Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

yasec.hu

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
637 hozzászólás a témában

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Kár érte hogy megszûnt a cég! :(

vagy inkább kár érte, hogy felvásárolta õket a DT Swiss? :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

norton

norton

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
Csak hogy felkerüljön a topic a tetejére, meg egyébként is sok jó arc van itt :-)
Megjött a "rozsdás" vázam, szerencsére nem olyan vészes a helyzet, csak kívülrõl van pár pici folt, belül makulátlan :-D

Lakkozni mivel érdemes/szoktatok? Fényesre ill mattra is várnék javaslatokat. Illetve mivel lehet eltávolítani a régi réteget, hogy a festéket ne bátsa? Vagy mehet az új réteg a régire? Láma vagyok hozzá, bocs...

Ja, és h ne legyek teljesen off, reggel fél 9 körül láttam egy szürke (fehér feliratos) Yasec-et az Árpád-hídon. Sajnos több részletet nem tudom róla mondani, olyan gyors volt a srác...

Stevie1968

Stevie1968

vendég

• fórumtag
  • 30 hozzászólás

Atom jóvoltából itt találsz néhány képet a festetlen géprõl:
http://bikemag.hu/ci...iovedelme-4129/
Most már le lett festve, igyekszem majd errõl is képeket készíteni! ;)

Nekem már megvannak azok a bizonyos festett állapotú képek.....:) Tudod, én vagyok az a keszthelyi, aki körömrágva várja, hogy mikor állsz neki az EOM vázának.... :) (asszony szerint éjszaka motyogok mostanában, álmomban rendszeresen valami Carlossal társalgok vázépítési kérdésekben:D)
Egyébként jól látom, hogy a nyeregcsõ alján levõ kis lyukon át szellõzik a váz? Itt ki is tud folyni a kondenzvíz?
Azt viszont nem tudtam kisasolni, hogy hol lehet szétkapni a papucsot, hogy egyben lejöjjön a lánc. Vagy nem ennél a váznál említetted ezt az opciót?

Yasec

Yasec

vendég

• fórumtag
  • 240 hozzászólás

Kedves Mester!

Várjuk a képekkel tûzdelt EHBE 2009 beszámolódat az említett újításokról.

köszi

Atom jóvoltából itt találsz néhány képet a festetlen géprõl:
http://bikemag.hu/ci...iovedelme-4129/
Most már le lett festve, igyekszem majd errõl is képeket készíteni! ;)

Yasec

Yasec

vendég

• fórumtag
  • 240 hozzászólás
Na, az elõzõ elõtti hozzászólás is idézetre ment volna, na mind1...
Szóval az a gép ami anno az újságban volt, az ismét nálam van. Visszavásároltam, át lett festve, és a lányomnak raktam össze.
Kicsit átalakult, idõszerûbb lett, de még most sem nehéz! :)
Még nincs teljesen kész, valamikor most fogom talpraállítani. Már nagyon idõszerû lenne, mert addig is a csajszi az asszony bicaját nyúlja le folyamatosan! :)
(Az meg az a bicaj, amin a 10db. hal van. Asszony azóta is ugyanaz! :) )

Yasec

Yasec

vendég

• fórumtag
  • 240 hozzászólás

beszéltük már korábban, hogy ha eladnál egyet, akkor vennék crankensteint :) (rémlik valami, visszavásároltad az összeset?)
dísznek ofkorsz, nem használni.

:)
Nem vásároltam azokat vissza, egy szettet nem adtam el, azt megtartottam. Azóta is használom! 22-34-47-es áttétellel, a kicsi meg a nagy egy Pace tányér, a középsõ meg egy korracél OnZa. :)
Eladóról nem tudok, ülnek rajta keményen! :)))

Yasec

Yasec

vendég

• fórumtag
  • 240 hozzászólás
Jaja, volt olyan is, de abból is csak 1db.
Az volt a specialitása, hogy az egy nagyon vékonyfalú csõbõl volt, de a kormány szorításához használt csavar azt a komplett csõrészt elõfeszítette.
Így elég sokat kibírt, de azért a mai stucnikkal nem vehette fel a versenyt...

