Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

A biciklisek köszönnek, nem?

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
445 hozzászólás a témában

findli

findli

törzsvendég

• fórumtag
  • 663 hozzászólás
Aki köszön az akkor mostmár tuti fórumos lesz!!!!
legalább megismerlek titeket a városban!

tr

tr

vendég

• fórumtag
  • 227 hozzászólás
a jo not latok en is esz nelkul koszongetek. vagy toltad magad elott a bringat? huztad? ;D

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
Itt már mindenki olyan kedvet kapott a köszöngetéshez, hogy akkor is köszöntetek Ti Kedves MTB-sek, mikor elrongyoltatok mellettem tegnap a HHH-en, pedig csak a futó álruhámban futottam.  :-*

findli

findli

törzsvendég

• fórumtag
  • 663 hozzászólás
Én bevallom, lassan lemondok a köszöngetésrõl! Nem csak az értetlen arcok és a megnövekedett sokaság miatt, hanem, mert mig mi azt érezzük itt, hogy van valami közös bennünk, addig a nagy többség nagy ivben le....ja, és nem gondolkozik el ilyeneken. Szóval nem strapálom magam, maximum odabólintok a szembejövõnek.
De mindig megkérdem mit tudok segiteni, ha látom, hogy bringás társam valami bajjal küzd. Ami azért szintén nem talál mindig viszonzásra...De errõl nem tudok lemondani.

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
Leon: Te egy BÖLCS ember vagy.  8)

Lensver: Ezek a srácok csak elámulnak, hogy bringás lányt látnak, és közben eláll a szavuk is. Ha rájuk köszönsz, olyan örömmel köszönnek vissza, alig bírnak magukkal, hogy egy ilyen klassz bringás csaj üdvözlésre méltatta õket.  :D
Nem így van, srácok?  ;)

FP

FP

törzsvendég

• fórumtag
  • 249 hozzászólás
Ennek elég egyszerû oka van! Télen csak az olyan megszállottak vannak az úton, mint mi!  ;)

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Drága Fórumtársak!

Én megelégszem azzal a tudattal, hogy reggeltôl estig a városban valahol elszórva ott vagytok ti, akik ennyire sziveteken viselitek a kerékpáros üdvözlést. Örömmel tölt el a tudat, hogy mégha egymás számára ismeretlenül is, de ott tekerünk, közlöködünk nem is oly messze egymástól,  és tudom, hogy ha netán szembejövünk egymással, MI biztos köszönni fogunk a másiknak (de bocsássatok meg nekem, ha  gondolataim sûrû hálóján véletlenül nem hatol át hangotok! ;D).
Az meg, hogy más emberkék visszaköszönnek-e vagy sem, nem izgat túlságosan. Ebben totál egyetértek a rohanó Fehérpárduccal! :D
Ma rengeteg biciklista jött szembe, de egy se köszönt nekem. Több montis srác a szemembe bámult ugyan, én rájuk néztem, de végül nem köszöntem, mert én meg gyakran úgy vagyok vele, hogy ôk a "férfiak". De mondom, mindennek semmi jelentôsége sincsen. Ilyenkor már tényleg lehetetlenség mindenkinek köszönni. Télen viszont igen nagy az összetartás, fôleg a hegyekben. Olyankor és ott már tutira köszönnek egymásnak a biciklisek. Tehát, ha valaki hiányolja a köszönést, az menjen el a Pilisbe januárban, biztos, hogy az a szembejövô 1-3 biciklista fog köszönni.

YOci

YOci

törzsvendég

• fórumtag
  • 545 hozzászólás
Szasztok.

Tegnap este is a köruton tekeregtünk(Ferenc krt.) de egyik bringás arc se köszönt.K@pják bee!!

