit ácsorogtam is a hidegben, Csobáka és a Hosszúhegyi út találkozásánál és fotóztam a fényeket a hegyek felé, billentés közben, mert animált képekben fűztem össze. Ezért a teljes fényem vagy egy órán keresztül ki be kapcsolgattam, mert több sorozat is készült akkor, amiből végül egyet mentettem el. A sorozat felvételek kb időtartamát is bele számoltam.

DSC00_www.kepfeltoltes.hu_.gif

Mire mentem kifelé onnan Pomáz felé, egy idő után már furcsán gyengének látszott a fény a megszokotthoz képest. Általában sötétben szoktam nyomni a lámpát rendesen mert ki tudtam számolni nyáron, hogy elég lesz úgy is bőven hazáig. Télen viszont már Budakalász környékén variálnom kellett, mert lekapcsolt egyik másik akku csomag.

Nyáron viszont nem tudok annyit menni, hogy ne legyen elég, még

ha jól felkapcsolom, akkor sem merül le idő előtt.

Egy 6 db 18650-es cellából álló akku csomagot másfél Amperral terhelek max.

Ebből az akkuból van három db, vagyis ledcsoportonként egy.

Balu1 módosította - 2015. január 11. - 01:09

kasza

kasza

vendég

• fórumtag
  • 137 hozzászólás

Ez nem is elvi, csak nem gondoltam rá így egyből.

A Li-ion akku kb felét, harmadát képes leadni "0" celziusz alatt, legalább is az enyém

a megszokott 6 óra + helyett alig bírt többet 2 óránál, amikor valamelyik korábbi télen próbáltam.

...

Ekkora kapacitáscsökkenést nem tapasztaltam, illetve csak az "öreg" aksiknál. Igaz, hogy viszonylag alacsony árammal terhelem az aksikat (1 T6 led egy 18650 akkuval, 30% körüli fényerővel). Nagyobb árammal terhelve biztosan más a helyzet, de nincs szükség még a kivilágítatlan részeken se nagyobb fényerőre a városi közlekedésben.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Csak elvi kötekedés: akku kevesebbet bír a hidegben, úgyhogy korrekt eredményt én inkább aktív hűtéssel, szobahőmérsékleten várnék.

Ez nem is elvi, csak nem gondoltam rá így egyből.

A Li-ion akku kb felét, harmadát képes leadni "0" celziusz alatt, legalább is az enyém

a megszokott 6 óra + helyett alig bírt többet 2 óránál, amikor valamelyik korábbi télen próbáltam.

Végül úgy értem haza vele, hogy legkisebb fényű állásra kapcsoltam a középső fény csóvát.

(Nálam három külön fény zóna van külön akkuról járatva.

Egy középen, és kettő a bal és jobb oldalon, hogy szélesen bevilágíthassa az utat, ha mind felkapcsolom.)

Télen, miután rájöttem, hogy hidegben jóval kevesebb az energia mint szokott,

a három világító zónából csak egy led kört kapcsoltam be, azt is takarékos fogyasztásra, miközben hazafelé vettem az irányt.

Működött egy ideig, aztán az akku védelem lekapcsolt.

Átcseréltem az egyik szélső ledet kiszolgáló kamera akkut a középső fénycsóva megtáplálásához.

Egy ideig az is működött, aztán az is lekapcsolt.

Végül a harmadik akku csomaggal értem haza, de az is csak alig pislákolt már.

Végül a kettő óra normálisan megszokott fényerő után már szinte csak elöl-hátul épp csak látszani volt elég a fény, kb még egy órán keresztül.

Szóval télen nem szabad megbízni ezekben, hogy majd bírják, ahogy megszoktuk, mert megvezet a nyáron tapasztalt időtartam.

Legfeljebb, ha valahogy a ruha alá be lehet tenni az akkuját, akkor a fejlámpát meg lehet táplálni vele normális időtartamra, de nyilván a a kormányra szerelt lámpánál a bringához nem célszerű így hozzá madzagozni magunkat, mert ha netán valaki elesik, akkor nem lehet külön elrepülni puha talajfogással a géptől, a vezeték miatt.

Szóval télen ez nagyon is gyakorlatias probléma, jól gondoltad.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Köszi a választ !

Csak úgy viszonyításnak jó lesz ez a "hideg-teszt" is. Így kb. azt látom, mennyi az aksi minimum teljesítménye. Melegebb időben akkor remélhetőleg még többet bír majd egy kicsivel. Bár járok én hidegben is tekerni !

Őt vettem, 2 hét alatt megjött: http://eud.dx.com/pr...82#.VK_OVvlE5Mw  Nem egy csoda - de ennyiért nem is várom el. Amúgy nagyon szép a kidolgozása, bár a fényerejétől nem estem hanyatt. (vagy nem a haver 4 ledes MagicShine-jához kéne mérnem - igaz, az 4x ennyibe került)

Marci

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 hozzászólás

Ebben a hidegben az is elég, ha kiteszed, így nem kell menetszél,

legfeljebb kb. sacc +10, de inkább +15 Celziusz fok környezeti hőmérséklet fölött.

Csak elvi kötekedés: akku kevesebbet bír a hidegben, úgyhogy korrekt eredményt én inkább aktív hűtéssel, szobahőmérsékleten várnék.