Egyet az utolsó Pace villákból még vettem én is, az lesz majd a CC gépembe beépítve, a miheztartás végett! :)
A túragépemben is Pace van, amelyiknek a Titán-nitrides (arany színû) becsúszószára van. Nekem sincs azzal bajom, nagyon jól bírja a gyûrõdést! Kár érte hogy megszûnt a cég! :(

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás

Egy srácnak annyira megtetszett, hogy utána vett is egy fehér yasec montit pace villával.

Másoknak is megtetszett szerintem az a bicaj az újságban - például nekem - és rendeltek egy yasec vázat pace villával... :)

A szinte full karbon (a nyak és a váll alu) 80-as pace villa majd 13 éve teszi a dolgát, persze ma már csak városban. Azóta sem volt ilyen jól mozgó telóm (fox f100, új sid team csak az összehasonlítási alapom)

troger

troger

törzsvendég

• fórumtag
  • 296 hozzászólás
Sziasztok.

A 90-es évek elején újpesten már üzemelt a pedaloman bringabolt. Ha jól emlékszem, oda lett felhozva egy yasec monti, amit aztán az újságban dave tesztelt.

Úgy rémlik, annak még a stücnije nomá kormánybefogója is yasec volt. Piros szine volt és négyszög alakú volt, éleinél natúr alu csíkkal talán, szélein yasec felirattal. Hajtómû , agyak természetesen szintén yasec volt.

Egy srácnak annyira megtetszett, hogy utána vett is egy fehér yasec montit pace villával. Mi csak xt-s lacinak hívtuk, autószerelõ volt.

Na nem is sztorizok tovább, egy a lényeg HA JÓL emlékszem volt kormánybefogó is :-)
Merida a nyugat dácsiája, de jó a garis ügyintézése

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
beszéltük már korábban, hogy ha eladnál egyet, akkor vennék crankensteint :) (rémlik valami, visszavásároltad az összeset?)
dísznek ofkorsz, nem használni.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Yasec

Yasec

vendég

• fórumtag
  • 240 hozzászólás

szia YASEC
bocs de ebben tévedsz a cannondale bb30as rendszere nem 68mm-es csapágyházba megy bele!!!!!
73 és felfele!!!!!

Hali!
Gyakorlatilag ugyanazon középcsapágyszélességekkel manipulál, mint a hagyományos BSA.
68 és 73mm szélességûekkel, ahol a kisebbik a domináns, hiszen ha a 73-ra készítették volna, akkor a 68-ba nem menne bele.
Így a 68-ra gyártják, és spacerrel megy a 73-ba.
Úgyhogy pontosabban úgy van, hogy 73 és lefelé. :(
Amúgy az már nem sokat zavarna hogy 68 v. 73. A 90-tõl jóó messze vagyunk, és hát 2010-ben ne fejlõdjünk visszafelé! ;)

Szívesen olvasnám amúgy a pro érveket a BB30 mellett, mûszaki indokokkal! ;)

Yasec

Yasec

vendég

• fórumtag
  • 240 hozzászólás
andris: nem volt offtopic, hiszen a Yasec név alá befér, bõõven! :)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Azért remélem a nyers stílusomnak köszönhetõen nem mindig az jön le, hogy mindent kötekedésnek veszek fel! :)))
Naszóval, 6 pár volt a hajtómûvembõl, és négyszögtengelyes volt. Kb. akkor jött ki, mint amikor az elsõ XTR.
Mivel az XTR jobb voolt és olcsóbb, így nem volt értelme ennek a hajtómûnek. Én magam is inkább azt az XTR-t használtam volna, akkor minek gyártsam? :)
Szembesültem azzal, hogy sokkal jobb egy kovácsolt hajtómû mint egy cnc-zett. Jobb elõbb mint késõbb! ;)

Fékpillangókat nem csináltam sosem, vagy csak öreg vagyok és elfelejtettem? :)
Kormánycsapi volt még, amolyan gyorszárkarokkal rögzíthetõ, szerszám nélkül utánhúzható.
...aztán rájöttem, hogyha egy kormánycsapinak mindig az a baja hogy fellazul, akkor azzal valami más baj van, és azt kell orvosolni, nem a szarhoz csinálni valami mankót! :D
(Ez kb. olyan, mintha egy hasmenéses ember számára kitaláltam volna valami ultrajó pelenkát ahelyett hogy a hasmenését mulasztottam volna el! :) )