Warhog_Goa

Warhog_Goa

vendég

• fórumtag
  • 194 hozzászólás
hát émmeg tojok rá hogy VISSZAköszön é vagy nem mer ÉN köszöntem/intettem tehát én megtettem amit a haza megkövetelt az hogy Ö visszaköszön é az meg az ö dolga: ha igen akkor örülök néki jol, ha nem akkor meg a: elvan gondolkozva(nem baj), b: tahó a drága(majd kinövi), c: nem veszi az adást(ez is kinöhetö). De a lényeg hogy azzal hogy én köszönök, azzal az én saját lelkiismeretem nyugott. Persze mindez nem ijen húsbavágó dolog csak egy egyszerü kis adalék a kerózáshoz, viszont csak igy birtam leirni amit gondolok.

"Minden kerekes a barátom"
copyright by Gary Fisher

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 hozzászólás
viszont én még emlékszem azokra az idõkre az átkosban amikor a szüleimnek Mini morossuk volt és akkor köszöntek ám egymásnak folyton az azonos típust vezetõk. természetes hogy én nem arra gondolok, hogy minden campingesbácsira rá kéne köszönni bár megérdemelnék csakhát ez a nagyvárosi elidegenedés ellenünk dolgozik. ezért is gondolom, hogy bár nem túl szép mégis kategóriákat alkot az ejmber a fejecskéjében aminek a szembejövõ vagy megfelel vagy nem. innentõl kezdve már érthetõ miért is nem köszön egyetlen outis sem . hiszen õk egy teljesen más kasztba taroznak, szerintük. Pont azért nem köszönnek senkinek amit Fpárduc mond most köszönjek minden bringásnak. meggyõzõdésem, hogy lenézik a hegyibringásokat pedig ez azt kell hogy jelentse nem is sportemberek mint ahogy azt õk gondolják.

FP

FP

törzsvendég

• fórumtag
  • 249 hozzászólás
Lányok, fiúk! Szerintem túl nagy jelentõséget tulajdonítunk ennek a köszönés/nem köszönésnek. Engem speciel nem zavar kerékpározás közben ha nem kommunikálnak velem a szembejövõk. Persze jól esik egy sporttársi pillantás, bólintás, vagy más reakció, amit én is viszonozni szoktam, de nem azért mennek az emberek fõleg bringázni, hogy integessenek, mint egy ventillátor. Németországban például 95%-ban közlekedési eszköz és ott olyan lenne minden szembejövõnek köszönni, mintha a budapesti utakon kocsiból integetnél minden szeembejövõ autósnak. Bringával egy szép meleg nyári napon a szentendrei kerékpárúton, akkor akár elengedett kormánnyal is mehetnétek!

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Tegnap viszonlag hamar értem haza és gondoltam tekerek egy kört aszfalton, ha már az a gumi volt feltéve. A 70 kilcsi alatt találkoztam összesen 13 országútissal, és egy sem köszönt vissza!!!!!
Az akit utolértem (és leelõztem az emelkedõn ;-)) meg csak csóválta a fejét.
Most kiben van a hiba? Néha úgy bambulnak rám, mintha még nem láttak volna köszönõ montist.
Remélem majd Era rámmosolyog valamikor.
:-*

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
Szerintem, aki két keréken, izom meghajtással halad, az mind klub-tag. Üdv nekik.  8)
Arra nem godnoltatok, hogy aki nem köszön vissza, lehet hogy bánatos, rossz napja van, vagy csak nagyon elgondolkodott?  ::)
Nekem mindenki visszaköszön.  :D Sõt olykor még elõre is!  :D

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 hozzászólás
Ami viszont érdekes, hogy a futárok viszont rámköszönnek /talán túlzottan hasonló stílusban nyomom/. Bár ettõl is égnek áll a hajam. Most akkor a futárok csak a futároknak köszönnek a cc-sek csak a cc-seknek az outisok meg senkinek? Valahogy természetesen szelektálni kell /lásd sisak/

de hallga csak meg van az ötlet készíteni kell egy táblát a bringára nagy betükkel pedig az legyen rajta hogy szia és a kerékpárok csak így lehessen forgalomba hozni. Használata is kötelezö lenne.