Mik voltak még...
Gyorszárak meg lánckerekek! Aztán néhanéha mindenféle egyedi cucc, elképzelhetetlen tárcsafékadapterek meg mittudomén :)

köszi a kielégítõ választ :)
csak azért szóltam, hogy nem akarok kötekedni, mert hajtókar téma volt, aztán elég "intimet" kérdeztem :D

tárcsás agyaim vannak otthon, meg gyorszáram is (az az elsõagy került hozzám, amit valaki lefty rendszerû villához akart megcsinálni).

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

szia YASEC
bocs de ebben tévedsz a cannondale bb30as rendszere nem 68mm-es csapágyházba megy bele!!!!!
73 és felfele!!!!!

Idézek a BB30-s rendszert használó FSA hajtómûvek szerelési "kézikönyvébõl" (FSA BB30 Install Manual):

"68 and 73mm BB shells:
FSA MTB cranksets are compatible with 68mm and 73mm BB shells

1. For 68mm BB shells, use the included 2.5mm spacer (5) and Non-Drive Side Bearing Shield (4) as shown in Figure 2.
2. For 73mm BB shells, do not use 2.5mm spacer (5) and Non-Drive Side Bearing Shield (4) as shown in Figure 3."

Itt pedig megtekinthetõ a technikai dokumentáció: http://www.bb30stand...b30standard.pdf

Bigcsocso

Bigcsocso

törzsvendég

• felfüggesztett
  • 467 hozzászólás

Félreérthetõen fogalmaztam?
Semmi baj a Shimano rendszerével!!! Sõt, az a hagyományos 68mm-es csapágyházzal még mindig jobb megoldás mint a BB30!
Nekem abszolút nem hasonlít a BB30-ra, mert õk is megértették a probléma lényegét: Nem a tengelyátmérõ a gond, hanem a csapágyak helyzete!
A BB30 a Shimano rendszernek az ellentétje! Vagy miben látod az azonosságot?
A Scott (ha jól tudom) beépíti a Shimano-t a csészéje nélkül a 90mm körüli saját csapágyházába! Na ez a követendõ!

Láttam amúgy BB30-at, egy szégyen! :(
Te is láttad? Ott figyel a 2 csapágy a 68mm-es házon belül! :(

szia YASEC
73 és felfele!!!!!

Yasec

Yasec

vendég

• fórumtag
  • 240 hozzászólás

a campagnolo fele tengelyt ketfele vesszuk majd kozepen rogzitjuk sem az elso ilyen probalkozas, Sweet Wings hajtokar [ez is 90es evek]

Bikeman - Sweet Wings Crankset

Azért ez merõben más mint a Campa...
Az nem használ bordás hüvelyt, mivel a fogazás olyan hogy központozza magát! Ez is a találmány része!
Annyi csak az azonosság, hogy a csapágyazáson belül van az osztás.

Szerintem amúgy a Campa/Fulcrum rendszer messze a legjobb most a piacon! Mindenben van hiba, de abban valahogy nem találok kivetnivalót!
Jó hogy van ilyen, legalább nem kell feltalálni! :D

Yasec

Yasec

vendég

• fórumtag
  • 240 hozzászólás
Na, ezért írtam azt hogy "talán elõször", mert nem voltam benne biztos.
Akkor itt a "példakép", még szégyenteljesebb, hogy pont a Cannondale aki már kitalálta a jót, belemegy egy ilyen szarba???
Egyébként az a baj, hogy a Coda azért problémás rendszereket hozott össze a kezdet kezdetén. Azokat kellett volna továbbfejleszteni, és akkor nem lett volna baj!
A Shimano nem volt rest a jóöreg acélt ott bevetni, ahol azt kellett, így nem szívott vele annyit mint a Coda, aki erõltette az alutengelyt azért a 20 grammért!
Ezért "tartjuk" a nagyobb cégeket, hogy üzembiztosra kifejlesszék az új technikákat, nemde? :)

Azt a képen látható lánckereket azért nem akarnám tisztogatni... :D

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
a Coda Magic 900 volt az elso kivul fekvo csapagyas monoblokk. mellesleg a tengely is bordas volt.

a shimano csak olyan 10 evet kesett vele [majd kijelentettek hogy feltalaltak a spanyolviaszt :D ahogy szoktak ugye] meg a bemarasok a csapagyhazon is innen erednek, egy az egyben lettek atveve.

Feltöltött kép
Feltöltött kép

a campagnolo fele tengelyt ketfele vesszuk majd kozepen rogzitjuk sem az elso ilyen probalkozas, Sweet Wings hajtokar [ez is 90es evek]

http://www.bikeman.c...t/view/1885/47/
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Yasec

Yasec

vendég

• fórumtag
  • 240 hozzászólás

Yasec
hajtókar témáról lévén szó...
anno csináltál Crankeinstein hajtókart. az milyen rendszer volt? négyszöges? (hány darab készült abból egyébként?)
nem kötekedek, csak csodálom a termékeidet és kíváncsi vagyok :)
jól emlékszem, hogy fékpillangókat is gyártmányoltál? arról van képed esetleg?
milyen alkatrészeket gyártottál eddig? (agyaim vannak itthon, hajtókarról tudok. mik voltak még?)

bocs a sok kérdésért...

Azért remélem a nyers stílusomnak köszönhetõen nem mindig az jön le, hogy mindent kötekedésnek veszek fel! :)))
Naszóval, 6 pár volt a hajtómûvembõl, és négyszögtengelyes volt. Kb. akkor jött ki, mint amikor az elsõ XTR.
Mivel az XTR jobb voolt és olcsóbb, így nem volt értelme ennek a hajtómûnek. Én magam is inkább azt az XTR-t használtam volna, akkor minek gyártsam? :)
Szembesültem azzal, hogy sokkal jobb egy kovácsolt hajtómû mint egy cnc-zett. Jobb elõbb mint késõbb! ;)

Fékpillangókat nem csináltam sosem, vagy csak öreg vagyok és elfelejtettem? :)
Kormánycsapi volt még, amolyan gyorszárkarokkal rögzíthetõ, szerszám nélkül utánhúzható.
...aztán rájöttem, hogyha egy kormánycsapinak mindig az a baja hogy fellazul, akkor azzal valami más baj van, és azt kell orvosolni, nem a szarhoz csinálni valami mankót! :D
(Ez kb. olyan, mintha egy hasmenéses ember számára kitaláltam volna valami ultrajó pelenkát ahelyett hogy a hasmenését mulasztottam volna el! :) )

Mik voltak még...
Gyorszárak meg lánckerekek! Aztán néhanéha mindenféle egyedi cucc, elképzelhetetlen tárcsafékadapterek meg mittudomén :)

Yasec

Yasec

vendég

• fórumtag
  • 240 hozzászólás
Rob, köszi a linket/összefoglalót! Most már tudom, hogy én azt az utat járom, amit a Wilier is csinált: nálam 94mm széles a ház, egyszerûen azért, hogy a gyári ajaktömítések is mûködjenek! Azok is a 37mm-es furaton zárnak. A csapágyazás nem kívánna 94mm-t, márcsak azért sem, mert ez így országútihoz is szélesebb, mint a Shimano montihoz tervezett példánya. Namármost a tömítéseket meg nem kívánnám megszûntetni! (azt amúgy se kell külön megvenni, része a hajtómûnek, akárcsak a csapágy!)
Továbbra sem értem, hogy a BB30 esetén miért beszél 41-es furatról? Nem 42-es az??? Elég érdekes lenne, meg még nagyobb baromság, ha ehez külön csapágyakat gyártottak volna, mert hát a szabvány csapágy 42mm külsõvel bír...

Továbbra is azt állítom, hogy a csapágyaknak valahol ott kívül a helyük, semmiképp sem a 68mm-en belül! Nem is értem teljesen az egészet (vagyis értem, a lóvé...) a Shimano csinálta meg talán elõször a BSA-külsõ csapágyazást, jó volt, mûködött! Minek ezek után visszafejleszteni BB30-ra???