olaf

olaf

törzsvendég

• fórumtag
  • 718 hozzászólás
Embeek, sorstársaim kitartás és semmi lankadás! Köszönni minden bicajosnak, mivel csak így érhetjük el hogy mindenki vegye az adást. Mert ha egy fazon teker és az összes kerekes köszön neki akkaor elõbb vagy utóbb õ is veszi az adást s beáll a köszönõk sorába! ;)

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Era, birom a stílusodat. Végre valaki, aki nem erõszakkal próbálja elérni célját, hanem kedvességgel és udvariassággal! Válaszoltam a kutyákkal feltett kérdésedre is - egy kisebb novelábban- de közben tönkrement a netem, úgyhogy annak feltevése még várat magára. Addig is, kerüld õket (mármint a kutyákat!) 8)

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Szerintem a biciklisek nagytöbsége köszön, legalábbis akiket én ismerek azok mind köszönnek nekem, ami ugye számomra a legfontosabb, és kerékpáros ismerõseim kivétel nélkül kösszönnek a szomszéd idõs néninek, a postásnak, a villany és gázóra leolvasónak, a boltban az eladólánynak és ha netán taxival mennek valahova akkor a taxisofõrnek is. Ugyhogy elmondhatjuk miszerint a kerékpárosok igenis köszönnek!

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
Country: kitartás! Egyszer csak leesik neki.
Én igenis a mosolygós vidám bicajozás híve vagyok. Ha udvariaskodom, csengetek és utána megköszönöm, ha a gyalogosok félre álltak a kerékpárútról elõlem. A csengetésre olykor morcosak lesznek, de a köszönésre már vidáman mondják, hogy SZÍVESEN. Így talán a mögöttem jövõkkel sem fognak balhézni.
Egyébként a gyalogosok olyanok mint a birkák, semmi kiszámíthatóságot, eszet nem lehet várni tõlük. Csak bóklásznak össze-vissza.  :o Én mindig szlalonpályának fogom fel a budai rakpartot.  ;) Így még élvezni is lehet. Közben köszöngetek és mosolygok mindenkire.  :)
BICAJOZNI JÓÓÓÓÓ !!!! ;D ;D ;D

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 hozzászólás
nem tudom van-e jelentõsége annak ha mondjuk tíz esetbõl tízszer nem köszönt vissza a Vizdák?  Sõt legutóbb már az értetlenséget láttam kiülni az orcájára. Lehet, hogy  már ismer látásból és azt hiszi, hogy kicsit bolond vagyok mert biciklin sisakban motyogok. Ettõl függetlenül minden tiszteletem a teljesítménye elõtt.

Gabo

Gabo

törzsvendég

• fórumtag
  • 255 hozzászólás
A motorosok között elég erõs az ilyen jellegû összetartás, akik motorra ülnek elvégre ugyan abban vagy legalábbis nagyon hasonló életérzésben osztoznak. A robogós, a chopperes, a speed motoros és a krosszos teljesen egyenrangúként biccent oda a másiknak. Errõl azt hiszem mi bringások is példát vehetnénk. Nem kell nem létezõ ellentéteket kitalálni és ezzel megosztani oútis-ra, MTB-sre és DH-sra a biciklis közösséget. Azt hiszem valahol valamennyien ugyan azért ülünk bringára. (Persze gondolom közöttük és közöttünk is akad néhány a szabályt erõsítõ kivétel.)
Egyébként a motorosok között tényleg akadnak jófej figurák. Emlékszem, anno réges-régen tartottak Bp-n egy nemzetközi motoros találkozót. Néhány nappal a találkozó után utaztunk az M7-esen autóval. Szinte mindegyik mocis vigyorogva viszonozta az integetésünk, amikor elhúztak mellettünk a böhöm gépeikkel. Pedig többségük még csak nem is volt magyar.
Szóval ebbõl adódik, hogy egy csöppet sem csodálkozom, ha egy motoros esetleg rám köszön. :) Persze ettõl még nem fogom jobban szeretni a bringa úton mászkáló robogós kölyköket.